Kumaha carana nyepetkeun kompilasi sareng Pacman

Saé, waktos ieu kuring masihan tip sakedik (anu seueur panginten parantos terang), tapi sababaraha jalma anu biasana nganggo distro dumasar kana Pacman aranjeunna sigana henteu terang, sareng anu parah: anu nganggo kernel tunggal kanggo nyusun.

Abdi nyarankeun pisan maca éta "Pertimbangan kanggo kompilasi" sateuacan nyusun edan sareng konyol

Hayu urang laksanakeun…

Terang jumlah prosesor urang

Mimiti urang badé ningali sabaraha prosesor anu kami sayogi (anu pangpakéna henteu matak sieun, jelas aya bedana antara utas sareng prosesor fisik, tapi makepkg nganggo utas palaksanaan salaku parameter), pikeun éta kami ngaéksekusi:

lscpu | grep '^ CPU (s):'

Bisi kuring mulih:

[x11tete11x @ Jarvis ~] $ lscpu | grep '^ CPU (s):' CPU (s): 8 [x11tete11x @ Jarvis ~] $

Ieu kusabab dina kasus prosesor Intel jeung HyperThreading ogé nunjukkeun benang palaksanaan.

Edit file /etc/makepkg.conf

Kami ngédit file na /etc/makepkg.conf ngawartosan makepkg ngagunakeun sadaya prosesor anu sayogi; Dina hal ieu, numutkeun kana wiki Gentoo, jumlah "padamelan" anu bakal dilaksanakeun asalna tina akun ieu:

Jumlah prosesor + HT (HiperThreading upami didukung ku Intel) + 1

Kami ngédit:

sudo nano /etc/makepkg.conf

sareng kami ngarobih jalur MAKEFLAGS (henteu raoseun ) kalayan nilai anu saluyu, bisi kuring siga kieu:

MAKEFLAGS = "- j9"

Kami nyimpen perobihan sareng voila, ayeuna urang tiasa nyusun bungkus kami nganggo sababaraha inti dina distros kami dumasar kana Pacman

Salajengna kuring ngalampirkeun pidéo anu anjeun tiasa tingali kumaha «simplescreenrecorder» disusun dina unggal kasus, kalayan MAKEFLAGS (MAKEFLAGS = »- j9 ″), sareng tanpa éta MAKEFLAGS (#MAKEFLAGS = »- j9 ″):


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yo-yo cenahna

    Mamang ieu, sakumaha urang nyarios di kota kuring «kontol dina cuka» Maksad abdi, saé pisan 😛

    Kuring gaduh 4 inti, kuring kéngingkeun 4, sigana kuring kedah nempatkeun 5 leres?

    Ku jalan kitu, lereskeun makekpg.conf, yén upami anjeun henteu ngajalankeun salinan / pastero gélo, éta makepkg.conf

    Aturan Pacman !!!! 😛

    1.    x11 tete11x cenahna

      Kuring nembé ningali sakedik kalepatan xD, kuring parantos ngutus budak lalaki pikeun menerkeun éta xD
      sacara épéktip, bisi anjeun bakal 5 xD.

      Kuring terang anjeun bakal resep tulisan ieu xD hahaha

      1.    Manual Sumber cenahna

        Dilereskeun. 🙂

        1.    Manual Sumber cenahna

          Agén pangguna kuring ngahianat ka kuring, ayeuna kuring di Arch ...

          Sadayana pikeun nganggo profil Firefox anu sami dina duanana distro. 😛

      2.    tukang jalan cenahna

        Kuring nyandak kasempetan ieu pikeun masihan koméntar yén lamun anjeun nganggo BFS (upami anjeun henteu terang naon éta maka anjeun henteu nganggo éta) kinerja maksimal dihontal kalayan jumlah inti sakumaha anu aya, tanpa nambihan nanaon.

      3.    Pareuman cenahna

        Sareng upami anjeunna miceun kuring yén kuring ngagaduhan "2" kuring nempatkeun 3 leres?

      4.    x11 tete11x cenahna

        Persis @ShutdowN

      5.    Azureus cenahna

        Abdi bogoh ka anjeun, kuring ngalakukeun éta nalika anjeun ngagaduhan tulisan, ayeuna kuring nganggo sabab kuring henteu terang kumaha nyusunna hahaha.
        Éta saé kusabab konky nyarios ka kuring yén sadaya 4 benang dina i3 mah 100% sareng nalika kuring diédit éta sigana kuring ngan ukur hiji serat anu dikonfigurasi. Abdi resep ieu, kuring nyusun kernel sorangan ayeuna, hayu urang tingali kumaha jalanna: v

    2.    talskarth cenahna

      Kuring satuju sareng Yoyo, sanaos di kota kuring henteu nyarios, éta «kontol dina cuka» !! Pas nepi ka imah kuring nyobaan.

