Oracle, Oracle ... ayeuna ngeusi plug-in ODF pikeun MS Office

Oracle parantos nerapkeun a Fee $ 90 per pangguna pikeun ngaunduh plug-in kanggo Microsoft Office anu sayogi tanpa biaya bari dipimilik ku Sun Microsystems.

Alatna ngamungkinkeun pangguna Word, Excel sareng PowerPoint maca, ngédit sareng nyimpen dokumén dina ODF (Open Document Format), nyaéta format anu dianggo ku OpenOffice productivity suite.


Sun, anu kaala ku Oracle awal taun ieu, ngadegkeun proyek sumber terbuka anu nyiptakeun OpenOffice.

Oracle neraskeun sponsor proyék sareng ngajual dua édisi OpenOffice. Édisi standar, pikeun pangguna masing-masing atanapi usaha alit pisan, hargana $ 49.95 kanggo lisénsi anu salamina. Édisi perusahaan, anu meryogikeun sahenteuna 100 pangguna, nambihan fitur sapertos konektor Microsoft SharePoint sareng SDK (kit pangembangan perangkat lunak), sareng biaya $ 90 kanggo lisénsi anu salamina.

Sahenteuna 100 pangguna ogé diperyogikeun pikeun mesen plug-in ODF, numutkeun halaman wéb Oracle. Salaku tambahan, palanggan anu hoyong nampi apdet di pikahareupeun ogé kedah mésér kontrak dukungan, anu hargana sakitar 22 persén biaya lisénsi per taun.

Colokkeun ODF ngamungkinkeun nyayogikeun interoperabilitas antara platform Microsoft sareng ODF, didukung ku lobi anu kaitung IBM, EMC sareng Oracle diantara anggotana.

Sedengkeun Microsoft nambihan dukungan pikeun ODF kalayan dibébaskeun Office 2007 Service Pack 2 taun kamari, "langkah" ieu ku Oracle tiasa ditujukeun pikeun "néwak" perusahaan-perusahaan anu hoream ningkatkeun Kantor 2003, tapi hoyong kéngingkeun sadayana bentuk kasaluyuan ODF .


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Koswara cenahna

    Kuring parantos masang oracle dina ubuntu 10.4 sareng nalika kuring angkat ka awal oracle browser henteu ngantep kuring ningali skrip anu kuring unduh kana database sareng éta ogé henteu ngamungkinkeun kuring nyiptakeunana. Kuring nganggo chromer atanapi firefox henteu ngantepkeun éta naon anu bakal disababkeun?

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Halo Koswara! Kaleresan kuring henteu terang naon anu anjeun carioskeun. 🙁
    Surak! Paul.