Anggo Penjadwal Tugas KDE deui dina Archlinux

KDE * Task Planner *, sakumaha nunjukkeun namina, mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun urang pikeun ngajadwalkeun sababaraha rupa tugas nganggo panggunaan atanapi Cron sistem sacara gampang.

Naon anu kami anggo ** Archlinux ** sareng turunan sareng KDE Desktop Environment, urang kedah terang yén kalayan ngalaksanakeun * Systemd * anu dipikahoyong / dipikacinta, Penjadwal Tugas KDE lirén damel nalika éta tiasa dianggo sareng Crontab.

Sugan Penjadwal Tugas tiasa ditipu ngagunakeun [Systemd pikeun ngendalikeun tugas anu dijadwalkeun] (https://wiki.archlinux.org/index.php/Systemd/Timers#As_a_cron_replaced "Timers on Systems"), tapi sanés anjeun kedah ngahesekeun anjeun kahirupan, saprak ngagunakeun Cronie urang tiasa ngajawab ieu.

Dina artikel séjén batur sapagawean kuring ** Sandy ** ngajelaskeun kumaha [masang sareng nganggo * Cronie *] (https://blog.desdelinux.net/usar-crontab-en-archlinux-con-cronie/ «Nganggo Crontab deui di ArchLinux via Cronie ») janten teu kedah malikeun deui. Kituna kuring bakal ngabaktikeun diri pikeun nunjukkeun kumaha program hiji tugas dina KDE sareng nunjukkeun yén éta tiasa dianggo.

### Kumaha ngajadwalkeun tugas di KDE?

Sakali urang dipasang Cronie, urang tiasa parios yén kami henteu ngagaduhan tugas anu dijadwalkeun ku ngetik dina konsol:

`$ crontab -e`

Upami sadayana henteu kunanaon, aranjeunna bakal perhatoskeun yén teu aya anu tertulis, janten kami kaluar sareng nyiptakeun skrip anu bakal kami programkeun salaku tugas. Kami muka terminal sareng nempatkeun:

$ touch ~ / script.sh $ echo 'mkdir ~ / CRON /'> ~ / script.sh $ chmod a + x ~ / script.sh

Ayeuna urang buka Menu Mimitian »Preferensi Sistem» Tugas Ngarencana sareng urang kéngingkeun ieu:

Perencanaan Tugas KDE

Ayeuna urang pencét dimana éta nyatakeun PR anyar ... sareng urang kedah kéngingkeun sapertos kieu:

Task_planner_KDE1

Ayeuna kuring bakal ngajelaskeun sakedap unggal lapangan sareng pilihan na.

** Pesenan: ** Di dinya urang nempatkeun skrip anu nembé didamel. Nya urang tiasa nempatkeun jalur lengkep * / home / user / script.sh * atanapi ngan saukur pencét dina tombol di belah katuhu lapangan pikeun milarian * script *. Upami naskahna teu aya, tombol na moal diaktipkeun aplicar

** Koméntar: ** Sakumaha namina nunjukkeun dina bidang ieu urang tiasa netepkeun koméntar pikeun terang fungsi naon tugas ieu. Éta henteu wajib.

Maka urang gaduh 3 * Checkbuttons * nyaéta:

** Aktipkeun tugas **: Jelas urang tiasa ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun tugas ku mariksa / pupus centang pilihan ieu.

** Ngajalankeun nalika sistem dimimitian **: Éta mangrupikeun alternatif pikeun ** Ngamimitian aplikasi nalika ngamimitian ** sabab naon anu urang programkeun bakal dilaksanakeun nalika urang ngamimitian sistem, sakumaha nunjukkeun namina.

** Ngajalankeun unggal dinten **: Upami urang ngaktipkeun pilihan ieu, sababaraha bidang anu engkéna bakal ditandaan, dina hal ieu ** Bulan **, ** Dinten bulan **, ** Dinten dina saminggu * *, sabab logis, urang bakal ngajalankeun tugas unggal dinten.

Ayeuna urang ngan kedah ngahartikeun ** Jam ** sareng ** Menit ** anu tugasna bakal dilaksanakeun. Dina kasus ** Menit **, aya menu turun-handap anu ngamungkinkeun urang janten sakedik langkung spesifik dina hal waktos dina sababaraha menit.

### Ngabuktikeun jalanna

Ayeuna kuring badé ngajadwalkeun skrip kuring pikeun dijalankeun unggal dinten, unggal 5 menit. Kusabab kitu kuring bakal ngagaduhan Nu Ngarencana Tugas ku cara kieu:

Task_planner_KDE2

Sareng pikeun mastikeun yén éta leres-leres nganggo cron pangguna, kami nyerat deui dina konsol:

`$ crontab -e`

sareng urang bakal ningali anu sapertos kieu:

#Script pikeun nyiptakeun folder CRON unggal 5 menit * / 5 * * * / / home/elav/script.sh # File anu dihasilkeun sareng KCron dinten Saptu, 21 Maret 2015 12:03.

Sareng éta waé. Nuhun Cronie urang ayeuna tiasa nganggo alat ieu deui di KDE.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gerardo cenahna

    Pisan pikaresepeun sareng uji éta, hatur nuhun kanggo seueur kanyaho, ngan hiji patarosan kuring nganggo cron dina Ubuntu 14.04 kalayan rujukan pikeun skrip tapi tétéla éta henteu dianggo pikeun kuring, éta henteu ngajalankeun cron pikeun kuring, naha bakal aya aplikasi sapertos kieu pikeun Ubuntu? Kuring nyarios pikeun ngajantenkeun langkung sakedik grafis
    hatur nuhun

    1.    elav cenahna
      1.    Gerardo cenahna

        Hatur nuhun parantos ngajawab sareng ayeuna kuring nuju ngalaksanakeun tés sareng kuring mairan hatur nuhun pisan

  2.   Johnny Salazar cenahna

    Pikeun pangguna MANJARO, "Task scheduler" henteu datang sacara standar dina "System Prefers", kuring henteu terang kunaon.
    Pikeun ngaktipkeunana, "kcron" kedah dipasang, sareng ieu kumaha nembongan di gigireun Systend dina layar System Preferensi.

  3.   Rocio cenahna

    Hiji patarosan: perencana ieu ngamungkinkeun anjeun netepkeun katergantungan: nyaéta yén tugas 3 henteu ngajalankeun dugi aranjeunna réngsé 1 sareng 2 contona, atanapi upami 2 masihan kasalahan tibatan 3, lumpat 4

    Kuring milarian alternatif pikeun CTRL-M, tapi kuring henteu ningali nanaon sapertosna

    hatur nuhun
    Rocio

bool (leres)