Openhatch: cara aslina pikeun kolaborasi dina ngembangkeun parangkat lunak gratis

Patarosan Shakespearean pikeun unggal pamimpin proyék perangkat lunak gratis nyaéta: kumaha kuring tiasa ngajantenkeun pamekar anu sanés resep sareng daék komitmen pikeun proyék kuring? Kadang-kadang anjeun gaduh ideu anu gélo yén ngan ku gaduh ide anu saé atanapi ku ngembangkeun perangkat lunak kualitas anu saé pisan, éta nyalira, saolah-olah ku sihir, bakal narik pamekar sacara masal pikeun ngahasilkeun plugins, ngagosok sababaraha aspek visual, ngenalkeun perbaikan anyar, ngalereskeun bug, jsb.

Realitas anu keras pisan benten.

Kumaha carana supaya pangembang séjén ngabantosan kami?

Gregory Wilson, profésor élmu komputer di Universitas Toronto, nyatakeun yén Google Kodeu Usum Panas jeung UCOSP Aranjeunna nunjukkeun yén langkung gampang pikeun murid pikeun kolaborasi dina proyék ieu (parangkat lunak gratis) upami aranjeunna tiasa ngalakukeun éta ku ngalereskeun kasalahan alit atanapi ngadamel perbaikan alit. Sahenteuna éta cara anu saé pikeun ngamimitian.

Nuturkeun naséhat ieu, masarakat OpenHatch, parantos nyiptakeun daptar sareng kasalahan alit (bug) anu kedah dilereskeun, kagolong kana sajumlah ageung proyek lemes. gratis. Langkung ti 100 proyék parantos ngagabung kana sistem ieu.

Sangkan maranéhna gampang dipilarian, éta OpenHatch milarian kasempetan sukwan ngamungkinkeun anjeun milarian, dina hiji tempat, langkung ti 1000 kasalahan alit kagolong kana ratusan proyék.

Upami anjeun terang ngeunaan proyék anu kedah dilebetkeun kana daptar, anjeun tiasa nambihan kana sistem OpenHatch kalayan gampang pisan. Mimiti, parios daptar palacak bug yén OpenHatch anu parantos diawasi. Upami proyek anu anjeun sumbangkeun henteu aya dina daptar éta, buka bug tracker proyék ayeuna sareng tandaan bug leutik anu anjeun badé tambahkeun kana OpenHatch salaku "ukuran ngegel". Akhirna, tambahkeun bug bug anjeun kana indéks OpenHatch.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.