OpenLibra, garpu Libra anu ditepikeun salaku alternatip "henteu dikelola ku Facebook"

OpenLibra

Saatos Visa, Mastercard, eBay, Stripe sareng Mercado Pago, anggota pendiri Asosiasi Libra, ngumumkeun dina Jumaah yén aranjeunna ninggalkeun proyek cryptocurrency Libra. Sakitar tilu puluh perusahaan blok sareng organisasi anu béda nirlaba rencana pikeun ngaluncurkeun garpu proyék Libra Facebook pikeun nyiptakeun vérsi nakal sorangan anu disebut OpenLibra.

Nalika cryptocurrency Libra Facebook salajengna berjuang pikeun nyenangkeun mitra sareng régulatorna, Alternatipna ieu ngaharepkeun ngatasi sababaraha kakurangan poténsialna. Diumumkeun dina konperénsi Ethereum Foundation Devcon 5 di Osaka, Jepang, OpenLibra didadarkeun salaku 'platform terbuka pikeun inklusif kauangan', ku pulas khusus: 'Henteu dikelola ku Facebook'.

OpenLibra ngaku sacara téknis cocog sareng Libra, anu hartosna yén saha waé anu nyiptakeun aplikasi dina platform Libra ogé kedah tiasa gampang nerapkeunana dina OpenLibra. Nilai token OpenLibra bakal diindéks kana nilai token Libra. "Strategi kami nyaéta ngamangpaatkeun kaunggulan Libra, tapi manjangan upami diperyogikeun. OpenLibra sacara téknis sareng finansial cocog, nganut naon anu kuat.

"OpenLibra mangrupikeun platform téknologi sareng motto pikeun kalebet kauangan. Alternatipna pikeun Facebook's Libra, anu museur kana pamaréntahan terbuka sareng desentralisasi ékonomi. Proyék OpenLibra mangrupikeun koléktral informal individu. Kami henteu ngagaduhan "anggota asosiasi," "mitra," "pagawé," atanapi "pamimpin." Kami kagolong kana proyék blockchain sareng sababaraha yayasan nirlaba anu paling saé dina katégori kami sareng kami damel dina leyuran crypto asli pikeun Libra.

Éditor nyatet yén, sakumaha anu dirancang, platform Libra:

  • Éta bakal disebarkeun tapi henteu didesentralisasi (sabab éta bakal dikawasa sepanjang waktos ku Facebook)
  • meryogikeun idin pikeun berinteraksi sareng éta
  • moal ngagaduhan jaminan kerahasiaan
  • Éta bakal dipimpin ku plutokrasi (pamaréntahan anu paling untung).

Éditor nunjukkeun yén sajumlah ciri Libra anu ngabantuan sareng aranjeunna bahkan tiasa ngarobih anu paling rentan. Tapi rencana anu anjeun nyatakeun tiasa nyababkeun hasil anu ngaganggu.

Libra bakal diatur ku sakumpulan perusahaan anu ditutup. Jalma di sakumna dunya, sanaos sanés sanés pangguna Facebook, bakal janten bagian tina jaringan Libra, tapi moal ngagaduhan jalan langsung kana kabijakan asosiasi. Upami Libra janten bank sentral Internét, janten ngadesek pikeun ngawangun bentuk pamaréntahan anu langkung inklusif.

Nilai anu diciptakeun dina ékosistem Libra bakal direbut ku sababaraha perusahaan éta parantos janten bagian tina konsorsium. Dugi ka ayeuna, Facebook henteu ngagaduhan niat ngiringan langkung seueur mitra dina konsorsium atanapi ngadistribusikaeun pangasilan kalayan langkung.

"Sanaos oposisi ti nagara-nagara, kami yakin Facebook sigana bakal ngahontal tujuanana. Pamaréntah OECD bakal fokus kana hasil nyalira sareng saleresna ngagaduhan kakuatan législatif sakedik pikeun ngalawan kakuatan transnasional sapertos Libra Facebook. Kusabab kitu, urang nyiptakeun OpenLibra.

Sedengkeun Libra bakal janten blockchain anu diidinan (anu dasarna ngandung harti yén ngan ukur pihak anu berwenang anu tiasa ngajalankeun titik Libra), OpenLibra bakal teu kénging idin ti mimiti. Aya ogé béda anu signifikan dina pamaréntahan.

 Kumaha OpenLibra bakal diatur henteu lengkep jelasTapi tim inti 26-jalma proyék éta kalebet jalma anu aya hubunganana sareng proyek cryptocurrency sapertos Ethereum sareng Cosmos.

Lucas Geiger, co-pendiri crypto startup Wireline (sareng anggota tim inti anu disebatkeun di luhur), nampilkeun proyék OpenLibra dinten Salasa dina adegan Devcon. Numutkeun ka CoinDesk, éta nyatakeun yén individu sareng organisasi anu ngajalankeun OpenLibra ngagaduhan "tanggung jawab kirang pangaturan tibatan Facebook" sareng para anggotana didesentralisasi "sanés ngan ukur sacara géografis, tapi ogé sacara politis sareng ékonomis."

Ngeunaan pembiayaan, Geiger nyarios kitu biaya proyék mimitina ditutupan ku hibah ti Interchain Foundation, anu ngadukung pamekar Cosmos sareng hibah anu sanés bakal dibayar.

Nepi ka ayeuna, Proyék OpenLibra ngaluarkeun vérsi anu teu sah tina mesin virtual Libra dina GitHub. Beda sareng Libra Facebook, itungan kode dina OpenLibra, disebatna "MoveMint", dijalankeun dina perangkat lunak blockchain Tendermint anu dirancang khusus pikeun dianggo dina platform umum.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hmm cenahna

    Sanés kusabab éta manuk mangrupikeun tanda goréng, tapi atanapi éta bakal gagal atanapi éta bakal janten salah sahiji mata uang kripto deui, naha kuring nyarios ieu? mayar di antara pangguna nganggo cryptocurrency sareng éta bakal langkung saé dilakukeun ku bitcoin tibatan ku mata uang énggal, naon jaminan anu anjeun badé nganggo mata uang ieu pikeun aplikasi sareng henteu nganggo bitcoin anu langkung saé atanapi mata uang sanés?

    1.    David naranjo cenahna

      Sedengkeun pikeun éta cryptocurrency anu sanés, upami kuring satuju, masih kedah diémutan, mendakan anu ngabédakeun éta henteu diala ku pertambangan, salian ti éta proyék boga tujuan pikeun ngajawab naon anu ditawarkeun Libra. Kusabab masalahna éta henteu didesentralisasi, sajaba kanyataanna umumna istilah "cryptocurrency" sareng khususna panggunaan éta condong didugikeun ka anonimitas sareng kaamanan pangguna. Anu Libra henteu nawiskeun ...

  2.   istana isaac cenahna

    Sareng kuring nyarios, naon anu diperyogikeun pikeun ngadamel OpenLibra, nyaéta kuring ningali éta absurd ...

    1.    David naranjo cenahna

      Bakal aya lawan Facebook sareng sagala rampa atanapi diciptakeun, ku alesan anu saderhana ... (sahenteuna kuring ningali tina sudut pandang éta)

bool (leres)