Atur koméntar WordPress ku paréntah MySQL

tukang sababaraha waktos ka pengker kuring ningalikeun anjeun kumaha ngatur situs WordPress ku paréntah, éta ngalangkungan skrip perl. Dina hal ieu, kuring bakal nunjukkeun khusus kumaha ngatur koméntar WordPress nganggo pamundut SQL, nyaéta ngagunakeun paréntah dina konsol MySQL.

Hal kahiji anu kedah diémutan nyaéta aranjeunna kedah ngagaduhan aksés kana terminal MySQL atanapi konsol, sigana urang ngaksés sérver ngalangkungan SSH sareng di jerona urang nyerat:

MySQL -u root -p
Anggap ieu yén pangguna MySQL kami mangrupikeun akar, upami éta mangrupikeun anu sanés, kantun robih akar pikeun pangguna anjeun

Sakali ieu ditulis sareng dipencet asup éta bakal naroskeun kecap konci pikeun pangguna MySQL éta, aranjeunna nyeratna, aranjeunna pencét deui asup sareng voila, aranjeunna bakal parantos aksés:

MySQL-terminal-aksés

Sakali dina cangkang MySQL kami kedah nunjukkeun database mana anu bakal kami anggo, anjeun tiasa ningali basis data anu sayogi sareng:

nembongkeun basis data;
Dina MySQL éta penting pisan salawasna mungkas pitunjuk ku titik koma;

Ieu bakal nunjukkeun anjeun nalika kuring nyarios basis data anu sayogi, sigana anu dipikahoyong disebut sitewordpress, hayu urang mimitian nganggo:

nganggo sitewordpress;

Hayu urang marios naon anu disebut tabel:

nembongkeun méja;

Ieu bakal nyaritakeun nami-nami tabel, penting pisan sabab urang kedah ningali naon nami tabel anu aya hubunganana sareng koméntar:

Biasana disebat wp_comments atanapi anu sami, anu penting éta sok ditungtungan ku: koméntar

Hapus koméntar SPAM

Kalayan jalur ieu sadaya koméntar anu ditandaan salaku SPAM bakal dihapus:

Hapus tina wp_comments WHERE comment_approved = 'spam';
Émut, upami éta nyarios yén tabel wp_comments henteu aya maka anjeun kedah ngarobih wp_comments kana nami pasti tabel komentar, nami di luhur saatos tabel acara; nembongan aranjeunna

Hapus sadaya koméntar anu ngantosan moderasi

PUPUS TI wp_comments WHERE comment_approved = '0';

Ganti téks dina sadaya koméntar

Upamana urang hoyong milarian sadaya koméntar pikeun kecap "politik" sareng ngagentos ku "korup", éta bakal:

UPDATE wp_comments SET `comment_content` = GANTI (` comment_content`, 'politicos', 'corrupttos');

Hapus koméntar dumasar kana URL situs pangarang

Anggap yén pikeun alesan anu tangtu kami hoyong ngaleungitkeun sadaya koméntar ti mana waé pangguna anu, nalika masihan koméntar, parantos netepkeun dina data formulir koméntar (nami, situs sareng email) yén situsna nyaéta http://taringa.com (pikeun nyebatkeun conto) , éta bakal janten sapertos kieu:

HAPUS tina wp_comments WHERE comment_author_url LIKE 'http://taringa.com';

Tutup koméntar kana tulisan lawas

Kuring terang jalma anu hoyong nutup koméntar kana tulisan lami dina situsna, janten aranjeunna kedah ngédit tulisan éta hiji-hiji pikeun nganonaktifkeun opsi "komentar anu diaktipkeun" dina masing-masing, baris ieu bakal méréskeun kahirupan aranjeunna:

UPDATE wp_posts SET comment_status = 'closed' WHERE post_date <'2010-02-10' AND post_status = 'publish';

Sakumaha anjeun tiasa tingali, di tengah garis aya tanggal, 2010-02-10, ieu hartosna yén sadaya postingan anu diterbitkeun sareng gaduh tanggal terbitan langkung handap tina 10 Pébruari 2010 (nyaéta, éta parantos diterbitkeun sateuacanna ) bakal nutup koméntar, moal aya anu tiasa masihan koméntar deui.

Tutup koméntar dina sadaya tulisan

Upami anjeun henteu hoyong nutup koméntar hungkul dina sababaraha postingan tapi sadayana, garis ieu bakal ngabantosan anjeun:

UPDATE wp_posts SET comment_status = 'closed', ping_status = 'closed' WHERE comment_status = 'open';

Upami anjeun hoyong ngabalikkeun ieu, robih katutup kanggo muka sareng sabalikna, sareng voila, balikeun deui garisna sareng parobihanna.

Hapus koméntar anu dilakukeun dina rentang waktos anu tangtu

Upamana urang hoyong mupus sadaya koméntar anu dikaluarkeun dina tanggal 1 April 2014, antara jam 4:15 soré sareng 10:40 wengi, garisna nyaéta:

PUPUS TI wp_comments WHERE comment_date> '2014-04-01 16:15:00' AND comment_date <= '2014-04-01 22:40:00';

Sakumaha anjeun tiasa tingali, waktos na dina format 24 jam, nyaéta, waktos militér.

Tungtungna!

Nya, teu aya anu tiasa ditambihan deui, kuring terang yén langkung ti hiji bakal pikaresepeun ieu.

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   @Jlcmux cenahna

    Sigana mah anjeun ngan ukur ngaretas desdelinux tanpa disadari hahaha

  2.   diazepam cenahna

    Naon anu kajantenan tina tampilan tulisan ieu? Ieu sigana mah sial.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      siap. dibereskeun.
      ieu alejandro ...

  3.   hayu urang nganggo linux cenahna

    haha! liren ngadamel sial alejandro!
    nalika kuring néwak anjeun….

  4.   Yérétik cenahna

    Sareng moal tutorial MySQL langkung raos? Atanapi, upami anu anjeun pikahoyong nyaéta "Atur koméntar wordpress ti konsol" sahenteuna boga hiasan pikeun nampilkeun skrip cangkang anu ngajadikeun otomatis sadaya pamundut ieu.

    Pokokna, ngawatesan kontribusi kuring ka pos (naon énggal!)

    Pikeun ngamuat basis data WordPress sareng ngajantenkeun dasarna:
    DATABASE JEUNG;

    Mugi aya manpaatna kanggo anjeun ... 😉

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Éta bakal langkung seueur kana tutorial ngeunaan MySQL, querys sareng anu sanésna ... tapi, pikeun anu ngan ukur badé ngarobih sababaraha koméntar tina WordPress, éta moal praktis, aranjeunna moal ngartos teuing.

      Perkawis perkawis gaduh atanapi henteu decorum, sumping ka Wali, anjeun pangheulana nyumbangkeun naon waé, teras ngritik kontribusina batur ok 😉

      Dimana situs / blog anjeun anu manpaat pikeun masarakat? Kuring naros kunaon, anjeun kedah ngagaduhan hiasan sareng martabat, leres? ^ _ ^

      1.    Raphael Castro cenahna

        Bagian anu paling saé tina tulisan…. politikus korupsi

        +1