OS X vs Linux: gelut pamungkas

Kuring kantos ngabela total parangkat lunak gratis, sahenteuna salami 6 sasih dimana kuring ogé ngagaduhan jaman troll Gnu, jaman dimana kuring ngritik sagala rupa anu sumping de Windows komo deui pisan, anu asalna apel. Visi kuring parantos robih sakedik-sakedik, panginten kusabab kuring henteu percanten deui yén kahirupan dina pc penting pisan pikeun nyusahkeun lisénsi sareng rempah-rempah anu sanés, janten ayeuna kuring bakalan nganggo sadaya sistem operasi anu dijalankeun dina mesin kuring.

Tina sagala hal anu didadarkeun di luhur, ideu nyobian dipasang OS X Salju Macan, dina laptop satengahna anu sakarat, anu kuring ngagaduhan saatos saminggu berjuang sareng berjuang sareng instalasi sareng pembaruan.

Sakali instalasi parantos réngsé, kuring ngobrol sareng rerencangan kuring Gaara ngeunaan ngadamel tulisan pikeun ngabandingkeun kinerja Osx y Linux sareng grafik AMD Turionx2 PC sareng Mobilitas Radeon 4650.

Nalika anjeun sumping ka OS X, hal anu mimiti anu anjeun tingali nyaéta desktop anu éndah, pintasan keyboard sareng sababaraha program anu tos dipasang, gunana pisan sakumaha Time MesinTapi kumaha upami kinerja chip grafik PC?

Kantun performa anu handap, tapi henteu tiasa dianggurkeun, mesin éta miceun langkung seueur prosesor tibatan grafik, kecuali pikeun kaulinan, tapi hal anu paling matak nyaéta anu sadar yén ngan aya 4 atanapi 5 kartu, anu ngamungkinkeun ngagunakeun akselerasi grafik pikeun nonton pilem, janten Upami anjeun gaduh prosesor sapertos Intel i3 atanapi langkung handap, tong ngarep-ngarep bisa ningali 1080p kalayan lancar, ogé henteu ngarepkeun HD flash.

Tina sadaya pangotéktak kuring parantos nyobian, Firefox, Safari, Google Chrome y Opera Salajengna, hiji-hijina anu ngagunakeun akselerasi gpu, parantos paling dipikacinta opera (ngarobih)janten kuring teu ngagaduhan pilihan tapi nganggo anu ieu.

Dina bagian gim, kuring reuwas ningali sababaraha palabuhan sapertos Pro Évolusi atanapi Fifa, salian ti ningali aya komunitas anu didédikasikeun pikeun porting game ieu (Kuring henteu terang kumaha aranjeunna bakal ngalaksanakeunana). Kinerja di buruan rada goréng upami anjeun henteu gaduh grafik atanapi CPU anu hébat, tapi éta ogé tiasa diputer.

Jumlah aplikasi sigana rada handap pikeun kuring, sareng kaseueuran anu kuring resep, kuring kedah mésérna, tapi enya, sababaraha anu aya, leres-leres patut, sakapeung henteu aya gunana pikeun gaduh 5 pamuter musik, upami moal aya anu ngarepkeun harepan. Sugan didieu aya kauntungan utama OS X on Linux, gaduh aplikasi komérsial sapertos MS Kantor, DJ Virtual, suite Adobe atanapi Steam.

Stabilitasna lumayan hébat sareng uni na sareng tampilan anu dijaga sareng hormat pikeun tampilan sareng nu raos tina platform ku sadaya aplikasi, janten janten alternatif Windows anu saé. (Ayeuna upami anjeun mutuskeun badé nyobian dina Mac atanapi a Hackintos tina potongan anu sami kanggo 300 atanapi 400 euro kirang.)

Akhirna, kuring parantos merhatoskeun yén CPU manaskeun kirang ti di Windows o Linux, Abdi henteu terang kunaon….

Sadaya anu nyarios, kuring sacara terbuka ngritik kasusah kustomisasi anu dipibanda OS X, kritis sababaraha pilihan anu aya dina panel preferensi, tempat dimana Linux éléh ku urug. Upami aya anu urang resep Linuxers, nyaéta tiasa ngalakukeun komputer urang naon anu dipikahoyong: D.

nu ATI en Linux, Kuring ngulang deui, aranjeunna henteu tiasa dianggo dina Laptop nganggo supir gratis, dinten ieu teuing panas anu nyababkeun éta bahaya. Di Linux urang gaduh perpustakaan akselerasi pidéo pikeun sadayana ATI / AMD hal anu di OS X teu aya atanapi sahenteuna milik kuring henteu jalan.

