Parangkat lunak gratis sareng kabuka: Pangaruh Téknologi dina Organisasi

Parangkat lunak gratis sareng kabuka: Pangaruh Téknologi dina Organisasi

Parangkat lunak gratis sareng kabuka: Pangaruh Téknologi dina Organisasi

Pamakéan Parangkat Lunak Gratis sareng Buka terus ningkat, tapi henteu ngan ukur diantara individu sareng individu anu sumanget, anu resep kana téknologi, sareng anu sanésna, tapi ogé di antara Organisasi Publik sareng Swasta, ogé diantara Organisasi Panilitian Pendidikan sareng Ilmiah.

Sadaya ieu dugi ka seueur kusabab paménta anu mecenghul salaku trend di antara Organisasi pikeun ngirangan biaya produk, lisénsi sareng tanaga kerja anu disertifikasi dina produk komérsial, propriétari sareng katutup, salian ti ngamangpaatkeun kaunggulan énggal tina naon anu ayeuna dikenal salaku "Awan" sahingga tiasa nyiptakeun deui sareng ngarobih dirina sacara digital.

Aplikasi sareng Solusi Parangkat Lunak Gratis sareng Buka

perkenalan

Dinten ayeuna jelas kahartos éta Pamakéan Aplikasi, Sistem sareng Solusi dumasar kana Parangkat Lunak Gratis sareng Buka ngagampangkeun sareng nurunkeun biaya prosés sisipan sareng inovasi dina dunya ékonomi digital, ogé sumbangan Komunitas Perangkat Lunak Gratis ngalangkungan inovasi kabuka ngabantosan Organisasi pikeun langkung gampang ngadopsi transformasi digital.

Nalika Komunitas Gratis sareng Komunitas Terbuka nyebarkeun, ngabagi sareng kolaborasi saling, éta nyiptakeun jaringan pangalaman, sangat berharga sareng produktif., sami sareng tahapan Abad Pertengahan Kamanusaan nalika Lalaki jaman Renaisans ngabagi kreasi, pamanggihan, panilitian sareng pamanggihan, ngajantenkeun urang janten Paguyuban anu langkung manusiawi, kreatif sareng produktif.

Kituna, éta henteu rahasia pikeun saha waé anu ayeuna, éta Parangkat Lunak Gratis sareng Buka ngabantosan organisasi napigasi sareng maju dina jalur pikeun transformasi digital, pikeun ngaréspon ku cara lincah sareng épéktip kana tungtutan bisnis anu beuki nambahan sareng ngagancangkeun.

Aplikasi sareng Solusi Parangkat Lunak Gratis sareng Buka

eusi

Pentingna Parangkat Lunak Gratis sareng Buka dina Organisasi

Program sareng sistem Perangkat Lunak Gratis sareng Buka nyayogikeun épisiénsi anu diperyogikeun, kalenturan sareng kaamanan kalayan biaya murah pikeun ngahontal transformasi digital, ngémutan yén alesan pikeun ieu kusabab béda hébat antara budaya sareng filsafat Parangkat Lunak Gratis sareng Buka sareng Parangkat Lunak Swasta sareng Tutup, nyaéta dina modél pamekaran masarakat, sabab justru ti dinya timbul inovasi.

Organisasi anu ayeuna sareng pikahareupeun bakal ngagaduhan nilai pasar anu langkung luhur nyaéta anu ngagaduhan "aset digital" anu pangsaéna. Nyaéta, program, sistem, sareng platform anu langkung saé anu tiasa nyayogikeun réspon anu lincah sareng épéktip pikeun konsuménna di satengahing gancangan ieu kamekaran sareng pamekaran komérsial sareng téknologi, internal sareng global, supados kéngingkeun kaunggulan kompetitif sareng ngahontal kasuksésan organisasi. .

