Odyssey sareng AMD part1

Kuring parantos nyéépkeun dinten Sabtu sareng kamari dinten Minggu ngonpigurasikeun PC sareng ngetés sababaraha hal sareng distribusi GNU / Linux.

Sapertos sadayana pangguna grafik AMD, sigana anjeun parantos terang yén sababaraha bulan ka pengker dukungan pikeun akselerasi GPU h264, mpeg jsb parantos dileupaskeun, ngalangkungan vdpau sareng éta ogé pikeun Kernel 3.11 manajemén kakuatan dinamis (dpm), anu tungtungna bakal ngajantenkeun grafik katingal seger sareng supir gratis.

Abdi siap-siap angkat Kubuntu 13.10 Alpha 2, Kuring ngamutahirkeun, kuring masang PPA tina Xorg edgers sareng akhirna kuring tiasa maénkeun sababaraha gim Steam, ogé langkung gancang tibatan supir anu ditutup.

Kuring masang Kernel 3.11 rc3, sareng kuring ngaktipkeun DPM (manajemén kakuatan dinamis) sareng sadayana jalan leres, dugi ti waktos ka waktos pc mimiti mareuman layar sakitar 5 detik teras éta deui, dugi ka dinya éta sepi.

Masalahna sumping engké, PC langsung mimiti reboot ..., didinya kuring parantos mimiti hariwang, janten kuring masang Kubuntu 13.04 sareng angkat sareng Kernel 3.10.

Kusabab dugi ka Kernel 3,11 dpm henteu tiasa diaktipkeun, kuring nyobian ngaktipkeun vdpau dina supir gratis, kuring nyusun méja sareng umbul anu aya, kuring masang bungkus vdpau sareng teu nanaon, éta henteu jalan.

Kuring nyerah sareng mutuskeun ngantosan, tapi aya kajadian anu anéh, ujug-ujug nalika ngahurungkeun deui PC, kuring mimiti nampi Kernel Panics, kuring asup panik Kubuntu sareng Kernel, kuring ngalebetkeun distro anu sanés ku usb live sareng panén Kernel, kuring ngeunaan pikeun masang Windows pikeun ningali naha motherboard parantos diduruk atanapi aya anu rusak.

4 jam saatos pannel kernel, kuring panginten balikkeun ka setélan pabrik, nganonaktifkeun xboost sareng perbarui kana versi anu énggal. Akhirna panik Kernel ngaleungit (hatur nuhun Athena pikeun ngabantosan kuring XD).

Tungtungna kuring mutuskeun pikeun nyobian deui pikeun ngonpigurasikeun vdpau di Kubuntu, kuring muka sababaraha serat dina Phoronix, kuring naros ka Michael nyalira (anu henteu ngajawab xD), kuring naroskeun dina irc Phoronix, kuring nuturkeun paréntah sareng teu nanaon, éta henteu jalan.

Kuring teras ngamimitian milarian distro ayeuna anu ampir pang anyarna sareng mendakan Fedora 19. Kuring nyarios ka diri kuring, hayu urang coba, éta ti saprak versi 16 kuring bahkan henteu ngaunduh. Abdi ngaunduh vérsi KDE, Kuring ngamutahirkeun sadayana sareng mendakan postingan ti rerencangan kuring anu pameungpeuk Sistem Xenode anu ngamungkinkeun kuring pikeun ngonpigurasikeun distro supados cocog sareng kuring.

Éta di dieu anu ningali bungkusan, kuring mendakan méja-vdpau-supir. Teu sangka éta paket akselerasi pikeun shader, tapi pas dipasang kuring sadar yén éta ogé ngagaduhan akselerasi h264, kuring nyobian sareng Mplayer sareng Flash sareng kuring sadar yén Mplayer ngan ukur nganggo 1%, janten masalah direngsekeun.