Terminal OS X y Linux Aranjeunna sami, nyatana kuring tiasa nyobian kaseueuran paréntah sareng aranjeunna tiasa dianggo.

Linux masih siga platform anu langkung saé pikeun pamekaran, hiji-hijina cara pikeun nyusun OS X anu anjeun parantos mendakan, éta parantos masang bagja Kode Xcode, Abdi henteu mendakan cara séjén pikeun ngalakukeun éta tanpa éta.

Upami anjeun henteu peryogi aplikasi komérsial, kuring masih yakin éta Linux minuhan sadaya sarat sareng upami sanésna anjeun hoyong dipiceun Windows sareng gaduh pc anu stabil pisan, tapi tanpa nyingkahan kaseueuran aplikasi anu anjeun anggo, OS X éta hal anjeun.

Dina akhir sadayana, kuring masih mikir yén gunana pikeun mareuman sistem operasi tunggal, kuring tetep sumanget bébas sareng teu aya anu langkung menarik tibatan terang kumaha ngagunakeun sagala hal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

55 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Tapi anjeun henteu acan pensiunan?

    1.    Perancis cenahna

      Abdi sapertos Michael Schchacher, sakapeung kuring nembongan deui xD

    2.    Koratsuki cenahna

      Sadérék wani, anjeun muncul, salam, blog anjeun lasut, anjeun henteu badé ngalakukeun anu énggal?

  2.   elav <° Linux cenahna

    Sigana mah kuring parantos ngahontal titik anu ngabandingkeun Windows vs OS X vs Linux sigana henteu leres pikeun kuring, leres pisan.

    OS X OS pikeun pangguna anu daék mayar seueur pikeun Hardware sareng sadayana tiasa dianggo mimitina. Di hiji sisi sadayana bakal saé, éta bakal tiasa dianggo pisan, tapi di sisi séjén anjeun kaleungitan 98% (atanapi langkung) kontrol kana Sistem anjeun. Cocog pikeun Désainer atanapi pangguna anu damel sareng Multimedia sareng anu ogé ngagaduhan Kit of Gadgets lengkep (iPhone, iPad, iMac atanapi MacBook).

    Windows OS pikeun pangguna anu daék mayar seueur Software sareng sadayana tiasa dianggo saatos nempatkeun seueur supir. Éta masih éndah tapi sadayana éta paling henteu "diaksés sareng dianggo", salaku tambahan, anjeun kaleungitan 99% (atanapi 100%) kontrol kana Sistem. Cocog pikeun Gammers.

    Lisénsi / Linux Ubuntu OS pikeun pangguna anu daék mayar (meureun) pikeun ngajaga hardware sareng proyék anu cocog. Éta tiasa janten saé anu dipikahoyong ku pangguna, salami aranjeunna nambihan kreativitas sareng imajinasi kana desktop atanapi window manager anu aranjeunna anggo. Gawéna hadé dina 90% komputer, sareng anjeun gaduh kontrol 99% (atanapi 100%) kana sistem anjeun. Cocog pikeun pangguna anu hoyong diajar, programer atanapi anu henteu daék ngalebetkeun panerapan Redmond sareng Cupertino.

    Kurang leuwih aya kuring ningali éta hal.

    1.    Annubis cenahna

      Sigana mah kuring parantos ngahontal titik anu ngabandingkeun Windows vs OS X vs Linux sigana henteu leres pikeun kuring, leres pisan.

      Lalaki, kuring ningali yén kuring henteu ngan ukur hiji anu ngabandingkeun ieu ngababarkeun anjeun 🙂

    2.    éléktron222 cenahna

      +1 Abdi satuju sareng anjeun.

