Ngarobih tampilan dina KDE sareng QTcurve

Halo sadayana!

Dinten ayeuna kuring sumping pikeun ngalaksanakeun tutorial alit ieu ngeunaan kumaha penampilanna terstruktur dina KDE sareng ngajelaskeun, sajauh mungkin, struktur anu téma tina KDE dibandingkeun sareng lingkungan GTK.

Seueur pangguna nalika tés KDE mairan yén téma desktop rumit pikeun dipasang sareng / atanapi ngonpigurasikeun. Di lingkungan desktop sapertos XFCE atanapi, anu ayeuna ampir punah, Gnome 2 hal éta saderhana pisan: unduh téma, unzip sareng ngalihkeun kana folder anu tangtu dina sistem.

Ieu henteu kitu di KDE, sareng kaleresan, seueur jalma kalebet kuring sorangan, kami henteu terang kumaha ngarobih téma. Nembe, kuring parantos ngaluncatan ti XFCE ka KDE didorong ku koméntar sareng tulisan dina blog ieu anu ngajantenkeun kuring nyobian deui.

Kituna, kuring kedah maksakeun diri diajar kumaha ngarobih téma teras kuring bakal nyobian ngajelaskeun hal-hal anu kuring parantos tiasa kaluar. Pikeun tutorial ieu dékorator jandela bakal dianggo Qtcurve pikeun anu ayeuna kuring anggo. Nanging prosés pikeun dekorator sanésna moal béda pisan.

Janten hayu urang mimitian!

Hal anu kahiji nyaéta mairan sakedik kana struktur téma dina KDE. Ieu nyaéta:

  • Téma desktop Plasma. Nyaéta, téma anu bakal dipiboga ku desktop urang, na widget, taskbars sareng menu na
  • Dékoror jandéla. Téma pikeun Kwin. Dina hal ieu kami bakal nganggo Qtcurve.
  • Gaya aplikasi. Ieu bakal ngarobih tampilan tina Qtcurve kalayan ngagunakeun file .qtcurve.
  • Skéma warna. Sakumaha namina nunjukkeun, ieu nanganan warna anu béda dina aktip: warna font, warna latar, warna sorotan, sareng sajabana.
  • Ikon. Atur téma ikon.
  • Panampilan GTK. Pikeun urang anu resep kana aplikasi GTK tangtu sareng paduli kana penampilanana anu handap KDE

Sakali kami parantos marios skéma dasar anu nuturkeun topik dina KDE, urang bakal ningali kumaha urang ngarobah masing-masing aspek. Urang bakal mimitian ku Qtcurve. Masang sadayana anu anjeun peryogikeun dina Debian sareng turunan:

sudo apt-get install qtcurve kde-config-gtk-style gtk2-engines-oxygen gtk3-engines-oxygen

Sakumaha anjeun tiasa tingali, bungkusan ogé disertakeun pikeun ningkatkeun pidangan aplikasi GTK. Sakali ieu dilakukeun urang bakal Preferensi Sistem -> Rupa-rupa Bentuk -> Hiasan Jandéla sareng di dinya urang tingali Qtcurve. Dina waktos ayeuna, wates jandéla bakal robih sareng nembongan rada ahéng. Tong hariwang, ayeuna urang ngungkulanana.

jandela_decoration

Léngkah salajengna saatos windows kami nganggo hiasan Qtcurve milari téma (* .qtcurve file) sareng skéma warna (* .colors file). Pikeun ieu urang tiasa angkat KDE-Tingali atawa deviantART sareng pilih anu paling urang resep. Khususna, kuring milih hiji sareng penampilan dasar, sabab éta anu paling caket anu kuring mendakan téma greybird anu kuring anggo dina XFCE.

Sakali téma parantos diunduh, urang umumna bakal gaduh dua file: hiji sareng a.qtcurve sareng anu sanésna kalayan papanjangan.warna. Pikeun ngagunakeun éta kami bakal angkat Preferensi Sistem -> Penampilan App -> Gaya.

