Nyiptakeun sareng ngarekam Isos ti terminal di Archlinux

Urang teraskeun sareng terminal ... Salah sahiji hal anu biasa kuring lakukeun nyaéta nyiptakeun cadangan file anu kuring gaduh di / bumi. Ieu ngakibatkeun nyandak inpo kaluar tina mesin supados gaduh langkung seueur rohangan dina hard drive.

Aya alat anu saé pisan sapertos K3B anu ngagaduhan reputasi anu hadé di komunitas pangguna GNU / Linux pikeun gampang digampangkeun pikeun pangguna. Khususna, kuring henteu nganggo K3B langkung ti 5 taun sareng jarang pisan kuring nganggo parangkat lunak grafis pikeun nyiptakeun file sapertos kitu.

Parabot anu biasana kuring anggo sami sareng anu K3B bakal anggo tanpa nambihan antarbeungeut grafis anu dianggo ku alat éta sareng langsung tina terminal.

Urang mimitian:

Hal kahiji anu kedah urang tingali nyaéta upami kami ngagaduhan alat anu diperyogikeun ... anu mana anu kami lakukeun

sudo pacman -Ss cdrkit

mimitina

Bisi kuring kaluaranna nyaéta bungkus na parantos dipasang tapi upami henteu, teraskeun masangna sudo pacman -S cdrkit. Ieu bakal masang naon anu diperlukeun pikeun ngalaksanakeun tugas. Hal anu salajengna nyaéta nempatkeun diréktori dimana urang ngagaduhan file anu hoyong disimpen.

Salaku conto, kuring parantos nyiptakeun diréktori di bumi ku conto nami sareng di jerona diréktori anu sanés dimana kami bakal nempatkeun file anu hoyong diduruk (DVD kalayan sakitar 4 Gb inpo).

Sakali kami parantos mesen file dina diréktori tujuan, kami ngahasilkeun iso ku kieu:

genisoimage -JR -o Archivos.iso archivos/

Saatos pencét enter, kreasi iso bakal dimimitian, anu bakal sababaraha lami réngsé. Urang kedah ngantosan dugi ka réngsé.

isgeneo

Sakali ieu réngsé kami tiasa mastikeun ukuran iso urang anu nembé didamel ku paréntah du -hlsc Archivos.iso, anu bakal masihan kami ukuran iso anu diciptakeun

ngagaleuh

Hal anu salajengna nyaéta pikeun ngarékam iso. urang kedah émut yén nami alat rékaman sapertos cd sacara umum nunjukkeun / dev / sr0 tapi éta tiasa béda-béda gumantung kana pasualanna. Dina kasus anu umum, paréntah pikeun ngahemat iso anu urang gaduh nyaéta:

wodim -v -dao -speed=4 dev=/dev/sr0 Archivo.iso

ngarékam

Sakali prosés na réngsé, naon anu urang tinggalkeun nyaéta ngaluarkeun alat ngaluarkeun sareng urang bakal gaduh inpormasi dina média anu tiasa dicabut ...
Mugi aya manpaatna mugia mairan 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pandev92 cenahna

    Mhh, kuring émut anjeun ngajar kuring éta, kapungkur xd

    1.    Marcelo cenahna

      Naha anjeun ti Ibukota Federal (Argentina)?

      1.    pandev92 cenahna

        Henteu ahaha, Spanyol, propinsi barcelona 😛

      2.    freebsddick cenahna

        Abdi sanés ti venezuela

    2.    freebsddick cenahna

      Jelas. Mangrupikeun pilihan anu saé

  2.   sina cenahna

    Tutorial anu saé pisan, hayu urang dipraktekeun 😉

    1.    freebsddick cenahna

      Kuring bagja éta mangpaat pikeun anjeun. Aya seueur alat anu sayogi sareng gunana dina sistem

  3.   st0rmt4il cenahna

    Ditambahkeun kana Paporit!

    Nuhun compa!

    Salam!

    1.    freebsddick cenahna

      Kuring bakal neraskeun nempatkeun hal-hal anu aya hubunganana sareng panggunaan kuring dina mesin tapi éta kuring anggap mangpaat pisan

  4.   pagawe cenahna

    Postingan semacam ieu panginten sanés mangrupikeun anu paling seueur koméntar tapi aranjeunna sangat berharga, selamat, jaga.

    1.    freebsdick cenahna

      pastina .. tapi ideu na aya anu bakal mendakan manpaatna .. upami kitu tujuan tina tulisan ieu bakal kacumponan!

