CRIU, sistem pikeun ngahémat sareng malikeun kaayaan prosés dina Linux

CRIU (Checkpoint sareng Malikkeun Dina Userspace) mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngahemat kaayaan hiji atanapi sakumpulan prosés teras teraskeun deui padamelan tina posisi anu disimpen, bahkan saatos ngabalikan sistem atanapi dina sérver anu sanés tanpa putus sambungan jaringan anu parantos didirikeun.

Kalayan alat ieu, dimungkinkeun pikeun beku aplikasi anu ngajalankeun (atanapi bagian na) teras lebetkeun kana panyimpenan anu teras-terasan salaku kumpulan file. File-file na tiasa dianggo pikeun mulangkeun sareng ngajalankeun aplikasi ti mana éta beku.

Fitur anu khas tina proyek CRIU nyaéta éta éta dilaksanakeun utamina dina rohangan pangguna, sanés dina kernel.

Perkawis CRIU

Alat CRIU nuju dikembangkeun salaku bagian tina proyék OpenVZ, sareng tujuan pikeun overriding checkpoint / restore dina kernel.

sanajan fokus utamina nyaéta ngadukung hijrah kontainer, ngamungkinkeun pangguna pikeun verifikasi sareng mulangkeun kaayaan anu ayeuna dina prosés ngajalankeun sareng kelompok prosés.

ayeuna, alat na tiasa dianggo dina x86-64 sareng sistem ARM y ngadukung fungsi ieu:

  • Prosésna: hirarki, PIDs, pangguna sareng kelompok auténtik (UID, GID, SID, sareng sajabana), kamampuan sistem, utas, sareng kaayaan anu ngalir sareng dieureunkeun
  • Memori aplikasi: mémori dipetakan file sareng mémori dibagi
  • Buka file
  • Pipa sareng FIFOs
  • Stop kontak domain Unix
  • Sockets jaringan, kalebet stop kontak TCP dina kaayaan anu DITETAPKAN
  • Sistem V IPC
  • timers
  • sinyal
  • Terminal
  • Kernel nyauran sistem khusus: inotify, signalfd, eventfdyepoll

Antara daérah aplikasi tina téknologi CRIU, katitén éta sistem operasi dibalikan deui tanpa ngaganggu kontinuitas prosésna jangka panjang, wadah terisolasi hijrah langsung, nyepetkeun peluncuran prosés anu laun (tiasa dimimitian tina kaayaan anu disimpen saatos inisialisasi), ngalaksanakeun pembaruan kernel tanpa ngabalikan deui jasa, sacara berkala nyimpen tugas anu parantos lami pikeun ngahanca damel nalika kacilakaan , kasaimbangan beban ngalangkungan simpul klaster, duplikat prosés dina mesin sanés (cabang kana sistem jauh), nyiptakeun gambar aplikasi aplikasi nalika operasi pikeun analisa dina sistem anu sanés atanapi upami anjeun kedah ngabatalkeun langkung seueur tindakan dina program. CRIU digunakeun dina sistem manajemen kontainer sapertos OpenVZ, LXC / LXD, sareng Docker.

Ngeunaan versi anyar CRIU 3.15

Ayeuna alatna aya dina vérsi 3.15 na, anu nembé diluncurkeun sareng ngenalkeun jasa criu-image-streamer, anu ngamungkinkeun pangiriman gambar prosés langsung ti / ka CRIUs nalika operasi beku / malikkeun.

  • Gambar tiasa ditransferkeun tina panyimpenan luar (S3, GCS, jst.) Tanpa nyangga sistem file lokal.
  • Dukungan pikeun arsitéktur MIPS ditambihan.
  • Diidinan pikeun beku prosés anu sanés kana namespace PID anu tos aya, dituturkeun ku mulangkeun kana namespace PID anu aya.
  • Mékanisme tambihan ditambihan kanggo verifikasi file.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun katirisan sareng malikkeun struktur BPF BPF_HASH_OF_MAPS sareng struktur BPF_ARRAY_OF_MAPS.
  • Ditambahkeun dukungan awal pikeun vérsi kadua cgroup.

Kumaha cara masang CRIU dina Linux?

Sing saha jalma anu resep masang alat ieu kedah terang yén éta sayogi dina saluran resmi kalolobaan distribusi Linux.

Janten dina raraga masang alatna ngan ukur muka terminal sareng ku pitulung manajer paket anjeun milari alatna atanapi nganggo salah sahiji paréntah ieu anu urang bagikeun.

Pikeun kasus jalma anu Debian, pangguna Ubuntu sareng turunan ti dua ieu:

sudo apt install criu

Sedengkeun pikeun aranjeunna anu pangguna tina Arch Linux sareng turunan naon waé:

sudo pacman -S criu

Dina kasus jalma anu pangguna tina openuse:

sudo zypper install criu

tungtungna pikeun anu hoyong nyusun alatna aranjeunna tiasa ngalakukeun éta ku ngetik:

git clone https://github.com/checkpoint-restore/criu.git
cd criu
make clean
make
make install
sudo criu check
sudo criu check --all

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan alat ieu, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.