Dina titik ieu kami bakal nganggo menu turun-handap pikeun milih Qtcurve, sareng urang bakal nganggo pilihan Siapkeun pikeun nuliskeun karesep tina Qtcurve. Dina waktos ieu, urang masihan impor sareng urang milarian file na .qtcurve ngagunakeunana.

qtcurve_config

Teras teh skéma warna. Dina jero ménu Penampilan aplikasi, urang pilih tab kelir. Kami ningali pilihan anu ngamungkinkeun kami ngimpor skéma warna: Ngimpor skéma. Kami milarian file .colors anu kami unduh sareng kami bakal ngagaduhan téma anu langkung atanapi kirang koheren.

Tapi, urang tetep henteu acan ngalakukeun nanaon Téma Plasma, ikon sareng aplikasi GTKHayu urang meunang!

Upami dina ménu Penampilan aplikasi Urang buka tab Ikon sareng urang bakal ningali pilihan éta Pasang file téma. Pilihan ieu bakal nyandak urang kana pilihan téma ikon anu parantos kami unduh sateuacanna.

Ngeunaan masalah penampilan GTK, dina cara anu sami sareng aya tab pikeun Ikon, aya ogé anu sanés pikeun GTK. Urang angkat ka dinya sareng sakali di jero urang tiasa milih téma anu tiasa dianggo ogé ikon, font sareng anu sanésna. Kami milih ikon anu sami sareng dina téma Qtcurve.

gtk

Pikeun ngarengsekeun, anjeun ngan ukur kedah milih anu saé Téma Plasma, anu kami unduh tina halaman wéb téma paporit kami, sareng unzip kana:

~/.kde/share/apps/desktoptheme/

Kanggo engké pilih tina: Preferensi Sistem -> Penampilan Workbench -> Téma Desktop.

Sareng ieu urang parantos bérés! Sakumaha anu anjeun parantos titenan, kemungkinan kustomisasi lumayan hébat. Sanaos mimitina sigana rada sesah, dina tungtungna anjeun bakal biasa sareng bahkan ngarobih téma supados sampurna.

Salam sareng kuring miharep éta ngabantosan anjeun pikeun ningkatkeun méja anjeun !!

Kusabab basa anu aya di desktop kuring sanés Spanyol, nami bagian anu sanésna tiasa rada beda. Nanging, aya gambar tina léngkah anu langkung rumit atanapi anu panginten henteu intuitif.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pandev92 cenahna

    Karunya yén qtcurve henteu cocog sareng gtk3, kuring miharep aranjeunna henteu port firefox sareng Chrome ka gtk3 xD tapi nawar parantos réngsé.

    1.    elav cenahna

      Abdi angkat deui ka Oksigén, sabab éta ngagaduhan dukungan pikeun GTK2 sareng GTK3.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Sareng kuring masih aya di Oksigén sareng sadayana lancar. Hayu urang tingali naha kuring tiasa ngarobih ngaleutikan, ngamaksimalkeun sareng nutup ikon pikeun anu gaduh SD (anu, ku jalan éta, raos pisan).

    2.    x11 tete11x cenahna

      Kuring kukulutus zukitwo sareng akhir carita xD atanapi orta anu ogé narik xD sanaos keuna bal kuring anu hésé pisan ngarobih warna téma gtk ¬¬, kuring kedah ngarobih file anu upami éta dina wanda anu saé terapkeun kelir anu kuring pasang, tapi upami henteu ¬¬,

      1.    Luis Adrián Olvera Facio cenahna

        Bangsat !! Tete Plaze anjeun salawasna aya dina gelombang anu sami sareng kuring, tinggalkeun sendok koméntar dina salah sahiji anu leungit.

        1.    x11 tete11x cenahna

          xD hahaha

    3.    sengit cenahna

      Aranjeunna henteu kedah hoyong masihan dukungan ka gtk3 sabab anu gnome ngarobihna unggal versi XO

    4.    Cijulang cenahna

      Anu kuring lakukeun ngeunaan masalah éta, kusabab kuring nganggo KDE tapi sababaraha aplikasi gtk3, nyaéta nganggo téma anu disebat adwaitish for qtcurve, janten katingalina saé pisan.

  2.   ROBO Sapiens cenahna

    Sareng tong hilap transparansi, digabungkeun sareng warna khusus, kageulisan!

    Tapi, kalayan biaya anu teu ditingal tina pidéo pidéo, salian ti éta, kamoso henteu nunjukkeun gambar webcam.

  3.   Antonio cenahna

    Inpormasi anjeun saé pisan, hatur nuhun pisan sobat.

bool (leres)