Fokus Organisasi naon waé anu ayeuna nyaéta sareng kedah janten anu pangpayunna dina prosés ngahijikeun sareng ningkatkeun asét digitalna janten langkung kompetitif, sareng nyayogikeun langkung seueur jasa anu langkung saé pikeun palanggan / pangguna sareng wargana dina hal sektor publik. Ieu, di luhur sadayana, pikeun nyanghareupan parobihan anu diusulkeun ku anu disebatna transformasi digital jaman ayeuna.

Utamana Parangkat Lunak Gratis sareng Terbuka dina industri Panilitian sareng Pendidikan, Télékomunikasi, Perbankan, Kaséhatan sareng Manajemen Publik, ngagaduhan seueur sumbangan dina hal solusi anu dipercaya, lincah sareng fleksibel pikeun sadaya jinis sareng ukuran Organisasi.

Masih beuratna prosés palaksanaan anu panjang anu tiasa kajantenan kusabab parobihan budaya sareng téknis anu meryogikeun prosés transformasi digital dumasarkeun kana parobihan tina Parangkat Lunak Swasta sareng Katutup janten Parangkat Lunak Gratis sareng Buka.

Solusi anu aya dumasar kana Parangkat Lunak Gratis sareng Buka

Parangkat lunak gratis sareng kabuka tiasa dianggo dina seueur daérah Organisasi, anu kami ngan ukur nyebatkeun sababaraha daérah sareng sababaraha conto panggunaan sareng / atanapi Aplikasi anu gunana di jerona.

Tim Server

  • Surat: sendmail, postfix, qmail, exim, kurir, zimbra, poen-xchanges, kolab, citadel
  • Agenda: sogo
  • web: apache, ngix
  • Rékaman: Samba
  • DHCP: dhcpd
  • DNS: ngabeungkeut
  • NSF: nfs-kernel-server
  • FTP: proftpd, vsftpd, pureftpd
  • SSH: openssh-server
  • LDAP: openldap, apacheds, opendj, 389 server diréktori
  • NTP: ntpd
  • Citak: cangkir
  • Proksi: cumi, dansguardians
  • firewall: monowalld, endian, pfsense
  • IPS / KTP: snort, meerkat, bro, kismet, ossec, tripwire, samhain, aide
  • Basis data: postgres, mariadb
  • Telepon IP: tanda asterisk, vitalpbx, issabel, elastix, freepbx
  • Manajemén dokumén: alfresco openfiler
  • Manajemén Bisnis: odoo, opencrm
  • Pangimeutan: nagios, kaktus, zenoss, zabbix
  • rojongan: glpi, ostikét
  • Ciptaan: ocs-inventarisasi
  • Kloning: proyék halimun
  • Jasa Messenger: gammu, gajim, jabber,

Parabot Pamaké

Aplikasi sareng Solusi Parangkat Lunak Gratis sareng Buka

kacindekan

Kiwari, sakumaha urang tiasa tingali saatos maca ieu publikasi, jelas yén Organisasi Naon waé tiasa nganggo sababaraha dorongan sareng dukungan pikeun ngadukung sistem komputer anu penting ku nyalira ku ngagunakeun Perangkat Lunak Gratis sareng BukaHartosna, kanyataan ieu parantos janten kanyataan anu dimungkinkeun.

Ayeuna, aya seueur proyék aplikasi parangkat lunak gratis sareng terbuka pikeun Organisasi alit sareng sedeng, kalebet Distribusi Linux anu kalebet sakumna aplikasi anu ditujukeun pikeun bisnis atanapi perusahaan perusahaan, umum atanapi swasta.

Sakabéh pasar sakitar perangkat lunak gratis sareng terbuka ayeuna aya, Organisasi swasta (Perusahaan) atanapi Independent (Komunitas) anu nawiskeun pangrojong sareng pamekaran, anu parantos berhasil nunjukkeun carita suksés di perusahaan ageung sareng administrasi publik, sareng anu ayeuna, conto palaksanaan sareng panggunaan ieu mangrupikeun panji anu nunjukkeun yén perangkat lunak gratis sareng terbuka mangrupikeun hal anu nyata.

