Batesan rubakpita antar muka jaringan

Dina kasempetan anu tangtu urang kedah ngawatesan bandwidth, unduhan sareng unggah speed anu komputer bakal aya dina antarbeungeut jaringan.

Anggap urang gaduh sérver anu antarmuka utami (contona contona) kedah ngagaduhan kagancangan terbatas, naha? ... ku naon sababna, hayu urang pernah nganggap enteng naon anu tiasa dipikirkeun ku Boss pikeun tim IT haha.

Dina hal ieu urang tiasa nganggo sababaraha aplikasi pikeun ieu, dinten ieu kuring bakal ngobrol ngeunaan: keajaiban

fist-pinuh-bandwidth-4f9f00c-intro

Pamasangan WonderShaper

Dina distro sapertos Debian, Ubuntu atanapi turunanna, ngan:

sudo apt-get install wondershaper

Dina ArchLinux kami kedah ngaleungitkeun tina AUR:

yaourt -S wondershaper-git

Dina ArchLinux penting pikeun masang git one sareng sanés anu normal, sabab anu normal henteu jalan

Ngagunakeun WonderShaper

Pikeun nyieun jalan éta saderhana, urang kedah ngalirkeun salaku parameter panganteur jaringan anu mimitina urang badé diwatesan, maka kami ngalirkeun kecepatan unduh maksimum sareng katilu (sareng terakhir) laju unggah

Sintaksisna nyaéta:

sudo wondershaper <interfaz> <download> <upload>

Kurang leuwih kitu:

sudo wondershaper eth0 1000 200

Ieu ngandung harti yén kuring bakal gaduh bandwidth lebar 1000kb pikeun diunduh, sareng ngan ukur 200kb pikeun unggah.

Dina ArchLinux penting pikeun diperhatoskeun Garis ieu moal jalan, sabab dina ArchLinux urang kedah masang bungkus anu sanés. Ieu bakal:

sudo wondershaper -a <interfaz> -d <download> -u <upload>

Nyaéta, conto nyaéta:

sudo wondershaper -a enp9s0 -d 1000 -u 200

Kumaha kuring balikkeun parobihan sareng kéngingkeun bandwidth aslina kuring?

Pikeun ngabalikeun parobihan, nyaéta pikeun ngabersihkeun naon anu urang laksanakeun, cukup ku:

sudo wondershaper clear <interfaz>

Contona:

sudo wondershaper clear eth0

Sedengkeun dina ArchLinux nyaéta:

sudo wondershaper -c -a <interfaz>

Tungtungna!

Nya teu aya seueur deui kanggo nambihan. Aranjeunna tiasa maca manual aplikasi ku:

man wondershaper

Kuring miharep anjeun pikaresepeun 😉


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

24 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Federico cenahna

    Taroskeun, kuring kantos ngalaman kabingungan anu sami. 200kb sareng 1000kb bakal janten 100k unduhan sareng 20k unggah, leres?

    1.    terus terang cenahna

      Naon anu anjeun hartosna ku 'k'?
      1000kb unduhan bakal sami sareng 1mb, sedengkeun 200kb bakal sami sareng 200kb unggah.

    2.    msx cenahna

      Frederick:
      Laju mindahkeun henteu diukur dina kilo / megabyte tapi 'kilo / megabits'.

      Google ngagaduhan kalkulator praktis pikeun konversi anu di Chrome dianggo ti Omnibar nyalira, contona: 10 megabyte dugi ka kilobytes.

      Patalina nyaéta 1kb = 8000 bit
      Wikipedia: Keur http://en.wikipedia.org/wiki/Kilobit

  2.   robert cenahna

    Tip ieu saé pisan, kumaha atuh nalika, contona, di universitas aya langkung ti 500 murid anu nyambung kana WiFi tanpa ngitung telepon sareng tablet, naha bakal katingali aya dukungan atanapi naha kuring kedah nganggo hardware naon waé?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Tapi naon anu anjeun kedah leres lakukeun, sabab kuring henteu ngartos anjeun.

      1.    tukang terakhir cenahna

        Sigana mah éta ngarujuk kana ngawatesan murid anu nyambung, tapi program anu dituduhkeun ngan ukur ngabatesan antar muka komputer khusus, laju internét bakal tetep sami pikeun anu sanés.

