Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun janten Distro Gamer anu kualitas

MinerOS 1.1: Multimedia & Gamer Distro

MinerOS 1.1: A Multimedia & Gamer Distro

Nalika ngeunaan GNU / Linux, pangguna biasa, jalma anyar, atanapi anu resep Windows atanapi Mac OS henteu pernah ngémutan éta serius kusabab sakuduna diturunkeun dina hal kaulinanKalayan kecap séjén, aranjeunna nganggap yén salaku »Gamer» Sistem Operasi GNU / Linux éta henteu pantes, sabab aranjeunna pikir yén kaulinan Linux henteu didukung saé, atanapi aya saeutik pisan kaulinan kualitas atanapi kontén anu sayogi.

Sugan di jaman baheula, ieu mangrupikeun kanyataan anu nyata, tapi ayeuna, ieu henteu leres-leres leres, sabab seueur kaulinan open source pikeun GNU / Linux, sayogi ngalangkungan Repository atanapi tiasa diunduh tina halaman wéb resmi na, sareng ogé seueur gim berbasis Windows anu tiasa dipasang ngalangkungan emulasi sareng Anggur ngalangkungan Q4Wine, Playonlinux atanapi Crossover, atanapi sareng Flatpak sareng Winepak.

Distro Gamer sareng Flatpak sareng Winepak dina MX-Linux

Ngadamel Distro Gamer nyalira nganggo Flatpak sareng Winepak nganggo MX-Linux

Hiji-hijina hal anu tiasa ngahambat adopsi sareng neraskeun panggunaan Sistem Operasi GNU / Linux salaku Sistem Operasi pikeun Pecinta Kaulinan (Gamers) nyaéta kualitas pangalaman kaulinan. Sanaos distro naon waé anu tiasa dianggo pikeun gim, aya sababaraha distro anu khusus dioptimalkeun pikeun éta.

Distros Pamaén

Tujuanna pikeun nawiskeun pangalaman kualitas anu langkung saé nalika maénkeun kaulinan, sababaraha Distributor tukang men game anu luar biasa. Diantara ieu nyaéta:

  1. Ubuntu GamePack
  2. Steam OS
  3. Sparky Linux 5.3 Game Over
  4. Manjaro Édisi Kaulinan
  5. Lakka
  6. Fedora Kaulinan
  7. Kaulinan Drift Linux
  8. Solus
  9. LinuxConsole
  10. Kaajaiban

Sapuluh Top tina Distribusi GNU / Linux ieu mangrupikeun Sistem Operasi Gratis anu cocog pikeun Seni Puter dina Komputer. Masing-masing beda-beda dina kauntungan sareng prestasina, janten nyarankeun salah sahiji bakal gumantung pisan kana rasa pribadi masing-masing jalma. Anu saé saé parantos lirénna nyaéta Maén Linux. Lakka ngagaduhan sebutan khusus sabab éta Distro anu saé pisan dipasang dina mikrokomputer Pi Raspberry, sapertos anu disebatkeun dina tulisan samemehna dina DesdeLinux.

Daptar 1 Kaulinan MinerOS 1.1

Daptar 1 Kaulinan MinerOS 1.1

Ngawangun Distro Gamer anjeun nyalira

Upami henteu aya Distros Gamers di luhur anu cocog sareng kabutuhan anjeun atanapi syarat tim anjeun, sok aya kamungkinan adaptasi distro anjeun ayeuna pikeun ngajalankeun kaulinan favorit anjeun. Sareng pikeun tujuan ieu, kuring nyarankeun sababaraha tindakan ieu di Distro anjeun supados anjeun tiasa ngaoptimalkeunana sareng nikmati gim favorit anjeun dina GNU / Linux Distro anjeun ayeuna:

1.- Pamasangan aplikasi sareng perpustakaan anu diperyogikeun ditambah kaulinan dasar


sudo apt install arj bzip2 lhasa lzip p7zip p7zip-full p7zip-rar rar unace unrar unrar-free unzip xz-utils zip zoo
# Para gestionar archivos comprimidos en el Sistema Operativo.

sudo apt install autoconf automake build-essential dkms fastjar g++ gawk gcc gcc-multilib gettext gettext-base intltool intltool-debian jarwrapper gtk-recordmydesktop linux-headers-$(uname -r) mawk mesa-common-dev minizip nasm perl perl-base perl-modules-5.26 pkg-config python-apt python-glade2 python-gtk2 python-libxml2 subversion wx-common wx3.0-headers x11proto-record-dev zlib1g zlib1g-dev
# Para Instalar Aplicaciones útiles y necesarias para compilar, soportar y ejecutar Juegos y Emuladores de Juegos.
# Nota 1: El paquete minizip en versiones viejas de Linux puede ser sustituido por el paquete zlib-bin.
# Nota 2: El paquete perl-modules-5.26 en versiones viejas de Linux puede ser sustituido por el paquete perl-modules-5.24.

