openSUSE 13.2 aya + pituduh saatos instalasi !!!

Ngan sababaraha waktos ka pengker tim openSUSE ngaluarkeun versi stabil panganyarna tina openSUSE 13.2.

Fitur OpenSUSE 13.2:

openSUSE 13.2 nyaéta ...

kandang

Seueur usaha parantos diuji dina tulisan ieu, kalayan ningkatna alat uji otomatis openQA kami, alat anu mastikeun yén hasil akhirna henteu aya kejutan anu pikaresepeun.

Sistem file Btrfs mangrupikeun sistem file standar pikeun partisi root, sareng XFS pikeun partisi / home. Kernel Linux 3.16 ogé nyandak paningkatan dina stabilitas sareng pangakuan béda-béda hardware. Salajengna, kode sumber YaST parantos asak saatos diangkut ka Ruby, basa anu ngamungkinkeun pamekaran fitur sareng alat anyar.

Sambung sambung

Sékrési ieu disertakeun ku AppArmor 2.9 diaktipkeun sacara standar anu ditarjamahkeun kana langkung kaamanan sareng propil ketang di AppArmor. Aya ogé seueur paket anu diénggalan sanés kanggo seueur alat jaringan sanés sapertos Samba, AutoYaST, sareng seueur deui anu sanés.

Évolusi

openSUSE 13.2 hadir sareng GCC 4.8 sareng pilihan pikeun masang GCC 4.9 anyar, Qt 5.3 anu nyandak seueur paningkatan dina interface QT. Anjeun ogé ngagaduhan pilihan pikeun masang KDE5 anu énggal (anu masih dina pamekaran).

Disampurnakeun

Dina rilis ieu YaST "ditarjamahkeun" kana basa Ruby parantos asak dugi ka titik dimana codebase na ayeuna langkung aman sareng dipak ku fitur-fitur anyar anu hébat tibatan anu diarepkeun ti Yast. ActiveDoc terus janten tempat pikeun milarian dokuméntasi pikeun sababaraha alat anu anjeun bakal gancang-gancang mendakan diri dina dunya Linux. Versi 13.2 ogé nawiskeun KDE 4.14 anu bakal janten lingkungan desktop sedengkeun proyek KDE teras-terasan ngembangkeun naon anu janten Plasma 5. Sedengkeun dina GNOME anjeun bakal tiasa menikmati versi na 3.14. LXDE parantos dirombak pikeun pelepasan ieu kalayan paket anu diénggalan, paningkatan visual, sareng ton perbaikan bug.

Leuwih gancang

Linux 3.16 hadir sareng perangkat tambahan pikeun nouveau, supir sumber terbuka pikeun kartu NVIDIA, sareng seueur deui fitur kanggo grafik ti Intel sareng AMD. Kernel anyar ieu ogé ningkatkeun kinerja Btrfs sareng XFS.

Lengkep

KDE ayeuna ngagaduhan dukungan pikeun ngahijikeun alat sélulér anjeun ngalangkungan paket kdeconnect. Sistem file Btrfs énggal anu ditetepkeun sacara standar pikeun partisi root, hartosna anjeun bakal ngagaduhan seueur fitur énggal, langkung ti anu anjeun kantos bayang. YaST ogé hadir ku antarmuka Qt énggal anu ogé parantos diénggalan ka Qt5.

Inovatif

Kaluaran anyar ieu ngagaduhan seueur téknologi eksperimen anyar anu sayogi anu tiasa dicobian, sapertos Wayland 1.4, KDE Frameworks 5, parangkat lunak pangénggalna anu disayogikeun tina Build Service sareng warna anyar pikeun téma distribusi.

Sababaraha gambar tina openSUSE kuring sareng Gnome:

openSUSE 13.2

openSuse2

Dimana kuring ngaunduhna?

Unduh oprnSUSE

Naon anu kudu dilakukeun saatos dipasang?

