Nulis carita sorangan ku git

Héi sadayana 🙂 Sateuacan neraskeun téks-daptar daptar pesenan, kuring hoyong ngarayakeun pelepasan git 2.16 ku ngahaturkeun nuhun ka masing-masing anu ngintalan tambalan sareng masing-masing pangguna, totalna kami resep 4000 garis antara pembaruan sareng koréksi , anu henteu nyarios pisan ngeunaan vérsi munggaran kuring, tapi éta nyarios ngeunaan kahadean anjeun 🙂 Hatur nuhun! Ayeuna, kuring bakal nyaritakeun sakedik rahasia, dugi ka ayeuna teu acan aya waktos nalika kuring henteu acan lenggah nyerat tulisan sareng mikir seueur perkawis éta, biasana kuring ngan ukur nyerat saurutan, sareng kadal anu alus nyandak kahadéan ti lereskeun kasalahan ngetikna kuring 🙂 janten hatur nuhun ka anjeunna ogé.

Ieu sanés anu hadé nalika urang nyarioskeun nyerat tulisan, kuduna éta ngagaduhan tujuan sareng ngawangun strukturna, sareng tandaan poin alit sareng ulasan sareng sajabana sareng sajabana ... Ayeuna, ieu henteu ngan ukur dilarapkeun ka blog sacara umum, tapi ogé penting dina software anu pura-pura saé 🙂 Kanggo tugas ieu, sareng saatos sababaraha masalah sareng parangkat lunak kontrol vérsi anu dianggo dina ngembangkeun kernel sababaraha taun ka pengker, éta lahir git 🙂

Dimana diajar git?

Jumlah dokuméntasi di sekitar git matak ngareureuwas, sanajan upami urang nyandak halaman lalaki anu dipasang, kami bakal gaduh seueur bacaan. Kuring pribadi mendakan buku git dirancang kalayan saé, bahkan kuring parantos narjamahkeun sababaraha bagéan bagéan 7, kuring masih gaduh sababaraha, tapi pasihan waktos 😛 panginten bulan ieu kuring tiasa narjamahkeun naon waé anu nyésa tina bagian éta

Naon lakukeun git?

Git didesain janten gancang, épisién, saderhana sareng ngadukung seueur inpormasi, barina ogé, komunitas kernel nyiptakeunana pikeun parangkat lunakna, anu mangrupikeun salah sahiji karya gabungan panggedéna software gratis di dunya sareng gaduh ratusan kontribusi per jam dina basa kode anu ngaleuwihan sajuta garis.

Hal anu matak ngeunaan git nyaéta cara ngajaga versi data. Sateuacanna (program kontrol vérsi sanés) nyandak komprési sadaya file anu aya dina hiji titik dina sajarah, sapertos ngadamel cadangan. Git nyandak pendekatan anu sanés, nalika ngalakukeun a commit hiji titik dina sajarah ditandaan, éta titik dina sajarah ngagaduhan séri modifikasi sareng karya, dina akhir dinten, sadaya modifikasi disatukan dina waktosna sareng file diala pikeun tiasa neken atanapi ditandaan salaku tonggak vérsi. Kusabab kuring terang yén ieu sadayana kadéngé rumit, kuring badé nyandak anjeun kana perjalanan magis dina conto anu super dasar.

Proyék calculamatics sakedik

Calculamatics bakal janten program anu bakal mendakan alun-alun tina sababaraha nomer, kami bakal ngerjakeun éta di C sareng éta bakal sagampang mungkin, janten ulah ngarepkeun seueur cek kaamanan ti kuring. Mimiti urang badé ngadamel gudang, kuring bakal ngalakukeun éta sareng Github pikeun maéhan dua manuk ku hiji batu:

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Kami parantos nambihan sababaraha hal anu cukup saderhana sapertos lisénsi (penting pisan upami anjeun hoyong ngajagi padamelan anjeun, dina kasus kuring, maksakeun aranjeunna ngabagi hasilna upami aranjeunna hoyong nganggona salaku dasar: P)

Ayeuna hayu urang ka terminal anu urang dipikacinta, git clone nyaéta paréntah anu jawab ngaunduh Repository anu aya di url ditugaskeun sareng ngadamel salinan lokal dina komputer urang.

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ayeuna hayu urang parios git log naon anu kajantenan dina sajarah proyék kami:

Di dieu urang gaduh seueur inpormasi dina warna anu béda 🙂 hayu urang cobi jelaskeun:

garis konéng anu munggaran nyaéta "ngalakukeun barkod" anu masing-masing gaduh idéntifikasi unikna nyalira, ku anjeun tiasa ngalakukeun seueur hal, tapi urang engké bakal disimpen. Ayeuna urang gaduh HEAD tina celeste na master hejo. Ieu mangrupikeun "petunjuk" fungsina pikeun nunjuk ka lokasi sajarah urang ayeuna (HEAD) sareng cabang anu urang damel dina komputer urang (master).

origin/master mangrupikeun réncang internét, origin nyaeta nami standar anu parantos dipasihkeun ka urang URLjeung master mangrupikeun cabang anu anjeun damel ... tetep saderhana, anu ngagaduhan / nyaéta anu henteu aya dina tim kami, tapi mangrupikeun rujukan kana naon anu aya dina internét.