Ayeuna ngantosan Kernel 3.11 anu sigana bakal dina waktos anu singget Fedora Sareng ku cara kuring nyarankeun masihan coba distro ieu, versi ieu sigana henteu goréng sapertos anu tiheula :).

tuang 1cap

Bagian 2 bakal sumping nalika Kernel 3.11 kaluar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   JC3 cenahna

    Hapunten kabodoan kuring kana hal éta, tapi kuring ngartos yén masang mesa-vdpau-driver ngajawab masalah suhu anu ngagaduhan supir gratis pikeun grafik ati. Kuring satuju sareng anjeun, Fedora 19 KDE tiasa dianggo pisan, kuring dipasang saatos sababaraha masalah sareng Chakra sareng kuring resep pisan.

    1.    pandev92 cenahna

      Henteu! Masalah suhu direngsekeun nalika kernel 3.11 bakal sumping ku nempatkeun parameter radeon.dpm = 1 dina grub.
      Supir vdpau tabel ngaktipkeun akselerasi h264 ku gpu, saolah-olah éta kartu nvidia 😛

  2.   x11 tete11x cenahna
  3.   Tong sampah cenahna

    Sanaos kuring henteu nganggo amd kanggo ayeuna, langkung saé terang nyeri sirah anjeun, bisi ka hareupna kuring ngawangun pc kalayan amd murni.

  4.   davidlg cenahna

    Ok, kuring bakal tetep émut éta saprak kuring hoyong ngawangun pc

  5.   3 cenahna

    'Kuring masang Kernel 3.11 rc3, sareng kuring ngaktipkeun DPM (manajemén kakuatan dinamis) sareng sadayana jalan leres, dugi ti waktos ka waktos pc mimiti mareuman layar sakitar 5 detik teras éta deui, dugi ka dinya éta sepi . '

    Kumaha anjeun ngaktipkeun dpm?
    Upami éta damel pertama kalina anjeun kedah ningalian cai mancur atanapi kipas angin

    ngalakukeun tutorial ngeunaan kumaha anjeun ngalakukeun naon anu anjeun pikagaduh
    paréntah rinci, prosedur

  6.   msx cenahna

    Kumaha anjeun mendakan F18 goréng?

    1.    pandev92 cenahna

      Sakumaha saderhana dua ku tilu aya hal anu nubruk, yén upami kotak irama, éta upami firefox ngagantung éta upami aya béja anu pikaresepeun tina kasalahan muncul sareng sajabana kuring diuji éta dina bulan anu sami angkat.

  7.   Ben cenahna

    Nya, sigana alus pikeun kuring yén anjeunna nganyatakeun tanpa ragu masalah na anu anjeunna ngalaman sareng AMD. Dugi ka sababaraha anu nyebatkeun yén supir amd damel ogé intel dina linux (anu kabuka) kuring moal nganggap laptop sareng prosesor amd.

    1.    maksimal89 cenahna

      Tapi upami masalahna sanés sareng CPU, éta sareng GPU ... masalah anu paling ageung nyaéta kéngingkeun kinerja anu saé tina OpenGL sareng écés yén sistem henteu panas nungtut seueur sareng ngahasilkeun sakedik, sajauh kuring ngalaman masalah ku AMD éta parantos panas! xd
      Di sisi anu sanésna, waktos-waktos anu kuring gaduh Intel parantos hasil ogé, tapi ngan ukur ngalakukeun hal-hal ringan, dimana kuring sadar hasilna ieu sareng LibreOffice anu nganggo AMD sareng ngagunakeun Debian éta lumayan lambat sareng goréng, nalika kuring janten LinuxMint 14, éta janten langkung saé dina pagelaran, mindahkeun téks sareng ngalakukeun hal-hal anu sanés (Debian) mustahil ...

    2.    Giskard cenahna

      Tapi Intel aya dina jangkungna AMD atanapi NVidia? Nyaéta, perangkat kerasna. Kuring naroskeun naha meureun kuring ngomean alat-alat kuring (anu umurna langkung ti 12 taun) sareng unggal inpormasi ngabantosan.

