Nyetél KDM

kdm01

Hello Fans KDE! Deui didieu sareng waktos ieu kuring nyandak anjeun kumaha ngonfigurasi manajer login KDM anu sakumaha anu anjeun tingali, nembé dipasang rada bulak-balik pikeun kaseueuran cita rasa. Sing saha anu henteu acan masang KDE na dina Debian, kami nyarankeun anjeun maca tulisan éta The KDE gancang sareng elegan.

Ti ayeuna urang bakal diajar:

  • Kumaha ngonpigurasikeun KDM?
  • Ngagunakeun paréntah kcmshell
  • Kumaha ngonpigurasikeun KDM pikeun nampi pamundut XDMCP?
  • Kumaha ngamimitian sési jauh dina komputer anu sanés?

Kumaha ngonpigurasikeun KDM?

Dina KDE Pitulung bab 4 "Konpigurasikeun kDM", anjeun bakal mendakan pedaran lengkep kumaha ngonfigurasi KDM Access Manager. Kami henteu niat ngagentos bantosan éta, tapi nunjukkeun léngkah-léngkah minimum anu urang kedah nuturkeun pikeun konfigurasi na. Hususna pikeun "teu sabar" anu hoyong lingkunganana sakumaha pikaresepeun kalayan jumlah minimal maca.

Nanging, urang nyarankeun yén sadayana maca bahan ulikan anu saé dina "Pusat Bantuan KDE".

Perhatosan: Parobihan anu dilakukeun ku modul Access Manager bakal nimpa file / etc / kde4 / kdm / kdmrc, anu dina kaayaan aslina ngagaduhan seueur koméntar pikeun ngabantosan anjeun ngonpigurasi kDM. Ngagunakeun modul ieu Sistem Preferensi bakal ngaleungitkeun koméntar file éta. Kusabab kitu, urang nyarankeun sateuacan nganggo modul anjeun ngadamel salinan file kana folder anu sanés atanapi anjeun nyalin kana folder anu sami kalayan nami anu sanés. Prakték ieu disarankeun pisan pikeun sadaya file konfigurasi sistem sareng urang tiasa ngalaksanakeunnana nganggo paréntah:

sudo cp / jsb / kde4 / kdm / kdmrc /etc/kde4/kdm/kdmrc.original

Nyungkeun modul Access Manager:

Ngagunakeun kombinasi konci Alt + F2 o Menu -> Laksanakeun pesenan, urang bakal nyungkeun formulir konfigurasi KDM ku ngetikkeun paréntah kdesudo kcmshell4 kdm. Upami urang ngalakukeun éta tina konsol ulah hilap nyerat kdesudo tibatan biasana sudo.

kdm02

Saatos nampi, urang bakal ditingalikeun formulir ieu:

kdm03

Ngalangkungan éta kami bakal tiasa ngonpigurasikeun seueur aspek -teu sadayana tiasa- tina kDM. Jelajah kamungkinan sareng ucapan salamet! Salawasna émut yén éta langkung aman Ngarobih nanaon tibatan dituduhkeun dina tab pamaké y Kanyamanan.

Manggil modul samemehna ogé tiasa dilakukeun nganggo paréntah:

setélan sistem kdesudo

Kami resep jalan anu munggaran kusabab urang langsung kana modul anu dimaksud sareng kami henteu kedah napigasi dina sesa pilihan anu teu kaétang tina Kahoyong sistem salaku pangguna akar.

Iraha waé urang ngadamel parobihan dina modul kDM urang kedah ngajalankeun paréntah:

jasa kdesudo kdm balikan deui

Ngagunakeun paréntah kcmshell

kcmcangkang4 mangrupikeun alat pikeun sacara individual ngaluncurkeun modul tina System Preferensi atanapi Panel Kontrol KDE. Kuring anggap éta mangpaat pisan hususna pikeun modul anu ngan ukur pangguna anu tiasa aksés akar, Sareng aranjeunna anu ditingalikeun ka kami kalayan sadaya kamungkinan pilihan konfigurasi ditumpurkeun.

Pikeun terang pilihan paréntah, urang kedah ngetik dina konsol:

kcmshell4 --tulung

Sareng terang modul mana anu tiasa urang aksés ngalangkunganana:

kcmshell4 --daptar | Tambih deui

Upami urang hoyong ngahemat dina file daptar modul modul System Preferensi:

kcmshell4 --daptar> modul-list.txt

Pikeun ningali file anu nembé didamel, Alt + F2 atanapi ngalangkungan konsol:

kwrite modul-list.txt

Kumaha ngonpigurasikeun KDM pikeun nampi pamundut XDMCP?

Tina Pitulung KDE:

Bab 9. Nganggo kdm pikeun aksés jauh (XDMCP)

XDMCP mangrupikeun standar Grup Terbuka «Protokol kontrol manajemén tampilan X"(X Display Mangger Control Protocol). Dipaké pikeun ngonpigurasikeun koneksi antara sistem jauh kana jaringan.

XDMCP praktis dina kaayaan seueur pangguna dimana aya pangguna sareng workstation sareng sérver anu kuat anu tiasa nyayogikeun sumberdaya pikeun ngajalankeun sababaraha sési X. Salaku conto, XDMCP mangrupikeun cara anu saé pikeun ngagunakeun deui komputer anu lami - Pentium komo 486. ku 16Mb RAM éta cekap pikeun ngajalankeun X sareng nganggo XDMCP salaku komputer anu tiasa ngajalankeun sési modern KDE dina sérver. Di sisi sérver, sakali sési KDE (atanapi lingkungan anu sanés) ngajalankeun, ngajalankeun anu sanés bakal meryogikeun sakedik sumberdaya tambahan.

