Optimalkeun MX-21 / Debian-11: Paket Tambahan dumasar Kategori - Bagian 2

Optimalkeun MX-21 / Debian-11: Paket Tambahan dumasar Kategori - Bagian 2

Optimalkeun MX-21 / Debian-11: Paket Tambahan dumasar Kategori - Bagian 2

Ngan 2 poé katukang, urang diterbitkeun kami bagian kahiji runtuyan ieu dina update sareng "Optimize MX-21" y Debian 11. Éta pisan sababna naha urang bakal neruskeun dinten kalayan bagian kadua tina runtuyan ceuk.

Jeung inget yen, ideally, pakét anu disarankeun sareng disarankeun pikeun dipasang, naha maranéhna sigana perlu atawa mangpaat, dina jangka pondok atawa sedeng, uninga tur ngagunakeun éta, jadi saméméhna dipikawanoh tur ditalungtik, ku ngaklik di dieu.

MX-21: Kumaha carana ngapdet sareng ngaoptimalkeun Distro ieu dumasar kana Debian 11?

MX-21: Kumaha carana ngapdet sareng ngaoptimalkeun Distro ieu dumasar kana Debian 11?

Sareng sapertos biasa, sateuacan nyilem kana topik ayeuna ngeunaan kumaha carana neraskeun ngamutahirkeun sareng ngaoptimalkeun versi ayeuna tina Distro MX Linux jeung Debian nelpon "MX-21" sareng Debian-11, urang bakal ninggalkeun pikeun maranéhanana kabetot dina Ngalanglang bagian kahiji ti séri ieu, link di handap ieu. Janten anjeun tiasa ngajalajah éta, upami diperyogikeun, saatos maca ieu publikasi:

"Tanto «MX Linux Ubuntu 21» Como Debian GNU / Linux 11 dirilis sababaraha bulan kapengker, tur aya dina Top 10 Distro GNU/Linux Dihargaan Top dina DistroWatch, dina posisi 01 jeung posisi 07 mungguh, urang bakal ngalakukeun dieu adat urang tutorial atawa pituduh nu kagiatan jeung bungkusan bisa dipigawé tur dipasang pikeun ngaoptimalkeun jeung ningkatkeun su kinerja sareng fungsionalitas." MX-21: Kumaha carana ngapdet sareng ngaoptimalkeun Distro ieu dumasar kana Debian 11?

Tulisan anu aya hubunganana:
MX-21: Kumaha carana ngapdet sareng ngaoptimalkeun Distro ieu dumasar kana Debian 11?

Optimalkeun MX-21 / Debian-11: Disarankeun Bungkusan Mangpaat

Optimalkeun MX-21 / Debian-11: Disarankeun Bungkusan Mangpaat

Kumaha ngaoptimalkeun MX-21 sareng Debian-11 pikeun unggal mode pamakean sareng ruang lingkup padamelan?

A.- rojongan Video

«sudo apt install xserver-xorg-video-all libva-drm2 libva-glx2 libva-wayland2 libva-x11-2 libva2»

B.- rojongan Audio

«sudo apt install alsa-firmware-loaders alsa-oss alsa-tools alsa-utils alsamixergui volumeicon-alsa paprefs pavumeter pulseaudio-utils ffmpeg2theora sound-icons lame libdvdnav4 libdvdread8 libfaac0 libmad0 libmp3lame0 libquicktime2 libstdc++5 libxvidcore4 twolame vorbis-tools x264 gstreamer1.0-alsa gstreamer1.0-adapter-pulseeffects gstreamer1.0-autogain-pulseeffects gstreamer1.0-convolver-pulseeffects gstreamer1.0-crystalizer-pulseeffects gstreamer1.0-espeak gstreamer1.0-fdkaac gstreamer1.0-gl gstreamer1.0-nice gstreamer1.0-pipewire gstreamer1.0-x gstreamer1.0-plugins-bad gstreamer1.0-plugins-bad-apps gstreamer1.0-plugins-base gstreamer1.0-plugins-good gstreamer1.0-plugins-rtp gstreamer1.0-plugins-ugly gstreamer1.0-pocketsphinx gstreamer1.0-pulseaudio gstreamer1.0-tools gstreamer1.0-vaapi gstreamer1.0-wpe»

C.- Rojongan parabot percetakan jeung Imaging

«sudo apt install cups cups-backend-bjnp cups-browsed cups-bsd cups-client cups-common cups-core-drivers cups-daemon cups-ipp-utils cups-filters cups-pdf cups-ppdc cups-server-common printer-driver-cups-pdf printer-driver-hpcups python3-cups python3-cupshelpers foomatic-db-compressed-ppds foomatic-db-engine ghostscript-x gocr-tk gutenprint-locales hannah-foo2zjs hpijs-ppds hplip openprinting-ppds printer-driver-all printer-driver-cups-pdf printer-driver-foo2zjs printer-driver-hpcups printer-driver-hpijs libtk8.6 tk tk8.6 xli xsane printer-driver-fujixerox printer-driver-indexbraille printer-driver-oki avahi-utils colord flex g++ libtool sane sane-utils system-config-printer system-config-printer-udev unpaper xsane xsltproc»

D.- rojongan Kantor

«sudo apt install fonts-arabeyes fonts-cantarell fonts-freefarsi fonts-liberation fonts-lyx fonts-mathjax fonts-oflb-asana-math fonts-opensymbol fonts-sil-gentium fonts-stix myspell-es ooo-thumbnailer xfonts-intl-arabic xfonts-intl-asian xfonts-intl-chinese xfonts-intl-chinese-big xfonts-intl-european xfonts-intl-japanese xfonts-intl-japanese-big ttf-aenigma ttf-ancient-fonts ttf-anonymous-pro ttf-bitstream-vera ttf-summersby ttf-ubuntu-font-family libreoffice libreoffice-dmaths libreoffice-gnome libreoffice-gtk3 libreoffice-help-es libreoffice-java-common libreoffice-l10n-es libreoffice-report-builder-bin libreoffice-style-breeze libreoffice-style-colibre libreoffice-style-elementary libreoffice-style-sifr libreoffice-texmaths pdfarranger pdfshuffler pdftk»

