Nguji Xubuntu 12.04 [Review] + Unduh

Abdi parantos nawiskeun aranjeunna pendapat abdi ngeunaan Vérsi 12.04 de Ubuntu sareng ayeuna giliran salah saurang lanceuk na: Xubuntu.

Éta henteu rusiah pikeun saha waé yén kuring parantos nyatakeun persetujuan kuring sareng kahoyong pikeun nguji distribusi ieu dina sababaraha waktos, kumargi kuring ngémutan yén éta parantos langkung saé upami urang ngabandingkeun sareng versi sateuacanna. Sugan alesan utama motivasi kuring nyaéta yén éta ngagunakeun sakumaha Lingkungan Desktop Xfce, anu cukup digosok sareng ngahijikeun sababaraha elemen anu ngajantenkeun éta ngagaduhan integrasi anu langkung ageung sareng aplikasi.

Dina hal ieu kuring ngarujuk Indikator Plugin panél (Indikator Plugin) dimana urang gaduh sakumaha dina Ubuntu, aksés kana sababaraha pilihan anu ngamungkinkeun urang ngakses olahtalatah instan sareng klien mail, ngatur sambungan jaringan, atanapi ngendalikeun pamuter audio anu dipasang sacara standar (GMusicBrowser). Pagelaranana sigana langkung ditarima (tumut kana akun anu kuring parantos nyobian ti LiveCD). Sagalana jalan hébat sareng gancang sareng Xfce 4.8.

Kabeneran, aranjeunna ogé parantos menerkeun salah sahiji hal anu kuring paling ngritik Xubuntu: nganggo seueur teuing aplikasi Gnome iraha Xfce Abdi gaduh alternatif anu langkung enteng. Hanjakalna pikeun pangalaman akhir-pangguna anu langkung saé, perpustakaan sareng aplikasi masih kedah nyeret Gnomejeung Ubuntu terus sangsara tina panyakit anu sami anu mangaruhan Debian: pakét-pakét. Upami urang uninstall tanpa terang naon anu urang lakukeun, urang tiasa ngamuat desktop dina sakotéap panon.

Hiji titik ngalawan dicokot ku karya seni, muhun tina Téma Gtk dicandak tina proyék Proyék Shimmer, hiji-hijina anu katingalina saé sareng anjeunna Pusat Parangkat Lunak es Manuk Grey. Wallpaper standar ngajaga gaya anu kalebet dina vérsi sateuacana sareng set ikon masih ngarobih dasar, kaputusan anu wijaksana. Kuring nambihan yén kuring resep kana téma Plymouth nalika urang ngamimitian atanapi mareuman sistem.

Xubuntu parantos janten jalur ngewa anu hadé pikeun pangguna anu, sapertos kuring, henteu hoyong ngaraosan "super canggih" atanapi desktop anu beurat pisan. Upami anjeun naros ka kuring, kalayan versi ieu janten salah sahiji distribusi anu disarankeun ku server ieu, dibarengan ku LMDE Xfce. Geulis, enteng, gancang sareng sagala damel anu pertama kalina. Naon deui anu anjeun tiasa pénta?

ngalesotkeun

Sing saha anu hoyong nyobian Xubuntu tiasa kéngingkeunana url ieu. Anu diperyogikeun 256 MB RAM pikeun ngajalankeun Live CD atanapi atanapi masang. CD kalayan vérsi Sébutna, anjeun ngan ukur peryogi 64 MB RAM pikeun masang. Sakali dipasang, Xubuntu tiasa dimimitian ku RAM 192MB, sanaos disarankeun ngagaduhan 512 MB RAM.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pavloco cenahna

    Nya, kuring tungtungna masangna, sacara pribadi éta langkung saé tibatan Xubuntu 11.10, kuring henteu terang kunaon éta lambat pisan. Kuring mutuskeun uninstall. Abdi parantos masang Arch salami 4 dinten sareng kuring leres-leres nyerah. Kuring kedah masangna nganggo vérsi inti, ngamimitian sambungan nirkabel kuring nyaéta maot sareng saatos éta, kuring tiasa masang XFCE 4.10 desktop. Kuring ngagaduhan masalah sareng SLim, restart sareng wicd henteu tiasa dianggo deui, kuring kedah ngamimitian sambungan ku tangan. Nalika kuring nyobian ngamimitian XFCE deui henteu ngamimitian deui. Abdi nyerah.
    Ayeuna kuring badé masihan Phinx desktop, pclinux xfce sareng lmde. Hayu urang tingali anu kuring jaga bari anjeunna mutuskeun pikeun nyobaan Arch deui atanapi angkat Debian.

