Kumaha ngaoptimalkeun Debian, Ubuntu, Linux Mint sareng turunan sareng Stacer

Optimalkeun, Bersih sareng Visualisasikeun kinerja sareng panggunaan alat-alat urang, mangrupikeun salah sahiji padamelan anu urang lakukeun sacara rutin, anu resep nganggo antarbeungeut grafis sareng nempatkeun konsol pikeun ngalaksanakeun tugas ieu, anjeun gaduh sababaraha alternatif, salah sahijina nyaéta Stacer.

Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar kumaha Kumaha ngaoptimalkeun Debian, Ubuntu, Linux Mint sareng turunan, ku cara anu gancang sareng intuitif, anjeun ogé bakal ngadalikeun aplikasi anu dimimitian ku sistem operasi anjeun, sareng anjeun bakal tiasa milih aplikasi mana anu anjeun badé teraskeun teraskeun.

Naon Stacer?

Stacer mangrupikeun alat open source saderhana, didamel ku Oguzhan Inan, anu ngamungkinkeun urang pikeun ningali ciri-ciri alat kami, ngaoptimalkeun sareng ngabersihan distribusi urang, ngatur sareng verifikasi jasa sareng program anu ngajalankeun, ogé ngagaduhan kamampuan pikeun nyabut paket anu kami nunjukkeun.

Stacer Éta ngagaduhan antar muka anu cukup saderhana, teratur sareng pikaresepeun, disarankeun pikeun pangguna pemula sareng anu hoyong ngalaksanakeun prosés anu biasana urang lakukeun tina konsol tina antarmuka grafis anu hadé.

Fitur Stacer

  • Mangrupikeun alat Gratis sareng Gratis.
  • Antarmuka anu intuitif sareng pikaresepeun.
  • Ngidinan aksés sudo.
  • Éta ngagaduhan Dasbor anu nunjukkeun panggunaan CPU, Memori, Disk sareng inpormasi umum ngeunaan alat sareng sistem operasi kami.
  • Kamungkinan pikeun nyeken sareng ngabersihan file tina Apt Caché kami, Crash Reports, System Logs, App Caché.
  • Éta ngamungkinkeun anjeun milih aplikasi sareng jasa mana anu tiasa dijalankeun nalika sistem operasi anjeun dimimitian.
  • Éta masihan kami fungsionalitas pikeun ngaktipkeun sareng nganonaktipkeun jasa kalayan gancang sareng gampang.
  • Dilengkepan uninstaller paket hiji-klik unggulan.

Potret layar Stacer

Sudo Login Kumaha ngaoptimalkeun Debian

dasbor Kumaha ngaoptimalkeun Ubuntu

Sistem Bersih Kumaha ngaoptimalkeun Linux Mint

Aplikasi ngamimitian Kumaha ngaoptimalkeun OS Dasar

Services Kumaha ngaoptimalkeun Bodhi Linux

Uninstaller Kumaha ngaoptimalkeun Trisquel GNU / Linux

 

Kumaha cara masang Stacer?

Pasang Stacer dina Debian Linux x86 sareng turunan

  1. download stacer_1.0.0_i386.deb ti Stacer ngaleupaskeun halaman. Pariksa yén anjeun masang versi pangénggalna
  2. Lumpat sudo dpkg --install stacer_1.0.0_i386.deb dina diréktori tempat anjeun ngaunduh paket.
  3. Buka diréktori cd/usr/share/stacer/ sareng lumpat ./Stacer
  4. Kanikmatan.

Pasang Stacer dina Debian Linux x64 sareng turunan

  1. Unduh stacer_1.0.0_amd64.deb tina éta Stacer ngaleupaskeun halaman. Pariksa yén anjeun masang versi pangénggalna.
  2. Lumpat sudo dpkg --install stacer_1.0.0_amd64.deb dina diréktori tempat anjeun ngaunduh paket.
  3. Buka diréktori cd/usr/share/stacer/ sareng lumpat ./Stacer
  4. Kanikmatan.

