Ngatur situs WordPress kalayan paréntah

Sadayana urang anu dina hiji cara atanapi anu sanés numbu ka pamekaran wéb sareng nganggo WordPress terang HelpWordpress.com. Tanpa ragu salah sahiji situs utama numbu ka CMS ieu.

Sateuacan kamari kuring maca tulisan anu pikaresepeun pisan anu ngurus hal anu sami, ngadalikeun atanapi ngatur situs dina WordPress nganggo teu langkung seueur sareng henteu langkung ti terminal kami 😉

Kuring nanya ka panulis eta pikeun idin pikeun babagi dieu, hatur nuhun pisan ka Fernando kanggo sapertos tulisan anu saé sareng ngantepkeun kami bagikeun sareng anjeun 🙂

Tah, ieu tulisanna:


Nah perhatikeun éta garis paréntah WordPress ieu geek, tapi pisan geekEuweuh pikeun sakabéh audiences tapi bisi wae hiji deui kamungkinan ékosistem nu WordPress geus jadi.

La panganteur paréntah pikeun WordPressatawa wp-sij, nyaéta runtuyan paréntah pikeun ngatur pamasangan WordPress sareng seueur deui. Sareng éta kalayan wp-cli anjeun tiasa ngapdet plugins, masang WordPress, nyebarkeun tulisan, ampir sadayana sareng ngembang.

Oh, jeung Éta sanés plugin, éta mangrupikeun sistem anu peryogi instalasi sorangan anu tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, nyaéta ...

Ngaliwatan BUAH PIR anjeun bakal ngalakukeun sapertos kieu:

sudo pear channel-discover wp-cli.org/pear
sudo pear install wpcli/wpcli

Ngaliwatan sewang:

git clone --recursive git://github.com/wp-cli/wp-cli.git ~/git/wp-cli
cd ~/git/wp-cli
sudo utils/dev-build

Dimana anjeun bisa ngaganti ~/git/wp-cli kalawan naon rék.

sarta di Sim, XAMPJeung sajabana

Upami teu aya paréntah php anu sayogi anjeun tiasa nyobian milarian binér pikeun ngalakukeunana tina:

./utils/find-php

Teras anjeun nyiptakeun variabel lingkungan anu disebut WP_CLI_PHP kalawan jalur anjeun manggihan manggihan.php
Dina hiji lingkungan UNIX Anjeun bisa ngalakukeunana ku nambahkeun garis handap kana file Anjeun .bashrc:

WP_CLI_PHP=/path/to/php-binary

Ok, saé pisan, kuring parantos dipasang tapi ... Kumaha ieu dipaké?

Nya, anjeun angkat ka folder root WordPress:

cd /var/www/wp/

Upami anjeun ngetik wp Anjeun kedah ningali kaluaran sapertos kieu:

Paréntah sadia:
wp blog nyieun | ngahapus
wp cache tambihan | decr | pupus | siram | meunang | incr | ngaganti | set | tipe
wp koméntar nyieun | hapus | sampah | untrash | spam | unspam | approve | unaapprove | count | status | last
unduhan inti wp | config | dipasang | pasang | pasang-jaringan | versi | update | update-db
wp db nyieun | leupaskeun | ngareset | ngaoptimalkeun | ngalereskeun | nyambungkeun | cli | query | ékspor | impor
wp file eval
...
Tingali 'wp bantosan' kanggo inpormasi lengkep ngeunaan paréntah khusus.

Ti dinya urang tiasa, contona, masang plugin ti WordPress.org. Pikeun henteu ngahesekeun conto, kami milih Hello Dolly anu teu aya gunana:

wp plugin install hello-dolly

Y lo que veremos será esto:

Masang Hello Dolly (1.5)

Ngundeur pakét instalasi tina http://downloads.WordPress.org/plugin/hello-dolly.1.5.zip…
Ngabongkar bungkusan...
Masang plugin…
Plugin suksés dipasang.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, paréntah, saatos dipasang, saderhana pisan sareng intuitif.

Conto sanésna mangrupikeun pamasangan Multisite, dimana urang kedah masihan parameter wp-cli --blog Janten anjeun terang halaman wéb mana anu anjeun kedah laksanakeun:

wp theme status --blog=localhost/wp/test

Y si es en una instalación en subdominio sería algo así:

wp theme status --blog=test.example.com

Upami anjeun damel di situs anu sami sering anjeun tiasa nempatkeun url situs éta dina file anu disebut 'wp-cli-blog'nu anjeun bakal nyieun dina folder root WordPress anjeun:

echo 'test.example.com' > wp-cli-blog

Ti moment ieu anjeun bisa nelepon wp tanpa parameter --blog:

wp theme status

Anjeun gaduh daptar lengkep paréntah di dieu, sareng anjeun tiasa nyiptakeun langkung seueur paréntah dapur wp-cli urang.

Nya, sakumaha anu kuring ngingetkeun anjeun, éta sanés hal anu dianggo ku saha waé unggal dinten, tapi éta cara anu saé pikeun ngatur WordPress tina garis paréntah, contona ngalangkungan SSH, janten simpen tautanna nalika anjeun gaduh sababaraha dinten konyol. dina jalma anu teu nyaho naon mess kalawan WordPress.


Jeung saterusna pos ends.

Fernando mimitina ngomong yén éta téh pos pikeun geeks ... tapi, ampir sakabéh urang teu ningali ieu bener hébat? 😀… LOL !!, kuring henteu terang ngeunaan anjeun tapi ideu tiasa ngontrol WordPress nganggo paréntah kuring mendakan éta fenomenal ♥ 0 ♥

Loba hatur nuhun ka Fernando pikeun pos sakali deui, artikel ieu asalna dicokot tina HelpWordpress.com.

Kuring miharep éta geus dipikaresep anjeun 😉

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fernando cenahna

    Hebat euy!

    Abdi badé ngalaksanakeunana ayeuna. Anjeun ngan masihan kuring kabagjaan.

    Hatur nuhun pisan pikeun babagi, KZKG ^ Gaara.

    Salam!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Euweuh, senang lengkep pikeun mantuan 🙂
      Wasalam

  2.   Hyuuga_Neji cenahna

    Nice Job… .. ayeuna kuring parantos «ngadominasi» Nginx kuring, kuring bakal ningali upami hal wp-cli éta jalan…. sareng upami aya anu hoyong nyauran kuring geek pikeun resep kana varian konsol éta henteu ngaganggu kuring pisan xD

  3.   eliotime3000 cenahna

    Tempo lamun abdi tiasa masihan sorangan waktu nepi ka rengse nyetir Drush.