Ngarobih setélan kibor anjeun nganggo Xmodmap

tux-keyboard

Paréntah, program, aya seueur, masing-masing pikeun aplikasi tinangtu. Seueur urang panginten upami aranjeunna leres-leres bakal mangpaat dina hiji waktos, sareng ujug-ujug dinten sumping nalika paréntah anu tepat éta anu tiasa ngabantosan urang.

Sanaos kuring parantos nganggap paréntah ieu mangpaat ti mimiti, sigana seueur anu henteu. Tapi dina kanyataanana aya alesan anu teu aya tungtungna naha éta diperyogikeun ngarobah setelan keyboard komputer anjeun. Upami anjeun kedah ngagaduhan aksés ka karakter khusus langkung gancang, atanapi upami anjeun ngagaduhan kibor nganggo konci anu rusak, singgetna, kaleresan éta perlu atanapi henteu, ieu aya sababaraha cara pikeun ngarobih keyboard komputer anjeun genah.

xmodmap

Pikeun dimimitian ku, xmodmap tanggung jawab ngadalikeun pemetaan antara unggal konci anu diteken dina keyboard, sareng réspon sistem kana tindakan, contona, kana naon anu urang tingali dina layar. Pikeun ieu, xmodmap ngamangpaatkeun dua parameter anu penting: "Konci Key" jeung "KeySym".

nu Konci Key Éta mangrupikeun nomer anu dihasilkeun ku keyboard nalika anjeun mencét konci anu tangtu, sareng ngan ukur netepkeun unggal konci. Salaku conto, dina kasus kuring konci rohangan diwakilan ku KeyCode 65.

Di sisi séjén, KeySyms nyaéta kecap anu digunakeun pikeun ngahartikeun jinis konci. Ku cara kieu, Xmodmap henteu kedah langsung narjamahkeun kaluaran inpormasi tina keyboard, tapi ogé tiasa ngarujuk kana konci ku namina. Neruskeun conto, spacebar kuring gaduh KeyCode tina 65, sareng KeySym na nyaéta "angkasa".

Dupi anjeun ngabantosan nyalira ku paréntah xev, anu ngamungkinkeun anjeun terang kode konci sareng konci unggal konci anjeun pencét, atanapi upami éta, anjeun tiasa teras-teras ngagunakeun paréntah xmodmap -pke dimana anjeun bakal ningali daptar sadaya tombol dibarengan kode konci sareng keysym na.

Aya parameter katilu anu dianggap Xmodmap, sareng éta tina modifier. Ieu saluyu sareng kelompok tombol khusus anu dipencet sakaligus salaku konci anu sanés pikeun ngarobih kaluaranana. Salaku conto Shift, Caps_Lock, Ctrl, jsb

Dina raraga ngarobih keyboard, mimiti urang bakal ngartos kumaha paréntah Xmodmap jalan. Upami urang ngaéksekusi

xmodmap -pke

Kami bakal niténan unggal keysym anu saluyu sareng unggal kode konci dina keyboard, sareng format anu sami sareng ieu:

[…] Keycode 57 = KeySym1 KeySym2 KeySym3...
[...]

pke

Dimana unggal kolom KeySym pakait sareng kombinasi tombol modifier ieu:

1. Konci
2. Shift + Konci
3. mode_switch + Key
4. mode_switch + Shift + Key
5. AltGr + Konci
6. AltGr + Shift + Konci

Janten, salaku conto, upami urang hoyong ngarobih konci na konci hurup ageung, supados tiasa dianggo sapertos ngarobah, urang ngajalankeun garis ieu.

Xmodmap -e "keycode 66 = Shift_L"

Sareng ti ayeuna, blok gedé (Keycode 66) bakal dianggo salaku Shift_L.

Nya kitu, upami anjeun hoyong ngonpigurasikeun karakter sareng kombinasi Shift, anjeun ngan ukur kedah ngarobih kolom dua tina KeySym, sareng sanésna numutkeun tabel.

XKeyCaps

Nyobian ngajantenkeun kahirupan langkung saderhana, xmodmap ogé ngagaduhan antarmuka grafis, pikaresepeun pikeun pangguna pikeun ngarobih konfigurasi keyboard. Xkeycaps dipidangkeun ku jandéla anu ngamungkinkeun anjeun milih modél kibor anu tiasa dianggo sareng, dina gilirannana, jantenkeun perobihan antar konci sacara grafis.

xkeycaps

Xkeycaps ngamungkinkeun anjeun:

  • Edit KeySym konci na
  • Konci tukeur
  • Konci Gandakan
  • Pareuman konci
  • Pulihkeun ingkar

Konsol atanapi antarmuka grafis, xmodmap atanapi xkeycaps, ieu mangrupikeun dua pilihan pikeun ngatur unggal konci dina komputer anjeun ku cara anjeun nyalira.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pasadeno cenahna

    Sareng kumaha cara ortodok pikeun peta keyboard kalayan gampang, duanana dina lingkungan grafis sareng mode konsol, ti menit 0? Kusabab kuring ngartos yén paréntah ieu henteu ngajantenkeun parobihan permanén.

