Nyiptakeun landian dina GNU / Linux

Aya cara anu saderhana pisan pikeun ngarobih sareng ngajantenkeun langkung gampang sababaraha paréntah anu biasana urang anggo "konsol", Ngalangkungan panggunaan alias.

Un alias sakumaha nunjukkeun namina, éta bakal ngabantosan urang pikeun ngaganti kecap atanapi rangkay kecap ku kecap anu langkung pondok sareng saderhana. Hayu urang nyandak conto anu praktis, hayu urang nyarios yén urang hoyong ningali log tina sistem, ngagunakeun aplikasi anu disebat Pangatur warna anu tanggung jawab ngawarnaan hasilna dina konsol. Jalur na nyaéta:

$ sudo tailf -n 5 /var/log/syslog | ccze

Tapi kuring yakin éta bakal langkung gampil upami henteu nyerat sadayana, urang lebetkeun kana konsol contona, anu saderhana:

$ syslog

Leres? Éta bakal langkung raoseun sareng gampang diémutan. Teras, kumaha urang ngalakukeun éta?

Nyiptakeun Alias.

Nyiptakeun landian nyaéta gampang pisan. Sintaksisna nyaéta:

alias short_word = 'paréntah atanapi kecap pikeun ngaganti'

upami urang nyandak conto sateuacanna nyaéta:

alias syslog = 'sudo tailf -n 5 / var / log / syslog | ccze '

Paréntah dikurung dina tanda kutip tunggal. Tapi patarosan na Dimana urang nempatkeun ieu? Nya, upami urang hoyongna ngan samentawis, urang kantun nyeratna dina konsol sareng éta bakal awét dugi ka nutupna.

Ayeuna, upami urang hoyong sacara permanen, urang lebetkeun ieu dina file ~ / .Bashrc anu aya di urang / bumi, sareng upami henteu, maka urang nyiptakeunana (sok sareng titik di payun). Nalika kami parantos nambihan garis dina alias dina file ieu, urang kantun nempatkeun konsol:

$ . .bashrc

Sareng siap !!!

Catetan: Kamari kusabab masalah sareng ISP kami kami henteu tiasa nyebarkeun naon-naon dina <° Linux, anu kami nyungkeun hapunten


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jc cenahna

    Jinis tulisan ieu henteu nganyenyeri pikeun nyegerkeun alat-alat anu biasana henteu urang anggo unggal dinten. Saterasna, éta wayahna; tilu taun saatos nyeratna sareng éta tetep salaku dinten munggaran.
    Tambihkeun, sahenteuna dina debian, disarankeun nganggo file .bash_aliases pikeun nambihan landihan anjeun nyalira tibatan file anu anjeun sebatkeun. Anjeunna. .bashrc jaga milarian file alias ceunah.

  2.   Koswara cenahna

    Hatur nuhun pikeun tutorial na. Kuring gaduh patarosan: naon paréntah '. .bashrc '? sareng khususna naon anu dilakukeun titik (.) di payun file .bashrc?

    1.    Gering cenahna

      Kuring terang éta kasép, tapi titik di payun nami nami janten disumputkeun dina folder, janten bakal aya, tapi anjeun moal tiasa ningali éta dugi ka nembongkeun file anu disumputkeun.

      1.    aduh669 cenahna

        Ku teu sangka éta ngarujuk kana titik nyumput file. Upami anjeun ningali sacara caket, aya deui anu kasilih ku rohangan sateuacanna:
        $. .bashrc

        Mimiti kuring mikir yén éta bakal ngajalankeun file atanapi ngamuat inpormasi anu dikandungna. Sabalikna, kuring kedah reboot pikeun landihan alias tiasa diterapkeun, janten paréntah tetep henteu dikenal.

  3.   johndry cenahna

    Kumaha anjeun tiasa neraskeun ngagunakeun paréntah sanaos aya landian anu ngarujuk paréntah ieu? (Conto: kumaha anjeun nganggo paréntah rm upami ieu mangrupikeun landian pikeun kamandang?)

  4.   Pablo cenahna

    Pisan bersyukur pikeun ieu. Surak!

  5.   alexredondosk8 cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan kana tutorialna, éta ngabantosan kuring pisan.