Ngamutahirkeun Linux Mint 13 ti Backports

Vérsi 14 de linux mint parantos sayogi bari. Nanging, sanaos ngalebetkeun sababaraha anu langkung saé, Linux Mint 13 ngagaduhan 5 taun dukungan sapertos Ubuntu 12.04 sareng éta sanés hal anu seueur anu hoyong leungit. Janten patarosan anu muncul nyaéta: naha kuring tiasa nampi parobahan pang anyarna di Mnt 13,  dosa kedah masang atanapi actualizar mun Mint 14?

Jawabanana nyaéta: tangtosna !!

Ieu mangrupikeun sumbangan ti José Santiago Burgos, sahingga janten salah sahiji juara kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng José!

Hatur nuhun ka anu di Linux Mint, dimungkinkeun pikeun kéngingkeun perangkat tambahan LM 14 tanpa kedah ningkatkeun versi éta. Diantara hal-hal ieu, pangguna Linux Mint 13 LTS aksés kana bungkus ieu:

  • MDM 1.0.7
  • Kayu manis 1.6.7 (garpu Gnome 3 / Shell)
  • MATE 1.4 (garpu Gnome 2)
  • Muffin: 1.1.2
  • Nemo 1.1.2. ngaganti Nautilus salaku File Manager

léngkah

1.- Sakali Linux Mint dipasang, kuring muka Menu Kayu Manis.

2.- Menu> Preferensi> Sumber Parangkat Lunak. Kuring nuliskeun kecap akses administrator upami diperyogikeun.

3.- Sakali aya, klik dina pilihan na Paket anu didukung (backports), sakumaha anu dipidangkeun dina ilustrasi. Teras tutup sareng perbarui gudang.

4.- Kuring muka Pembaruan Manajer (deui, kuring ngalebetkeun kecap akses upami diperlukeun). Pilih sadaya pembaruan tingkat 1 sareng 2, teras pencét install.

Upami sapertos kieu nembongan, pencét OK. Éta pesen nunjukkeun yén bungkus sanésna bakal dipasang salian ti pembaruan per se.

Sakali réngsé, balikan deui PC sareng terapkeun perobihan anu kuring nempatkeun di handap ieu. Tip, henteu masalah naon anu kajantenan, tong nganonaktipkeun gudang backport.

5.- Kuring muka Synaptic (Menu> Administrasi> Manajer Paket Synaptic). Abdi lebetkeun kecap akses nalika diperyogikeun.

6.- Parobihan lancar, tapi sababaraha bungkus tetep kedah dipiceun. Pilih bungkus "nautilus", "nautilus-share", "nautilus-open-terminal" sareng anu sanésna anu ngandung "nautilus" dina namina (kacuali "nautilus-data"). Henteu janten masalah upami éta nyebatkeun yén meta-bungkus sanésna bakal dihapus, sabab anjeun bakal ngaleungitkeunana engké.

Punten tutup sareng buka deui Synaptic kanggo masang deui paket anu ical. Henteu masalah naon anu kajantenan, tong mareuman Mint atanapi anjeun moal tiasa asupkeun deui sistem kusabab program anu leungit.

7.- Dina palang teang, ketik "mint-meta" sareng éta bakal nunjukkeun hasil anu anjeun tingali dina screenshot di handap. Ayeuna pilih "mint-meta-codecs" (pikeun masang codec sora anu parantos dihapus). Teras pencét "Larapkeun" kanggo masangna.

Kalayan éta, éta tetep tetep pikeun ngabalikan PC pikeun nerapkeun perobihan sareng Mint 13 dianyarkeun kana anu énggal.

Tutorialna didamel nganggo Kayu manis / Gnome sareng parobihan ieu mangaruhan lingkungan ieu (khususon sareng Nautilus sareng Nemo). Kalayan MATE langkung gampil kumargi anjeun ngan ukur kedah ngapdet sakali Backports diaktipkeun, tanpa kedah miceun paket.

sumber: Blog Mint Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jamin fernandez cenahna

    Kelemahanana nyaéta sabab didasarkeun kana LTS, éta bakal ngajaga aplikasi sareng versi beku di Repository na, kalebet versi kernel ...

    Hal anu saé nyaéta éta bakal katingali sacara visual sacara visual sabab kuring bakal ngamutahirkeun Kayu Manis sareng sacara praktis bakal katingalina sami sareng versi masa depan Linux Mint

  2.   Sam burgos cenahna

    Kuring satuju sareng anjeun, hal kernel tiasa janten kacau tapi upami di Ubuntu kernel arah hulu tiasa dijaga salami 5 taun anu dipénta, sigana mah pikeun Mint éta moal goréng-goréng teuing (ngémutan yén Ubuntu KUDU ngajaga éta 5 taun pikeun anu peryogi), janten upami urang ngalangkungan kernel dina hiji cara atanapi cara anu sanés, éta kedah kaluar, janten éta henteu kedah hariwang

    Ayeuna upami anjeun meryogikeun hal khususna versi kernel anjeun gaduh 2 pilihan: naha anjeun masang / nyusunna nyalira (aya tutorial anu kernel aya dina .deb), tapi anjeun kedah nyimpen éta kalayan sagala rupa-rupa sareng kasalahan anu aya sajaba ti ngamutahirkeun ku cara manual atanapi Naha anjeun masang program pikeun ngabantosan anjeun (dina kasus kuring kuring masang Jupiter pikeun manajemén kakuatan, anu dina kernel anu langkung énggal parantos sumping sacara standar)

  3.   Sam burgos cenahna

    Nya, kanyataanna (saatos ngobrol sareng urang Mint) anjeun tiasa nganonaktifkeun upami anjeun henteu hoyong deui pembaruan tambahan sareng nyingkahan paket "henteu stabil" (dina tanda petik kusabab éta mangrupikeun paket anu ngagaduhan versi paling anyar tina Mint tapi parantos diuji dina versi anyar ieu tanpa masalah utama) tapi anjeun moal ngagaduhan aksés kana fitur-fitur anyar anu tiasa disayogikeun ku vérsi anu énggal.

    Pribadi, upami anjeun parantos ngaktipkeun backports pikeun milari pembaruan anu disebatkeun di dieu, langkung hadé tinggalkeun diaktipkeun pikeun teras milarian anu paling anyar nalika anjeun tiasa, sanaos tungtungna anjeun kaputusan upami anjeun teraskeun atanapi henteu. Surak

  4.   Emilio Jose Jiménez Flores cenahna

    Hatur nuhun pisan kana waleran anjeun, upami janten teu stabil maka pasang mint 14

bool (leres)