      1.    chub cenahna

        Naon anu anjeun raoskeun nalika anjeun ka bumi ... kontol? haha
        Anjeun ngajantenkeun kuring seuri ...
        nangkeup

  2.   Yo-yo cenahna

    Kuring terang aya 5 sabab kuring nyarios dina tulisan ieu ngeunaan cara nyusun Kernel pikeun Debian ku tangan hahaha

    http://yoyo308.com/2013/11/22/como-compilar-e-instalar-el-ultimo-kernel-3-12-1-en-crunchbang-waldorf-debian-wheezy/

    1.    x11 tete11x cenahna

      sialan mobil spamero xD hahaha

      1.    Manual Sumber cenahna

        Tong hariwang, kuring parantos aya dina pandangan banhammer kuring, muahahahaha.

      2.    nano cenahna

        "Banhammer mah", entong ngadamel abdi punch anjeun ogé supados haseup turun <3

        1.    Manual Sumber cenahna

          Kaluar ti dieu, sirah lobak, teraskeun damel atanapi kuring kénging iteukna.

      3.    elav cenahna

        Hahaha .. aduh abdi, abdi resep Komunitas ieu.

  3.   tukang jalan cenahna

    Cache ogé mangpaat pisan, tapi éta peryogi kompilasi sateuacanna pikeun nyepetkeun kompilasi.

    1.    talskarth cenahna

      Abdi henteu ngartos, naha anjeun nyusun kanggo nyepetkeun kompilasi?

      1.    tukang jalan cenahna

        ccache mangrupikeun alat (seueur dianggo ku pangguna gentoo) anu ngamungkinkeun nyimpen file panengah tina kompilasi arsip, hasilna kompilasi salajengna anu tiasa dieksekusi langkung gancang, langkung gancang. Ogé gunana pikeun pamekar aplikasi sareng pikeun jalma anu teras-terasan ngawangun sareng ngamutahirkeun kernelna nyalira.

      2.    yukiteru cenahna

        ccache mangrupikeun cache kompilasi, nalika anjeun ngaktipkeun kompilasi anu munggaran anu anjeun damel salami kedahna (upami éta Java, Firefox sareng LibreOffice sasarengan anjeun mastikeun sababaraha jam kompilasi upami perangkat keras anjeun henteu kuat pisan), tapi anu kadua kompilasi tina parangkat lunak anu sami (versi anu sami, sareng sababaraha parobihan dina pilihan kompilasi atanapi tambalan na) bakal langkung gancang kusabab ccache ngémutan yén seueur anu disusun parantos siap sareng éta ngirangan waktos kompilasi. Tapi, kadang-kadang éta masihan masalah (sanés kusabab aya dina Gentoo Wiki aranjeunna nempatkeun peringatan) sareng dina daptar FirefoxOS aranjeunna ogé ngalakukeunana, janten upami anjeun bade cache lakukeun ku versi anu sami, upami anjeun angkat ka anu sanés, bersihkeun cache sareng mimitian deui.

      3.    talskarth cenahna

        Hatur nuhun duanana kanggo inpormasi, kuring henteu terang

  4.   Eduardo cenahna

    Kuring parantos aya di Arch salami sataun satengah sareng kuring henteu kantos nguping tip ieu, hatur nuhun.

  5.   hjoaco cenahna

    keur miskin nyedot!
    hahahahahahaha

  6.   pangguna cenahna

    Hatur nuhun. data ieu saé pisan

  7.   alun-alun luis cenahna

    Abdi gaduh patarosan…

    Kuring parantos nganggo pilihan ieu kanggo sababaraha waktos (jumlah anu anjeunna tuang ka kuring 4 janten tetep #MAKEFLAGS = »- j5 ″)

    tapi kuring perhatoskeun nalika kuring ngamutahirkeun sababaraha program, CPU na janten 100% sareng sesah nganggo program sanés nalika ieu kajantenan ...

    abdi tiasa ngalakukeun naon di antara ?? contona, nempatkeun #MAKEFLAGS = »- j3 ″ ???? atanapi éta hal anu hurung atanapi pareum tanpa jalan tengah?

    salam.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Luis, enya, anjeun tiasa nempatkeun -j3 tanpa masalah, naon anu dilakukeun parameter ieu nyaéta ngahartikeun sabaraha «utas» (pikeun henteu diwincik, anggap yén benang aya sabaraha «bagian sajajar» anjeun bade ngolah naon anjeun badé ngalakukeun) bakal dipaké pikeun prosés ieu

  8.   henteu aya namina cenahna

    sampurna, ayeuna kuring nempatkeunana. Nuhun lami!