Nelepon pikeun Kodeu: Global IT Initiative for Progress and Sustainable Development

Nelepon pikeun Kodeu: Global IT Initiative for Progress and Sustainable Development

Nelepon pikeun Kodeu: Global IT Initiative for Progress and Sustainable Development

La Linux Yayasan Éta ngagaduhan seueur proyek nyalira sareng ogé ngadukung / ngamajukeun seueur proyek pihak katilu. Kaseueuran aranjeunna murni téhnologis sareng berorientasi kana software. Dina sababaraha kasus, proyék sapertos kitu tiasa kalebet pamekaran parangkat lunak sareng perangkat keras sapinuhna.

Sareng anu sanés, proyék-proyék ieu sareng kamekaranana tiasa ngagaduhan anu jero orientasi sosial, nyaéta, pikeun kapentingan langsung individu, kelompok, komunitas, atanapi saha waé umumna. Sareng dina kategori anu terakhir ieu, urang mendakan Project disebat "Nelepon pikeun Kode".

Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source

Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source

Sareng ieu henteu anéh, kumargi, sakumaha anu kami nyatakeun dina postingan anu aya hubunganana sareng masalah éta, éta Software gratis sareng Sumber Terbuka, gaduh seueur tawaran pikeun Kamanusaan sakabeh di kauntungan sadayana dina hiji cara deui nguntungkeun, diakses sareng produktif.

"Kiwari, seueur pamaréntah parantos nguntungkeun sareng wargana kéngingkeun kauntungan tina panggunaan sareng nerapkeun aplikasi sareng sistem Open Source Gratis sareng sistem, tujuanana pikeun nyanghareupan tantangan lokal pikeun kamajuan sareng pangwangunan nasional.

Henteu paduli naha éta dipaké pikeun ngajamin atanapi nawiskeun jasa anu langkung aman, langkung transparan atanapi ékonomis, atanapi nguatkeun kamerdekaan téknologi nasional, atanapi ngan saukur kusabab téknologi fad, khususna dina bidang Pamaréntah, panggunaan prosés sareng téknologi gratis sareng Open, di daérah sapertos jasa kaséhatan, pendidikan, kaamanan, atanapi manajemén sumber daya, data, inpormasi, komunikasi, jasa, prosedur, ngolah gambar, sareng anu sanésna, berpotensi ngamajukeun pangembangan ékonomi sareng sosial di seueur nagara." Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source

Tulisan anu aya hubunganana:
Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source

Nelepon pikeun Kode: Nelepon pikeun kode sareng Yayasan Linux

Nelepon pikeun Kode: Nelepon pikeun kode sareng Yayasan Linux

Naon Call for Code Initiative anu didukung ku Linux Foundation?

Dina daptar Proyék Yayasan Linux, éta sacara promosikeun sakedap sapertos kieu:

"Proyék pikeun nyiptakeun sareng nyebarkeun téknologi sumber kabuka pikeun nohonan sababaraha tantangan anu pangageungna di dunya."

Sedengkeun, di na bagian sorangan dina halaman wéb tina Yayasan Linux, ieu ditambihan:

"Call of Code Project sareng Yayasan Linux milarian babarengan pikeun nyayogikeun kerangka panempatan pikeun ngawangun, nguatkeun, nguji sareng ngalaksanakeun proyek open source anu didamel ngalangkungan Global Call for Code Initiative sareng sumber-sumber inovasi téknologi sanés."

Tungtungna, dina anjeun Halaman wéb GitHub, ieu dilengkepan pikeun pamahaman anu langkung saé ngeunaan ruang lingkupna:

"Mangrupikeun prakarsa global sareng sababaraha taun, disponsoran ku Yayasan Linux, anu tujuan utamina nyaéta pikeun méré ilham ka pangembang pikeun méréskeun masalah anu mendesak ku solusi anu berkelanjutan."

Conto proyék kaasup

Buka EEW

Éta mangrupikeun prakarsa pikeun demokratisasi sistem peringatan dini lini di sakumna dunya nganggo sensor béaya rendah, detéksi sareng algoritma kategorisasi, kamampuan peringatan, sareng data sumber terbuka anu disetél dina kagiatan gempa sajarah. Proyék ngamangpaatkeun Internét tina Hal, Node-RED sareng wadah.

Protokol ClusterDuck

Éta narékahan pikeun ngawangun jaringan komunikasi anu gancang, samentawis sareng low-bandwidth saatos bencana alam, nawiskeun anu peryogi antar muka anu saderhana sareng dipercaya pikeun nyungkeun bantosan ti aparat. Proyék ieu ngamangpaatkeun Internet of Things sareng kecerdasan buatan.

ISAC-SIMO

Nyayogikeun sistem pikeun ngabuktoskeun yén padamelan intervensi anu dilakukeun pikeun anu gaduh bumi parantos leres-leres dilakukeun, lengkep, sareng aman. Éta dumasarkeun kana katalog anu ngawangun pangendali kualitas ngawangun anu disumbangkeun ku komunitas sumber terbuka. Proyék ieu diwangun di luhur React Native, Jupyter Notebooks, sareng Django.

DroneAid

Nangtukeun kosakata visual anu tiasa digunakeun ku jalma-jalma anu katarajang musibah nyatakeun kabutuhanana. Ku maca simbulna, drone tiasa nyebarkeun inpormasi penting pisan ka organisasi anu tiasa ngabantosan, berpotensi ngingetkeun waktos réspon tina sababaraha dinten ka jam. Proyék ngagunakeun pangakuan visual sareng pembelajaran mesin.

Render-o-matic

Éta nyandak band pikeun nyiptakeun rékaman témbok video tina salembar musik, dimana sadaya pagelaran masing-masing direbut nyalira dina telepon, tablet atanapi laptop palaku. Éta nganggo kode Node.js sareng Python dikaluarkeun salaku Apache OpenWhisk Cloud Function, Cloud Foundry, sareng Apache CouchDB.

Cairan Pers

Éta nawiskeun solusi anu komprehensif pikeun patani anu hoyong ngaoptimalkeun pamakean cai, khususna dina waktos usum halodo, pikeun ningkatkeun panen. Proyék nganggo sensor kalembaban anu nyambung sareng IoT, aplikasi wéb anu progresif pikeun Android, API of Weather Company, Apache OpenWhisk Cloud Function sareng Apache CouchDB.

Pikeun terang sareng ngajajah sesa pamekaran dina Inisiatif «Call for Code», kunjungi bagian na nyalira dina halaman wéb Linux Foundation sareng situs resmina dina GitHub.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on  «Call for Code», prakarsa global sareng multi-taun anu pikaresepeun sareng manpaat, disponsoran ku Yayasan Linux, anu tujuan utamina nyaéta pikeun mere ilham pamekar pikeun méréskeun masalah anu mendesak ku solusi anu sustainable; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.