Upami anjeun hoyong nambihan aplikasi kana menu distribusi anjeun, anjeun kedah ngadamel file .desktopen /home/$USER/.local/share/applications nempatkeun ieu (ngarobah diréktori pikeun anu saluyu):

[Desktop Entry]
Comment=Stacer
Terminal=false
Name=Stacer
Exec=/usr/share/stacer/Stacer
Type=Application
Categories=Network;

Pupus Stacer

  • lalumpatan sudo apt-get --purge remove stacer

Stacer Mangrupikeun alat anu cukup praktis, gampang dipasang, sareng antarbeungeut intuitif sareng anu kalebet sababaraha fitur anu urang sadayana badé anggo dina sababaraha waktos. Kami arepkeun anjeun raoskeun sareng kami ngantosan koméntar sareng kesan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   stormrider.of. aranjeunna cenahna

    Sigana mah urang boga hutang ku "kumaha." Saluareun pituduh pamasangan / pamasangan, seueur screenshot tapi sakedik kontén ngeunaan tindakan naon, sapertos jasa mana pikeun nganonaktifkeun dina konfigurasi pabrik pikeun mastikeun "ngaoptimalkeun" sistem.

    1.    Luigys toro cenahna

      Kuring ngantepkeun anjeun sababaraha tulisan blog anu tiasa ngabantosan anjeun sacara langkung tuntas

      https://blog.desdelinux.net/consejos-practicos-para-optimizar-ubuntu-12-04/
      https://blog.desdelinux.net/como-optimizar-el-arranque-de-linux-con-e4rat/
      Dina cara nu sami upami anjeun buka tautan ieu https://blog.desdelinux.net/?s=optimizar anjeun bakal kéngingkeun seueur inpormasi ngeunaan éta. Alatna masihan anjeun kamungkinan pikeun ngalakukeun sababaraha léngkah sacara grafis

      1.    Yukiteru amano cenahna

        Salam, kuring ninggalkeun anjeun sakedik naséhat:

        Cegah nyieun tulisan ku eusi samar sareng henteu ngabantosan sapertos kitu. Jutaan tulisan tina jenis ieu parantos aya, sareng Kusabab Linux mangrupikeun situs rujukan pikeun seueur pangguna Linux, aya seueur bahan dina halaman ieu anu tiasa dianggo pikeun ieu, langkung saé anjeun pikeun nyayogikeun aranjeunna dina daptar gancang tibatan ngasilkeun roda deui.

        Wasalam

        ku @Yukiteru

        1.    Luigys toro cenahna

          Jarang pisan anjeun nganggap éta henteu kapaké pisan nalika sababaraha urang parantos ngamimitian nganggo éta sabab éta ngajantenkeun langkung gampil sareng langkung nyaman pikeun aranjeunna ngagaduhan klién pikeun ngalakukeun sababaraha hal dina terminal. Hatur nuhun pisan kana naséhat anjeun, sanaos kami henteu ngaraékeun roda deui, kami ngan ukur ngenalkeun alat anu ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun tindakan anu tangtu dina Linux.

          Daptarna parantos aya, ayeuna urang nambihan sareng ngadamel alat-alat anyar anu dikenal.

  2.   Carlos cenahna

    Abdi nyéépkeun waktos kuring, henteu aya anu teu tiasa dilakukeun ku panangan ku élmu sedeng

    1.    Luigys toro cenahna

      Memang éta mangrupikeun hal anu tiasa dilakukeun ku cara saderhana, kuring netelakeun pisan dina intro tulisan

      Stacer ngagaduhan antar muka anu cukup saderhana, teratur sareng pikaresepeun, disarankeun pikeun pangguna pemula sareng anu hoyong ngalaksanakeun prosés anu biasana urang lakukeun tina konsol tina antarmuka grafis anu hadé.

    2.    javi cenahna

      "Palinter" has anu ngaku seueur terang sabab seueur paréntah anu diajar nalika urang ngagaduhan pilihan pikeun ngalakukeun sagala cara anu langkung saderhana. Anjeun tiasa ningali éta pikeun sababaraha, komputasi kedah tetep sami sapertos jaman 80-an.
      Hatur nuhun pikeun Stacer ieu, praktis pisan pikeun urang anu teu ngagaduhan waktos pikeun diajar paréntah sareng carita sareng resep ngagunakeun waktos urang kana hal-hal anu sanés.

  3.   Cristian cenahna

    Inpo na ngaapresiasi!.

    1.    Luigys toro cenahna

      Hatur nuhun pisan anu parantos ngantunkeun kesan anjeun.

  4.   Arangoiti cenahna

    Halo, alat anu megah, omonganana, kumaha jalma-jalma palinter anu ngajawab siga hoyong ngahinakeun karya anjeun sareng nyumbang nanaon pisan? Cenah mah, alat hébat sareng tulisan anu saé.