Nanging, ngamungkinkeun metode aksés sanés ka mesin anjeun écés ngagaduhan implikasi kaamanan. Anjeun kedah ngajalankeun jasa ieu ngan upami anjeun kedah ngijinkeun server X jarak jauh pikeun ngamimitian sési aksés dina sistem anjeun. Pangguna anu nganggo komputer UNIX® saderhana henteu kedah ngajalankeun ieu.

Pikeun kaperluan praktis, ngalangkungan XDMCP urang tiasa jarak jauh ngaksés desktop urang sareng ngerjakeun éta siga urang linggih di payuneun mesin urang nyalira. Éta protokol Linux sareng ngalangkunganana urang ngan ukur tiasa nyambung atanapi tina mesin Linux.

Kanggo komputer urang tiasa diaksés tina mesin Windows, urang kedah masang iketna xrdp u alat cocog séjén. Tapi éta carita lain.

Pilihan pikeun ngamimitian sési jauh ditumpurkeun sacara standar kusabab alesan kaamanan. Upami urang damel dina jaringan alit, atanapi nganggo mesin virtual dina komputer urang sorangan anu urang badé aksés ngalangkungan fasilitas ieu, urang kedah ngarobih sahenteuna dua file. Sareng réréncangan, urang kedah nyabak kana file konfigurasi éta. Sanaos sigana sesah, urang bakal ningali yén éta gampang pisan!

Anu mimiti diantarana nyaéta anjeunna kdmrc, anu urang kedah diédit nganggo ijin pangguna akar sareng ngarobih hiji garis dina bagian na [Xdmcp] anu aya dina tungtung file. Dina bagian éta kami bakal mendakan garis anu nyatakeun Aktipkeun = palsu, anu urang kedah ngarobih Aktipkeun = leres. Janten urang ngawartoskeun ka Kdm pikeun nampa sési jauh.

kdesudo kwrite / jsb / kde4 / kdm / kdmrc

Kudu kieu:

kdm04

File anu kadua anu urang kedah ngarobih nyaéta Xaksés, Anu justru tanggung jawab netepkeun kaamanan dina login jauh. Kami ngajak anjeun maca koméntar upami anjeun badé ngawatesan aksés ka komputer anjeun. Kanggo ayeuna, urang bakal ngantepkeun urang diakses tina mesin naon waé anu nyambung kana jaringan, sabab urang nyambung kana jaringan leutik atanapi urang hoyong ngaksés mesin virtual kalayan KDE dijalankeun dina komputer urang sorangan:

kdesudo kwrite / jsb / kde4 / kdm / Xaccess

Hiji-hijina garis anu urang kedah ngarobih nyaéta jalur anu aya dina komentar anu tungtungna: #saha host tiasa kéngingkeun jandéla login. Uncommenting awal garis, file kedah sapertos kieu:

kdm06

Émut deui hurungkeun deui kdm supados parobihan tiasa diberlakukeun:

jasa kdesudo kdm balikan deui

Kumaha ngamimitian sési jauh dina komputer sanés anu nyambung kana jaringan?

Urang tiasa ngakses komputer sanés anu nampi pamundut XDMCP sateuacan ngamimitian sési ngalangkungan KDM ku ngaklik tombol na Menu -> Jauh Login sareng urang bakal ditingalikeun "Menu XDMCP pikeun mesin”Kalayan daptar komputer anu ngadukung koneksi sapertos kitu.

Upami urang hoyong ngaksés komputer sanés saatos urang parantos lebet sareng kami henteu badé ngantunkeunana, alternatipna nyaéta masang bungkus Remmina sareng plugin anjeun pikeun protokol XDMCP nganggo Sinaptik atanapi paréntah konsol:

sudo aptitude masang remmina remmina-plugin-xdmcp

Pikeun ngaksés Remmina: Menu -> Internét -> Klién Desktop Jauh Jauh.

kdm07

Sareng éta pikeun jalma ayeuna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   sengit cenahna

    Sae pisan Hatur nuhun 🙂

  2.   likewho cenahna

    Tulisan anu saé, kuring ngan ukur gaduh hiji koméntar: Naha nganggo gksudo pikeun ngonpigurasikeun / ngajalankeun hal dina KDE, nalika kdesu aya?
    Salam.

    1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

      Hatur nuhun sadayana kana koméntar anjeun.
      Kuring nyandak gambar sareng GNOME dipasang anu hiji anu kuring anggo sacara standar, tapi dina artikel kdesudo digunakeun. Oké? 🙂

      1.    Julius Caesar cenahna

        freeke henteu terang yén anjeun nempatkeun salam KDE ti dieu

        1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

          Go Wild, dina poto nganggo kerah dasi sareng anjeun, hahahahaha. Salam Sobat !!!.

  3.   st0rmt4il cenahna

    Deluxe: D!

    Nuhun manusa!

  4.   izzyvp cenahna

    Pos anu saé 😀

  5.   Ramon cenahna

    Halo dinten anu saé

    Kuring parantos masang vérsi kubuntu 12.04 LTS, sareng nalika kuring ngalebetkeun menu konfigurasi KDM, pikeun masang téma, éta henteu dipasang pikeun kuring. Kuring kéngingkeun téma énggal, sareng éta henteu dipasang.
    Dupi anjeun ngawartosan naon anu lumangsung?
    Kitu ogé nalika kuring ngarobah font kana font anu langkung luhur dina karesep, teras nalika dihirupkeun deui, éta henteu ngahargaan kuring .. ogé ieu pamundut sanés.

    hatur nuhun