Odoo: Suite Aplikasi Wéb Perusahaan Sumber Terbuka

Odoo: Suite Aplikasi Wéb Perusahaan Sumber Terbuka

Odoo: Suite Aplikasi Wéb Perusahaan Sumber Terbuka

Dina widang Software gratis sareng Sumber Terbuka, urang sering mendakan rupa-rupa solusi parangkat lunak terpadu, pikeun ngalaksanakeun henteu hiji tapi seueur kagiatan. Tapi, sacara umum, ieu difokuskeun kana panggunaan ahli téknologi (Sysadmin, DevOps, Developers, diantarana) sareng non-administrasi, operasional sareng / atanapi manajerial. Nanging, Odoo éta salah sahiji solusi terintegrasi hébat anu sayogi.

Odoo mangrupikeun aplikasi aplikasi wéb sumber terbuka, terkenal sareng dianggo ku organisasi umum sareng swasta di panjuru dunya, pikeun ngatur sababaraha kagiatan bisnisna.

Odoo: Bubuka

Sanaos, Odoo mangrupikeun aplikasi Open Source anu luar biasa, kami henteu seueur masihan koméntar perkawis éta, janten salah sahiji tiheula, publikasi disebatna: ODOO: OpenSource ERP anu masihan sababaraha hal pikeun didiskusikeun!, ti sakitar langkung 4 taun ka pengker, iraha Odoo Kuring bade pikeun Vérsi 8.0, sareng dimana kami ngajelaskeun salaku:

"Odoo mangrupikeun sistem perencanaan sumberdaya perusahaan sumber terbuka anu sateuacana katelah OpenERP (kanggo akronimna dina basa Inggris, Enterprise Resource Planning), parobihan nami kusabab kanyataanna kumargi versi na 8.0 Odoo mekar sareng ngalangkungan janten sistem ERP kumargi pikaresepeun pisan sareng fungsionalitas anu manpaat ditambihkeun anu dianggo salaku aplikasi atanapi blog, nyaéta, henteu kedah dikelola ku ERP (nanging, éta tetep ngamungkinkeun para pangguna pikeun neraskeun ngalakukeun éta ku cara éta)".

Odoo: Eusi

Odoo: Perusahaan Aplikasi Wéb Perusahaan

Inpormasi umum ngeunaan Odoo

  • Éta mangrupikeun Perangkat Lunak ERP, nyaéta, mangrupikeun perencana sumberdaya manajemén pikeun sagala jinis organisasi. Alesan kunaon, ku éta, anjeun tiasa ngatur produksi, logistik, distribusi, penjualan, inventarisasi, kiriman, pamasaran, sumber daya manusa, tagihan bahkan akuntansi hiji organisasi, diantara seueur kagiatan sanésna. Kusabab ieu, Odoo ditingali salaku Sistem Manajemen anu lengkep.
  • Odoo gaduh pamekaran modular sareng ngagaduhan seueur aplikasi inti dina cara terintegrasi anu kalebet kalolobaan kabutuhan organisasi. Salaku tambahan, éta ngagaduhan rébuan aplikasi di toko online na.
  • Anjeun nyingkahan perluna ngabutuhkeun antar muka antara parangkat lunak anu béda, sabab aplikasi modular anjeun lancar dihijikeun sareng silih, ngamungkinkeun anjeun ngajadikeun otomatis prosés anu penting atanapi penting dina organisasi mana waé.

Fitur vérsi ayeuna: Odoo 13

Diantara ciri anu kasohor, anu seuseueurna museur kana perluna adaptasi aplikasi kana lingkungan internasional sareng ngasilkeun deui artos ku cara monetisasi aplikasi anyar éta, ciri-ciri ieu tiasa disebatkeun:

  • Migrasi pikeun muka sumber aplikasi atanapi modul manajemén pendidikan, eLearning sareng sertifikasi.
  • Nyiptakeun aplikasi atanapi modul énggal, kanggo mayar, disebat Field Service Management (FSM), kanggo ngatur, masihan tanaga, ngatur, sareng ngadukung angkatan kerja lapangan.
  • Ngamutahirkeun aplikasi Manajemén Gaji pikeun manajemén kagiatan anu langkung saé, sapertos, administrasi gaji atanapi pembayaran, nyaéta, pikeun matuh kawajiban kuli sapertos: gaji, Jaminan Sosial sareng kawajiban pajak. Modulna nyaéta Open Source, tapi dina versi Enterprise na éta disayogikeun sareng tambahan anu ningkatkeun fungsina, di nagara mana waé, kumargi éta ngahasilkeun paningkatan dina hal lokasi.
  • Aplikasi tina Internet of Things (IoT) ditambihkeun pikeun kontrol inventarisasi, supados langkung épisién ngatur saham organisasi.
  • Aplikasi OCR dilebetkeun pikeun ngagampangkeun pamindaian rékaman (conto, faktur) sareng kéngingkeun data anjeun sacara otomatis.