Pondokna, parangkat lunak gratis sareng terbuka ngamungkinkeun urang ngahémat biaya dina lisénsi, sareng nerapkeun sababaraha jajaran Sistem Inpormasi, anu biasana dilaksanakeun dina lisénsi perangkat lunak propriétis sareng katutup.

Sadaya ieu dina arsitéktur kabuka, anu dina gilirannana ngajantenkeun langkung gampang pikeun aranjeunna pikeun sacara mandiri janten mandiri ti pabrik sareng muka panto ka pasar anu langkung ageung tina padagang anu sanésna pikeun kéngingkeun produk sareng dukungan.

Sareng dinten parantos sumping nalika parangkat lunak gratis sareng terbuka parantos ngagulingkeun kapercayaan lami yén Perangkat Lunak Gratis sareng Buka mangrupikeun hal anu gampang gagal sareng henteu didukung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   arazal cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun pisan sareng akurat, sakumaha anu diarepkeun tina Linux Post Install (LPI).

    Dina raraga teu ngulang deui dina jero tulisan, koméntar yén dina dunya anu ideal sareng perangkat lunak proprietariasi kedah aya hubunganana sareng kamanusaan sakumaha ubarna (kuring nyarios sacara lega supados teu aya anu salah nafsirkeun kuring) nyaéta, dasar anu perlu sareng penting anu éta kedah sareng kedah universal sareng gratis teras aspek pembayaran anu sanés.

    Kalayan conto ieu kuring hoyong ngabayangkeun yén upami anjeun leres-leres hoyong ngamajukeun kamekaran kamanusaan tanpa hubungan, éta moal tiasa dilakukeun cara anu sanés (sapertos anu parantos dilakukeun ti mimiti komputasi) nyaéta perjanjian umum ku perusahaan anu ngarobih produk na. ditutup sacara standar ku kanyataan ngan ukur aya di mana waé kusabab perjanjianana sareng pabrik sareng pamaréntah sareng lembaga.

    Salaku Linux Post Install ogé nganyatakeun, naon anu kahontal ku ieu nyaéta nyiptakeun biaya tambahan anu, sanaos tiasa langkung luhur atanapi langkung handap, bahkan dianggap sadayana - khususna dina waktos anu saé - ngandung kagumantungan kana merek éta sareng produkna, sabab éta Aranjeunna ngatur nempatkeun sarébu halangan upami anjeun hoyong kaluar tina éta. Sabalikna, kaayaan bakal béda pisan, dunya komputasi perangkat lunak gratis di mana lembaga tiasa mandiri (kukituna ngahontal langkung kaamanan sareng karusiahan kusabab aranjeunna tiasa gumantung sareng nyumbang diri sacara langsung), kalayan ieu henteu aya perusahaan anu tiasa memeres atanapi meresan artos ti aranjeunna. pangaruh Nagara mana wae ku katergantungan yén éta panginten parantos didamel ku perusahaan anu tangtu, dina hal ieu, IT.

    Singketna, pikeun sadayana anu dikedalkeun ku Linux Post Install, Software Gratis mangrupikeun anu kedah ditawarkeun sareng ditingali ku lembaga, sareng kumargi éta pangguna anu milih sareng ngarugikeun pilihan propriétari, sareng henteu ngajantenkeun propriétis janten standar de facto .

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Hatur nuhun kana koméntar anjeun, anu dina waktosna parantos tepat waktos sareng ngalengkepan eusina, nyaéta diajar, panggunaan sareng masifisasi Perangkat Lunak Gratis sareng GNU / Linux

    Ieu salah sahiji anu ngagaduhan eusi anu sami dina hartos anu sami: https://blog.desdelinux.net/aprender-software-libre-gnu-linux-sin-instalar-nada/