Teras we gaduh panulis, tanggal sareng waktos sareng kasimpulan komitmen. Ieu mangrupikeun ulasan sakedik tina naon anu kajantenan dina waktos éta dina sajarah, penting pisan dina seueur proyek sareng aya seueur inpormasi anu dikutuk. Hayu urang tingali sacara sakedap kana naon anu kajantenan dina paréntah kalayan paréntah git show <código-de-commit>

 

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Paréntah git show nyandak urang kana layar ieu dina format patch, dimana anjeun tiasa ningali naon anu parantos ditambihan sareng naon anu parantos dihapus (upami aya anu dihapus) dina waktos éta dina sajarah, dugi ka éta ngan ukur nunjukkeun yén rékaman .gitignore,README.mdLICENSE.

Ayeuna hayu urang ngamimitian bisnis, hayu urang nyerat file 🙂 kami bakal nyiptakeun tonggong anu munggaran dina sajarah urang 😀:

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Sakeudeung, urang badé ngadamel program anu nunjukkeun jumlah argumen anu ditepikeun nalika ngajalankeunana, saderhana 🙂

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Éta gampang 🙂 ayeuna hayu urang tingali paréntah anu mangpaat ieu: git status

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Sababaraha jiwa anu bageur parantos narjamahkeun git pikeun ngajantenkeun gampang nuturkeun, didieu urang gaduh seueur inpormasi anu berguna, kami terang yén kami aya di cabang induk, anu kami diénggalan origin/master(cabangna Github), kami gaduh file anu henteu dilacak! sareng yén pikeun nambihan aranjeunna urang kedah nganggo git add, hayu urang cobian 🙂

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ayeuna urang gaduh rohangan héjo anu énggal, dimana file anu urang tambihan kana daérah padamelan ditampilkeun. Di tempat ieu urang tiasa kelompokkeun parobihan urang pikeun ngajantenkeun komitmen, komitmen diwangun ku tonggak sejarah sapanjang proyek urang, urang badé ngadamel komitmen 🙂 git commit

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Sacara ringkesna dijelaskeun, garis konéng mangrupikeun judul komitmen urang, kuring nyerat main.c pikeun rujukan visual hungkul. Téks hideung mangrupikeun panjelasan ngeunaan parobihan anu parantos dilakukeun ti mimiti damel dugi ka ayeuna 🙂 kami nyimpen file sareng kami bakal ningali komitmen urang disimpen dina pendaptaran.

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ayeuna urang bakal ningali sajarah proyék kami git log

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Dina log deui, ayeuna urang tiasa ningali yén garis héjo sareng beureum parantos bénten, ieu kusabab dina komputer urang, urang mangrupikeun komitmen di luhur anu disimpen dina internét 🙂 urang bakal neraskeun padamelan, sigana ayeuna kuring hoyong nunjukkeun pesen upami pangguna nempatkeun langkung ti hiji argumen dina program (anu bakalan ngajantenkeun kalkulator confused)

Sakumaha urang tiasa tingali, program kami parantos seueur tumuh 😀, ayeuna kami ngagaduhan fungsina imprimir_ayuda() anu nembongkeun pesen ngeunaan cara ngagunakeun itungan, sareng di blok main() ayeuna urang ngalakukeun tinjauan sareng if(Hal anu bakal urang tingali dina tutorial pamrograman dina waktos anu sanés, pikeun ayeuna ngan ukur dipikabutuh pikeun terang yén upami langkung ti 2 argumen dilebetkeun kana calculamatics, éta program réngsé sareng pitulung na ditampilkeun. Hayu urang laksanakeun:

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Sakumaha anjeun tiasa tingali, ayeuna nyetak nomer anu parantos dikantunkeun sanés jumlah bantahan, tapi anu kuring henteu kantos bébéja ka anjeun 🙂 pikeun anu panasaran echo $? nembongkeun kode kaluar tina program terakhir anu dilaksanakeun, nyaéta 1 sabab éta parantos réngsé tina kasalahan. Ayeuna hayu urang marios kumaha carita urang:

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ayeuna urang terang yén kami 1 komitmen payuneun Github, file na main.c parantos dirobih, hayu urang nyiptakeun komitmen salajengna ku ngalakukeun git add main.c  lajeng git commit🙂

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ayeuna kami parantos rada langkung spésifik, kumargi kami parantos ngalaksanakeun fungsi sareng ngarobih kode validasi. Ayeuna parantos disimpen urang bakal marios perobihan terakhir urang. Urang tiasa ningali éta kalayan git show HEAD

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ayeuna anjeun tiasa ningali garis beureum sareng héjo, kami parantos nambihan perpustakaan stdlib.h, ngarobih seueur kode sareng nambihan fungsina pikeun carita urang.