      1.    pandev92 cenahna

        Henteu, dina tingkat nvidia bahkan henteu caket, éta sababna prosésor grafik intel + nvidia. Ayeuna upami urang ngabandingkeun dukungan intel sareng anu amd ...

  8.   Yesus israel perales martinez cenahna

    Béjakeun yén kartu grafik anjeun mangrupikeun HD 4xxxx (Kuring henteu terang sabaraha x xD) Kuring nganggo fedora sareng pemanasan kalayan lampu kilat henteu langkung: Leres, anu kuring lakukeun nyaéta nyalin url sareng maénkeunana dina vlc xD, suhu naék kirang langkung kirang D:

    1.    pandev92 cenahna

      Dina pc ieu mangrupikeun apu 7650d, dina laptop upami éta radeon 4xxx xD sareng ngahontal 90 derajat ahaha, kuring mésér kipas kanggo lap! dina usum panas pangkonan tiis sareng kuring ngesang siga babi xd

  9.   eliotime3000 cenahna

    Pikeun hal kuring reuwas naha Ubuntu laun dina mainboard AMD, sareng éta nyatakeun "AMD Drive Not Supported".

    Hal anu saé kuring nganggo Intel dina PC Debian kuring.

  10.   Komentator cenahna

    Hayu atuh tingali naha kuring leres.
    Naha kernel 3.10 teras-terasan ngarengsekeun masalah suhu tinggi dina kartu vidéo ATI 4.xxxx kalayan supir gratis?
    Abdi ngahargaan jawaban sateuacana.

    Salam.

  11.   Ernesto Manriquez cenahna

    Kuring leumpang ngalangkungan Fedora kusabab kuring hoyong nyobian sistem DPM sareng éta parantos hasil luar biasa. Sababaraha tips.

    1. Teu pernah, tapi henteu pernah masang Fedora tanpa Fedora Utils. Milarian, unduh, pencét Salajengna, Salajengna sareng Salajengna, sareng anjeun bakal siap sadaya.

    2. Pikeun kéngingkeun DPM leres kuring nyarankeun anjeun ngaktipkeun pembaruan-uji coba sareng buka gudang ieu:

    http://alt.fedoraproject.org/pub/alt/rawhide-kernel-nodebug/

    Di dinya anjeun bakal mendakan kernel Rawhide panganyarna 3.11, kalayan henteu nganggo simbol debugging pikeun ngajantenkeun gancang. Aranjeunna ngamutahirkeun éta unggal 3 atanapi 4 dinten nalika susunan kaluar. Sesa kumaha cara ngagaleuh DPM (anu dasarna nempatkeun radeon.dpm = 1 dina garis grub) anjeun bakal mendakan kumaha seueur di luar sana.

    3. DPM sanés sihir. Atoh, DotA henteu ngajalankeun dina saparapat tina kagancangan Windows, tapi aya sababaraha hal. Perbaikan anu paling ageung diala di Llano, Trinity sareng Bobcat APUs. Upami anjeun gaduh Radeon HD 7800 sareng langkung, hilap ngeunaan Fedora sareng nganggo Catalyst with Chakra.

    4. Upami anjeun badé ngajalankeun KDE, ku supir Radeon sareng DPM gratis, waktosna pikeun anjeun nganggo trik anu ngan ukur tiasa dianggo sareng pembalap KDE sareng Radeon (atanapi Intel) gratis. Dina konsol, edit file .bashrc teras lebetkeun ieu.

