Ukur kagancangan HDD ku dd

Sababaraha bulan ka pengker kuring ngantepkeun anjeun tulisan ngeunaan cara ngukur laju HDD hdparmNya, waktos ayeuna kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara anu sami sareng: dd

wd-scorpio-hideung

Ukur HDD maca sareng nyerat kagancangan ku dd

Paréntah tunggal cukup pikeun terang ieu, paréntah sapertos kieu:

dd if=/dev/zero of=test bs=64k count=16k conv=fdatasync

Dasarna anu bakal dilakukeun nyaéta nyiptakeun sareng nyerat data randoms kana file (disebat tes), beurat akhirna nyaéta 1024MB, nyaéta, 1GB, sareng naon anu bakal dicarioskeun ka kami (sareng naon anu saleresna penting pikeun urang) bakal kagancangan anu ngeusi 1024MB sareng waktos anu diperlukeun.

Ieu screenshot tina terminal saatos ngaéksekusi paréntah:

dd-hdd-gancang

Sakumaha anjeun tiasa tingali, butuh 9 detik kanggo ngeusian GB éta, anu hartosna kecepatanna 119 MB / s ... henteu goréng 😉

Kumaha kuring terang upami HDD kuring laun?

Pikeun terang upami hard drive anjeun lambat, anjeun ngan ukur kedah terang yén dasarna speed naon anu langkung ageung ti 50 MB / s tiasa ditampi (kuring ngulang, ditampi, henteu gancang pisan). Upami hard drive anjeun henteu ngukur atanapi anjeun hoyong anu gancang atanapi SSD, kuring nyarankeun anjeun ningali di toko khusus dimana aranjeunna bakal mamatahan anjeun nalika ngeunaan mésér hard drive sareng naroskeun, aranjeunna bakal nyarankeun hard drive anjeun leres-leres peryogi dumasar kana anggaran atanapi kabutuhan anjeun. Bisi kuring PC desktop kuring kalayan HDD normal masihan kuring 70 MB / s. Tangtosna, upami éta SSD atanapi RAID sareng kecepatan "ditampi" henteu sami ????
Upami anjeun peryogi hard disk pikeun sérver, éta bakal langkung saé ngagunakeun SSD, kacuali jelas yén server peryogi seueur kapasitas panyimpenan, janten naha anjeun ngagaduhan HDD anu langkung laun kalayan seueur kapasitas atanapi anjeun investasi. mésér hard drive SSD sareng nyiptakeun razia.

Tungtungna!

Dasarna ieu, kuring ngarepkeun éta manpaat pikeun anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

32 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar cenahna

    Pisan pikaresepeun!
    hatur nuhun!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun ka anu parantos maca kami 🙂

  2.   Sli cenahna

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 30,227 s, 35,5 MB / s

    Kuring ngagaduhan masalah, ieu kajantenan kuring pikeun nganggo laptop ti taun ka pengker ku disk di 5200rpm sareng sata 2

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Sobat, HDD éta sigana aya dina poé panungtung na ... sepuh sepuh 🙁

      1.    ceremé cenahna

        Nya, laptop kuring yuswa sataun, éta kaluar pisan mirah pikeun sadaya fitur tapi maos kuring dina 51MB / s.

        Naha éta hartosna aranjeunna nyabak kuring?

  3.   slo cenahna

    Tulisan anu saé KZKG ^ Gaara, naon anu lumangsung nalika HDD ngagaduhan langkung ti 80% kasalahan?, Anu teu tiasa dibéréskeun kalayan metode naon, éta mangrupikeun tungtung HDD? GB atanapi sahenteuna 250 GB sareng sabaraha langkung atanapi kirang hargana?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun ^ _ ^

      250GB IDE HDDs memang aya sareng dijual, parios didieu: http://www.ebay.com/bhp/250gb-ide-hard-drive

      Hal anu béda pisan nyaéta tiasa mésér dina eBay, gaduh pangiriman di nagara anjeun, jst.

      Ngeunaan hal anu sanés anu anjeun naroskeun ka kuring ... Kuring resep nyatakeun yén dina ngitung moal aya anu mustahil, ngan aya hal anu urang masih henteu terang kumaha carana. Upami HDD ngagaduhan 80% kasalahan, bahkan nalika anjeun ngalereskeunana nganggo sapertos HirensBootCD atanapi anu sami, dina akhirna HDD bakal akhirna masihan anjeun langkung nyeri sirah tibatan masalah anu direngsekeun ... anjeun bahkan tiasa nganggo sababaraha pamulihan data khusus atanapi alat perbaikan séktor (atanapi sapertos kitu), sareng yén HDD langkung saé ... tapi sobat, bahkan ngalakukeun éta, sahenteuna kuring moal nempatkeun inpormasi kuring dina résiko dina HDD anu ngagaduhan seueur masalah 😉

      1.    slo cenahna

        Hatur nuhun kana waleran KZKG ^ Gaara, Naha anjeun tiasa percanten ka eBay?, Halaman "fiktif" anu henteu beraksen dina hukum unggal nagara sareng perusahaan induk na aya di Luksemburg dimana sababaraha pangguna humandeuar yén aranjeunna ditipu ku scammers.