    3.    moony cenahna

      Koméntarna teu sampurna. Saé pisan. Anjeun nguatkeun sadaya anu kami baca dina internét salami lima taun ka tukang !!!
      Aya sababaraha poin deui anu henteu muncul sabab henteu "éksternal" atanapi "obyektif" ... tapi hayu urang tingali naha kuring résiko nunjukkeun aranjeunna sakedik:

      Os X: OS pikeun pangguna despotik, sering sombong sareng daya beli anu luhur. Bisnis sareng pikiran duniawi sareng sensibilitas pikeun desain sareng ciptaan. Percaya kana hukum pasar salaku agama. Gorila, neoliberalis sareng individu "trendi sareng avant-garde" milih sistem ieu

      Windows: Naha anjeun hoyong ngatur mp3 modis sareng ngaunduh haratis? Naha anjeun hoyong ngawartosan ka réréncangan anjeun ngalangkungan jaringan sosial kumaha umum sareng kasarna hirup anjeun? Naha anjeun badé ngaunduh seueur pilem Hollywood dugi panon anjeun jelas? Naha anjeun hoyong maén sareng maén kusabab kolot anjeun Sareng cinta teu aya. Naha anjeun badé ngajalankeun SME atanapi perusahaan sareng anjeun peryogi parangkat lunak propésional? Naha anjeun hoyong ngaraoskeun "kaamanan" sareng kakuatan antipirus. Pilih sistem ieu.

      GNU / Linux: Upami aya kajadian dina kahirupan anjeun anu ngajauhkeun anjeun tina kasuksésan sareng babaturan sakolana saprak anjeun alit sareng budak awéwé henteu ningali anjeun ... upami anjeun henteu tiasa ngagaduhan bal pikeun nganyatakeun diri sakumaha anu anjeun pikahoyong sareng seueur kali aranjeunna mendominasi anjeun ... bales dendam ngalangkungan linux, palinter sareng terang langkung seueur tibatan sadayana monyét sanés anu ogé ngoperasikeun pc tapi henteu ngartos nanaon! Ti dieu, ka hareup urang bakal ngadominasi dunya. Husus pikeun proyek sosial anu henteu bérés dimana waé sareng LSM anu hoyong ngabersihkeun dosana. Ngarasa langkung saé tibatan manusa leutik anjeun: Linux.

      banyolan ¿hahahaha !!!! salam jalma.

      1.    Katilu cenahna

        koméntar ieu henteu pas pisan sareng judul tulisan

  3.   Windousian cenahna

    Éta ngan ukur tiasa janten hiji?

    1.    Perancis cenahna

      Kuring nyatakeun ieu di handap, kuring henteu wareg ku terang kumaha ngagunakeun ngan ukur hiji, anjeun moal terang dimana hirup anjeun bakal nyandak anjeun, bahkan kahirupan damel anjeun :).

      1.    kawani cenahna

        Teras abdi parantos beres, tiasa nganggo sadayana hahahaha.

        Nya, BSD kecuali apel ogé tangtosna ...

      2.    Windousian cenahna

        Tapi naha anjeun parantos nyanghareupan dua sistem atanapi henteu? Saha anu parantos kéngingkeun gelut akhir?

        Kuring bakal jujur ​​sareng anjeun. Pikeun judulna kuring ngarepkeun éntri anu langkung serius. Kuring ngabayangkeun pidéo sapertos dina YouTube, dimana Tux merjuangkeun logo Windows. Atanapi anu sanés dimana ninja Tux nyanghareupan robot.

        1.    pandev92 cenahna

          Hahaha Abdi henteu tiasa ngadamel pidéo, anu seueur jalma nyarios henteu suar flash xD…, ahahahaa. Kuring henteu nyatakeun saha anu meunang, masing-masing aya, tapi kuring jelas :).

          1.    kawani cenahna

            Dina Mac aya aplikasi anu disebut iMovie upami anjeun henteu terang

          2.    pandev92 cenahna

            Mhh kuring henteu sadar, kuring bakal ningali naon anu kajantenan.

          3.    nano cenahna

            Anjeun nyieun gambar sareng ngahirupkeunana ku CSS3 atanapi Javascript + kanvas. Éta aya kumaha, aya kumaha ...

  4.   logos cenahna

    Bener nya éta pikeun harga MAC sigana mah snob langkung ti naon waé. Tapi saha waé anu hoyong nyéépkeun éta hakna tangtosna, sabab éta sistem anu saé. Anu henteu, proyek dasar katingalina saé pisan, nyangking panganteur anu sangat gaya tapi gancang sareng enteng pikeun tiasa dianggo dina komputer anu kirang kuat 😀

  5.   biomas cenahna

    Sabalikna. Boro-boro teuing aya babandinganana. Abdi hoyong ningali babandingan sareng pamekaran GNU / Linux ayeuna, supirna, lingkungan grafis jsb.