    1.    Luigys toro cenahna

      Éta lumrah, aya rébuan, tapi sapertos sadayana dina kahirupan, hal-hal kedah dilakukeun pikeun jalma anu ngahargaan aranjeunna, sésana urang kedah ngagaduhan hal anu penting, anu nyéépkeun waktos pikeun ngritik urang.

  5.   noacefalta cenahna

    Di Linux teu aya anu diperyogikeun, anjeun henteu kedah ngaoptimalkeun naon-naon, atanapi ngabersihkeun naon-naon, sanés tina konsol ogé sareng antarbeungeut grafis, Linux bakal tetep ogé ogé.

    1.    Gregorio ros cenahna

      Hormat aya dina suasana anu saé, éta henteu diragukeun, tapi hanjakalna teu aya OS anu leupas tina "dosa", sanaos urang kedah mikawanoh OS karesep urang pikeun kasihatan anu hadé sareng perawatan médis anu diperyogikeun.

  6.   Robert cenahna

    Aya dua kelas jalma, anu nyobian dina hiji cara atanapi cara sanés pikeun ngabantosan anu sanés, sareng anu sok ngritik anu munggaran. Kami henteu sadayana guru linux. Pikeun urang anu ngamimitian di dunya ieu, ieu mangrupikeun berita anu urang teras-terasan hoyong ngupingkeun, sakumaha slogan ubutnu nyarios, "linux pikeun manusa." Inpormasi diapresiasi

    1.    Luigys toro cenahna

      Hatur nuhun pisan, mugia tetep janten jinis jalma anu ngabantosan batur 🙂

  7.   Gregorio ros cenahna

    Tulisan anu saé, kuring mangrupikeun jalma anu resep henteu nganggo konsol, sanaos kuring sadar kumaha praktisna, kuring resep antarbeungeut grafis sareng kuring henteu terang Utiliti ieu.

    1.    Luigys toro cenahna

      Praktisitas anu dipasihkeun ku konsol urang penting pisan, tapi pikeun jalma sanés mangrupikeun rusiah yén aya seueur pangguna anu langkung resep ngalakukeun hal-hal anu langkung grafis sareng dina cara anu langkung saderhana, sakelompok jalma ngagambarkeun seueur% pangguna Sistem. Operasi Desktop sareng urang kedah langkung saé ngahontal éta.

  8.   Cageur Gampang cenahna

    Tulisan anu saé. Alat optimasi saé pisan. Kuring badé nyobian di Linux Mint kuring.

    1.    Luigys toro cenahna

      Kuring diuji dina Linux MInt

  9.   hernando cenahna

    Kuring aya bewara anu mirip sareng ubuntu tweak atanapi bleachbit.

    1.    Luigys toro cenahna

      Leres, panginten fungsionalitasna sami dina sababaraha kasus ... kuring resep antar muka anu rapih Stacer

  10.   VivaGUI cenahna

    Nya, kuring ngahargaan program GUI ieu sareng saha waé anu nganteurkeunana ka kami. Sareng kuring dugi ka cap anu beurat tina konsolita anu kaganggu yén program sareng GUI dihapus. Hei, upami anjeun teu resep ka aranjeunna, tong nganggo éta sareng tong ganggu.
    Hatur nuhun.

    1.    Luigys toro cenahna

      Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun, LInux kanggo sadaya rasa sareng warna.

      1.    VivaGUI cenahna

        Nya, hayu urang tingali nalika éta petasan anti-GUI mendakan sareng ngantepkeun urang nyalira sareng "rasa sareng warna" urang. Aranjeunna kalakuanana siga anu kapaksa aranjeunna nganggo éta!

  11.   Nico cenahna

    Wilujeng siang, kuring nyobian masangna dina Ubuntu 16.04 tapi katingalina henteu, kuring ngalaksanakeunana ti konsol sareng ogé ti pusat perangkat lunak, tapi henteu jalan:

    Nyiapkeun ngabongkar stacer_1.0.0_amd64.deb…
    Ngabongkar stacer (1.0.0-1) langkung (1.0.0-1) ...
    Setting stacer (1.0.0-1) ...
    Pemicu prosés pikeun bamfdaemon (0.5.3 ~ bzr0 + 16.04.20160824-0ubuntu1) ...
    Ngawangun deui /usr/share/applications/bamf-2.index…
    Pemicu prosés pikeun gnome-menu (3.13.3-6ubuntu3.1) ...
    Pemicu prosés pikeun desktop-file-utils (0.22-1ubuntu5) ...
    Ngolah pemicu pikeun mime-support (3.59ubuntu1) ...

