OpenSolaris bakal tetep kabuka sareng gratis

Manajer senior Oracle mastikeun yén dina polah publik anu dilakukeun ngalangkungan Internét kasalametan vérsi kabuka tina sistem operasi anu diciptakeun ku Sun Microsystems ogé yén perusahaan énggal bakal tetep nawiskeun dukungan pikeun inisiatif komunitas ieu. Versi salajengna OpenSolaris tiasa dileupaskeun akhir bulan ieu.


Saatos sababaraha bulan kateupastian saatos pengumuman Oracle ngeunaan akuisisi Sun Microsystems, kaayaan OpenSolaris tungtungna parantos diklarifikasi. Sababaraha sora pesimis yakin kana pembatalan proyék, kumargi Oracle sanés perusahaan anu leres-leres ngadukung parangkat lunak gratis *, sedengkeun anu sanés negeskeun yén masa depan proyek dijaga ku kontrak jual beuli anu ditandatanganan ku Sun.

Dina rapat taunan proyék ayeuna, dilaksanakeun sacara ampir liwat IRC (Internet Relay Chat) dina saluran # opensolaris-rapat jaringan FreeNode, Dan Roberts (Diréktur Manajemén Produk pikeun Oracle sareng tilas eksekutif Sun Microsystems) Anjeunna yakin yén Oracle bakal tetep percanten kana proyék ieu sareng OpenSolaris bakal tetep janten perangkat lunak gratis. Nanging, anjeunna ogé ngajelaskeun yén, sapertos Panonpoe, meureun aya bagéan téknologi tangtu anu langkung resep Oracle tetep ditutup. Nyatana, perusahaan anu diakuis henteu kantos lirén nyampurkeun solusi kabuka sareng anu gaduhna sanés, janten Oracle anu anyar bakal nampi cara neraskeun ieu.

Nyatana, sareng sakumaha tiasa disimpulkeun tina kecap Roberts, Oracle badé nanem modal pisan kana platform perangkat lunak Sun Microsystems, boh dina vérsi proprietary na (Solaris) sareng dina basis gratisna (OpenSolaris), sareng ogé dina perangkat keras anu diwariskeun ti perusahaan anu kaala, sabab éta bakal neraskeun nanem modal usaha (bahkan langkung ti Surya, numutkeun Roberts) boh dina versi x86 sareng SPARC tina platform ieu, ti mana éta nuturkeun hardware Sun ogé bakal dimekarkeun.

Revisi OpenSolaris salajengna, 2010.03, kedahna ningali lampu-sakumaha namina nunjukkeun- sapanjang bulan ieu, titik anu ogé dipasihkeun ku Roberts.

Pernyataan Roberts parantos dikumpulkeun ku sababaraha koran online khusus pikeun téknologi anyar.

* nyatana, anjeunna dikenal di kalangan komputer salaku 'Microsoft anu sanés'

Ditempo dina | iMatics


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.