Ningkatkeun kana Ubuntu 18.04 tanpa masang deui

Ningkatkeun kana Ubuntu 18.04

Upami anjeun masih nganggo Ubuntu 17.xx atanapi Ubuntu 16.04 na hoyong ningkatkeun kana vérsi anyar Ubuntu 18.04 LTS, hayu atuh ngawartosan éta aranjeunna tiasa ngalakukeun éta tanpa kedah masang deui sistem dina komputerna.

Kusabab Ubuntu 16.04 masih didukung dugi ka April 2021, sedengkeun Ubuntu 17.10 ngan ukur didukung dugi ka Juli 2018, kalayan update kana vérsi énggal ieu kami bakal ngagaduhan dukungan dugi ka 2023.

Pikeun ngadamel pembaruan anu leres kana versi anu paling anyar, anu anjeun peryogikeun nyaéta sambungan internét anu saé sareng euweuh deui.

Prosés pembaruan ieu saderhana saderhana, hiji-hijina masalah anu tiasa dideteksi nyaéta waktos anu diperyogikeun kusabab éta gumantung kana konéksi internét anjeun pikeun ngaunduh sadaya file pikeun ngalaksanakeun pembaruan.

Una rekomendasi anu biasana kuring pasihkeun nyaéta, sanaos prosés pembaruan ieu henteu kompromi data anjeun, éta salawasna saé nyadangkeun file kami pikeun patarosan. Kalayan salinan cadangan folder $ HOME anjeun sareng file konfigurasi anu penting, setélan pangotéktak sareng naon anu anjeun anggap penting.

Kumaha carana ningkatkeun ka Ubuntu 18.04?

Kami gaduh dua padika pikeun ngamutahirkeun sistem kami ku cara anu saderhana, pikeun anu langkung resep ngalakukeun hal-hal anu nganggo antargolék grafis urang tiasa ngalaksanakeunnana sapertos kieu.

Sateuacan urang mimitian ku metode pembaruan perlu pisan urang ngalakukeun sababaraha pangaluyuan di tim kami, pikeun ieu urang kedah angkat ka "Perangkat Lunak sareng Pembaruan" anu bakal urang milarian tina menu aplikasi kami.

Sareng dina jandéla anu dibuka, urang kedah nempatkeun urang dina tab Apdet, diantara pilihan éta nunjukkeun urang dina "Wartosan kuring ngeunaan versi anyar Ubuntu" di dieu hayu urang pilih pilihan na anu masihan kami kawas «Naon vérsi anyar"atanapi ogé"versi nangtung panjang".

Apdet

Kami ngan ukur nutup penjualan ieu sareng urang tiasa neraskeun pembaruan.

Ningkatkeun kana Ubuntu 18.04 kalayan manajer update

Pikeun ngalaksanakeun pembaruan ku bantuan tukang sihir perlu yén urang dipasang, éta biasana sacara standar, tapi dina sagala hal pikeun mastikeun yén urang ngan saukur kedah masang éta, éta tiasa didukung ku pusat parangkat lunak Ubuntu atanapi Synaptic, aranjeunna kedahna waé milari.

update-manager

Atanapi upami anjeun pikaresep, anjeun tiasa ngalakukeun éta ti terminal ku ngaéksekusi paréntah ieu:

sudo apt install update-manager-core

Ayeuna sateuacan ngalakukeun pembaruan disarankeun ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt update
sudo apt upgrade

Ayeuna upami anjeun parantos masang bungkus panganyarna, ngan ukur ngajalankeun manajer pembaruan ku paréntah ieu:

sudo update-manager -d

Ieu bakal muka Pembaruan Parangkat Lunak sareng lÉta bakal ngabéjaan kasadiaan Ubuntu 18.04, kami bakal pencét dina tombol "update".

Saatos sababaraha detik, layar catetan pelepasan Ubuntu Bionic Beaver bakal dibuka.

ningkatkeun-ubuntu-8

di dieu urang kedah pencét dina Update sakali deui pikeun neraskeun prosés pembaruan. Prosés ningkatkeun distribusi bakal ngamimitian ngonpigurasikeun saluran perangkat lunak anyar pikeun Ubuntu 18.04 LTS.

Tungtungna, pencét dina "Start update" sareng prosés ngaunduh sareng ngapdet sistem bakal dimimitian, anjeun ngan ukur kedah ngantosan dugi ka réngséna upami anjeun nyungkeun restart sistem.

Ningkatkeun kana Ubuntu 18.04 LTS tina terminal

Ayeuna ieu prosés pembaruan, urang ngan ukur kedah ngetik sababaraha paréntah sareng antosan sadayana file anu diperyogikeun pikeun pembaruan didownload.

Janten pikeun ngamimitian sareng pembaruan urang kana Ubuntu 18.04 LTS urang kedah muka terminal sareng ngajalankeun paréntah pembaruan paket:

sudo apt update && sudo apt dist-upgrade

Éta tiasa nyandak waktos. upami anjeun nyungkeun aranjeunna balikan deui aranjeunna ngalakukeun éta. Rengse ieu ayeuna enya hayu urang ngajalankeun paréntah pikeun ngapdet kana vérsi anyar, paréntahna nyaéta:

sudo do-release-upgrade

Upami nalika ngajalankeun paréntah ieu nunjukkeun legenda ieu:

Checking for a new Ubuntu release
No new release found.

Urang tiasa nambihan parameter ieu pikeun ngapdet sistem:

sudo do-release-upgrade -d

Éta ngan kedah ngantosan prosés réngsé sareng ngabalikan komputerna di tungtungna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ayekan cenahna

    Halo! Kuring ningkat tina Ubuntu 17 dugi ka 18, sareng kuring mendakan yén Webcam Catetan henteu mikawanohna .. Naha anjeun terang kumaha ngébréhkeunana ..?
    Nuhun salam

  2.   priverotoinv cenahna

    Naha anjeun tiasa ningkatkeun ti Ubuntu 16.10 kana Ubuntu 18.04 LTS sacara langsung, nerapkeun paréntah terminal anu anjeun nerangkeun?

  3.   felisa cenahna

    Kuring henteu ngarti kumaha aksés ka terminal
    Kumaha kuring tiasa ngapdétkeun vérsi… ubuntu 16.04 lts ???

  4.   Dario cenahna

    Kuring meunang pesen
    1st Versi ieu (Ubuntu 17.10) henteu dirojong.

    Abdi keukeuh sareng pesen anu sanésna nembongan
    Ka-2 Pamutahiran ti 'zesty' janten 'bionic' henteu dirojong ku alat ieu.

    sareng teu mungkin pikeun ngapdet

    Naha éta hartosna kuring kedah masang Ubuntu 18.04 ti mimiti?

  5.   Socrates cenahna

    Hatur nuhun pisan. Tutorialna pikeun ngapdet sistem operasi kuring ti 18.04 dugi ka 20.04 sampurna pikeun kuring. Kuring nganggo paréntah sareng tumaros ti terminal. Dina kasus kuring, prosés na nyéépkeun ampir opat jam, tapi éta pantes kusabab sadaya file abdi disimpen. Atoh, anjeunna parantos aranjeunna nyokong dina mémori. Hatur nuhun pisan harita.

  6.   mobile cenahna

    hatur nuhun

  7.   Heike Niemann cenahna

    Éng kan ekkert á tölvi. Er einhvern á austurlandi sem kann hjalpar mer, ekki bara í gekk frá

    tölvi.

    takk fyrir