      2.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Ehm, éta gumantung 😀

        eBay mangrupikeun pasar internasional anu ageung, trikna pikeun nyingkahan ngalaman pangalaman anu goréng nyaéta mésér barang tina anu ngajual anu gaduh kasieun% saleresna luhur (langkung ti 95%), sareng sajumlah ageung penjualan. Janten upami anjeun mésér ti jalmi anu, contona, gaduh kepuasan 98% tina 50.000 poéna, lalaki, éta henteu mungkin anjeun bakal ngalaman pangalaman goréng sareng anjeunna.

      3.    slo cenahna

        Halo KZKG ^ Gaara,

        Anjeun parantos ngantepkeun kuring lieur sareng ieu !, .... mimitina anjeun nyarioskeun nyaéta mésér ti jalma-jalma anu ngagaduhan tingkat kasieun anu langkung saé langkung ti 95% sareng sajumlah ageung dina penjualan, maka anjeun nyarios ka kuring yén lamun kuring mésér ti anu ngagaduhan 98% kapuasan ti 50.000 poéna anu dilakukeun, teu dipikaresep pisan, naon anu anjeun hartosna ku ieu?

        Naon anu parantos ditingali ka anu sami ngajual sareng bénten bintang,… naon anu lumangsung upami skorna tetep dina béntang? Salaku conto: 5 béntang héjo (99%) positip, 3 béntang konéng (10%) nétral, 5 bentang beureum (5%) négatip.

        Naha 3 atanapi 5 négatip hartosna henteu dipikaresep pisan?

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Leres, upami anjeun mésér barang ti batur anu ti 50.000 penjualan ngagaduhan peunteun kapuasan 98%, teu mungkin anjeun bakal ngalaman pangalaman anu goréng, nyaéta, sesah sesah pikeun dirobek.

          Contona tingali item ieuUpami anjeun ningali ka belah katuhu katémbong yén anu ngajual ngagaduhan% panarimaan 99,4% tina total penjualan 9362, nyatana ... upami anjeun ngeklik nami / landihan na, anjeun bakal ningali sacara langkung rinci sora positip sareng negatif na nétral, jsb.

      4.    slo cenahna

        Inpormasi anu saé pisan KZKG ^ Gaara, dina tautan éta anjeun parantos nempatkeun barang-barang na, padahal anu ngajualna ngagaduhan barang 32 négatip sareng 32 nétral, katingali yén anjeunna ngagaduhan 99.4% (9375) penjualan positip, anu hartosna … Éta yén penjual ieu henteu dipercaya 100%?

        Pikeun patarosan anu sanés, kanggo tiasa ngagaleuh di eBay, naha anjeun kedah pendaptaran dina halaman éta?, Sahingga tiasa mesen langsung ti (eBay) atanapi langsung sareng anu ngajualna?, Kuring ngabayangkeun kedah aya pajak pikeun panggunaan eBay? Sabaraha lami kanggo nampi mesen? Salaku conto: Abdi peryogi HDD dina IDE, langkung saé 250 GB, atanapi sahenteuna (120 atanapi 100 GB). Kuring ogé hoyong prosésor di Intel (R) Pentium (R) M 780.

        Fitur tina HDD samemehna dina IDE:

        Model: ATA SAMSUNG HM100JC
        Versi tina firmware: YN100-80
        Kapasitas: 100 GB

        Fitur Prosesor:

        Modél: Intel® Pentium® M Processor 780
        Jumlah Prosesor: 780
        Laju: 533 MHz
        Frékuénsi Base Processor: 2.26 GHz
        Sockets Didukung: H-PBGA479, PPGA478
        pin prosésor: PGA- 478

  4.   Sli cenahna

    Kuring parantos nyobian uji coba porteus yén ku henteu dimuat dina disk ngan ukur dina usb sareng dina 40MB / s, éta naon anu kedahna sata 1, dina tungtungna ngadamel anu bodo éta kuring parantos ngamuat porteus 100% dina ram sareng gaganti tina tés dina partisi Kuring parantos diuji dina folder pribadi, hasilna kuat:

    1073741824 bait (1.1 GB) disalin, 1.33319 s, 805 MB / s

  5.   jecale47 cenahna

    Ditarima.

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 10,3208 s, 104 MB / s

  6.   Krlos kmarillo cenahna

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1.1 GB) disalin, 28.9431 s, 37.1 MB / s

    Sigana mah waktuna mésér hard drive anu sanés.