    $ stacer
    stacer: mesen teu kapendak

    1.    Luigys toro cenahna

      Buka cd / usr / share / stacer / diréktori teras ngajalankeun ./Stacer ... Atanapi ngetik waé ieu ti terminal /usr/share/stacer/./Stacer

      1.    HO2Gi cenahna

        Upami folder kuring / usr / share / stacer henteu némbongan, kuring ogé milari sacara manual nganggo nemo teu nanaon.
        Alguna sugerencia?

      2.    Luigys toro cenahna

        Halo @ HO2Gi anjeun tiasa ngawartosan kuring dina distribusi sareng versi mana anu anjeun pasang pikeun ningali naha kuring tiasa niron skénario ..

  12.   Federico cenahna

    Luigys: Hatur nuhun pikeun nyayogikeun sakedik cahaya pikeun ngaoptimalkeun sistem operasi kami.

    Abdi ayeuna émut hiji kalimat ti Rosul urang, José Martí, anu kirang langkung na nyarios:
    «The Sun, raja bintang kami, gaduh bintik-bintik. Henteu sampurna. Anu bersyukur ningali cahaya. Anu teu syukur ukur ningali noda.

    Sareng tingali kumaha sesahna pikeun ningali bintik-bintik panonpoé upami anjeun ningali ti payun!

    1.    Luigys toro cenahna

      Kumaha kalimat anu saé nyariosna:

      "Hayu ANJING babakan babaturan Sancho, éta mangrupikeun tanda yén urang ngalangkung."

  13.   Federico cenahna

    Hébat!

  14.   Yesus cenahna

    Salam. Kuring undeur éta tapi kuring dipasang éta sareng installer anu sumping pikeun bungkus DEB, sadayana henteu kunanaon, tapi kuring hoyong ngajalankeunana sareng kuring ngagaduhan kasalahan

    Kuring ngantepkeun gambar na, kuring ngahargaan bantosan sateuacanna

    http://www.subeimagenes.com/img/stacer-1684784.html

    1.    Luigys toro cenahna

      Ngajalankeun ti konsol ku cara ieu sareng ngawartosan kumaha jalanna:

      /usr/share/stacer/./stacer

    2.    Ariel cenahna

      Kedah aya anu lepat dina jalan pintas. Anjeun tiasa nyobian nyiptakeun anu anyar tina éditor téks anjeun anu aya. Upami anjeun hoyong ngalakukeun éta, ieu kode:

      [Éntri Desktop]
      Ngaran = Stacer
      Exec = / usr / share / stacer /./ Stacer
      Ikon = stacer
      Terminal = palsu
      Ketik = Aplikasi

      Dina kolom "Ikon" anjeun tiasa nunjukkeun jalur pikeun ikon anu sanés anu anjeun resep (contona / home / jesus/cepillo.png).

      Salam!

      1.    Ariel cenahna

        Hal anu sanés: Kuring hilap yén anjeun kedah nyimpen file nganggo .desktop extension saatos réngsé ngédit na.

  15.   salvs cenahna

    Hatur nuhun kana inpormasi, bantuan naon waé pikeun pangguna dasar ogé diapresiasi, salam

  16.   Javier cenahna

    Éta nyarios ka kuring yén aya kagumantungan anu henteu tiasa kacumponan janten kuring ditetepkeun uninstall éta tapi héran kuring mendakanana sareng mukakeunana sareng tiasa dianggo ... kuring henteu terang naha pesen na normal atanapi naon. Kuring nganggo Xubuntu 16.04.

    Salam sareng hatur nuhun parantos marahmay pikeun urang anu énggal dina GNU / Linux supados hirup langkung gampang pikeun urang (sabab kuring yakin pisan nyéépkeun waktos ka GNU / Linux pikeun janten ahli). Jujur kuring mendakan pangguna Linux panasaran yén Windows monopoli pasar pc, tapi sikep anu dikritik anjeun nyaéta henteu kéngingkeun anu sanés lebet ... kumaha sauyunan.

    hatur nuhun

  17.   José Luis cenahna

    Halo! Pisan pikaresepeun!
    Abdi hoyong terang upami aplikasi ieu ngan ukur dianggo pikeun Ubuntu sareng turunan atanapi ogé pikeun distribusi sanés.
    Hatur nuhun!