    1.    taragon cenahna

      Hal anu sami kajadian ka kuring nalika kuring nyobian xubuntu, lambat pisan pikeun ngamimitian, panginten éta kusabab kuring nganggo versi 64-bit tapi kuring ngaunduh versi 32-bit sareng éta pangaruhna sami.

  2.   Carlos-Xfce cenahna

    Hai Elav. Sababaraha menit ka pengker kuring ngahaturkeun nuhun kana réspon anjeun kana koméntar kuring dina tulisan anjeun anu sateuacana.

    Ayeuna kuring nyobian Xubuntu 12.04 dina netbook kuring nganggo konci USB. Kuring reuwas: éta tiasa dianggo gancang tibatan laptop desktop kuring (kalayan langkung seueur sumber) anu parantos dipasang Xubuntu 11.10.

    Isukan kuring bakal nyobian LMDE Xfce, nyimpen inpormasi kuring (anu henteu seueur) sareng nyandak kaputusan. Kanggo ayeuna, vérsi Xubuntu ieu anu kuring resep. Tapi kuring hoyong nyobian XFCE 4.10 !!!

    Punten: upami anjeun engké terang cara anu aman pikeun ningkatkeun ti Xfce 4.10 ka Xfce 4.12, ti LMDE atanapi Xubuntu, kami (pangguna sanés sareng kuring) bakal ngahargaan pisan.

    Hatur nuhun pisan kana ulasan anjeun sareng inpormasi anu anjeun bagikeun di dieu. Dugi waktos salajengna.

    Carlos-Xfce

    1.    elav <° Linux cenahna

      Punten: upami anjeun engké terang cara anu aman pikeun ningkatkeun ti Xfce 4.10 ka Xfce 4.12, ti LMDE atanapi Xubuntu, kami (pangguna sanés sareng kuring) bakal ngahargaan pisan.

      Nya kuring pikir anjeun hartosna langkahkeun vérsi 4.8 éta 4.10 ^^. Aya saleresna a PPA keur Ubuntu anu ngamungkinkeun anjeun masang vérsi 4.10 sateuacan2, tapi kuring khususna bakal ngantosan éta pikeun ditambihan ka gudang, sabab kamungkinan sababaraha plugin dina panel bakal lirén damel. Padahal JHalss Anjeunna ngawartosan éta henteu kajadian.

      Nanging, upami anjeun hoyong résiko, tambahkeun garis ieu kana sumber anjeun. Daptar:

      deb http://ppa.launchpad.net/mrpouit/ppa/ubuntu precise main

      ????

      1.    Carlos-Xfce cenahna

        Hai Leres, kuring ngarujuk kana paningkatan ti Xfce 4.8 janten 4.10, heh heh. Saur kuring henteu nyandak kasempetan sareng kuring langkung ngarepkeun. Nuhun, Elav.

        Kuring leres-leres ngahargaan padamelan tim Xfce, tapi ayeuna kuring rada ambek ka aranjeunna sabab upami versi 4.10 siap sabulan katukang, jalma-jalma LMDE sareng Xubuntu bakal gaduh kasempetan kanggo ngempelkeunana dina vérsi anu nembé dileupaskeun. 🙁

        1.    ngepung84 cenahna

          Éta henteu pantes pikeun nganteurkeun hal anu henteu acan réngsé ngan ukur pikeun ngan ukur tanggal anu tangtu.
          Total aya distro sanés anu bakal nyandak kana vérsi salajengna, ubuntu sareng lmde sanés ngan ukur anu nganggo xfce.

        2.    Sergio cenahna

          Ufff, percanten atuh yén hal-hal masih dilakukeun dugi ka dinten terakhir. Salaku conto, dinten Sabtu urang tetep unggah tarjamahan pikeun ngarengsekeun hal utami dina waktos;). Upami henteu nyusun sareng nganggo, atanapi cobian archlinux yén anjeun parantos ngagaduhan!

          1.    elav <° Linux cenahna

            Wilujeng Sergio:
            Ningali waleran anjeun Kuring gaduh patarosan, Naha anjeun pangembang atanapi sapertos kitu? Xubuntu, LMDE Xfce o Xfce?