Sakali sistem dipasang, urang teraskeun sareng muka terminal sareng ngetik:

su (kami ngenalkeun kecap konci superuser) zypper up zypper install-new-ngajak

Repository Packman (disarankeun):

zypper ar -f -n packman-essentials http://packman.inode.at/suse/openSUSE_13.2/Essentials/ packman-essets zypper ar -f -n packman-multimedia http://packman.inode.at/suse /openSUSE_13.2/Multimedia/ packman-multimedia

Kami ngamutahirkeun sistem:

zypper up zypper install-new-ngajak zypper dup

Urang teraskeun sareng pamasangan program dasar:

zypper install vlc vlc-codecs fetchmsttfonts rar unrar htop nano mc filezilla MozillaThunderbird zypper up zypper install-new-ngajak

Urang teraskeun sareng pamasangan paket minimum pikeun nyusun (opsional):

zypper install --type pattern devel_basis

Sareng voila ... Anjeun parantos siap OpenSUSE 13.2.

Salam ti linuxeros :).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

96 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Francisco cenahna

    Hatur nuhun pisan, tapi aya anu terang kana perpanjangan anu nyumputkeun ikon aplikasi anu kami laksanakeun, anu muncul dina palang luhur, kumargi kuring henteu resep, kuring asalna tina nempatan SD os luna sareng kuring kapaksa ngarobih sistem operasi, kusabab ngarobih komputer sareng anu anyar henteu kéngingkeun kuring masang os os jadi kuring sareng ubuntu gnome 14.04.1

  2.   Sergio cenahna

    Sigana mah aranjeunna ngajual Suse kabuka hahaha tapi kuring satuju éta distro anu saé

    1.    petercheco cenahna

      Abdi mah ngicalna .. Ngan distro hébat na :).

  3.   Dayara cenahna

    OpenSuse katingalina saé pisan akhir-akhir ieu, tapi kuring henteu tiasa kaluar tina Debian, kalolobaanana kusabab distro sanés anu nganggo sistemd beku sacara acak nalika ngamimitian (kuring henteu terang naha Debian henteu). Sareng kaleresan nyaéta Tés Debían tiasa dianggo pikeun kuring. Kuring ogé nganggo FreeBSD sareng Slackware, tapi ku anu terakhir kuring nyéépkeun dinten kuring masang deui hal-hal anu parantos ngaleungit saatos pembaruan.

    1.    petercheco cenahna

      Kuring mangrupikeun pangguna Debian sareng kuring indit ka anu sanés pikeun nyobaan kalebet FreeBSD sareng Slackware sareng tungtungna di dieu kuring aya di dunya SUSE. FreeBSD 10 saé tapi ngan ukur pikeun server .. Dina desktop éta teu raoseun.

      1.    Dayara cenahna

        Kuring nganggo FreeBSD salaku desktop anu sanés, sanés dina unggal dinten, sareng kuring leres-leres leres pisan. Kuring ngan ukur sono kana GParted, dipasang langkung gampang partisi atanapi disk éksternal di Ext4 sareng dukungan anu langkung saé pikeun Wacom (anu kuring henteu tiasa kéngingkeun stilus atanapi ditembak). Sagalana sejenna hébat. Upami kuring henteu ngagaduhan tilu kakurangan éta, kuring masih bakal ninggalkeun Linux salami hiji mangsa.

        Kuring nyéépkeun waktos sareng OpenSuse, sapertos anu sanés, dugi ka kuring bosen kedah ngabalikan deui sababaraha kali pikeun nyobian kana layar login.

      2.    petercheco cenahna

        @Daiara
        Ieu naha kuring nelepon FreeBSD teu nyaman dina desktop :). Sareng aya deui hal-hal ... Di openSUSE teu aya anu anéh kajadian ti kuring ti saprak 12.3. Kuring henteu kantos ngalaman masalah anu disebatkeun anjeun kedah ngabalikan deui kanggo layar login.

  4.   Carlos cenahna

    Naha aya anu ngagaduhan hal anu sami sareng kuring?,: Kalayan 13.1 éta henteu mareuman masalah sareng kernel (3.11) + firmware anu kuring anggap, nalika ngamutahirkeun ka 13.2 masalah anu sami (henteu tiasa ngaktipkeun acpi) sareng internét (manajer jaringan) henteu henteu nyambung.