  6.   rudolph Alexander cenahna

    Hayu tapi ku harga mac, upami urang ngabandingkeun mac ngalawan pc, éta hardware upami éta sistem operasi, hayu urang jujur, ngagunakeun sistem apel sanés jalan anu leres, anjeun moal ngagaduhan dukungan sareng pastina langkung ti sakali anjeun bakal ngagaduhan masalah sapertos anu anjeun parantos dina masang éta anu nembe dingaranan. (sareng anjeun mayar). Masing-masing sistem ngagaduhan pro sareng kontra, sistem mac henteu ngijinkeun sacara sah, kuring teu maliré windows pikeun masangna dina hardware mac (sanaos tiasa) upami microsoft nawiskeun ieu salaku dukungan, sareng linux ogé sahenteuna aya versi anu ditakdirkeun pikeun mac . Sistem mac cukup beresih, tapi anjeun kedah mayar duanana perangkat keras sareng parangkat lunak (anjeun tiasa mendakan sumber terbuka mac atanapi kompilasi, sigana kuring henteu milarian éta.) Aranjeunna lasut detil dasar anu anjeun henteu namina ieu.

    1.    Perancis cenahna

      Nya anjeun kedah ningali ogé, kuring henteu resep kana dukungan Apple, atanapi dukungan Windows sareng dina Linux malah kuring gaduhna tapi kuring mayar redhat atanapi anu sapertos kitu. Anu jelas nyaéta anjeun tiasa masang pc sapertos mac, pikeun 400 atanapi 500 euro kirang upami anjeun terang milarian, éta henteu hésé teuing.
      Sigana mah album singa hargana 20 euro ...

      1.    kawani cenahna

        Albeum Snow Leopard hargana € 29 sareng ojo, update, anjeun kedah gaduh Leopard for the hell, upami sanés albeum éta henteu pantes.

        1.    pandev92 cenahna

          Émut yén anjeun henteu kedah mayar xD, nyatana upami anjeun masang macan tutul bajak laut, anjeun moal terang, sabab éta henteu nyungkeun serial atanapi naon-naon.

          1.    kawani cenahna

            Nya tangtosna, tapi total éta € 29 yén upami aranjeunna henteu cicing di bank piggy.

        2.    Demenus cenahna

          Nyatana, jéntré yén gaduh Leopard henteu perlu, kuring parantos ningkatkeun ti Macan sareng waktos-waktos anu kuring dipasang deui ngan ukur peryogi pembaruan DVD, éta henteu ngalakukeun verifikasi, enya, anjeun bakal kaleungitan paket aplikasi iLife

  7.   éléktron222 cenahna

    Babandingan kinerja / biaya sigana mah tipuan pikeun kuring, dina aspék grapik kuring ningali desktop anu langkung éndah, ogé mayar $ 10 kanggo aplikasi anu tiasa dilakukeun ku skrip. Ku jalan kitu mayar program teras pikeun pembaruan aranjeunna sareng sadayana anu disimpen kuring tiasa dilapis emas pc kuring. Teras nyarioskeun yén komputer anjeun henteu tiasa ngajalankeun OS énggal sareng nalika ningali anu sami sareng tilu pembaruan.

    1.    pandev92 cenahna

      Lalaki di dunya sadayana dibayar, kuring henteu ningali masalahna, kuring parantos nyarios yén kuring moal mésér mac, tiasa ngajalankeun éta dina komputer kuring, janten upami aranjeunna moal nipu kuring xD.

      1.    nano cenahna

        Sadayana dibayar? Éta sooooo baraya ... Kuring henteu mayar artos kanggo nganggo mint Linux. Atanapi kuring henteu mayar hard disk pikeun 140gb disk anu kuring nyandak tina laptop anu rusak sareng ayeuna kuring nganggo disk anu tiasa dicabut xD ...

        Anjeun tiasa mayar ni'mat ku ni'mat atanapi kajahatan ku "karma" (murphy….) Tapi saé.