            Nuhun parantos mampir

      2.    Alebils cenahna

        Pribadi, saatos maca tulisan anjeun ngeunaan xfce kuring hoyong nyobian dina mint 12 sareng éta ngarecah sadayana.
        Kayu manis sareng Xfce ngajalankeun babarengan, nalika nyoplokkeun xfce lingkungan grafis maot sareng kuring kedah ngainstall deui sadayana. Tapi tah, panginten langkung pikaresepeun pikeun dicobian deui

        1.    elav <° Linux cenahna

          Kuring henteu ngartos naon anu aya hubunganana sareng anu sanés. Abdi kagungan kayu manis, Gnome y Xfce dina tim anu sami, kuring mupus anu dua anu sateuacana sareng henteu aya kajadian anu terjadi dina kuring .. 😕

          1.    Alebils cenahna

            Kuring henteu ngartos naon anu kedah dilakukeunna, tapi éta anu kajantenan, kuring milih mimitian ku xfce sareng di luhur xfce Cinnamon jalan.
            Tapi éta parantos direngsekeun, pukulan diajar di Linux 😉

  3.   Sergio cenahna

    ^ elav
    hahaha henteu! Abdi hoyong 😉 Dina waktos ayeuna kuring ngan ukur dina tim panarjamah, anu saliwatan peryogi bantosan, khususna pikeun docs.xfce.org anu anyar. Kuring masih diajar program, tapi ka hareup kuring hoyong ngabantosan Xfce 8D langsung!

    Salam!

  4.   auroszx cenahna

    Kuring parantos terang yén kuring resep Xubuntu 🙂 Sareng aya dina pamanggih kuring yén éta langkung saé tibatan Ubuntu aslina.

  5.   Merlin The Debianite cenahna

    Xubuntu nyaéta sareng bakal salawasna langkung saé tibatan Ubuntu, tapi leres-leres Xubuntu henteu deui pikeun mesin lami sapertos kitu, langkung diperhatoskeun yén Xubuntu kanggo komputer 5 taun ka pengker atanapi kirang.

    kanggo aranjeunna anu parantos nganggo ubuntu salami 5 taun sareng versi anyar ubuntu beurat pikeun pentium 4 atanapi komputer anu langkung luhur.

    Jigana Debian langkung hampang bahkan ku gnome.

    1.    Luciano cenahna

      Nya sapertos anu anjeun carioskeun, anu ngagaduhan Pentium 4 handap henteu nyéépkeun waktos ku vérsi anu énggal, kuring parantos nyobian Ubuntu, Lubuntu, Xubuntu, sareng éra pisan kumaha gancangna leungit dina V.12.04 ieu, sanaos Xubuntu. Kuring gaduh P4 dina 2Ghz sareng 1G ram. Versi mana tina OS ieu anu paling stabil, cahaya, jsb?

  6.   topokrio cenahna

    Tétéla tim Xubuntu parantos ngempelkeun batréna, sigana kuring ngagaduhan salah sahiji pengembang Xfce diantara anggotana ngabantosan.

    Entong hilap detil na: 12.04 mangrupikeun LTS (Long Time Support) anu nunjukkeun yén sistemna kedah stabil pisan sahingga update anu teras-terasan mangtaun-taun (kuring henteu émut upami 3 atanapi 5) henteu mangaruhan négatip.

    Pokokna, kuring nganggap yén Xubuntu mangrupikeun salah sahiji distribusi XFce anu paling beurat (upami henteu paling) kusabab warisan Ubuntera na (aplikasi sareng tambihan sanésna) anu masih janten beban utama.

    Di sisi anu sanésna, dina Debian ogé sababaraha ilubiung ilubiung dina daptar pengembang sareng saluran IRC Xfce. Sareng kuring terang yén éta tiasa dianggo kalayan merhatoskeun halangan sareng bug anu aya dina ALL distribusi sareng lingkungan desktop ieu. Anu kedah mangaruhan kateguhan sareng stabilitas Debian sareng Xfce (sareng kuring nuju ngarujuk kana cabang "stabil" tibatan "pengujian").

  7.   forni cenahna

    Abdi gaduh buku net sareng ram 2 gigs, msi, anu henteu kantos miceun kuring, tapi kanggo waktos ayeuna, kuring nyeri sirah.
    Kuring ngagaduhan linuxmint 11 tanpa drama, éta henteu kunanaon, tapi panginten éta bakal dianggo langkung saé sareng mint 12, anu goréng, sabab contona, éta henteu ngagaduhan indikator batréna.
    teras kuring angkat ka ubuntu, sareng kamanunggalan mangrupikeun drama anu sanés.
    Kuring tungtungna masang xfce salaku modeu desktop, tapi ayeuna éta henteu nunjukkeun aki sareng indikator polumeu ogé.
    Kuring bakal nyobian xubuntu salaku asli, kuring bakal ningali kumaha jalanna ayeuna

  8.   Javiers cenahna

    Kuring henteu kantos resep pencinta xfce tapi aya anu tiasa nyarios ka kuring upami dimungkinkeun pikeun ngaktipkeun pangaruh tina compiz tanpa masang compiz-manager ???

    lain hal ningali gambar éta dok éta téh ??