    ékspor LIBVA_DRIVER_NAME = vdpau
    ékspor VDPAU_DRIVER = r600
    ékspor R600_DEBUG = sb
    ekspor KWIN_OPENGL_WS = contona

    Kaéndahan ieu ngalakukeun sababaraha hal.
    a) Dua anu munggaran ngajantenkeun lapisan VDPAU tiasa dianggo, pikeun nonton video HD tanpa biaya CPU. Sampurna, langkung ti sadayana, pikeun APU seri C sareng E (anu ku aranjeunna, aranjeunna dianggo sapertos pesona sareng DPM)
    b) Anu katilu ngaktipkeun optimasi ékspérimén dina panyusun bayangan. Kode anyar ieu tiasa ningkatkeun kinerja dina program 25D intensif sareng gim dugi ka 3%.
    c) Kaopat ngaktipkeun backend EGL ékspérimén pikeun KWin. Pilihan ieu, anu ngan ukur dianggo dina supir gratis, ngajantenkeun KWin nganggo langkung seueur CPU, ngajaga fluidity anu sami.

    1.    Ernesto Manriquez cenahna

      Angka dina Phoronix, dina AMD E-350. Kolom kahiji stock Ubuntu 13.04 (sateuacan), anu kadua Catalyst, sareng anu terakhir mangrupikeun driver gratis kalayan sadaya pembaruan, DPM, sareng kode bayangan ékspérimén.

      http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_fusion_dpmsb&num=1

    2.    pandev92 cenahna

      Kuring badé ngantosan kernel 3.11 stabil sareng teras cobian driver gratis deui! Kuring nulis tip anjeun dina evernote! Hatur nuhun.

  12.   xavitokun cenahna

    Saé…

    Kuring gaduh komputer nganggo amd athlon2 x3 cpu sareng amd radeon HD 5750 sareng kuring teras-terasan nyerah nganggo GNU / Linux sabab supirna sok gagal, atanapi sistem kacilakaan utuh atanapi gimna leres-leres henteu katingali saé atanapi lancar.

    Naha aya anu tiasa ngabantosan kuring ngeunaan bongbolongan sareng tutorial?

    Hatur nuhun.

  13.   Ghermain cenahna

    Nya, kuring henteu ngalaman masalah anu sami; Kuring gaduh Kubuntu 13.10 64 dipasang sareng éta tiasa dianggo kalayan saé pisan, kuring badé masangkeun Fedora 19 tapi bagian grafisna henteu dianggo pikeun kuring masang distribusi ieu, anu ngan ukur hiji anu kuring kedah uji, janten sabab kuring ngan ukur badarat sareng Kubuntu.

  14.   Jose Jácome cenahna

    Perjalanan anu biasa pikeun urang anu nyaéta Pangguna AMD (sareng langkung tragis pikeun Pamaké Grafik Anu Ditukeurkeun sapertos kuring 🙁), tapi hal anu saé pikeun ieu nyaéta urang tiasa teras nyobian ... Kanggo bagian kuring, kuring masih henteu ngagaduhan ekspektasi anu tinggi ngeunaan grafik AMD tapi kuring miharep yén MIR sareng Wayland sasarengan sareng Kernel 3.11 masihan sahenteuna urang !!!

  15.   pandev92 cenahna

    Henteu aya anu kedah dilakukeun, kuring kedah balik deui ka katalis, supir gratis sacara saderhana sareng ngan saukur nyababkeun kuring reboot bot tina PC ..., sigana mah kedahna kusabab panas teuing tapi tangtosna sensor lm henteu nunjukkeun suhu apu ... Abdi henteu tiasa terang ...

  16.   setan cenahna

    "Kuring teras ngamimitian milarian distro ayeuna anu ampir pang anyarna sareng mendakan Fedora 19. Kuring nyarios ka diri kuring, hayu urang cobian, éta ti saprak versi 16 kuring bahkan henteu acan ngaunduh."
    ....
    «…. versi ieu sigana henteu goréng pikeun kuring sapertos anu sateuacanna »

    Upami anjeun nyalira ngaku yén anjeun henteu ngaunduh éta ti vérsi 16, kumaha anjeun pastikeun yén anu sateuacana goréng? Naha anjeun nyarios nyalira, atanapi ngan ukur nguping?

