Ngaoptimalkeun boot GNU / Linux kalayan E4rat

Kamari sobat ngawartosan ngeunaan E4 beurit (Ext4 - Ngirangan Akses Times) sakumpulan alat pikeun nyepetkeun prosés boot tina sistem kami sareng ayeuna, kuring mutuskeun pikeun nyobaan.

Milarian abdi mendakan di linuxzone.com tutorial pikeun pamasanganana sareng penjelasan ngeunaan operasina. Kuring ngadugikeun didieu:

Anjeun tiasa mendakan yén ngalangkungan waktos sistem anjeun janten langkung beurat sareng peryogi waktos lami pikeun ngamuat OS anjeun. Ieu mangrupikeun hal anu umum di sadaya sistem sareng anu janten panyabab utama biasana milarian sareng dimuat file anu diperyogikeun pikeun ngamimitian, kumargi sistem biasana kedah nyeken sadaya disk pikeun mendakanana. Pikeun nyingkahan ieu sareng ngaoptimalkeun Anjeun boot, aya alat sapertos e4rat.

E4rat (Ext4 - Reducing Access Times) mangrupikeun saperangkat pakakas pikeun nyepetkeun prosés boot, ogé aplikasi anu dimuat nalika ngamimitian, ngadaptar file anu dianggo dina 2 menit mimiti boot, mindahkeun deui sareng muka éta, janten ngaleungitkeun waktos milarian sareng rotasi reureuh. Ieu ngakibatkeun tingkat transfer hard drive anu luhur.

Prosésna diwangun ku tilu léngkah: ngumpulkeun inpormasi ngeunaan ngamimitian, ngerjakeun ulang file, teras nempatkeun éta pikeun dimuat dina unggal boot.

Émut yén ieu ngan ukur dianggo ku disk magnét sareng aranjeunna kedah diformat dina ext4.

Urang bakal ngamimitian ku ngunduh program tina halaman anjeunDina hal ieu kuring bakal ngaunduh file .deb, sabab kuring bakal nganggo Ubuntu 11.04.

Sateuacan dipasang, urang kedah ngahapus ureadahead, supados henteu bénten:

sudo dpkg --purge ureadahead ubuntu-minimal

Catetan: Sateuacan mersihan, aya dua tanda hubung.

Kami masang katergantungan pikeun e4rat:

sudo apt-get install libblkid1 e2fslibs

Teras we masang program.

Ayeuna kuring badé ngajelaskeun ka anjeun sakumaha gampang-gancangna kumaha jalanna. Mimiti, urang kedah ngédit édisi urang gubrak atanapi grub2 sakumaha anu kasebut:

sudo nano /boot/grub/grub.cfg

Dina file urang milari garis anu sami sareng ieu:

linux   /boot/vmlinuz-2.6.38-10-generic root=UUID=92f37630-c3b4-476b-a0ab-f4a0d9f4180f ro

urang tambihan ieu di tungtung garis:

init=/sbin/e4rat-collect

Bisi kuring, siga kieu:

linux   /boot/vmlinuz-2.6.38-10-generic root=UUID=92f37630-c3b4-476b-a0ab-f4a0d9f4180f ro   quiet splash vt.handoff=7 init=/sbin/e4rat-collect

Catetan: Léngkah sateuacanna urang tiasa ngalakukeun persis sami ti mimiti, nalika layar grub kaluar, kami aya dina garis OS kami sareng pencét 'e'kanggo ngédit na. Upami anjeun ngagaduhan sababaraha sistem dipasang dina disk, langkung gampang pikeun ngalakukeunana, sabab urang ulah aya hubungan sareng ngamimitian anu sanés.

Sakali ieu réngsé, urang tutup jelema nu nyunting Ctrl + X, sareng urang hirupkeun deui komputer urang.

Nalika éta réngsé ngamuat sistem, urang kedah muka program anu biasana urang mimitian langkung sering, sapertos peramban, pangurus surat, sareng sajabana ..., urang kedah dua menit pikeun ngalaksanakeunana. Sakali ieu réngsé kami pastikeun yén file log parantos didamel.

ls / var / lib / e4rat /

Walerna kedahna ngamimitian.logUpami éta henteu nunjukkeun naon-naon, anjeun kedah ngulang léngkahna deui.