    2.    DwLinuxero cenahna

      Tapi dina KDE kumaha anjeun nempatkeun ménu aplikasi sapertos dina OSX sareng Unity?
      Penting pisan pikeun ngagaduhan rohangan bébas sareng ngatur sadaya ménu kalayan nyaman
      Di sisi sanésna muka gambar éta henteu goréng, tapi éta kedah tiasa nyiptakeun téma albeum buku (saolah-olah anjeun ngalangkungan lambar / poto) atanapi program anu saé dina gaya Garageband (rosegarden estetika ti taun pir) ogé anjeun kedah ngaco sareng konfigurasi Jackd, sareng pencét + jackd kusabab aranjeunna silih gelut supados rumit pisan OSX langkung saé
      Wasalam

  8.   hexborg cenahna

    Wilujeng !! Tulisan terakhir ieu janten unggulan. Unggal waktos kuring langkung resep blog ieu.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun 😀 😀

  9.   ngahasilkeun cenahna

    Nya, pikeun pendapat anjeun ... sareng hayu, tanpa ninggali naon anu murni pendapat pribadi, kuring terang yén seueur jalma yakin yén éta mangrupikeun tipu daya, sareng kanyataanna harga-na mahal pisan, tapi contona laptop Apple. .. batréna tahan pisan Aranjeunna terang pisan, aranjeunna henteu panas, trackpad mangrupikeun kabagjaan sareng layar langkung sami, kuring resep sistemna, tapi tangtosna, éta masihan anjeun seueur kabébasan, didinya saha waé anu ngagunakeun naon anu dipikahoyong. Sanaos sistem anu kuring paling resep nyaéta Linux, kuring henteu tiasa nyumputkeun yén laptop abdi ngagaduhan umur batré pabrik 40 menit sareng éta ngagaduhan masalah kasaluyuan perangkat keras bahkan kalayan Windows, janten € 1000 kanggo hawa macbook tiasa dibanderol (laptop abdi biaya 550 ).

  10.   dongéng cenahna

    Abdi hoyong nyobian mac-osx, sareng kuring badé nyobian janten tukang ngaganti, hiji-hijina hal anu ngahambat kuring nyaéta komputer kuring, anu ngagaduhan indung "maot", tapi kuring ngawangun anu sanés.

    1.    pandev92 cenahna

      Upami hiji dinten abdi peryogi bantosan, punten naros :), ieu kuring ngabantosan naon waé, supados teu aya anu méakkeun saminggu nyobian sapertos kuring ehehe.

  11.   e2391 cenahna

    Tulisan anu saé! Kuring bakal tetep nganggo kalimat akhir anjeun sareng koméntar Elav.

    Kuring ningali OS salaku pakakas. Masing-masing bakal ngagunakeun anu paling cocog pikeun kabutuhanana.

    Salam!

    1.    moony cenahna

      «Adaptasi kana kabutuhan urang» .. sareng adaptasi pikeun kabutuhan kabébasan di daérah mana waé (ogé anu virtual) masarakat atanapi dunya, huh, haha ​​.. Kuring nyarios anjeun kedah.

  12.   TDE cenahna

    Jigana Chromium / Chrome nganggo Percepatan GPU ti vérsi 11, sareng urang badé stabil 17, sareng 19 dina pamekaran. Anjeun kedah nyerat ngeunaan: umbul tab sareng aktipkeun anu saluyu.

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring parantos nyobian, tapi nalika ngalakukeun tés akselerasi, éta tetep henteu hasil, dina safari kuring ogé ningali kumaha carana, tapi kuring henteu mendakan jalan.

  13.   Alf cenahna

    Kuring nganggo Mac sababaraha dinten dina padamelan terakhir anu kuring gaduh, sareng upami kuring nyimpen artos kanggo ngagaleuhna, naha tina layar anu CPUna macét (sadayana dina hiji waktos aranjeunna nyarioskeun ka aranjeunna) atanapi hawa macboc.

    Abdi resep pangalaman Mac.

  14.   nano cenahna

    Mweh, kuring salah sahiji dealer sampah anu nyandak naon anu aranjeunna kéngingkeun sareng nga-hirupkeun deui ... Sareng Linux parantos ngalayanan kuring pikeun ieu. Nyatana, sababaraha waktos ka pengker kuring ngagaduhan Mac anu lami sareng lemes di bumi réréncangan, ogé laptop taun 2005, sareng éta bieu dihurungkeun ... Saatos angkat sareng réréncangan éléktronik (enya, kuring ngurilingan diri ku jumlah anu ageung tina geeks ti sadaya kelas) teras kuring mimiti ngalungkeun distro ... kuring masih henteu tiasa kéngingkeun anu 100% dianggo pikeun kuring tapi upami aranjeunna ngamangpaatkeun kuring janten 92% kapasitas na (Debian anu pangsaéna pikeun ieu, éta ngadukung sadayana kotoran) ...