Ayeuna urang bakal ningali log: (git log)

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Urang tiasa terang yén urang aya dua komitmen sateuacan versi Github, urang badé nyaruakeun spidol sakedik 🙂 kanggo anu dianggo git push origin master

Kalayan ieu urang nyarios, kirimkeun komit kuring ka url origin dina dahan master

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Wilujeng! Ayeuna parobihan anjeun aya dina Github, naha anjeun henteu percanten ka kuring? hayu urang marios deui 😉

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ayeuna urang gaduh 3 komit dina Github 🙂

Resumen

Kami parantos keuna kana aspék anu paling dasar tina git, ayeuna aranjeunna tiasa nyiptakeun alur kerja saderhana dina proyekna, ieu ampir teu aya nanaon tina sagala rupa hal anu tiasa dilakukeun ku git, tapi éta pasti hal anu paling praktis sareng sapopoé pikeun pangembang atanapi blogger. Kami henteu kéngingkeun tungtung kalkulator, tapi kami bakal ngantepkeun éta pikeun waktos anu sanés 😉 Hatur nuhun pisan parantos sumping di dieu sareng kuring ngarepkeun anjeun ngabantosan anjeun pikeun ilubiung dina sababaraha proyek reet Salam

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pablo cenahna

    Hai ... kuring henteu terang naha anjeun, tapi kuring henteu tiasa ningali gambar na dina laporan ieu ...

    Wasalam

  2.   Pablo cenahna

    Éta masalah dina peramban kuring. Punten ngarépotkeun.

  3.   Tecprog Dunya cenahna

    Kuring masih kedah maca deui kalayan langkung jéntré, abdi énggal.

  4.   tagihan cenahna

    Tulisan anu saé kanggo dimimitian ku git, sanaos kuring nyarankeun catetan pikeun ngartos jéntréna.
    Sababaraha hal tacan jelas pikeun kuring:
    kanggo naon pilihanna Tambihkeun .gignignore Csanajan kuring nebak kuring bakal ningali éta nalika kuring ngalaksanakeunana,
    naha git nambihan main.c kedah dilakukeun deui sateuacan git salajengna ngalakukeun, naha nambihan main.c ngawartosan git pikeun ngabandingkeun file éta sareng versi jaringan? Henteu éta sacara otomatis ngabandingkeun sadaya file anu ditambihan pikeun dilacak?

    1.    ChrisADR cenahna

      Hello Guillermo 🙂 saé anjeun ngaraos mangpaat, pikeun ngajawab patanyaan anjeun:

      .gignignore mangrupikeun file anu nyarioskeun kana format atanapi pola naon anu kedah dipaliré, dina hal ieu milih C janten .o file janten teu dipaliré sareng anu sanés anu dihasilkeun dina waktos kompilasi, anu saé sabab upami git anjeun bakal langsung gélo tina unggal kompilasi sareng tindak lanjut 🙂 anjeun tiasa mariksa sajumlah ageung format anu dicontokeun dina template C na ku ngalakukeun ucing atanapi ku éditor téks.

      Sanaos git bakal ngalacak unggal file anu ditambihan kana tangkal anu dianggo, kedah khusus milih file mana anu bakal ngalebetkeun komitmen salajengna, pikeun masihan anjeun conto, hayu urang anggap yén karya anjeun parantos ngarahkeun anjeun ngarobih 5 file anu sanés sateuacanna tiasa ningali hasilna. Upami anjeun hoyong janten langkung spésifik sareng ngajelaskeun naon anu dilakukeun dina masing-masing, anjeun tiasa ngalakukeun git add file1; git committ; git add file2; git commit… .3,4,5; git ngalakukeun. Ku cara kieu carita anjeun beresih sareng parobihanana ditetepkeun ogé. Sareng upami anjeun kedah ngarobih hiji hal, atanapi ngabalikkeun (jejer anu langkung maju) anjeun tiasa ngabalikeun hal-hal khusus atanapi nambihan hal-hal khusus tanpa ngarobih sésana.

      Mudah-mudahan éta ngabantosan 🙂 salam sareng hatur nuhun parantos naroskeun

    2.    ChrisADR cenahna

      PS: git add henteu nyarios ngabandingkeun sareng versi dina jaringan, tapi ku komitmen sateuacanna dina garis padamelan anjeun, upami éta parantos lokal (hejo) éta bakal ngabandingkeun sareng anu éta, upami éta jauh (beureum) éta bakal ngabandingkeun sareng anu sanés. Ngan pikeun netelakeun 😉

      1.    tagihan cenahna

        Sampurna, tangtosna éta netelakeun.