  7.   Vicente cenahna

    Hai, sigana ieu tiasa dilakukeun pikeun ngukur kagancangan Juni nepi ka SD atanapi kartu microSD atanapi henteu? Naha kuring kedah ngarobih alamat anu ngiringan upami ka kartu atanapi henteu?
    hatur nuhun

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Ehm sigana mah, upami anjeun ngarobih upami contona, / dev / mmc2 ... maka anu anjeun lakukeun nyaéta nyalin 1GB tina kartu kana file, sareng éta bakal masihan anjeun gancang.

      Masalah pikeun ngalakukeun ieu nyaéta lamun kuring henteu salah, dina tungtungna naon anu anjeun ngukur bakal maca kartu (sabab anjeun bakal nyerat nganggo HDD), sareng data ogé bakal ngalirkeun HDD ... nyaéta, éta moal janten tés (sigana mah) 100% sah

  8.   Ték cenahna

    Hasil sareng Manjaro Kernel 4.1 sareng SSD

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 6,33915 s, 169 MB / s

  9.   HO2Gi cenahna

    Tulisan anu hébat KZKG ^ Gaara, naha anjeun terang upami aya cara pikeun terang upami "gnu / linux" atanapi "linux" (janten teu aya discord XD) nanganan panggunaan ram anu langkung saé, sareng upami aya sababaraha trik anu langkung saé.
    Salam.

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 6,89022 s, 156 MB / s

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kuring ngan ukur milarian pilihan anu saé pikeun ngalakukeun tés RAM ti Linux (Puguh kuring nyerat haha), nalika mendakan naon anu dipilari tong hariwang, abdi bagikeun di dieu 😉

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hal normal ... di Taringa aranjeunna nyalin sadayana anu urang nempatkeun di dieu, saur kuring teu aya hiji pangguna anu asli di dinya ... ¬_¬

  10.   jamin-samuél cenahna

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 16,9916 s, 63,2 MB / s

    Anggo sistem file XFS
    😉

  11.   Payuta cenahna

    [payuta @ Manjaro-HP ~] $ dd upami = / dev / nol tina = test bs = 64k itung = 16k conv = tautatasync
    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 3,57703 s, 300 MB / s
    [payuta @ Manjaro-HP ~] $
    Ieu data SSD kuring !!!!
    Thx kanggo tip na

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kasenangan 🙂

  12.   sandro cenahna

    Kuring bakal nambihan atanapi nunjukkeun yén dina kasus hard drive (mékanis), henteu sami ngahasilkeun file "test" ieu dina partisi anu ngagaduhan silinder na di sisi "luar" (langkung seueur perjalanan kalayan kecepatan sudut anu sami [rpm] -> langkung gancang kecepatan ~ langkung MB / s) disk tibatan anu sanés anu ngagaduhanana dina bagian internal na. Misalna dina laptop nganggo drive 5400rpm:
    Partisi NTFS ka-1 pikeun Windoze:
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 22,8917 s, 46,9 MB / s
    Partisi NTFS ka-2 pikeun Windoze-GNU / Linux:
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 28,6148 s, 37,5 MB / s
    4 Partition EXT4 kanggo GNU / Linux Utama:
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 42,1906 s, 25,4 MB / s
    Disk na disambungkeun dina modeu sata1 (1.5 Gb / s):
    / dev / sda:
    Waktos di-cache baca: 3080 MB dina 2.00 detik = 1541.28 MB / detik
    Waktos disk buffered berbunyi: 170 MB dina 3.03 detik = 56.04 MB / detik
    Sareng di sisi anu sanésna, disk usb3 éksternal disambungkeun ngalangkungan usb2 (480Mb / s -> 60MB / s ~ 30MB / s Ff):
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 37,2769 s, 28,8 MB / s cqd.
    Salu2.

  13.   ujian cenahna

    Naon anu bakal janten = tés? Naha aya résidu tina tés ieu dina disk? Maksad abdi ... sababaraha file nempatan 1 GB anu tiasa dipupus

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kanggo ngukur kagancangan nyerat kedah nyiptakeun file anu disebat uji dina HDD, saatos réngsé tés anjeun tiasa ngahapus 😉

  14.   David L. cenahna

    Trik anu saé, hatur nuhun!

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1,1 GB) disalin, 2,37306 s, 452 MB / s

  15.   roman cenahna

    [root @ fedora file] # dd if = / dev / zero of = test bs = 64k count = 256k conv = fdatasync
    262144 + 0 rékaman dibaca
    262144 + 0 rékaman ditulis
    17179869184 bait (17 GB) disalin, 8,61083 s, 2,0 GB / s

  16.   CyberJames cenahna

    Niiiceeee !!

    16384 + 0 rékaman dibaca
    16384 + 0 rékaman ditulis
    1073741824 bait (1.1 GB, 1.0 GiB) disalin, 2.4175 s, 445 MB / s

  17.   87 erives cenahna

    Pikaresepeun pisan, tapi aya ogé anu ngukur waktos maca atanapi éta ngan ukur nyerat ???