    1.    elav <° Linux cenahna

      Abdi henteu kantos nyobian Xfce jeung Compiz, tapi kuring pikir ku saderhana:

      compiz --replace

      Cekap. Dock di handap henteu langkung ti dasbor nyalira Xfce.

  9.   Rubén cenahna

    Kuring nganggo Xubuntu lami tapi tungtungna kuring nyerah kusabab kuring henteu resep Thunar, saur Nautilus langkung saé. Sakali kuring ngalaman masalah mindahkeun seueur file kana hard drive luar, sareng teu nembongkeun gambar leutik pidéo na, Nautilus nunjukkeun aranjeunna sareng bahkan nilik file musik.

  10.   Ivan Cologne cenahna

    Halo, Abdi hoyong terang upami éta ngagaduhan Libreoffice internal

    1.    Norman cenahna

      Éta henteu nyayogikeun kantor gratis, tapi unduh éta ti pusat perangkat lunak sareng éta waé. Pikeun kuring dina netbook kalayan Atom 1,6 450 sareng 1 GB RAM Xubuntu parantos saé pisan pikeun kuring. Éta ngakuan sadayana mimitina sareng panganteur na ramah pisan. Kuring nyobian Ubuntu sateuacan sareng dina sajam satengah nabrak lima kali, pikareueuseun.

  11.   Rafael cenahna

    Kuring terkejut pisan ku parobihan dina Xubuntu, kuring mimiti nyobian sapertos seueur Ubuntu, tapi distribusi anu pang anyarna ngajantenkeun kuring milarian alternatif, kuring henteu raoseun sareng persatuan, janten kuring milarian desktops anu sanés sareng abdi bogoh XFCE terakhir ieu! Xubuntu 12.04, salam.

  12.   Luis cenahna

    Halo sadayana.

    Kuring parantos nyobian vérsi ieu sareng sapertos anu disebatkeun Pavloco, éta mimiti laun, éta langkung seueur beban Ubuntu langkung gancang tibatan Xubuntu, hal anu kaget kuring nunjukkeun yén konsumsi gnome-shell + Unity langkung luhur tibatan XFCE, kecuali kuring lepat sareng sabalikna kajadian.

    Kuring dipasang dina Acer Aspire anu gaduh RAM 6 GB, inti kadua inti i5 sareng kuring bagikeun ka Win 7, ieu jarang pisan, upami aya anu tiasa ngajelaskeun urang naon anu lumangsung sareng kumaha ngalereskeunana kuring bakal ngahargaan.

  13.   Mauricio Rojas cenahna

    Hiji-hijina dosa anu dilakukeun vérsi ieu henteu ngantosan sababaraha minggu pikeun ngahijikeun vérsi 4.8 of XFCE, anu panginten cukup untung pikeun nambihan PPA, ngapdet sareng ngalereskeun pemisah tina menu luhur ku sababaraha kali klik, anjeun kedah pisan perhatikeun bédana ageung antara hiji versi sareng anu sanés.

    XFCE 4.8 pikareueuseun pisan, capé sareng pikareueuseun, XFCE 4.10 sateuacanna hébat, éta gancang sareng fungsina, kuring perhatosan bédana anu ampir teu katingali ngeunaan LXDE, éta hartosna parantos maju pisan, sareng éta pantes nempatkeunana Pangolin anu jitu, kusabab béda anu aya hubunganana sareng Xubuntu 12.10 moal aya anu ngajalankeun XFCE 4.10.

    Sareng éta kéngingkeun kagancangan anu luar biasa sareng pembaruan anu penting, goréng pisan éta henteu tiasa sami sareng greybird, greybird ti 12.10 éndah, éndah, padamelan anu saé, tapi kuring langkung resep pangwangunan anu saé 12.04 sateuacan téma anu éndah 12.10, total , Éta parantos gancang berkat XFCE 4.10

    Sareng kuring parantos nyarios kasalahan anu hébat yén dina waktos éta henteu katingali sareng maksa sababaraha urang kanggo ninggalkeun versi anu hébat ieu.

    Salam!

  14.   Leandro cenahna

    Nuhun, anjeun ngaluarkeun kuring tina mamang ngeunaan CD alternatip, kumargi kuring badé masangkeunana dina mesin anu gaduh ram 256 sareng kuring henteu hoyong kasulitan anu kuring gaduh sareng Mint XFCE.