    1.    petercheco cenahna

      Hai Carlos, anjeun tiasa nyobian masang bungkus ieu:

      Cindekna:
      zypper dina kernel-firmware

      Upami éta portabel:
      zypper dina pola-openSUSE-laptop

      Upami henteu aya anu ngabantosan masang kernel standar. Pikeun ningali kernel naon anu anjeun anggo ngajalankeun uname -a. Upami anjeun ningali yén éta nyatakeun dina nami «desktop» pasang ieu:
      zypper dina standar kernel

      Upami henteu aya anu ngabantosan anjeun tiasa nyobian kernel vanilla (langsung tina kernel.org tanpa modifikasi ku openSUSE):
      zypper dina kernel-vanilla

    2.    Bla6 cenahna

      Kuring henteu terang naha ieu kasus anjeun, tapi pikeun kuring kuring kedah masang tanpa supir ACPI atanapi kuring henteu masang sareng sakali dipasang kuring kedah angkat kana Konfigurasi Bootloader di YaST2 sareng ngarobih bendera ti ACPI = angkat ka ACPI = Hurung, upami henteu, kuring henteu pareum.

  5.   Jose Luis cenahna

    Nuhun petercheco pikeun tulisan éta, mangpaat pisan. Kuring bakal ningali éta nalika kuring ningkatkeun ka OpenSuse 13.2.

    SuSe nalukkeun kuring ti 7.3. Ayeuna OS kuring sapopoe, wareg pisan.

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun pisan sareng kuring bungah: D.

  6.   Jose cenahna

    Saha waé anu terang kumaha masang Dropbox dina opensuse 13.2 sareng kuring ngagaduhan masalah sabab kuring masang virtualbox tapi nalika ngajalankeun éta henteu nanaon

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Jose!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

    2.    petercheco cenahna

      Gampang…

      zypper dina dropbox nautilus-dropbox

      Asalna di repos :).

    3.    petercheco cenahna

      Sedengkeun pikeun VirtualBox anjeun kedah masang paket ieu:

      zypper dina virtualbox-qt

      Teras anjeun muka Yast sareng buka pangatur pangguna -> édit -> detil sareng di sisi katuhu anjeun mendakan grup. Diantarana bakal disebut salah sahiji vboxusers. Éta kedah diaktipkeun. Balikan deui teras angkat.

  7.   Jarl cenahna

    Tulisan anu saé pisan, kuring resep OpenSuse tapi kuring henteu tiasa misahkeun diri kuring ti kayu manis deui, naha aya anu tiasaeun kumaha cara install anu bersih sareng desktop ieu di oSUSE 13.2? Hatur nuhun pisan.

      1.    Jarl cenahna

        Nuhun, kuring parantos ngaulas pituduh. 😉

    1.    petercheco cenahna

      Laksanakeun minimal masang X sareng teras nganggo pituduh ieu:

      zypper ar http://download.opensuse.org/repositories/X11:/Cinnamon:/Factory/openSUSE_13.2 kayu manis
      zypper ref Kayu manis
      zypper dina pola -t kayu manis
      zypper nepi
      zypper install-new-ngajak
      zypper dup

      1.    Jarl cenahna

        Nuhun kana inpo na, kuring bakal ngantosan sababaraha dinten teras nyobian. 😉

  8.   freakz cenahna

    Abdi hoyong ngadamel pamundut.
    ti saprak kuring nambihan nvidia 750ti, kuring henteu tiasa ngajalankeun distro.
    moal aya bérés boot.
    tulung!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo freakz!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

  9.   Avelino De Sousa cenahna

    Halo, dina OpenSUSE 13.2, naha "tambahan tambahan" ogé dipasang sakumaha dina Ubuntu?

    1.    Bla6 cenahna

      Henteu aya "masang ubuntu-diwatesan-tambahan" sapertos kitu, upami henteu anjeun ngaktipkeun Repository Packman sareng libdvdcss teras pasang bungkusan anu saluyu, sacara pribadi sareng 13.1 kuring nuturkeun pituduh ieu:
      http://diversidadyunpocodetodo.blogspot.com.es/2013/11/opensuse-despues-instalar-guia-configurar-software-codecs-grafica_19.html
      Ieu mangrupikeun bagian anu ngajelaskeun kumaha cara ngalakukeun éta.

      1.    petercheco cenahna

        Hayu urang tingali naha pacman parantos nambihanna di dieu di pos kuring :). Anjeun kedah maca ...