  5.   Root87 cenahna

    Kuring kantos héran, pikeun urang anu ngagaduhan Gnome, xface, kde, jst jsté ... naon gunana pikeun jenis tulisan terminal ieu pikeun urang.

    Sanés nyigeung ka panulis / panulis, ngan ukur pikeun kasus kuring, sagala hal anu aya hubunganana sareng pembakaran CD / DVD kuring langsung ngagunakeun program GUI supados langkung gampang.

    Hapunten upami kuring nyinggung atanapi nyempad, kuring terang yén terminal mangrupikeun alat anu paling kuat sareng penting anu kami gaduh dina Linux, ngan éta aya waktos kuring maca hal-hal tina terminal anu kuring terang yén dina 2 atanapi 3 klik aranjeunna bakal direngsekeun.

    Sateuacan aranjeunna ngabéréskeun némbak kuring pikeun rékor Kuring ngawangkong ngan ukur pikeun pangguna tungtung sabab kuring terang yén seueur server atanapi ngajaga aranjeunna tanpa fungsi grafis

    1.    pagawe cenahna

      Anu kajadian nyaéta nalika anjeun parantos terang paréntahna, ngalakukeun sapertos kieu langkung gancang tibatan masihan 2 atanapi 3 kali klik (anu dina kanyataanana sok sababaraha kali deui), anjeun ngajaga sistem anjeun langkung bersih sareng panggunaan sumberdaya kirang.
      contona:
      1.- f12 pikeun muka yakuake
      2.- tulis "wodim -v -dao -speed = 4 dev = / dev / sr0 File.iso" -> tulis

      1.- pencét dina ménu
      2.- klik dina aplikasi
      3.- pencét kana Utiliti
      4.- pencét dina X lemes
      5.- klik dina file kabuka
      6.- klik pikeun napigasi kana folder dimana file na teras pilih -> Enter
      7.- pencét dina catetan

      Upami anjeun gaduh aplikasi dina karesep maka anjeun nyimpen 3 klik tapi sanaos pastina bakal langkung laun sareng gaduh sadaya aplikasi dina paporit mangrupikeun pilihan anu henteu praktis.

      1.    Root87 cenahna

        Anjeun tiasa leres ... Kuring bakal nyobian ngamimitian nganggo konsol deui sabab kuring boro-boro ngagunakeunana pikeun tugas jinis ieu hihi ... ogé éta bakal dicobian ... Grax kanggo data

        1.    pagawe cenahna

          Kuring ningali anjeun nganggo KDE, janten pilihan anu hadé nyaéta Krunner, éta ngagaduhan poténsi anu luar biasa.
          http://userbase.kde.org/Plasma/Krunner/es

          1.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Leres, kanyataanna didieu urang nyarioskeun aplikasi anu saé ieu: https://blog.desdelinux.net/tag/krunner/

      2.    freebsdick cenahna

        sapuk pisan

      3.    eliotime3000 cenahna

        Hatur nuhun pisan kana tip na. Naon deui, kuring resep ngagunakeun konsol pikeun jenis kasus ieu anu kuring teu sanggup miceunan langkung seueur waktos tibatan anu diarepkeun.

  6.   hexborg cenahna

    Pos anu saé. Éta ogé ngagaduhan reputasi xorriso anu saé, sanaos kuring henteu acan nyobian.

  7.   lawliet cenahna

    Saé pisan, hal anu saé ngeunaan konsol nyaéta éta tiasa dilakukeun bahkan ku panon anjeun ditutup (henteu disarankeun)

  8.   résiko cenahna

    Sae pisan, kuring ogé resep aya deui postingan lengkungan 🙂

    1.    freebsdick cenahna

      sareng bakal aya deui sajauh-jauhna

  9.   Ahli-Linx cenahna

    Kuring ningali yén aranjeunna nyebatkeun xorriso, tapi aranjeunna terang kapasitasna pikeun ngompres file (komprési transparan).

    Tingali conto:

    xorriso -dev "/folder/output/file.iso" -padding 0 -map / folder / a / compress / - -zisofs level = 9: block_size = 128k -chown_r 0 / - set_filter_r –zisofs /

    Komprésina saé pisan, sareng nalika dipasang saurna iso nganggo fuseiso atanapi mount, urang tiasa muka file siga anu aya dina folder tanpa idin maca.

    Cobian, éta saé pisan.