sudo apt install libalien-wxwidgets-perl libbz2-dev libc6 libcdio-cdda-dev libcdio-dev libcdio-paranoia-dev libcurl3-gnutls libgcc1 libgl1-mesa-dev libglade2-0 libglade2-dev libglib2.0-0 libglib2.0-bin libglib2.0-data libglib2.0-dev libglibmm-2.4-1v5 libglibmm-2.4-dev libglu1-mesa-dev libgmp3-dev libgtk-3-dev libgtk2.0-0 libgtk2.0-bin libgtk2.0-common libgtk2.0-dev libguichan-sdl-0.8.1-1v5 libjack-jackd2-dev liblocale-gettext-perl libpcre16-3 libmodule-pluggable-perl libperl5.26 libpng12-0 libsdl-console-dev libsdl-gfx1.2-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libsdl-net1.2-dev libsdl-ocaml-dev libsdl-pango-dev libsdl-perl libsdl-sge-dev libsdl-sound1.2-dev libsdl-ttf2.0-dev libsdl1.2-dev libsdl2-2.0-0 libsdl2-dev libsdl2-image-dev libsdl2-mixer-dev libsdl2-net-dev libsdl2-ttf-dev libsigc++-2.0-dev libsndfile1-dev libstdc++6 libtool libvorbisenc2 libwebkitgtk-1.0-0 libwx-perl libwxbase3.0-dev libxcb-xtest0 libxcb-xv0 libxml2 libxml2-dev libxml2-utils libxtst-dev libxv-dev libxv1 libxvmc1 libxxf86vm-dev
# Para Instalar librerías útiles y necesarias para compilar, soportar y ejecutar Juegos y Emuladores de Juegos.
# Nota 1: El paquete libperl5.26 en versiones viejas de Linux puede ser sustituido por el paquete perl-modules-5.24.
# Nota 2: Los paquetes libwxgtk-media3.0-gtk3-0v5 libwxgtk-media3.0-gtk3-dev libwxgtk3.0-gtk3-dev en otras versiones de Linux puede ser sustituido por libwxgtk-media3.0-0v5 libwxgtk-media3.0-dev libwxgtk3.0-0v5 libwxgtk3.0-dev.

sudo apt install libglew1.10
# Nota: Si el paquete libglew1.10 no se encuentra en los repositorios de su Sistema Operativo quítelo de la orden de comando e instálelo manualmente descargándolo.

sudo apt install gnome-cards-data game-data-packager games-minesweeper games-tetris games-thumbnails
# Para Instalar Juegos Básicos. Use con confianza son alrededor de 100 o más MB.

sudo apt install games-adventure games-arcade games-board games-card games-chess games-console games-education games-emulator games-finest games-finest-light games-fps games-java-dev games-mud games-platform games-programming games-puzzle games-racing games-rogue games-rpg games-shootemup games-simulation games-sport games-strategy games-tasks games-toys games-typing
# Para Instalar Juegos Extras. Use con precaución son alrededor de 10 o más GB.
Daptar 2 Kaulinan MinerOS 1.1

Daptar 2 Kaulinan MinerOS 1.1

2.- Instalasi aplikasi canggih pikeun gim multiplatform


sudo apt install playonlinux q4wine winetricks
# Emuladores y Gestores de Wine. 

sudo apt install libnss-mdns:i386
# Instalación opcional en caso de querer instalar la aplicación Crossover más adelante.
# Descargando el Free Trial de su pagina oficial en el enlace "https://www.codeweavers.com/"

sudo dpkg -i Descargas/crossover*.deb
# Instale el paquete con la orden de comando usando dpkg
# Ejecute y pruebe la aplicación.

Daptar 3 Kaulinan MinerOS 1.1

Daptar 3 Kaulinan MinerOS 1.1

3.- Pasang Manajer Kaulinan sareng Klién asli pikeun Linux

Daptar 4 Kaulinan MinerOS 1.1

Daptar 4 Kaulinan MinerOS 1.1

4.- Pasang émulator Konsol Game Retro tina Repositories


sudo apt install atari800 cen64 cen64-qt desmume dgen dolphin-emu dosbox dosemu fceux fs-uae fs-uae-arcade fs-uae-launcher fs-uae-netplay-server games-emulator gbsplay gfceu gngb gnome-nds-thumbnailer hatari higan mame mame-data mame-extra mame-tools mednafen mednaffe mess-desktop-entries mgba-common mgba-qt mgba-sdl mupen64plus-audio-all mupen64plus-data mupen64plus-input-all mupen64plus-rsp-all mupen64plus-rsp-hle mupen64plus-rsp-z64 mupen64plus-ui-console mupen64plus-video-all mupen64plus-video-arachnoid mupen64plus-video-glide64 mupen64plus-video-glide64mk2 mupen64plus-video-rice mupen64plus-video-z64 mythgame nestopia osmose-emulator pcsx2 pcsxr stella vbaexpress vice virtualjaguar visualboyadvance xmms2-plugin-gme yabause yabause-common yabause-gtk yabause-qt yakuake zsnes
# Quite de la lista alguno de los 34 emuladores si no lo desea instalar.