  10.   mario cenahna

    Distro alus teuing !!! Abdi nembé dipasang dina PC kuring pertama kalina !!! Éta gancang pisan sareng stabil. Kuring bakal leungit ningali kumaha kuring masang téma GTK sareng téma ikon supados katingalina langkung saé. Hatur nuhun ti Argentina! Mario.

    1.    petercheco cenahna

      Pasang pakét ieu:
      zypper dina gnome-tweak-tool

  11.   linuxero211 cenahna

    Hai PeterCheco, kuring gaduh patarosan. Dupi anjeun ngawartosan kuring dimana kuring tiasa ngaunduh wallpaper ieu anu anjeun anggo kalayan kualitas saé? Kuring resep pisan (pikeun ayeuna kuring henteu nganggo openSUSE tapi LMDE). Hatur nuhun sareng kuring nyambut anjeun ti Košice. 😉

    1.    petercheco cenahna

      http://k32.kn3.net/taringa/1/0/1/9/2/3/29/petercheco/0A7.jpg

      Hatur nuhun rerencangan ... Indung kuring sareng naon anu anjeun lakukeun di Slowakia?

      1.    linuxero211 cenahna

        Hai, hatur nuhun pikeun wallpaper na! 🙂

        Kuring ngalakukeun sagala rupa anu kuring tiasa di dieu. Kuring cicing, diajar sareng damel ogé. 😀

      2.    petercheco cenahna

        Madreeee… :). Tapi anjeun Hispanik atanapi Slowakia anu diajar Spanyol ti indung sialan? Upami Céko sareng Slowakia aya anu lebur: D. Sareng C ogé ...

      3.    linuxero211 cenahna

        Abdi ti Vénézuéla. Ale viem aj slovenský psať, hovoriť. 😛

  12.   jehu88 cenahna

    inpo alus

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun.

  13.   mmm cenahna

    Punten! anjeun tiasa ngawartosan kuring kumaha ngadamel usb bootable ku opensuse 13.2 ti Ubuntu? Kuring nyobian nganggo multisystem sareng henteu nampi éta ... Kuring nyobian nganggo Unetbootin sareng sanés ... ... kumaha abdi tiasa ngalakukeun?
    Salam tur nuhun

    ps: Kuring mariksa halaman openuse ngeunaan cara nyieun usb bootable sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring ...

    1.    zShackra cenahna

      Tingali, cobian paréntah "dd" ...

      Hapus sadaya partisi anu gaduh usb ku GParted atanapi ku parangkat lunak anu anjeun pikahoyong ... (data cadangan sateuacanna, tangtosna)

      Sakali parantos:

      # dd if = »path / to / opensuse.iso» tina = / dev / sdX

      Sakumaha anjeun bakal perhatoskeun, éta kedah dijalankeun salaku root, ogé jalur iso anjeun kedah tanpa kurung kecuali éta kalebet rohangan (anjeun tiasa nganggo backslashes dina rohangan), sareng dina jalur ka usb anjeun, robih X pikeun literal yén sistem Kuring parantos masihan anjeun ka usb anjeun (anjeun tiasa parios deui ku sudo fdisk -l), ati-ati, anjeun henteu kedah netepkeun partisi naon waé, nyaéta anjeun ngan ukur ninggalkeun sdX, sanés sdX1 atanapi sdX2 ... jsb.

      Anjeun ngantosan réngsé (tunda bakal sabanding sareng ukuran ISO sareng kecepatan nulis tina usb anjeun ...)

      Anjeun kedah tiasa boot ti ditu ...

    2.    KONZENTRIX cenahna

      Halo, pasang Imagewriter. Éta cara anu pangsaéna pikeun ngadamel USB Bootable. sudo apt-get install usb-imagewriter.

      Surak !!!!!

    3.    petercheco cenahna

      dd upami = la_iso_opensuse.iso tina = / dev / sdb (atanapi serat sanés anu saluyu sareng usb anjeun).

