Ngarobih wallpaper sareng gambar rohangan

Ngaropea Linux mangrupikeun padamelan anu pikaresepeun sareng salah sahiji cara anu pangsaéna nyaéta ngarobih wallpaper pikeun anu ngaidentipikasi urang, éta sababna aplikasi anu disebut nasa-wallpaper parantos muncul anu ngamungkinkeun urang pikeun ngabayangkeun rohangan tina wallpaper urang.

Naon nasa-wallpaper?

Mangrupikeun aplikasi terminal anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih wallpaper sistem Linux ku kéngingkeun gambarna tina sérver NASA. Ieu dieusian ku Open Data anu disebarkeun ku NASA nyalira.

NASA_ID: iss040e008244

Program ieu ngagaduhan dua pilihan download utama:

  • Unduh APOD (Gambar Astronomi Poé), ieu mangrupikeun gambar anu diterbitkeun sapopoé ku NASA alam semesta urang.
  • Milarian gambar dina Perpustakaan Gambar NASA, dimana rébuan dokumén disimpen.

Salaku tambahan, kaluaran program teras nyerat data ngeunaan naon hartosna gambar atanapi ngagambarkeun, pikeun nyumbang kana penyebaran astronomi (dina basa Inggris).

Lingkungan desktop anu didukung nyaéta GNOME, Kayu manis, MATE, LXDE, sareng XFCE; kanggo waktos ayeuna.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Debian sareng turunan

Unduh file .deb tina https://github.com/davidpob99/nasa-wallpaper/releases , dina waktos nyebarkeun blog ieu program na aya dina vérsi 1.0, janten nami file na nasa-wallpaper_1.0_all.deb

Buka folder tempat anjeun ngaunduh file teras ngajalankeun $ sudo dpkg -i nasa-wallpaper_1.0_all.deb

Arch Linux Ubuntu

Program ieu diayakeun di AUR, janten ngan ngajalankeun $ yaourt -S nasa-wallpaper

Nyusun tina kode

Klon gudang: $ git clone https://github.com/davidpob99/nasa-wallpaper
Lebetkeun diréktori: $ cd nasa-wallpaper
Masihan idin ngajalankeun file: $ chmod -x ./nasa-wallpaper
Ngajalankeun file: $ ./nasa-wallpaper

Kalayan padika terakhir ieu program ngan ukur tiasa diaksés ku ngaéksekusi tina folder anu diunduh

operasi

Dasar sintaksisna nyaéta: $ nasa-wallpaper < opciones secundarias > [-T entorno de escritorio] [opciones principales]

-T:  tiasa kéngingkeun nilaina gnome, cinnamon, mate, lxde y xfce.

Sadaya conto ieu di handap bakal nganggap lingkungan desktop GNOME.

Sakumaha anu kuring atos sateuacan, anjeun tiasa milih dimana ngaunduh latar tukang tina (APOD sareng Perpustakaan NASA), janten aya dua pilihan utama:

APOD

Sintaksis dasar: $ nasa-wallpaper -T gnome -a Unduh gambar dinten dinten éta nyalira (logis).
Pilih APOD dinten anu khusus, contona 27 Maret 1999: $ nasa-wallpaper -d 1999-03-27 -T gnome -a

Perpustakaan Gambar NASA

Sintaksis dasar: $ nasa-wallpaper -T gnome -n Unduh gambar acak tina Repository NASA.
Unduh gambar acak nganggo kata konci bumi: $ nasa-wallpaper -w earth -T gnome -n.
Unduh gambar acak nganggo kata konci Maret sareng milarian ti taun 2016 teras: $ nasa-wallpaper -w mars -y 2016 -T gnome -n.
Unduh gambar acak nganggo kata konci galaksi , milarian taun 2015 sareng anu dicandak ti California: $ nasa-wallpaper -w mars -y 2015 -l california -T gnome -n.

Pilihan canggih

Tiasa dihartikeun parameter anu maju sapertos ngarobah konci API atanapi milarian dina sababaraha bidang sapertos fotografer anu nyandak poto. Pikeun terang sadaya kamungkinan pilihan nyerat $ man nasa-wallpaper o $ nasa-wallpaper -h. Anjeun ogé tiasa konsultasi kana rujukan online: https://github.com/davidpob99/nasa-wallpaper/wiki/Reference

Ngajalankeun dina ngamimitian

Buka file /etc/rc.local sareng nano: $ sudo nano /etc/rc.local
Édit ku nambihan paréntah anu dipikahoyong sateuacanna exit 0, contona pikeun ngunduh APOD nambihan nasa-wallpaper -T gnome -a ||exit 1.
Ngahudangkeun deui.

ngidinan

Titik positif anu sanés tina aplikasi ieu nyaéta sipat kabuka. Kodeu na tiasa dipendakan di GitHub sareng nganggo hormat ka lisénsi Apache 2.0

Nyumbang

Upami anjeun pikir anjeun tiasa ngabantosan pamekaran program, anjeun tiasa ngalakukeun éta ku cara nuliskeun GitHub


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Esteban Adrian Perez cenahna

    Errata
    Dimana nyebutkeun:
    Unduh gambar acak nganggo galaksi kata konci, milarian taun 2015 sareng anu dicandak ti California:
    $ nasa-wallpaper -w mars -y 2016 -l california -T gnome -n
    Abdi kedah nyarios:
    $ nasa-wallpaper -w mars -y 2015 -l california -T gnome -n

    🙂

    1.    davidpob99 cenahna

      Leres, éta kedah nempatkeun:
      $ nasa-wallpaper -w galaxy -y 2015 -l california -T gnome -n
      Nuhun 😉

      1.    Esteban Adrian Perez cenahna

        Ha! Errata dina errata ... XD ... Wilujeng sumping 🙂

  2.   john cenahna

    sareng KDE?

    1.    davidpob99 cenahna

      KDE henteu sayogi kusabab masalah nalika ngarobih latar, upami anjeun pikir anjeun tiasa nyumbang: https://github.com/davidpob99/nasa-wallpaper/