OpenWifi, proyék sumber terbuka pikeun nerapkeun wifi dumasar kana FPGA sareng SDR

buka wifi

Salila konférénsi FOSDEM 2020 éta diumumkeun pamekaran sumber kabuka munggaran tina OpenWifi "Wi-Fi 802.11 a / g / n" Formulir gelombang lengkep sareng modulasi anu ditetepkeun ku program (SDR, Software Defined Radio) sareng FPGA.

Hal anu matak ngeunaan proyek openwifi éta ngamungkinkeun anjeun ngadamel palaksanaan anu cocog sareng Linux sareng anu ngatur sadaya komponén alat nirkabel, kalebet lapisan tingkat handap dina adaptor nirkabel konvensional anu dilaksanakeun dina tingkat chip anu henteu tiasa diaksés pikeun diaudit. Kodeu komponén parangkat lunak, ogé sirkuit sareng katerangan blok perangkat keras dina basa Verilog pikeun basa FPGA, disebarkeun dina lisénsi AGPLv3.

openwifi ngagunakeun arsitéktur SoftMAC, anu ngakibatkeun palaksanaan tumpukan nirkabel 802.11 utama dina sisi pengendali sareng ayana lapisan MAC anu handap dina sisi FPGA. Subsistem mac80211 anu disayogikeun ku kernel Linux dianggo salaku tumpukan nirkabel, sedengkeun interaksi sareng SDR dilakukeun ngalangkungan kontroller khusus.

Komponén hardware prototipe fungsional kabuktosan dumasar kana Xilinx Zynq FPGA sareng AD9361 Universal Transceiver (RF).

Tina ciri utami ku OpenWifi

  • Dukungan pinuh pikeun 802.11a / g sareng dukungan parsial pikeun 802.11n MCS 0 ~ 7 (sajauh ieu ngan ukur PHY rx). Rencana ngadukung 802.11ax
  • Bandwidth 20MHz sareng kisaran frékuénsi 70 MHz dugi 6 GHz
  • Modeu operasi: Ad-hoc (jaringan alat klien), jalur aksés, stasiun sareng monitoring
  • Palaksanaan FPGA protokol DCF (Distribution Coordination Function) protokol nganggo metode CSMA / CA. Nyayogikeun Frame Processing Time (SIFS) tabuh 10 s
  • Prioritas aksés kanal parameter anu tiasa dikonfigurasi: RTS / CTS, CTS ka dirina, SIFS, DIFS, xIFS, waktos slot, sareng sajabana.
  • Ku interval waktos dumasar kana alamat MAC
  • Bandwith sareng frekuensi anu gampang dirobih: 2MHz pikeun 802.11ah sareng 10MHz pikeun 802.11p
  • OpenWifi ayeuna ngadukung platform Xilinx ZC706 FPGA SDR kalayan transceiver Analog Devices FMCOMMS2 / 3/4, ogé ADRV9361Z7035 SOM + ADRV1CRR-BOB sareng ADRV9361Z7035 SOM + ADRVCR (FPGA + RF) rangkep.

Pikeun administrasi, Utiliti linux standar sapertos ifconfig sareng iwconfig tiasa dianggoogé utiliti sdrctl khusus anu dianggo ngalangkungan netlink sareng ngamungkinkeun anjeun ngatur SDR dina tingkat anu handap (ngamanipulasi register, ngarobih sét waktos waktos, sareng sanés)

Diantara proyék kabuka anu sanés anu ékspérimén sareng tumpukan Wi-Fi, urang tiasa nyebatkeun proyék Wime, anu ngembangkeun pemancar kompatibel IEEE 802.11 a / g / p dumasar kana GNU Radio sareng PC normal.

Kitu ogé tumpukan parangkat lunak nirkabel kabuka 802.11 ogé nuju dikembangkeun ku Ziria sareng Sora (Microsoft Research Software Radio).

Salila tés kinerja, tina data anu dicandak nalika nyambungkeun klien nganggo adaptor USB TL-WDN4200 N900 ka titik aksés basis OpenWifi, diidinan ngahontal throughput 30.6Mbps (TCP) sareng 38.8Mbps (UDP) nalika ngirimkeun data tina titik aksés ka klien sareng 17.0Mbps (TCP) sareng 21.5Mbps (UDP) nalika ngirimkeun ti klién kana jalur aksés.

Ieu démo telepon anu nyambungkeun kana jalur aksés anu ngajalankeun OpenWifi.

Komponén aub dina prototipe munggaran OpenWifi hargana sakitar 1300 euro, tapi aranjeunna ditransferkeun kana piring langkung mirah. Salaku conto, biaya larutan dumasar kana Analog Devices ADRV9364-Z7020 bakal 700 euro sareng dumasar kana ZYNQ NH7020 anu hargana sakitar 400 euro.

ngalesotkeun

Akhirna, pikeun anu resep terang langkung seueur ngeunaan proyék atanapi ngaunduh gambar anu disiapkeun OpenWifi tiasa kéngingkeun ku badé kana tautan ieu.

Di dieu anjeun tiasa mendakan inpormasi ngeunaan panggunaan sareng pamasangan gambar dina kartu SD (gambar dumasar kana versi ARM Linux).

Tina komponén anu ayeuna ngadukung iket, nyaéta: ADRV9364Z7020 SOM + ADRV1CRR-BOB, Xilinx zed + FMCOMMS2 / 3/4, Xilinx ZCU102 + FMCOMMS2 / 3/4, sareng Xilinx ZCU102 + ADRV9371.

sumber: https://fosdem.org


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.