Ayeuna urang balik deui pikeun ngédit grub, waktos ayeuna urang ngalakukeun éta tina layar utama ku mencét e, sakumaha kuring ngajelaskeun di luhur. Sareng urang nambihan dina tungtung garis ti sateuacan hiji, janten sapertos kieu:

linux   /boot/vmlinuz-2.6.38-10-generic root=UUID=92f37630-c3b4-476b-a0ab-f4a0d9f4180f ro single

Kami nutup sareng ngabalikan deui, tapi waktos ieu urang ngalakukeunana dina modeu aman atanapi tina garis paréntah. Asup nganggo nami pangguna sareng kecap akses kami sareng ngajalankeun:

sudo e4rat-realloc /var/lib/e4rat/startup.log

Sakali ieu réngsé, e4rat mimiti mindahkeun file tina disk anjeun, (éta tiasa nyandak waktos), nalika éta réngsé, urang balikan deui.

sudo shutdown-r now

Sangkan programna salawasna dijalankeun dina mimiti sareng lumangsung sanajan urang ngamutahirkeun, urang ngédit grub kami,

sudo nano /etc/default/grub

sareng urang milari garis:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

Urang nambihan garis ieu sateuacan sepi Santika,

init=/sbin/e4rat-preload

Tetep cara kieu.

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="init=/sbin/e4rat-preload quiet splash"

Kami nyimpen file, sareng muat deui grub:

sudo update-grub

Sareng urang gaduh, ti ayeuna program anu diperyogikeun bakal dimuat langkung gancang.

Kanggo inpormasi lengkep, anjeun tiasa nganjang ka halaman aranjeunna sourceforge.

Sakedap waktos kuring bakal nyobian na upami kuring henteu balik, éta bakal sabab hard drive kuring bakal maot


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav <° Linux cenahna

    Gawéna f ** raja !!! Anjeun tiasa ngawartosan yén aplikasi dibuka gancang 😀

  2.   Carlos cenahna

    Hébat, kuring bakal nyobian di LMDE ... Kuring nyaritakeun kumaha jalanna.

    Salam.

  3.   ngagoreng cenahna

    Sami-sami, upami henteu gancang uih deui, engké mah engké deui hehe.

    1.    ngagoreng cenahna

      Saatos sababaraha usaha, henteu, éta henteu jalan.

      Kuring bakal nyobian deui tapi dinten anu sanés.

      1.    elav <° Linux cenahna

        Éta dianggo pikeun kuring, sareng KZKGGaara, sateuacan ngalungkeun Archlinux na ogé ka bumi hahahaha

        1.    nerjamartin cenahna

          YA ALLAH! naon kajadian na? o_0

          1.    nerjamartin cenahna

            Ehem! deui kuring nyerat tina padamelan! ^ _ ^ U
            Entong percanten yén kuring parantos angkat ka «sisi gelap» !!! hehehe

            1.    elav <° Linux cenahna

              Biasa, dinten ayeuna KZKGGaara muncul sareng Windows 7 dipasang 😀


  4.   Éritérim cenahna

    Gawéna siga pesona! Program ngamimitian langkung gancang! Hatur nuhun pisan kana naséhatna! 😀

  5.   dhunter cenahna

    Kuring mendakan yén aya léngkah anu tiasa diloloskeun:

    sudo e4rat-realloc /var/lib/e4rat/startup.log

    Sakali ieu réngsé, e4rat mimiti mindahkeun file tina disk anjeun, (éta tiasa nyandak waktos), nalika éta réngsé, urang balikan deui.

    sudo shutdown-r ayeuna ## REBOOT ieu langkung seueur

    Sangkan programna salawasna dijalankeun dina mimiti sareng lumangsung sanajan urang ngamutahirkeun, urang ngédit grub kami,

    sudo nano / jsb / standar / grub

  6.   erunamoJAZZ cenahna

    Nya, kuring ngan ukur nyobaan, sareng anu leres mah parobihanana henteu seueur: /, sareng kuring parantos teu formatna ampir sataun.

  7.   Angel de la vega cenahna

    Wilujeng siang, kuring nuturkeun léngkah-léngkah pikeun surat tapi éta henteu jalan, bahkan file startup.log henteu didamel sareng parios program anu ngamimitian sareng e4rat henteu ngamimitian, kuring gaduh Ubuntu 13.04, kaleresan parantos ngajantenkeun kuring gélo ... kuring bakal ngahargaan bantosan anjeun

  8.   mario cenahna

    Saé pisan léngkah ieu ti mimiti 1 menit 40 detik dugi ka 29 detik anu leres !!!!!!!!!! Hatur nuhun pisan sanaos aranjeunna henteu ngajelaskeun pisan tapi ékspérimén kuring kahontal hatur nuhun