Nyiptakeun pangotéktak file pikeun Thunar with Zenity

 

Tulisan ieu diterbitkeun lila pisan di abdi blog lami ngeunaan Xfce, dumasar kana tulisan séjén anu diterbitkeun dina Blog Xubuntu sareng kuring ngantunkeun aranjeunna deui di dieu.

Anu bakal kami laksanakeun nyaéta nyiptakeun milarian file thunar ngagunakeun zenity. Hal kahiji anu urang kedah lakukeun nyaéta masang zenity:

$ sudo aptitude install zenity

Teras we muka terminal sareng nempatkeun:

$ mkdir ~/.bash-scripts/

Ku cara kieu urang ngadamel diréktori anu bakal ngandung skrip anu bakal ngajalankeun tindakan éta nyalira. Ayeuna urang ngadamel file anu disebat milarian-kanggo-file di jero sapertos kieu:

mousepad ~/.bash-scripts/search-for-files

sareng urang témpél ieu di jero:

#! / bin / bash # search-for-files # ngarobah inohong ieu pikeun nyocogkeun diri - kuring mendakan zénity maot tina kirang langkung 1000 hasil tapi YMMV maksimal = 500 # deui, robih jalurna kana ikon supados cocog sareng anjeun. Tapi saha anu henteu resep tango? window_icon = "/ usr / share / icons / Tango / scalable / aksi / search.svg" # skrip ieu bakal tiasa dianggo pikeun lingkungan naon waé anu gaduh bash sareng zenity, janten filemanager sapinuhna tunduh ka anjeun! anjeun tiasa nambihan alesan tambahan kana string salami argumen anu terakhir nyaéta jalur folder anu anjeun buka filemanager = "thunar" window_title = "Milarian File" srcPath = "$ *" upami! [-d "$ srcPath"]; teras cd ~ / srcPath = `zenity --file-select --directory --title =" $ window_title - Tingali dina folder "--window-icon =" $ window_icon "` fi upami [-d "$ srcPath"] ; teras fragmen = `zenity --entry --title =" $ window_title - Ngaran ngandung: "--window-icon =" $ window_icon "--text =" Milarian senar kirang ti 2 karakter teu dipaliré "` upami! [$ {# fragmen} -lt 2]; teras (kamandang 10 O = $ IFS IFS = $ '\ n' file = (`panggihan" $ srcPath "-iname" * $ fragmen * "-printf \"% Y \ "\ \"% f \ "\ \" % k \ KB \ "\ \"% t \ "\ \"% h \ "\\\ n | head -n $ maxresults`) IFS = $ O gema 100 dipilih =` eval zenity --list --title = \ "$ {# file [@]} Payil Dipendakan - $ window_title \" --window-icon = "$ window_icon" --width = "600" --height = "400" --text = \ "Hasil pamilarian : \ "--print-kolom = 5 --column \" Type \ "--column \" Name \ "--column \" Size \ "--column \" Tanggal dirobih \ "--column \" Path \ "$ {file [@]}` upami [-e "$ dipilih"]; maka "$ filemanager" "$ dipilih"; fi) | zenity --progress --auto-close --pulsate --title = "Searching ..." --window-icon = "$ window_icon" --text = "Milarian \" $ fragmen \ "" fi fi exit

sareng kami masihan idin palaksanaan:

chmod a+x ~/.bash-scripts/search-for-files

Ayeuna urang ngadamel cadangan file uca.xml:

$ sudo cp /etc/xdg/Thunar/uca.xml /etc/xdg/Thunar/uca.xml.old

anu urang bakal nempatkeun dina tungtung ieu:

<action>
<icon>/usr/share/icons/Tango/scalable/actions/search.svg</icon>
<name>Search for Files</name>
<command>bash ~/.bash-scripts/search-for-files %f</command>
<description>Search this folder for files</description>
<patterns>*</patterns>
<directories/>
</action>

Ayeuna naon anu urang tinggalkeun nyaéta muka thunar » édit » Atur tindakan adat sareng urang ngadamel anu énggal. Sareng urang eusian kolom ieu:

tab Dasar:
ngaran: Milarian mesin
pedaran: Milarian mesin
Paréntah: bash ~ / .bash-scripts / milarian-kanggo-file% f
Ikon: Urang milih anu paling kami resep.

Tetep ku cara kieu:

Ayeuna dina tab istilah penampilan bidang ieu:
Pola File: *
Nembongan upami seleksi aya: pitunjuk.

Sareng siga kieu:

Ayeuna di thunar nalika urang muka ménu ku klik katuhu, pilihan milarian henteu nembongan:

Sareng upami urang ngeklik éta, jandéla bakal muncul dimana urang tiasa ngalebetkeun kriteria pamilarian:

Nalika urang ngamimitian milarian urang bakal ningali anu sapertos kieu:

sareng akhirna hasilna:

Upami urang ngali dua kali kana hasilna, jandela tina thunar sareng folder dimana ayana file. Ku cara kieu kami masihan desktop langkung seueur kakuatan Xfce.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   aléz cenahna

    Naon komplikasi! Hehe, didieu anjeun gaduh cara sanés pikeun ngahontal hal anu sami anu gampang pikeun kuring.
    http://marksnotebook.com/ubuntu/how-add-built-search-thunar-using-catfish
    Kalayan ribut Unity sareng Gnome3 seueur jalmi anu angkat ka Xfce sareng mimiti mendakan kaajaiban Thunar ... Serius, program éta luar biasa. Hatur nuhun pisan kana blog, kuring nuturkeun sacara rutin sanaos éta pertama kalina kuring ngirim tulisan.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng sumping alez:
      Hahaha éta henteu rumit, éta saderhana pisan. Leres pisan ku CatFish urang tiasa ngagaduhan alat pamilarian anu kuat, tapi teu nanaon, sahenteuna kuring henteu nganggo éta kusabab éta salah sahiji aplikasi anu kirang dipasang 😀

  2.   Oscar cenahna

    Nuhun elav, tuto anu saé pisan, kuring badé nyimpenna sareng anu parantos anjeun terbitkeun, saur XFCE seueur masa depan salaku alternatip, nyaéta, salami éta henteu kabeulit dina konsumsi Ram.

  3.   leodelacruz cenahna

    Sae pisan, kanggo nyobaan 😉

  4.   matovitch cenahna

    Kuring henteu ngartos basa Spanyol, tapi kuring ngartos bash.
    Kuring mimiti nerapkeun hal anu sarua. Kuring ngahémat seueur waktos berkat kode anjeun.
    Hatur nuhun. Hatur nuhun. Merci de France.

  5.   Luis cenahna

    Aya masalah ageung sareng skrip ieu ...

    Upami anjeun milarian hal anu teu aya maka mesin pencari tetep dina loop anu teu aya watesna sareng hiji-hijina cara pikeun nutup éta nyaéta ku maéhan prosés na.

    1.    Alexander Morales cenahna

      Saur solusina dina kasus éta nyaéta ngajantenkeun upami éta ngabuktoskeun upami teu aya file heula, sareng upami aya anu milarian, 😀

  6.   Raul cenahna

    Hatur nuhun pisan, éta leres-leres jalanna jauh komo pikeun nyiptakeun tambahan-tambahan pikeun thunar.

  7.   Victor cenahna

    Abdi mendakan éta saé. pisan praktis. Hatur nuhun pisan.

bool (leres)