      2.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Nya pikeun éta nganggo Cumi sareng Tunda Kolam renang bakal cekap kan?

      3.    Switcher cenahna

        KZKG ^ Gaara, hartosna anjeun pos ieu (tulisan anu sami ieu ngajantenkeun kuring émut nalika maca)?

    2.    Antonio cenahna

      Anu anjeun kedah lakukeun nyaéta pakakas Mikrotik

  3.   Brian cenahna

    Teu pernah dianggo pikeun kuring 🙁
    Atanapi meureun kuring henteu ngartos pisan.
    Ngalakukeun ieu: sudo Wonderhaper Eth0 1000 200
    Naha ditarjamahkeun salaku ngawatesan kagancangan internét ngalangkungan kabel jaringan janten 1000 kb / s (kilobyte per detik) pikeun diunduh sareng 200 kb / s (kilobyte per detik) pikeun diunggah?
    Atanapi bakal 1000 kilobits di hilir sareng 200 kilobit diunggah?

  4.   Jose cenahna

    Éta pisan mangpaat pikeun kuring. Hatur nuhun pisan.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun kana komentarna 😉

      1.    msx cenahna

        Naon Pak!
        Trickle sigana tiasa dianggo, bahkan saatos ngabatalkeun unduhan sidang henteu kantos ngaleuwihan wates anu dikonfigurasi; a Wonderhaper Kuring henteu nyobian.

        Lingkungan uji:
        OS: Fedora 21 sapoé
        Trickle: vérsi 1.07
        Chrome: Versi 40.0.2214.115 teu dikenal (64-bit)
        Ngaran prosés (luhur): chrome
        Paréntah CLI: # trickle -d 200 / opt / google / chrome / chrome

        Kuring ngantepkeun anjeun perbandingan anu menarik: http://www.ubuntugeek.com/use-bandwidth-shapers-wondershaper-or-trickle-to-limit-internet-connection-speed.html

        Salam!

  5.   msx cenahna

    Kuring nganggo 'trickle', nalika kuring gaduh waktos kuring nyobian Wonderhaper pikeun ngabandingkeunana 🙂

    1.    msx cenahna

      Bédana anu kuring lasut masihan koméntar nyaéta yén trik tiasa ngajalankeun di latar payun supados lirén jaringan ngabentuk, ngan Cc

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Éta anu kuring rencanakeun diajak ngobrol ngeunaan poé ieu, naha anjeun parantos kéngingkeunana pikeun dianggo sareng Chromium atanapi Firefox?

  6.   Éduardo cenahna

    patarosan, éta ogé dianggo pikeun ngawatesan panganteur jaringan virtual sapertos:
    wlan0: 0
    wlan0: 1

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kuring henteu acan nyobian sareng éta.

  7.   Juan C.P. Quintana cenahna

    Alat anu saé!

  8.   birkhoff cenahna

    Pisan pikaresepeun !!
    Kumaha kuring tiasa ngawatesan bandwidth henteu ngan ukur kana komputer ieu, tapi ka komputer anu nyambung kana Internét ngalangkungan éta? Abdi hoyong ngalaksanakeunana ku nyebarkeun bandwidth per IP. Éta tiasa ??

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Éta tiasa dilakukeun ku Squid, server proxy quintessential. Kuring ningali anjeun ti nagara anu sami, di GUTL kami gaduh milis sareng forum, naroskeun ka ditu upami anjeun ngagaduhan masalah dina internét. Kalayan Cumi sareng Tunda Kolam renang parantos réngsé.

      1.    birkhoff cenahna

        Leres, kuring nganggona, tapi kuring henteu nampi waleran ngeunaan cara ngalaksanakeunana. Kuring parantos ngalaksanakeun TC sareng HTB, tapi nganggo 2 panganteur jaringan sareng Abdi hoyong ngan ukur anu nganggo Internet. Hatur nuhun!!

  9.   Jonathan Diaz cenahna

    Hebat !! Kuring milarian solusi anu gancang sareng gampang pikeun waktos anu lami sabab kuring ngan ukur hoyong bumi, sareng cumi-cumi teuing kanggo dua atanapi tilu host!

  10.   Bender Bender Rodriguez cenahna

    Super, ngan anu kuring milari, hatur nuhun pisan

bool (leres)