Ngaleupaskeun versi anyar RPM 4.15, anu parantos kalebetkeun kana Fedora 31 béta

Saatos ampir dua taun pamekaran, peluncuran anu anyar versi ti manajer paket RPM 4.15.0. RPM Package Manager (atanapi RPM, asalna disebat Red Hat Package Manager, nanging janten akronim rekursif) mangrupikeun alat manajemén paket dasarna ditujukeun pikeun GNU / Linux. Éta sanggup masang, ngamutahirkeun, uninstall, verifikasi sareng nyungkeun program.

Proyék RPM4 dikembangkeun ku Red Hat sareng dianggo dina distribusi sapertos RHEL (kalebet proyék anu diturunkeun tina CentOS, Scientific Linux, AsiaLinux, Red Flag Linux, Oracle Linux), Fedora, SUSE, openSUSE, ALT Linux, OpenMandriva, Mageia, PCLinuxOS, Tizen, sareng seueur deui anu sejena.

Sateuacanna, tim pamekaran mandiri ngembangkeun proyek RPM5, anu henteu langsung aya hubunganana sareng RPM4 sareng ayeuna ditinggal (teu acan diénggalan ti saprak 2010).

Paket RPM tiasa ngandung sakumpulan file anu sawenang-wenang. paling File RPM mangrupikeun "binér RPM" (atanapi BRPM) anu ngandung vérsi anu disusun pikeun sababaraha perangkat lunak.

Aya ogé "sumber RPM" (atanapi SRPM) anu ngandung kode sumber anu dianggo ngawangun paket binér.

Ieu ngagaduhan tag anu pas dina lulugu file anu ngabédakeunana tina RPM normal, ngabalukarkeun éta sasari ka / usr / src nalika dipasang.

SRPM biasana ngagaduhan file extension ".src.rpm" (.spm dina sistem file dugi ka 3 karakter panjangna, sapertos FAT DOS lami).

Fitur RPM kalebet:

  • Paket tiasa énkripsi sareng diverifikasi nganggo GPG sareng MD5.
  • File kode sumber (misal .tar.gz, .tar.bz2) kalebet kana SRPMs, ngamungkinkeun verifikasi engké.
  • PatchRPMs sareng DeltaRPMs, anu sami sareng file patch, tiasa nambihan inpormasi paket RPM anu dipasang.
  • Kagumantungan tiasa direngsekeun sacara otomatis ku manajer paket.

Naon anu énggal dina RPM 4.15

Dina versi anyar ieu RPM 4.15 Rpmbuild nambihan dukungan pikeun kagumantungan ngawangun dinamis kalayan dilebetkeun kana src.rpm. Ditambahkeun pangrojong pikeun bagian "% generate_buildrequires" dina file spésifikasi, anu eusina diperhatoskeun salaku daptar katergantungan (BuildRequires) anu meryogikeun verifikasi (upami teu aya kagumantungan, aya kasalahan bakal ditingalikeun)

Kabaruan anu sanés dina rilis ieu nyaéta nambihan dukungan eksperimen kanggo operasi gumantung chroot tanpa meryogikeun akar (ku cara spasi nami pangguna) anu dimungkinkeun pikeun ngalakukeun kompilasi tanpa kaistiméwaan di lingkungan chroot.

Di sisi séjén, Pangrojong pakét paralelisasi parantos dilaksanakeun dina sistem multi-inti. Wates dina Jumlah utas disetél ngaliwatan makro "% _smp_build_ncpus" sareng variabel $ RPM_.

oge dukungan pikeun arsitektur ARM parantos ningkat, ditambah dukungan pikeun armv8 parantos ditambihan.

Parobihan penting anu sanésna nyaéta nambahan backend database dummy pikeun ngabantosan RPM pikeun ngajalankeun sistem non-RPMDB sapertos Debian.

Tina parobihan sanés anu disorot dina iklan:

  • Ditambahkeun pilihan "–scm" pikeun ngaktipkeun modeu "% autosetup SCM"
  • Ditambahkeun makro internal "% {expr: ...}" kanggo ngitung ungkapan sawenang-wenang (format "% [expr]" ogé diusulkeun sababaraha dinten ka pengker)
  • UTF-8 encoding dianggo sacara standar pikeun data string dina lulugu
  • Ditambahkeun makro global% build_cflags,% build_cxxflags,% build_fflags sareng% build_ldflags kalayan bendera pikeun panyusun sareng tautan
  • Ditambahkeun makro "% dnl" (Piceun ka garis salajengna) pikeun nyelapkeun koméntar
  • Bindings for Python 3 nyayogikeun string string dina bentuk urutan UTF-8 anu dijagaan tinimbang data bait.
  • Pangrojong teras-terasan kanggo Lua 5.2-5.3, anu henteu peryogi definisi kasaluyuan dina kode.
  • Ditambahkeun bagian anyar "% patchlist" sareng "% sourcelist", anu tiasa dianggo pikeun nambihan tambalan sareng kode sumber tina daptar nami saderhana tanpa ngahususkeun nomer catetan (contona, tibatan "Patch0: - popt 1,16-pkgconfig.patch »bagian patchlist, anjeun tiasa nangtoskeun%« popt-1.16-pkgconfig.patch »);

Akhirna, pikeun anu minat pikeun nguji pamutahiran vérsi anyar ieu manajer paket, aranjeunna kedah terang éta Fedora 31 béta mangrupikeun salah sahiji distro munggaran anu ngalaksanakeun versi anyar ieu RPM 4.15.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta anjeun tiasa konsultasi link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.