Ngarobih alamat MAC nganggo MACChanger

Dina sababaraha kasempetan, urang panginten kedah ngarobih sababaraha hal Alamat MAC dina PC Anjeun. Sanaos alamat MAC disandikeun langsung dina kartu jaringan, aya sababaraha alat anu ngamungkinkeun topeng alamat MAC asli ku «palsu»Ditetepkeun ku pangguna, ngatur pikeun ngabingungkeun sistem operasi.

Alamat MAC, dina seueur kasus, dianggo salaku modeu kaamanan sareng panyaring kanggo aksés pangguna kana jaringan. Boh ngaluarkeun, dimana ditetepkeun alamat MAC anu teu diidinan aksés, atanapi kaasup, sapertos alamat MAC anu diijinkeun aksés.

Masking MAC anjeun tiasa ku sababaraha alesan, sareng upami anjeun resep nyobian, anjeun kedah nyobian MACChanger

MacChanger mangrupikeun alat GNU / Linux kanggo ningali sareng ngamanipulasi alamat MAC tina unggal antar jaringan dina komputer anjeun.

Pikeun masang, kantun angkat ka terminal sareng ngetik

sudo apt-meunang install Macchanger Macchanger-gtk

MACChanger tiasa dianggo dina handapeun konsol atawa ngaliwatan a Antarbeungeut grafis alat ngabogaan. Hayu urang mimitian ku konsol. Upami urang nyerat:

 macchanger --tulung

urang bakal ngagaduhan sadaya pilihan pikeun manipulasi alamat MAC dina alat-alat urang. Urang tiasa napelkeun:

macchanger pitulung

  • Alamat khusus tina antarmuka jaringan (-m)
  • Alamat acak (-R)
  • Alamat panyadia anu sami (-na)
  • Alamat panyadia sanés (-ka)

Sateuacan ngarobih alamat MAC tina alat, kedah mareuman panganteur jaringan.

Dina kasus kuring, komputer kuring gaduh dua antarbeungeut jaringan, eth0 sareng wlan0. Pikeun mareuman ét0:

sudo ifconfig eth0 handap

Sakali ditumpurkeun, anjeun tiasa ngarobih alamat MAC tina panganteur eth0. Upami urang hoyong ngarobih na kanggo hiji alamat acak:

sudo macchanger eth0 -r

Sareng voila, anjeun bakal tiasa ningali dina konsol anu alamat MAC permanén, sareng mana alamat MAC anjeun ayeuna. Tungtungna, éta ngan tetep pikeun ngaktipkeun antar muka jaringan deui:

sudo ifconfig eth0 up

Anjeun tiasa teras parios alamat MAC anjeun tina ifconfig atawa tukang dagang

sudo macchanger -s eth0

 

Antarbeungeut grafis

Upami anjeun langkung resep damel tina antarbeungeut grafis, anjeun tiasa nganggo jandela MACChanger ku ngaéksekusi:

sudo macchanger-gtk

Macchanger

Henteu janten masalah upami anjeun nganggo macchanger dina konsol atanapi jandéla, anjeun bakal kedah nganonaktifkeun heula antar muka jaringan sareng aktipkeun engké. 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Manuel Alcocer cenahna

    Nya, 'iproute2' parantos kéngingkeun anjeun sapertos kieu:

    ip link set dev eth0 alamat 00: 11: 22: 33: 44: 55

    Ganti eth0 ku antar muka anu dipikahoyong (tautan $ ip, nunjukkeun interfaces).
    Ku jalan kitu, gosip nyarios yén 'ifconfig' parantos "dibereskan" sareng yén éta moal aya dina vérsi ieu sababaraha distro terkenal.
    Ayeuna parantos langkung ti sataun archlinux parantos nganggo iproute2 (sahenteuna dina pamasangan dasar anu kuring lakukeun nganggo pacstrap, nganggo skrip anu medar di ditu, kuring henteu terang)

  2.   ManuelAlcocer cenahna

    Nya, 'iproute2' parantos kéngingkeun anjeun sapertos kieu:

    ip link set dev eth0 alamat 00: 11: 22: 33: 44: 55

    Ganti eth0 ku antar muka anu dipikahoyong (tautan $ ip, nunjukkeun interfaces).
    Ku jalan kitu, gosip nyarios yén 'ifconfig' parantos "teu nganggo" sareng yén éta moal aya dina vérsi ieu sababaraha distro terkenal.
    Ayeuna parantos langkung ti sataun archlinux parantos nganggo iproute2 (sahenteuna dina pamasangan dasar anu kuring lakukeun nganggo pacstrap, nganggo skrip anu medar di ditu, kuring henteu terang)

  3.   Ramiro Estigarribia cenahna

    Pilihan anu langkung saderhana, sanaos sareng kirang seueur pilihan:
    ifconfig eth0 hw éter 08: 00: 00: 00: 00: 01
    salam

  4.   Daniel cenahna

    Ogé sapertos kieu:

    RFkill meungpeung sadayana
    ifconfig wlan1 hw éter xx: xx: xx: xx: xx: xx
    rfkill buka blokir sadayana

    Salam.

  5.   nu make cenahna

    Kuring salawasna ngalakukeun éta sareng redaksi pangatur jaringan tina antarmuka grafis
    Pencét katuhu kana applet NetworkManager sareng edit koneksi, di dinya kuring netepkeun «MAC kloning»