Atanapi unduh versi paling modérn na tina halaman resmi:

  1. MAME canggih
  2. Atari 800
  3. Ngarénghap
  4. lauk lumba-lumba
  5. DosBox
  6. DuaEmu
  7. ePSXe
  8. Fceux
  9. fs-uae
  10. Gnome Video arcade
  11. hatari
  12. higan
  13. Nggajikeun kega
  14. Rame
  15. mednafen
  16. Nemu
  17. nestopia
  18. pcsxr
  19. pcsxr-df
  20. playonlinux
  21. proyék 64
  22. PPSSPP
  23. RPCS3
  24. Stella
  25. VisualBoy sateuacanna
  26. Jaguar Maya
  27. Anggur HQ
  28. Yabuase
  29. ZSnes
Kasaluyuan sareng aplikasi sareng kaulinan Windows ngalangkungan anggur nganggo Q4Wine, Winetricks sareng Crossover.

Kasaluyuan sareng aplikasi Windows sareng gim liwat Anggur nganggo Q4Wine sareng Winetricks.

5.- Pasang Playdeb, Flatpak sareng Winepak

  • Playdeb


sudo nano /etc/apt/sources.list.d/various.list
# Edite su archivo sources.list

deb http://archive.getdeb.net/ubuntu zesty-getdeb games
# Agregue esta línea de repositorio

sudo wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add -
# Agregue la llave del repositorio

apt update
# Actualizar la lista de paquetes de los repositorios
  • Flatpak


sudo add-apt-repository ppa:alexlarsson/flatpak
# Instalar Repositorio de la Aplicación

sudo apt update
# Actualizar la lista de paquetes de los repositorios

sudo apt install flatpak
# Instalar flatpak

sudo apt install gnome-software-plugin-flatpak
# Instalar complemento de flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
# Instalar Repositorio de Flatpak

reboot
# Reiniciar el Equipo. Cierre primero todas sus aplicaciones.

flatpak remote-ls flathub
# Listar las aplicaciones disponibles en los Repositorios de Flatpak
# O Descarguelas de la Tienda Web (https://flathub.org/home)

flatpak install flathub mi.aplicacion.listada
# Instalar aplicación desde el repositorio

flatpak install mi.aplicacion.descargada
# Instalar aplicaciones descargadas con flatpak
  • pakét anggur


flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak remote-add --if-not-exists winepak https://dl.winepak.org/repo/winepak.flatpakrepo
# Instalar Repositorio de Flatpak

flatpak remote-ls winepak
# Listar las aplicaciones disponibles en los Repositorios de Flatpak

flatpak install winepak mi.aplicacion.listada
# Instalar Repositorio de Flatpak

Comandos extras de Flatpak:
flatpak enter — Enter an application
flatpak info — Show information about installed application and/or runtime
flatpak install — Install an application or runtime
flatpak list — List installed applications and/or runtimes
flatpak make-current — Make a specific version of an app current
flatpak override — Override application requirements
flatpak remote-add — Add a remote repository
flatpak remote-delete — Delete a remote repository
flatpak remote-info — Show information about an application or runtime in a remote
flatpak remote-ls — Show available runtimes and applications
flatpak remote-modify — Modify a remote repository
flatpak remotes — List remote repositories
flatpak repo — Show information about a local repository
flatpak run — Run an application or open a shell in a runtime
flatpak search — Search for applications and runtimes
flatpak uninstall — Uninstall an application or runtime
flatpak update — Update an application or runtime
Kasaluyuan sareng aplikasi sareng kaulinan Windows ngalangkungan Anggur nganggo Crossover.

Kasaluyuan sareng aplikasi sareng kaulinan Windows ngalangkungan Anggur nganggo Q4Wine, Winetricks sareng Crossover.

Catetan: Anjeun ogé tiasa masang Nyentak kalayan paréntah paréntah "Sudo apt masang snapd" tapi téknologi bungkusan ieu teu acan ngagaduhan kaulinan anu cocog pikeun dipasang.

Sajauh ieu, GNU / Linux Distro naon waé kedah nyayogikeun kualitas pangalaman anu langkung luhur dina tingkat kaulinan tibatan Distro kanggo panggunaan bumi atanapi kantor normal.

Kuring miharep publikasi ieu ngabantosan anjeun pikeun teras-terasan nganggo Sistem Operasi Gratis sareng ngabantosan anu sanés pikeun ngagunakeunana unggal dinten! Kuring ngantepkeun pidéo ieu kanggo anjeun supados anjeun tiasa ngalengkepan inpormasi anjeun ngeunaan topik sakedik deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mamang cenahna

    Sareng pikeun distro dumasar-lengkungan sapertos kitu sabab sadaya paréntah "apt-get" kanggo distros debian

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Kuring henteu nganggo Arch, janten kuring ngarepkeun tulisan ieu ngabantosan anjeun: https://wiki.archlinux.org/index.php/Pacman_(Espa%C3%B1ol)#Instalar_paquetes

bool (leres)