    1.    kawani cenahna

      DamnSmall Linux

    2.    Koratsuki cenahna

      Sapuk satuju, bahkan kuring parantos didasarkeun kana éta, henteu sadayana tiasa 10Gb RAM sareng i7, ogé low-end urang hirup di planet bumi xD.

  15.   moony cenahna

    ..ogé, urang sadayana gaduh kabébasan pikeun panjara, teu aya masalah. NGABARAKATAK !!
    Pikeun étika .. pikeun kamekaran komunikasi (sareng sanés kusabab anjeun gaduh kahirupan atanapi henteu dina komputer), tong nganggo anu provatif sanaos éndah. Teu aya hubunganana sareng janten troll GNU atanapi efisiensi sistem operasi. SL mangrupikeun parangkat lunak sosial. sanés alat ti pasar swasta. Hayu, anjeun parantos terang sadayana ieu. Janten etika !! bantosan dunya sareng pikir éndah !!

  16.   rodolfo arguello cenahna

    Mac tiasa langkung gancang (ku mata taranjang) tapi aranjeunna terbatas, langkung gampang ngaoptimalkeun sistem operasi kana pakakas anu kawates salaku mac (kumargi aranjeunna mutuskeun hardware anu mana anu kedah dipiceun sareng konfigurasi mangrupikeun pro salaku con), tibatan PC aya seueur pisan, abdi hoyong tiasa ngaoptimalkeun pamasangan dina Linux sapertos kieu (anu anjeun tiasa tapi peryogi lami, hiji-hijina distro anu ngalakukeun éta nyaéta gentoo). Abdi hoyong terang upami éta langkung gancang ngamimitian sareng kinerja. Ku ngan ukur kernel anu dioptimalkeun pikeun perangkat keras anu tangtu, sareng kompilasi program pikeun CPU. Upami aya pangguna gentoo wartoskeun ka kuring pikeun ngabagi pangalaman éta.

  17.   Ares cenahna

    Lanceuk kuring badé ngalih ti Ubuntu ka MacOSX lami-lami teuing, hanjakalna saatos pembotolan, anjeunna tetep ngamuat sareng henteu ngalirkeun percikan sareng anjeunna ogé kuring henteu terang kumaha teraskeunna, anu leres nyaéta kami ogé males pisan.

    Kuring teras-terasan mikir yén éta bakal jadi lanceuk Ubuntero upami MacOSX ngajalankeun: P.

  18.   Ares cenahna

    sahenteuna 6 bulan dimana kuring ogé ngagaduhan jaman troll Gnu, jaman dimana kuring ngritik sagala rupa anu asalna tina Windows sareng anu langkung hébat, anu asalna ti Apple.

    Aya anu masihan kuring sareng GNU. Aranjeunna nyalahkeun sikap négatip naon waé sanaos teu aya hubunganana sareng éta.

    Janten musuh kritis atanapi / atanapi musuh Microsoft atanapi Apple atanapi saha waé, teu aya hubunganana sareng GNU sareng Software Gratis.
    Pikeun GNU, anu FSF sareng Perangkat Lunak Gratis anu penting nyaéta parangkat lunak éta Gratis sareng upami éta (*) sanajan éta asalna ti Microsoft éta bakal ditampi. Sareng upami éta henteu, naha éta buah pir épisiensi atanapi didamel ku pondasi biarawati parawan anu murni, henteu.
    (*) Éta ogé dipikaharti yén parangkat lunak éta henteu ngagaduhan tujuan pikeun ngendalikeun, nenjo, ngorbankeun, ngarusak, "ngawatesan" pangguna.

    Sistem anti-sanés ieu sareng milit militér pro Linux milik LinuxTroll, TuxTroll, jst; yén kaleuleuwihan disebatkeun, alesan na pikeun janten naékkeun sagala rupa anu pingguin komo deui pikeun nyerang anu sanés pingguin, khususna dina bidang kakuatan langsung na. Jalma-jalma ieu ogé dina seueur kasus ngagaduhan patokan sareng standar pamilih gumantung kana kasempetan, tapi éta mangrupikeun hal anu sanés.