    Éta panginten kuring nganggo file sapertos /etc/rc.local atanapi ~ / .bashrc, tapi éta bakal langkung janten hack pikeun kaluar tina masalah.

  2.   tagihan cenahna

    Aplikasi anu saé, kuring henteu terang anu aya sareng antarbeungeut grafis. Pastina kuring nganggo Xmodmap pikeun nambihan karakter Esperanto nalika sateuacan 2009 éta henteu kahontal ku urang, enya (ŝĉĥĵĝ aranjeunna gampang sanaos ŭ masih sesah ku ALT GR + SHIFT + ç).

    Tambihkeun dugi ka taun 2009 anjeun tiasa ngarobih sadayana dina file téks sareng anjeun tiasa nyalin file xmodmap kana folder pangguna / bumi / USER kalayan titik di payun pikeun nyumputkeunana: .xmodmap-eo contona pikeun nempatkeun konci dina Esperanto (eo) sareng nalika lebet, sistem naros naha badé ngarobih keyboard sareng vérsi éta.

    Naha aya anu terang naha masih gampang pikeun ngarobah konci ku éditor téks atanapi naha anjeun kedah nganggo program panengah? Sareng éta dirobah pikeun pangguna khusus atanapi pikeun sing saha waé anu ngagunakeun sistem?

    Ieu sapertos ngarobih Grub, sateuacanna dina file téks sareng ayeuna pikeun nyusun sareng sadayana.

  3.   Ignacio cenahna

    $ xmodmap -e "keycode 66 = Shift_L"
    xmodmap: paréntah kanyahoan dina garis paréntah: 1
    xmodmap: teu tiasa muka file '66' kanggo dibaca
    xmodmap: teu tiasa muka file '=' pikeun dibaca
    xmodmap: teu tiasa muka file 'Shift_L ”' kanggo dibaca
    xmodmap: 4 kasalahan anu karandapan, digugurkeun.

  4.   jepang cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah anu sami, tombol Ctrl sareng Alt nandaan kuring salaku Shift naha kénca atanapi katuhu. sareng kuring henteu terang kumaha masihan aranjeunna nilai anu leres, upami aya anu terang pisan kuring ngahaturkeun nuhun ka aranjeunna pikeun ngawartosan kuring. Japo

  5.   Juanito cenahna

    Bantosan Abdi peryogi tukeur konci p kuring pikeun ñ kalayan aplikasi grapik anu tiasa dianggo tapi parobihanna henteu disimpen nalika restart
    :c

  6.   Gumersindo Guerrero cenahna

    halo, saatos ngonci salah sahiji konci kalayan xkeycaps, kumaha carana ngadamel parobihan permanén, kumargi sakali parobihanana dihirupkeun deui henteu ngagambarkeun éta.

    hatur nuhun
    Gume

  7.   Daniel Jiménez cenahna

    Gawéna sampurna, tapi pas anjeun ngabalikan komputer, parobihan ieu bakal leungit.
    Kumaha kuring tiasa ngajantenkeun aranjeunna permanén?

  8.   tutorial cenahna

    Inpormasi tambahan: Konci modifier «Fn» (fungsi) anu biasana aya dina sadaya laptop (laptop) saluyu sareng kolom katujuh janten:

    1. Konci
    2. Shift + Konci
    3. mode_switch + Key
    4. mode_switch + Shift + Key
    5. AltGr + Konci
    6. AltGr + Shift + Konci
    7. Fn

    Konci ieu biasana ditugaskeun KeySym pakait sareng tombol multimédia kadang digambar di luhur tombol F1-12 (dina keyboard WisFox XF86Switch_VT_1 ka XF86Switch_VT_12) kuring. Dina keyboard kuring tombol F1 nunjukkeun ieu:

    kode konci 67 = F1 F1 F1 F1 F1 F1 XF86Switch_VT_1

    sareng XF86Switch_VT_1 ieu dina konci na némbongan ikon dua catetan kadalapan (dua catetan musik) anu muka pamuter musik.
    Sababaraha tétéla ogé ngagaduhan fungsi anu parantos ditangtoskeun (XF86XK_AudioMute ngajempékeun sora) sareng anu matak nyaéta ngagunakeun tombol-tombol sanés anu teu ngagaduhan modifier ieu ditugaskeun ngagaduhan "halaman" anu sanés atanapi rollover keyboard pikeun naon waé anu urang resep. Di momen kuring teu tiasa ngalakukeun éta ...

    Kuring miharep éta ngabantosan kolega anu ogé hoyong nguntungkeun tina keyboard na tanpa mésér anu énggal kalayan jumlah konci anu langkung ageung.

  9.   Juan C. cenahna

    Nuhun kana tulisan Gerak, kuring henteu terang naha panulis tulisan ieu masih nyerat tapi sanaos tulisan ieu ti sababaraha taun ka pengker, dinten 2021 aya gunana pikeun kuring, hatur nuhun parantos nyungkeun waktos kanggo nyerat, pikeun screenshot, sareng ogé pikeun parantos nambihan pilihan pikeun tiasa ngalakukeun konfigurasi ieu tina aplikasi anu nganggo antarmuka grafis.