  14.   Luis cenahna

    Kuring henteu weruh naha kuring henteu tiasa kéngingkeun Epson Stylus Photo R265 kuring digarap sareng distro ieu, bahkan ngaunduh driver tina halaman undeuran Epson sareng nyambungkeun nalika dipasang. Numutkeun kuring, jenis printer ieu henteu tiasa dianggo sareng sistem operasi ieu.
    Wasalam

  15.   Oscar cenahna

    Wilujeng siang, nalika maca tulisan ieu kuring ningali yén anjeun nganggo openuse gnome sareng kuring hoyong terang kumaha hubunganana sareng dukungan multimédia kumargi sanaos parantos masang repos packman sareng seueur codec, totem sareng rhythmbox tetep masihan kuring masalah pikeun diputer sababaraha file multimédia sareng kuring langkung resep nganggo ieu tibatan pilihan sanés sapertos gnome-mplayer contona, sanaos upami anjeun teu tiasa, naon anu bakal kami laksanakeun?

    1.    petercheco cenahna

      Halo wilujeng siang,
      lebetkeun paréntah ieu sareng pasang codecs:

      zypper masang libxine2-codecs k3b-codecs ffmpeg lumpuh gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-ugly gstreamer-plugins-ugly-Orig-addon gstreamer-plugins-libav libdvdcss2

      salam
      Petercheco

  16.   David cenahna

    Naon anu kuring sono upami kuring henteu masang Packman Repositories?

  17.   Oscar cenahna

    Saatos sadayana ieu, mimitina 200 paket anu disarankeun, maka 300 bungkus kanggo dipasang deui sareng tungtungna tétéla yén totem henteu tiasa maén .mkv .mp4 .wmv .3gp jsb jsb sareng masang vlc! Henteu nuhun! Kanggo pamuter sanés upami sistemna parantos ngagaduhan hiji

    1.    petercheco cenahna

      Waleran abdi sateuacanna ngajawab keraguan anjeun.

  18.   rla cenahna

    Naha tim OpenSuse bakal ngalereskeun Firefox sareng Thunderbird's 25 detik buka reureuh?

    1.    Geraldo rivera cenahna

      Pilarian google pikeun file LibreOfficeTurno.sh teras aktipkeun, éta bakal ngaleungitkeun masalah runtime, libreoffice, firefox, thunderbird, jst.

      1.    rla cenahna

        Kuring ngabayangkeun anjeun hartosna ieu:

        http://en.libreofficeforum.org/node/1591

        Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring di OpenSuse, dina sadaya sebaran sanésna. Mangrupikeun masalah anu kuring henteu mendakan jawaban pikeun sababaraha vérsi OpenSuse sareng éta ngaganggu kuring sabab éta ngan ukur ku tilu aplikasi anu kuring paling anggo (firefox, thunderbird sareng libreoffice).

        Sakitu waé, hatur nuhun kana bantosanna.

    2.    petercheco cenahna

      Ieu ngajawab masalah anjeun:

      Buka Yast sareng buka sambungan jaringan. Di jero arahkeun tab kana DNS sareng nami sistem. Di dinya anjeun mendakan bagian nami PC sareng anjeun kedah pencét handapeun nami host anu disebat Set hostname to ip (loopback).

      Ngahémat teras angkat :).

      1.    rla cenahna

        Kuring nyobian nganonaktifkeun IPV6 dina Firefox sareng Yast nalika kuring ningali pesen anjeun sareng ningali lampu 🙂

        Hatur nuhun pisan, man.

      2.    petercheco cenahna

        Wilujeng sumping 😀

  19.   zirkos cenahna

    Pitunjuk anu saé, anjeun sakumaha biasana nyumbang kana distribusi anu saé ieu. Sacara pribadi, kuring langkung resep miceun (sareng lebet kana TABU) paket "PackageKit" tina waktos dipasang, sabab éta sok nyababkeun kuring sebel.

    Dina pendapat pribadi, pikeun masang hal-hal, zypper parantos cekap sareng aya seueur (sareng Yast2 upami anjeun hoyong nganggo antarbeungeut grafis) kuring masih henteu ngartos naha aya "apper". Hal anu saé pikeun parangkat lunak gratis nyaéta gratis pikeun milih, janten sadayana milih anu paling aranjeunna resep. ^ _ ^

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun pisan réréncangan ... :). Leres naon anu anjeun carioskeun. Apper tiasa kaluar. Kuring salawasna nganggo zypper sareng yast sapertos anjeun.