    1.    pandev92 cenahna

      Abdi hilap nempatkeun éta upami kuring nyobian versi 18 dina live usb.

  17.   ChepeV cenahna

    Sae pisan kuring ngan ukur mutuskeun distro mana anu kedah dipasang dina pc desktop anu sadayana AMD 😀

  18.   Tito cenahna

    Kuring gaduh AMD E-450 sareng kuring parantos masang Sabayon 64 KDE, éta parantos distro kalayan performa anu pangsaéna dina fungsionalitas.

  19.   moony cenahna

    Che, kuring henteu terang ... sigana kuring kusabab masalah grafis, leumpang ti distro ka distro
    Bayangkeun yén dina fedora anjeun tiasa gaduh mess anu sami sareng kubuntu 13.04 dina versi kahareupna. Janten naon anu anjeun badé lakukeun? ganti kana kubuntu deui? .. Surak.

    1.    pandev92 cenahna

      Nya, kuring henteu terang, ayeuna kuring henteu tiasa nganggo Linux, pc hurung deui unggal 2 atanapi 3 jam, nyalira ... urang tingali ...

  20.   freebsddick cenahna

    Kde sareng fedora nyaéta bitches and sunds xd

    1.    pandev92 cenahna

      freebsddick mangrupikeun xD kotor

  21.   gorlok cenahna

    Anu matak, kuring bakal tetep émut. Sacara pribadi, kuring nganggo Ubuntu 12.04 kanggo tim kuring, kalayan Unity sareng dermaga, sareng aplikasi Gnome biasana. Tapi éta alus pikeun terang. Tanggal saé.

  22.   Yuriy Istochnikov cenahna

    Éta hal anu anéh; kusabab kuring, réréncangan Pandev, éta kajadian tibalik.

    Spesifikasi komputer kuring nyaéta:
    "Velikaya Slava"
    -HP Sirik M6-1105dx
    -AMD APU A10-4600M & 6 GB RAM. Sésana henteu kedah dijelaskeun.

    Nalika kuring dipasang Fedora 19 di dinya, éta hal anu gancang parantos ngagolak. Abdi teu tiasa masang éta tanpa basa kalayan 3 kipas angin sareng dina modeu konsol (Abdi sanés guyon); samentawis Kubuntu 13.10, éta henteu nyababkeun kejutan. Nyatana, ku supir gratis éta kalakuanana SANGSAT mirip sareng Winbugs 8.1 sareng nganggo Catalyst kalakuanana langkung hadé tibatan Winbugs 8.1. Nyatana, dina dianggurkeun éta 10 ° C langkung handap tibatan nalika éta sareng Windows. Kuring maénkeun Kerbal (kaulinan anu henteu épisién dina penanganan multicore) dina Anggur sareng naék janten 70-75 ° C.

    Tina hal-hal anu kuring terang:
    -Heatsink laptop ieu sacara literal kotoran. Éta didamel tina aluminium sareng éta henteu ngaleungitkeun dampal.
    -Kuring hoyong gaduh cara supados kipasna pinuh janten sanaos kuring nganggo langkung batréna, kuring tiasa gaduh Velikaya Slava langkung tiis tibatan apu (tanpa gaduh pangkalan sareng 5 kipas handap).
    -Berkawis ieu peryogi pisan parobihan témpél termal; Abdi nembé ngagaleuh tabung Gelid GC-Extreme, anu salah sahiji anu disarankeun ku Tom's Hardware pikeun masalah sapertos kieu.
    -Hayu urang miharep yén Fedora 20 hadir sareng kernel sareng Radeon DPM anu tiasa diaktipkeun (anu 19 moal ngantep kuring ngamutahirkeun hal anu henteu damis tanpa ngagolak; '(sareng sahenteuna «ERROR 090D; Sistem anjeun ngagaduhan panutup termal»).