Nyingkronkeun sareng ngatur jasa panyimpenan awan anjeun sareng Rclone

klon

Dinten ieu ngagunakeun jasa anu béda-béda anu aya pikeun panyimpenan awan parantos biasaIeu mangrupikeun jasa anu sayogi pikeun saha waé anu ngagaduhan alat anu ngagaduhan aksés kana jaringan.

Seueur jasa anu béda-béda ieu biasana nawiskeun sajumlah GB rohangan panyimpenan gratis, anu janten rada merenah nalika anjeun terang kumaha ngagunakeunana sareng nyebarkeun inpormasi anjeun diantarana.

Tapi sanaos kitu ieu ngabutuhkeun masalah anu ageung, nyaéta administrasi jasa ieu dina hiji tempat. Dimana cara paling gampang pikeun ngalakukeun éta nyaéta kalayan bantosan wéb, sanaos sanés pilihan anu hadé.

Upami anjeun pangguna Android, anjeun kedah terang manajer file anu disebat "ES File explorer" ieu dina versi anu mayar, ngamungkinkeun anjeun nambihan sababaraha layanan panyimpenan dina awan.

Éta nyingkronkeun aranjeunna sareng masihan anjeun aksés kana aplikasi tina cara saderhana, nyingkronkeun inpormasi sareng folder sareng aranjeunna. Dina kasus Linux urang tiasa nganggo anu sami.

Nalika ngotéktak wéb kuring mendakan pilihan anu saé anu tiasa dianggo pikeun urang sareng éta tiasa diintegrasikeun sareng manajer file urang pikeun ngaksés aksés kana inpormasi urang dina awan siga anu éta saderhana folder dina sistem.

Aplikasi anu badé dibahas dinten ayeuna disebat Rclone.

Ngeunaan Rclone

Ieu alat dumasar garis paréntah lintas-platform, sumberna gratis sareng sumber terbuka anu ditulis dina basa pamrograman GO sareng dileupaskeun dina kaayaan lisénsi MIT.

Rclone ngagaduhan dukungan pikeun seueur jasa panyimpenan awan, diantarana urang tiasa mendakan:

  • Amazon Drive
  • Amazon S3
  • Backblaze B2
  • kotak
  • Ceph
  • DigitalOcean Spasi
  • Dreamhost
  • Dropbox
  • ftp
  • Panyimpenan Awan Google
  • Google Drive
  • hubic
  • IBM COS S3
  • Memset Memstore
  • mega
  • Panyimpen Blob Microsoft Azure
  • Microsoft OneDrive
  • Minium
  • Nextcloud
  • OVH
  • Ngabuka
  • openstack-swift
  • Panyimpenan Awan Oracle
  • ownCloud
  • pCloud
  • nempatkeun.io
  • toko qing
  • File Awan Rackspace
  • SFTP
  • Wasabi
  • WebDAV
  • YandexDisk

ieu aplikasi pinuh ngadukung protokol anu béda (SFTP, FTP, HTTP), kalebet checkum file, timestamp, sinkronisasi parsial atanapi total, modeu salin sareng sinkronisasi antara akun cloud anu béda.

Kumaha cara masang Rclone dina Linux?

Dina raraga masang aplikasi anu saé ieu dina sistem kami, Kami tiasa nuturkeun sababaraha léngkah ieu anu kami bagikeun sareng anjeun di handap.

Tina halaman resmi na urang tiasa ngaunduh bungkus anu parantos disusun pikeun distribusi anu ngadukung bungkus DEB atanapi RPM.

Siklon

Dina hal paket DEB, anu kanggo Debian, Ubuntu atanapi sebaran naon waé anu diturunkeun tina ieu, urang tiasa unduh versi panganyarna anu aya pikeun sistem 64-bit sareng:

wget https://downloads.rclone.org/v1.42/rclone-v1.42-linux-amd64.deb -O rclone.deb

Sareng urang tiasa masang paket anu diunduh ku:

sudo dpkg -i rclone.deb

Ayeuna pikeun kasus jalma anu ngagaduhan sistem 32-bit aranjeunna masang unduh sareng:

wget https://downloads.rclone.org/v1.42/rclone-v1.42-linux-386.deb -OR rclone.deb

Sareng urang tiasa masang paket anu diunduh ku:

sudo dpkg -i rclone.deb

waktu pikeun distribusi kalayan dukungan paket RPM, sapertos CentOS, RHEL, Fedora, openSUSE atanapi sebaran naon waé anu diturunkeun tina ieu.

Urang tiasa ngaunduh iket kanggo sistem 64-bit ku:

wget https://downloads.rclone.org/v1.42/rclone-v1.42-linux-amd64.rpm-O rclone.rpm

Upami anjeun pangguna sistem 32-bit, anjeun kedah ngaunduh paket ieu:

wget https://downloads.rclone.org/v1.42/rclone-v1.42-linux-386.rpm -O rclone.rpm

Sareng aranjeunna masang aplikasi sareng:

sudo rpm -U rclone.rpm

Upami aranjeunna pangguna Arch Linux, Manjaro, Antergos atanapi sebaran naon waé anu diturunkeun tina Arch Linux, aranjeunna tiasa masang aplikasi ti repositories kalayan paréntah ieu:

sudo pacman -S rclone

Pikeun sesa sistem anjeun tiasa ngetik paréntah ieu:

curl https://rclone.org/install.sh | sudo bash

Kumaha cara nganggo Rclone?

Sakali instalasi parantos réngsé, cukup ngetik paréntah ieu di terminal pikeun ngonpigurasikeun aksés kami:

rclone config

Di dieu urang milih pilihan pikeun nyiptakeun file anyar, éta mangrupikeun pilihan "n"

Sareng didieu urang bakal daptar jasa anu béda-béda, dimana kami bakal milih salah sahiji minat urang sareng urang ngan ukur nuturkeun léngkah-léngkah pikeun masihan konci aksés atanapi token gumantung kana jasa, dimana pangotektak wéb bakal muka éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.