Tungtungna, diantara seueur deui, éta ngalebetkeun aplikasi Pangropéa anu ngamungkinkeun ngawaskeun mesin sareng alat anu nyambung, aplikasi dilacak armada anu ngamungkinkeun ngalacak armada kendaraan, aplikasi perbankan supados pangguna tiasa nyungkeun pinjaman artos ngalangkungan aplikasi, sareng layanan anyar pikeun ngahijikeun Odoo sareng halaman wéb rekrutmen bakat manusa.

Sareng terang warta yén éta bakal dilebetkeun, anu énggal Versi komunitas Odoo 14.0, anu diarepkeun bakal diluncurkeun dina Oktober 2020, anjeun tiasa ngakses ieu link.

Pengamatan di Odoo

Sakumaha urang tiasa ngahargaan, Odoo hadir sareng vérsi anu mayar (Perusahaan), tapi éta nawiskeun kamungkinan ngaunduh sistem lengkep tina Halaman web resmi Odoo, kalayan kauntungan aksés kana kode sumber, anu ngamungkinkeun pamekaran modul anyar pikeun ngagedéan fungsionalitas atanapi ngembangkeun anu énggal. Anu hartosna éta bakal ngajaga bagian anu paling penting, dina LGPL (GNU Lisénsi Publik Umum Goréng), Maksudna mah, resep Sumber Terbuka.

Naon jaminan kabébasan pangguna pikeun ngabagi sareng ngarobih dirina, dina na versi komunitas (Versi Komunitas Odoo), dina raraga ngajamin yén Parangkat lunak tetep bébas sareng terbuka, kanggo pangguna atanapi organisasi naon waé.

Tungtungna, Odoo ha sacara progresif ngalebetkeun aplikasi anyar, Pikeun ngahontal tingkat luhur efisiensi sareng sinyalna ngeunaan manajemén organisasi naon waé. Ku cara kitu, éta tetep a solusi komprehensif modern, beuki gancang, intuitif sareng gampang dianggo. Sareng pikeun diajar langkung seueur ngeunaan éta, anjeun tiasa ngakses tautan ieu: Komunitas Odoo, GitHub, OpenERP Spanyol y Wikipedia.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Odoo», anu mangrupakeun rongkah suite aplikasi wéb perusahaan de «Código Abierto» kapaké pisan pikeun ngatur rupa-rupa jeung penting kagiatan bisnis dina organisasi naon waé, dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gregorio ros cenahna

    Kami parantos ngajalankeunana di perusahaan salami genep taun, mémori, sareng kanyataanna kami resep pisan kana program éta. Antara vérsi gratis sareng vérsi anu mayar, aya sakedik bédana, khususna dukungan, tapi pikeun perusahaan éta mangrupikeun nilai anu kedah diperhatoskeun. Éta henteu hartosna yén vérsi gratis henteu didukung, sabalikna, anjeun tiasa ngontrak pangropéa sareng pasangan mana waé, kami ngagaduhan pilihan ieu. Anu paling ngareuwaskeun kami nyaéta kakuatan sareng adaptasi tina solusina, éra yén perusahaan ageung henteu tumut kana akun, program éta ngagaduhan kakuatan pikeun ménak akuntan anu paling nuntut. Sedengkeun pikeun biaya implementasi, masang sareng ngamimitian éta nyalira ngan ukur cocog pikeun jalma anu langkung ngalaman tibatan kuring, éta mangrupikeun bagian tina solusi komérsial, didieu anjeun mayar pangropéa (upami anjeun henteu ngalakukeun nyalira) sareng upami anjeun hoyong modifikasi / kustomisasi anu kedah diprogram, biasana dikontrak ka pasangan.

  2.   Gregorio ros cenahna

    Kuring nambihan kana koméntar kuring anu sateuacana: Kalayan isolasi COVID ieu, hiji facet anu henteu diperhatoskeun bakal jelas, Odoo dipasang salaku server WEB, urang anu dimaksud gaduhna dina sérver anu diséwa. Ieu ngandung harti yén kuring tiasa aksés ti mana waé kanggo damel telepon, boh ti bumi, tina telepon, ti mana kuring aksés internét, sadayana henteu kedah ditambahan. Éta tiasa dipasang dina sérver anjeun nyalira, éta pasti bakal janten pilihan pikeun perusahaan sedeng atanapi ageung, tapi pikeun murangkalih, sapertos hal kuring, langkung praktis nyéwa server WEB, hargana opat anjing sataun sareng tanpa gaduh mésér atanapi ngajaga tim lokal.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Gregorio! Koméntar anjeun suksés pisan.

bool (leres)