  20.   nosferatuxx cenahna

    Petercheco, anjeun terang naha 13.2 ogé LTS? atanapi ngan ukur 13.1 anu ayeuna kuring anggo dina desktop .. !!!
    Sanaos abdi gaduh Mint kde dina laptop kuring, kuring parantos nganggona desktop langkung seueur nganggo opensuse 13.1 sareng kuring parantos maca sababaraha kaajaiban 13.2 tapi kuring henteu acan wanti pikeun ngaunduh. !! Nalika kuring hoyong ngarobih Mint tina laptop pikeun anu sanés

    1.    petercheco cenahna

      Ngan ukur 13.1 :). Tangtosna .. Sadaya vérsi openSUSE ngagaduhan dukungan dua rilis salajengna ditambah dua bulan anu anjeun kéngingkeun 20 bulan.

      Inpo nu leuwih:
      https://en.opensuse.org/Lifetime

  21.   Ismogu cenahna

    Hei, aya kajadian anu anéh ka kuring. Kuring parantos masang sadaya codec multimédia, kuring tiasa nonton sadaya jinis pidéo ngalangkungan vlc. Tina mp4, janten Vob. Nanging kamari, 18 Nopémber, Salasa, kuring nganggo paréntah, salaku akar: "Zypper dup" sareng sadayana kacau. …. ngaladénan sadayana mp3, clementine excellente. Nanging, boh parangkat lunak pidéo openSUSE standar, sapertos VLC. Kuring meunang kasalahan ieu:
    «Tanpa modul decoder anu cocog:
    VLC henteu ngadukung pidéo atanapi format audio "h264". Hanjakal teu aya jalan pikeun ngalereskeunana.
    Tanpa modul decoder anu cocog:
    VLC henteu ngadukung format audio atanapi video "mp4a". Hanjakal teu aya cara pikeun ngalereskeunana. "

    Entong bangsat, leres…. uu

    1.    Ismogu cenahna

      jojojo, kuring ngalakukeun sadayana deui, hartosna, kuring balik deui kana naon anu kuring lakukeun sateuacan, sateuacan kuring ningali blog ieu sareng kuring ngalakukeun naon anu anjeun lebetkeun sareng éta tiasa dianggo pikeun kuring, kuring ngalaksanakeun deui sareng éta waé. ; -; : 'v naon pikasieuneun kami.

  22.   Anonimo cenahna

    Hapunten salami hirup abdi anu kuring parantos nyobian ngamimitian openuse bootable ti usb anu kuring henteu kantos sanggup, anu nyiptakeun usb linuxlive pikeun windows sareng unetbootin pikeun linux henteu ngalayanan kuring sigana ngan ukur ku openuse iso, aya penjelasan atanapi pitulung punten? Nuhun sateuacanna..

    1.    noe cenahna

      Halo, anggo rufus, éta henteu ngantep kuring ogé sareng éta sadayana hasil.

    2.    anonim cenahna

      Rufus jalan, tapi ku usb enya sareng anu sanés éta henteu ngamuat kernel nalika prapasang. sakapeung éta ogé gumantung kana pendrive.

  23.   Jonathan cenahna

    Masang Opensuse13.2 Abdi ngagaduhan masalah sareng nyobian mukaan pdf nganggo nutup okular sareng okular tiasa anjeun nyarios kunaon?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hai Jonathan!

      Kami ngarékoméndasikeun anjeun naroskeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab kami disauran Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

  24.   Jose Luis cenahna

    Diénggalan OpenSUSE 13.2

    Kuring nembé atosan ngamutahirkeun OS. Mimitina kuring pikir éta saé, sapertos biasa. Boot rada langkung laun tibatan OpenSUSE 13.1.

    Hatur nuhun kana pituduh na. Éta mangrupikeun rujukan anu saé.

    Pangalusna Wasalam.

  25.   Ivan cenahna

    Saatos masang opensuse 13.2 éta sok naros ka kuring pikeun usb instalasi pikeun masang program naon waé atanapi ngadamel modifikasi naon waé ti saprak éta nyarios yén anjeun moal tiasa ngaksés medium instalasi sareng jalur usb, kuring lebetkeun sareng ngadamel parobihan, kumaha kuring tiasa méréskeun ieu anu kuring sok nyungkeun usb pamasangan

    1.    Konzentrix cenahna

      Halo! Tingali dina daptar Repository upami anjeun parantos ngaktipkeun salah sahiji anu ngarujuk kana medium instalasi, bisi anjeun USB, sareng pareumanana. Éta biasana anu munggaran.

