Tahap pamekaran XFCE 4.16 dimimitian

XFCE

Kamari Pamekar desktop XFCE dileupaskeun ku cara pengumuman réngséna fase perencanaan sareng kagumantunganana beku sareng mindahkeun proyék kana tahap pamekaran tina naon anu bakal vérsi anyar XFCE 4.16.

Pangwangunan direncanakeun réngsé dina pertengahan taun payun, saatos éta bakal tetep ngabentuk tilu sékrési awal sateuacan pelepasan akhir. Tina parobihan salajengna, éta ditandaan tungtung dukungan opsional pikeun GTK2 sareng modérnisasi antarbeungeut pangguna.

Ti saprak Salami prosés pangwangunan vérsi 4.14, para pengembang nyobian port lingkungan GTK2 ka GTK3 tanpa ngarobih antar mukawaktu pikeun XFCE 4.16 aranjeunna mairan éta ngarencanakeun pikeun ngeureunkeun dukungan GTK2 sareng nganggo pinuh ku GTK3, sajaba ti éta padamelan bakal mimiti ngaoptimalkeun tampilan panél.

Sakumaha jangji, urang bakal nyobian tetep kana jadwal anu langkung ketat dina waktos ieu, janten tanpa basa-basi deui: fase pangwangunan nuju Xfce 4.16 parantos sacara resmi dimimitian!

Salami padamelan ieu, bakal aya dukungan pikeun ngahias jandéla dina sisi klien (CSD,) numana judul jandéla sareng bingkai henteu digambar ku manager jandela, tapi ku aplikasi éta sorangan. Rencanana nganggo CSD pikeun nerapkeun lulugu multifungsi sareng pigura anu disumputkeun dina kotak dialog anu aya hubunganana sareng ngarobih setélan.

Sababaraha ikon palang judul, kumaha nutupkeun jandéla, bakal diganti ku pilihan simbolis éta sigana langkung leres nalika milih téma poék. Dukungan pikeun mintonkeun bagian "Desktop Actions" bakal ditambihan kana menu kontéks plugin kalayan palaksanaan pintasan pikeun ngaluncurkeun aplikasi, ngamungkinkeun pikeun ngaluncurkeun supir khusus aplikasi, sapertos muka jandela Firefox tambahan.

Kami ogé bakal maén sareng hiasan sisi-klien dimana kami pikir éta masuk akal (contona, ngaganti anu disebut XfceTitledDialog, anu dianggo pikeun sadaya dialog konfigurasi sareng versi HeaderBar).

Perpustakaan libgtop bakal ditambihan kana jumlah kagumantungan, anu bakal dianggo pikeun nembongkeun inpormasi ngeunaan sistem dina dialog "Tentang".

Parobihan anu parah henteu diarepkeun pikeun manajer file Thunar dina panganteur, tapi seueur pamutahiran alit direncanakeun pikeun saderhana dianggo sareng file. Versi anyar Thunar anjeun kedahna seger dina plugin API, ngamungkinkeun anjeun nambihan tindakan énggal sareng nyimpen setélan tampilan diréktori. Salaku conto, bakal tiasa ngahemat setélan modél sortir anu aya hubunganana sareng diréktori masing-masing.

Éta ogé direncanakeun pikeun nambihan kana configurator kamampuan pikeun ngalegaan inpormasi kaluaran eunteung ka sababaraha monitor, anu résolusiana béda.

Pikeun ngendalikeun baranahan warna, ngarencanakeun pikeun nyiapkeun prosés latar anjeun nyalira pikeun berinteraksi sareng colord, tanpa kedah ngajalankeun xiccd. Dina manajer manajemén kakuatan, modeu lampu latar wengi diperkirakeun muncul salaku fungsi waktos anu diterapkeun salaku saringan layar pikeun ngirangan galur dina panon.

Ogé di sisi anu sanésna, para pengembang parantos ngarencanakeun XFCE 4.16 pikeun nambihan sababaraha perbaikan plugin panel anu iklanna nyorot kana nambahan modeu poékogé kalebet histogram batré dina dialog konfigurasi pikeun ningali panipuan batré sareng palaksanaan panganteur visual pikeun ngalacak debit batre.

Sakumaha didadarkeun di luhur, siklus ieu dimaksudkeun janten langkung énténg pikeun ngamungkinkeun urang "buka rencana" sareng kéngingkeun vérsi pikeun basis pangguna kami langkung lami tibatan dua édisi anu sateuacanna.

Akhirna enya Aranjeunna resep terang langkung seueur ngeunaan étaatanapi ngeunaan pengumuman sareng pengumuman salajengna ngeunaan lingkungan desktop ieu, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Autopilot cenahna

    Warta anu saé, saé!

bool (leres)