NOOBS: masang sababaraha sistem dina Raspberry pi anjeun ku alat ieu

NOOBS utami

Mimitina kuring rada curiga kana Raspberry Pi, tapi kuring usaha, mimitian ku RaspAnd sareng sanaon hasilna naon anu dijangjikeun, Kuring tinggaleun asa rada teu sugema. Ningali alat ieu tiasa ditingkatkeun langkung seueur, nyandak kaputusan anu anjeun henteu mimitina na langkung saé milih masang sistem Linux di dinya.

Raspberry Pi ngagaduhan sistem operasi resmi anu seueur bakal parantos terang atanapi kantos nguping Raspbian anu dumasar kana Debian. Ogé Aya sistem anu sanés, ieu asalna ti pihak katilu sapertos Ubuntu Mate, Windows 10, Libreelec, RecalBox, sareng anu sanésna.

Kusabab daptar kasadiaan ieu pikeun urang anu nembé kéngingkeun Raspberry, kami henteu terang sababaraha sistem anu aya sareng anu sanésna tiasa dipiceun sacara standar.

Pikeun nyegah uji coba unggal sistem, kedah pormat SD, pasang sistem di dinya teras lebetkeun deui kana Raspberry Pi, urang gaduh alat anu saé anu ngamungkinkeun kami masang sadaya sistem ieu dina waktos anu sami.

Ngeunaan NOOBS

Parangkat Lunak Out Of Box Anyar langkung dikenal salaku NOOBS mangrupikeun utiliti anu hébat anu tiasa urang anggo dina Raspberry Pi urang, alat ieu méré urang kamungkinan pikeun masang langkung ti hiji sistem operasi tanpa komplikasi sareng ku cara anu saderhana.

Dina raraga ngagunakeun alat ieu urang kedah angkat ka halaman wéb Raspberry resmi sareng dina bagian unduhan na urang tiasa kéngingkeun NOOBS, anu link ieu.

NOOBS unduh

Sakumaha anjeun tiasa tingali NOOBS éta ngagaduhan dua versi "NOOBS sareng NOOBS Lite", bédana antara hiji sareng anu sanésna nyaéta vérsi Lite henteu nambihan Raspbian atanapi LibreELEC di jerona pikeun tiasa masang lokal, sedengkeun versi normal éta gaduh standar.

Kadieu anjeun Anjeun tiasa ngaunduh vérsi anu anjeun pikaresepSanaos, upami anjeun henteu resep masang Raspbian atanapi LibreELEC ayeuna, anjeun tiasa milih langsung pikeun ngaunduh vérsi Lite.

Sakali unduhan parantos réngsé, urang teraskeun ngadekrip file anu dicandak tina unduhan, ku ieu kami bakal kéngingkeun folder kalayan sagala anu diperyogikeun pikeun tiasa masang sababaraha sistem dina Raspberry kami.

NOOBS

Kumaha cara nganggo NOOBS dina Raspberry Pi?

Dentro de pilihan anu urang gaduh sareng NOOBS nyaéta tiasa nambihan sistem kana folder "os" éta aya dina jero anu urang unzip ayeuna-ayeuna.

Dina folder éta kami ngan saukur kedah nambihan sistem anu urang hoyong dipasang.

Folder NOOBS OS

Sacara pribadi, kuring henteu mendakan sistem tambahan "kanggo ayeuna" anu tiasa dideteksi ku NOOBS, kumargi sistem anu kuring mendakan aya dina format gambar disk.

Parantos réngsé sadayana, Urang teraskeun nyalin sadaya eusi folder NOOBS utami sareng nempatkeun di jero SD urang anu parantos diformat sareng siap dianggo.

SD NOOBS

Ya dilebetkeun SD kana Raspberry Pi kami sareng éta nyambung sareng sadayana anu diperyogikeun, urang teraskeun nyambungkeun kana kakuatan pikeun ngahurungkeun, urang bakal langsung ningali layar leutik sareng ngantosan sababaraha detik pikeun NOOBS dimimitian.

Rengse ieu gumantung kana vérsi NOOBS anu anjeun unduh nyaéta anu bakal anjeun tingali heula, upami aranjeunna unduh versi normal bakal ningali Raspbian sareng LibreELEC siap dipasangwaktu Upami éta versi lite, aranjeunna moal ningali nanaon ayeuna-ayeuna.

os_install

Dina antarbeungeut NOOBS urang tiasa ningali yén éta ngagaduhan sababaraha pilihan sareng yén aranjeunna rada intuitif, hal anu kahiji nyaéta nyambung ka jaringan wifi.

Ya NOOBS anu nyambung bakal ngamutahirkeun daptar sistem anu sayogi, nunjukkeun urang deui, sabab éta bakal ngaunduh sareng masangkeunana.

di dieu hayu urang milih anu dipikahoyong sareng tangtosna anu urang diidinan dipasang sabab éta gumantung pisan kana ukuran SD urang.

Sakali sistem dipilih, urang kantun pencét dina ikon install sareng anjeun kedah ngantosan sakedap bari prosés dilaksanakeun.

Tungtungna, NOOBS bakal nyaritakeun yén prosés parantos réngsé sareng urang teraskeun deui Raspberry Pi urang pikeun ningali sistem anu aya di dinya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.