      Salam.

    2.    petercheco cenahna

      Leres pisan. Di Yast anjeun angkat ka repositories sareng di sana anjeun mareuman repo perkawis USB atanapi DVD anjeun :).

      1.    Kirito cenahna

        naon nami gudangna ??? nganonaktifkeun sababaraha hal anu sami terus kajadian.

      2.    petercheco cenahna

        Repository dvd disebatna openSUSE-13.2-0

  26.   Pablo perez cenahna

    Halo, kuring nembé masang suse 13.2, sadayana henteu kunanaon, éta henteu ngan ukur mikawanoh port usb kuring sareng kuring henteu tiasa ngencet iteuk pikeun sambungan wifi, anjeun tiasa ngabantosan kuring?

    hatur nuhun

    1.    petercheco cenahna

      Pasang Kernel Desktop upami anjeun ngagaduhan prosesor 64 bit atanapi 32 bit nganggo PAE:
      https://software.opensuse.org/package/kernel-desktop

      Pikeun milarian terang upami prosésor anjeun ngadukung ngajalankeun PAE:
      ucing / proc / cpuinfo

      Pilihan anu sanésna nyaéta ngédit yast2-> System -> / etc / sysconfig sareng nambihan xhci_hcd dina INITRD_MODULES sareng MODULES_LOADED_ON_BOOT

      1.    Pablo perez cenahna

        Hai Peter, kuring parantos masang Kernel Desktop, reboot komputer sareng sia, kuring henteu terang naha kuring kedah ngalakukeun anu sanés. Di sisi anu sanésna, kuring hoyong nganggo alternatif anu sanés sareng kuring henteu terang kumaha cara na.

        Nuhun kana bantosanana.

      2.    petercheco cenahna

        Hai, Pablo,

        Nya, ieu parantos ahéng ... Ieu henteu pernah kajantenan kuring. Verifikasi dina mios atanapi UEFI yén anjeun gaduh palabuhan USB diaktipkeun saprak upami éta tiasa dianggo tanpa masalah.

      3.    petercheco cenahna

        Alternatif anu kuring pasihkeun nyaéta ngagunakeun aplikasi Yast sareng anjeun lebet kana kategori Sistem sareng / jsb / sysconfig. Sadayana sacara grafis, tapi upami anjeun parantos masang Kernel Desktop ieu henteu diperyogikeun pikeun anjeun.

        1.    Pablo perez cenahna

          Hai Peter, masalah direngsekeun. Hatur nuhun kana naséhat anjeun, kuring asup kana BIOS sareng mémang kuring henteu ngagaduhan port USB anu diaktipkeun, kuring ngaktipkeunana sareng sacara otomatis sagala anu kuring parantos disadap ngakuan éta sareng tiasa dianggo sampurna.

          Hatur nuhun pisan kana sumbangan sareng dedikasi anjeun.
          Pelukan ti Kapuloan Kanaria. (Spanyol)

      4.    petercheco cenahna

        Wilujeng rerencangan, éta anu urang kadieu :).

        Salam dinten ayeuna ti Praha tapi énjing ti Madrid (Spanyol).

  27.   anonim cenahna

    Nuhun kuring nyobian 13.2 kalayan intel dual core, ram 4gb, rtl8187 sareng dina waktos ieu kuring resep, kuring parantos nyobian Ubuntu, Fedora, Mint ... sareng ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring masang Open Suse dina waktos ayeuna sadayana ok , ngan aya masalah alit sareng Jaringan manajemén kedah masang iw, sabab kuring henteu ngagaduhan sambungan internét sabab kuring henteu tiasa nyambung kana wifi, kuring dipasang tina pendrive instalasi ngalangkungan Yast sareng masalahna direngsekeun, hatur nuhun kana kontribusina.

  28.   Jose A. Lopez cenahna

    Kuring miharep ieu mangrupikeun kode anu diperyogikeun pikeun desktop KDE.

    Hatur nuhun pikeun pitulung anjeun.

    Pangalusna Wasalam.

    1.    petercheco cenahna

      Éta pikeun sadaya lingkungan ...