E.- Windows HW sarta rojongan kasaluyuan SW

«sudo apt install cifs-utils dosfstools exfat-fuse exfat-utils fuse3 hfsplus hfsutils hfsutils-tcltk icoutils ideviceinstaller ipheth-utils libsmbclient mtools ntfs-3g smbclient samba-common smbnetfs samba samba-common-bin»

F.- Manajemén jeung ngawaskeun hardware umum

«sudo apt install acpi acpitool acpi-support fancontrol firmware-linux-free hardinfo hwdata hwinfo irqbalance iucode-tool laptop-detect lm-sensors lshw lsscsi smartmontools xsensors intel-microcode amd64-microcode»

«sensors-detect
chmod u+s /usr/sbin/hddtemp
hddtemp /dev/sda»

G.- Manajemén Hardware Konéktipitas

Wifi

«sudo apt install wifi-radar wireless-tools wpagui wpasupplicant
sudo apt install wifi-qr wireless-tools wpagui wpasupplicant zbarcam-qt zbarcam-gtk
sudo apt install firmware-atheros
sudo apt install firmware-b43-installer firmware-b43legacy-installer firmware-bnx2 firmware-bnx2x firmware-brcm80211
sudo apt install firmware-intelwimax firmware-iwlwifi
sudo apt install firmware-ralink firmware-realtek»

bluetooth ka alat

«sudo apt install bluetooth bluez bluez-cups bluez-firmware bluez-tools btscanner gnome-bluetooth pulseaudio-module-bluetooth»

usb kana internét

«sudo apt install mobile-broadband-provider-info modemmanager modem-manager-gui modem-manager-gui-help usb-modeswitch usb-modeswitch-data wvdial»

alat média mobile

«sudo apt install gtkpod libgpod-common libgpod-cil libgpod4 libmtp-runtime mtp-tools faad mp3gain»

H.- pakét dasar pikeun komprési file / manajemén decompression

«sudo apt install arj bzip2 gzip lhasa liblhasa0 lzip lzma p7zip p7zip-full p7zip-rar sharutils rar unace unar unrar unrar-free tar unzip xz-utils zip»

I.- Paket tambahan pikeun ngatur kagiatan via Terminal Interface (CLI)

«sudo apt install alien curl debian-keyring debian-archive-keyring htop lynx net-tools nmap rpm rpm-i18n screen ssh testdisk w3m w3m-img»

J.- Paket tambahan pikeun ngatur kagiatan via Graphical Interface (GUI)

«sudo apt install alacarte baobab bleachbit brasero brasero-cdrkit camera.app cdrskin cheese converseen dcraw dvd+rw-tools dvdauthor evince ffmpegthumbnailer file-roller gdebi gedit gedit-plugins gimp gimp-gmic gimp-data-extras gimp-gap gimp-gutenprint gimp-plugin-registry gimp-help-es gnome-disk-utility gnome-orca gparted gphoto2 gpicview gufw imagination kodi libdvdread8 libdvdnav4 libxm4 lightdm-gtk-greeter-settings lsb-release lsdvd menu-l10n menulibre mirage onboard pitivi ooo-thumbnailer plymouth plymouth-themes plymouth-x11 rhythmbox rhythmbox-plugins rhythmbox-plugin-cdrecorder software-properties-gtk seahorse simple-scan shotwell software-properties-gtk sound-juicer synaptic thunderbird thunderbird-l10n-es-es totem totem-plugins update-notifier vlc vlc-plugin-notify vokoscreen xarchiver xscreensaver librecad»

nyatet: Sababaraha bungkusan panungtungan titik 10 ieu tina Lingkungan Desktop GNOME, Tapi aranjeunna tiasa dianggo kacida alusna dina luhureun XFCE, complementing eta lamun perlu.

inpo leuwih

Dina pangiriman ka hareup, kami bakal nyarankeun bungkusan tambahan anu tiasa mangpaat pikeun dipasang sareng dianggo iraha waé sareng peryogi, boh dina "MX-21" Como Debian-11. Lajeng ngeunaan sababaraha tips kustomisasi meunang boga a "MX-21" o Debian-11, kitu lengkep, efisien jeung geulis, Sapertos anu ayeuna ku kuring dianggo pikeun ngagentos lami kuring Respin (Potret) dumasar kana MX-19 sareng naon anu disebatna Kaajaiban. Sapertos anu dipidangkeun dina screenshot ieu:

Optimalkeun MX-21: Potret layar

Roundup: Pasang spanduk 2021

Resumen

Pondokna, urang ngaharepkeun yén sababaraha atawa sakabéh ieu disebutkeun sarta dianjurkeun bungkusan, ngawula pikeun "Optimize MX-21" Como Debian 11. Ku alatan éta, aranjeunna pohara kapaké pikeun sakabéh pamaké maranéhanana. Inget pikeun ngagunakeun ati-ati ieu pituduh pakét ku kategori, jadi ningkatkeun kinerja sarta usability duanana Distros GNU / Linux, nu biasana loba dipaké ku para Komunitas IT Linuxera.

Mudah-mudahan ieu publikasi aya mangpaatna kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre, Código Abierto y GNU/Linux». Sareng tong hilap koméntar di handap ieu, sareng bagikeun ka batur dina situs wéb, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah karesep anjeun. Tungtungna, buka halaman imah kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)