Ngamimitian ultra-gancang dina Ubuntu anyar

Di Phoronix aranjeunna parantos ngadamel sababaraha tulisan éta analisa paningkatan dina prosés boot Ubuntu, khususna kumargi ngirangan waktos ieu mangrupikeun tujuan anu jelas pikeun jalma anu tanggung jawab kana distribusi ti saprak pamekaran Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx dimimitian.


Ayeuna aranjeunna parantos gaduh kasempetan kanggo uih deui analisa prosés ieu saatos presentasi Ubuntu 10.04 Alpha 3, versi awal katilu tina distro anu salian ti éksternal sareng di luhur sadayana "sosial" perbaikan (Gwibber kana kakuatan) ogé parantos maju dina milarian starter anu gancang pisan éta.
Kanggo tés na Phoronix parantos ngagunakeun netbook, Samsung NC10 kalayan Atom dina 1,60 GHz anu leres: éta ngagaduhan drive 32 Gbyte SSD, unsur anu penting pisan pikeun hasil anu diala ku sebaran ieu.

Skéma boot dina Samsung NC10 sareng Karmic ...
… Sareng sareng Lucid.

Dina tés, skéma boot Ubuntu 9.10 dipariksa ngalawan Ubuntu 10.04 - khususna, kompilasi sadidinten ti 23 Pébruari - sareng bédana matak pikasieuneun. Ubuntu 9.10 boot dina 54 detik, sareng Ubuntu 10.04 tumaros dina 17,51 ​​detik, diskon héran.
Nalika aranjeunna nunjukkeun dina tulisan aslinaÉta ngamimitian ultra-gancang gumantung kana ngagunakeun prosés anu langkung kirang nalika ngamimitian, ditambah versi komponén anu langkung énggal sapertos X.Org Server sareng Plymouth ngabantosan ogé.

Ayeuna skéma boot dina Lenovo T60 sareng Karmic ...

… Sareng sareng Lucid.

Diuji deui dina Lenovo ThinkPad T60 -waktos ieu sareng 80 Gbyte SATA hard drive- sareng seueur deui anu sami: 65 detik kanggo Ubuntu 9.10, sareng 20,36 detik pikeun Ubuntu 10.04, waktos anu sanés deui khususna ngémutan yén éta sanés drive SSD.

Tés Phoronix ogé ngungkabkeun éta Lucid Lynx ogé langkung éfisién énergi, sareng sigana sadayana nunjukkeun kanyataan yén pamekar Canonical bakal ngahontal tujuanana sareng bakal ngajantenkeun sistem kami siap dina waktos anu langkung sakedik. Hebat.

Ditempo dina | Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.