  29.   Cristian Réngifo cenahna

    Halo, sareng éta kedah dilakukeun ku kode? Kuring nembé masang OpenSuse 13.2 sareng nembongan dina modeu grafis pikeun masang apdet, kuring henteu acan nglik Pasang ngantosan waleran anjeun, upami kuring ngalakukeun éta dina modeu grapik atanapi konsol, tetep dituturkeun.

    1.    petercheco cenahna

      Anjeun tiasa ngalaksanakeunana ngalangkungan konsol sareng sareng Yast, tapi konsolna kirang waktos: D.

  30.   Invader_zim cenahna

    Tutor anu saé pisan !! Hatur nuhun pisan éta pisan mangpaat !!

    1.    petercheco cenahna

      Sawangsulna :). Abdi ngemplong.

  31.   gonzalezmd (# Bik'it Bolom #) cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun pikeun panduan. Surak

    1.    petercheco cenahna

      Wilujeng sumping .. Abdi bungah 🙂

  32.   jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

    810 Pakét pikeun ningkatkeun pidangan dina instalasi seger !!!!
    810 !!!!
    Dimana Éta ditempo….!

  33.   Jibril cenahna

    wilujeng siang versi ieu tiasa dilebetkeun online, sapertos versi 11.0

  34.   JUAN CARLOS FERRER cenahna

    Halo, kuring gaduh patarosan, tétéla kuring parantos nganggouseuse 13.2 dina komputer kuring tapi kuring hoyong ngajadwalkeun tugas nganggo crontab, supados pareum sacara otomatis, kuring parantos ngalaksanakeunnana nganggo ubuntu sareng versi openuse anu sanés tapi dina vérsi ieu, éta henteu hoyong ngajalankeun kuring rutin ieu:

    #crontab -e
    20 20 * * * init 0

    Sakumaha anjeun tiasa tingali, kuring ngprogram pikeun mareuman unggal dinten jam 8:20 sonten, tapi henteu ngaéksekusi hukumanana.
    Alguna sugerencia?

    1.    petercheco cenahna

      Tés:

      20 20 * * * pareum -h ayeuna

      o

      20 20 *** poweroff

  35.   Peziarah cenahna

    Abdi hoyong masang opensuse sareng Windows 8 ... tapi kuring nyobian masang éta tina usb sareng, jujur, kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun. Aya titik dimana kuring naroskeun milih disk anu, nalika kuring maca, kedahna anu gaduh gambar iso tina sistem anu kedah dipasang, tapi kuring milih usb "bootable", sareng éta masih naroskeun ka kuring pikeun lokasi anu khusus , sapertos jalur, sareng kuring henteu terang naon anu kedah ditunda: S

    1.    fon cenahna

      Kuring masang USB nganggo program "rufus" kalayan pilihan uefi. Upami waé tinggalkeun disk dimana anjeun badé masang anu nyambung. Abdi henteu ngagaduhan masalah. Kuring nyobian sateuacanna sareng program anu sanés sareng teu aya anu dianggo pikeun kuring.

    2.    petercheco cenahna

      Nyiapkeun usb langsung:

      https://es.opensuse.org/SDB:Live_USB_stick

      Tutorial instalasi (13.2 atanapi Tumbleweed install sami):

      https://es.opensuse.org/SDB:Instalar_openSUSE_desde_el_DVD

  36.   Sebastian cenahna

    Halo sadayana!!! Kuring rada anyar kana linux sareng kuring ngagaduhan masalah sareng sora na. Abdi gaduh kartu sora usb kumargi kartu sora anu kuring gaduh dina komputer kuring kaduruk !!! Masalahna nyaéta sareng PULSE kumargi sareng ALSA soantenna tiasa dianggo kalayan saé tapi sambungan mikroponna ngan ukur dianggo ku alsa sareng ku pulsa éta henteu tiasa dianggo !!! Kuring nganggo WIFISLAX sareng sora sareng mikropon tiasa dianggo pikeun kuring sareng éta nyandak Alsa salaku supir Sora, tapi ku distribusi anu sanés anu ngagaduhan Pulsa, mikropon na henteu tiasa dianggo pikeun kuring !!! Upami aya anu tiasa Candak ngalih ti tekenan dugi ka alim kuring hatur nuhun. Atanapi upami anjeun terang solusi naon, kuring ngarepkeun anjeun tiasa ngabantosan kuring, salam ka sadayana !!!