    Atuh bet teu aya didieu anu kantos ningali GNU Troll. Abdi henteu émut ningali nanaon.

  19.   Koratsuki cenahna

    Aya hal anu sanés anu henteu tiasa ditolak, Mac UI pencét nyanghareupan saha waé anu anjeun nempatkeun di payuneun, sanaos anjeun ngarobih linux atanapi windows anjeun ...

  20.   msx cenahna

    Kuring bahkan henteu bérés maca tulisan éta kusabab kajujuranana éta rada bajingan> :(

    Bandingkeun kinerja Mac, anu perusahaanna, sakumaha saéna sakumaha kawijakan Orwellian sareng kauanganana, mangrupikeun pamimpin ngembangkeun sareng inovasi produk berteknologi tinggi anu ditempelkeun, versus mesin generik anu ngajalankeun GNU / distro Linux anu umum pisan bodo. Apple menonjol pikeun ngahijikeun perangkat lunak / perangkat keras sanaos sering pisan aranjeunna ngalaksanakeun salah (sapertos model Mac ti taun 2010/2011 anu prestasina tinggaleun seueur anu dipikahoyong) sareng GNU / Linux menonjol pikeun tumuh ku cara gancang-gancang. janten anu janten masalah waktos kanggo ngudag, kuring nyalira nganggo HP Pavilion 4287cl sareng Intel sareng ATi hybrid VGA kalayan driver openource sareng anu leresna nyaéta terang kumaha ngapik boh kernel sareng motherboard sareng ogé nganggo PowerTop 2 masalah manaskeun éta mitos total.

    Ngeunaan sistem operasi: MacOS SUKSES. Kuring parantos nganggo duanana SnowLeopard sareng Lion (10.6 sareng 10.7) kanggo sababaraha waktos ayeuna sareng aranjeunna claustrophobic sareng teu tahan, teu mungkin pikeun batur biasa kabébasan sareng kalenturan GNU / Linux anu tiasa dianggo.

    Kuring parantos nganggona Macs seueur, duanana 23 ″ iMac sareng MacBook Pro, sareng saluareun desain eksterior (sareng dina sababaraha kasus konstruksi hardware) keyboardna henteu tiasa diisi sareng parangkat lunak langkung parah ...
    Upami kuring kedah nganggo parangkat lunak khusus pikeun padamelan kuring, contona Autodesk atanapi anu sami pikeun ngédit audio / pidéo profesional pilihan kahiji kuring nyaéta Windows, anu ogé matak pikasieuneun tapi 20 kali langkung mirah tibatan harga élit anu aranjeunna ngeusi batre anjeun pikeun Mac sareng anjeun tiasa anggo persis parangkat lunak anu sami dina hardware anu langkung kuat.

    Ku jalan kitu, naha anjeun terang yén Mac ngajual "sérver" anu mahal pisan, tapi sérverna nyalira dijalankeun dina HP's AIX sareng Debian GNU / Linux?

    Mac ngabandungan, upami anjeun hoyong nyobian Mammoth gaduh gambar VMware tos kapasang pikeun diunduh.

    1.    Perancis cenahna

      Ngeunaan bajingan kuring moal ngajawab anjeun sabab sahenteuna anjeun tiasa nganggo basa Spanyol standar, ngeunaan anu sanésna, yén anjeun henteu resep macs sanés hartosna éta kotoran, taroskeun tulval linus sareng anjeun bakal ningali naon anu anjeunna Abdi gé ngawartosan anjeun. Kuring leres-leres percanten yén macbooks, sareng airs, sareng komputer Lenovo nyaéta hiji-hijina pc anu kedah dipésér. Osx mangrupikeun sistem anu kuring resep, sapertos kuring resep Windows 8 sabagian sareng cakra kuring sareng kde, mangrupikeun hal anu saé pikeun henteu janten Taliban sapertos batur.

  21.   Adoniz (@ NinjaUrbano1) cenahna

    Mac I nampi éta saé sareng sadaya kentut, tapi Windows 8 leres anjeun resep niru gambar screeching hibrida antara persatuan sareng Kde?, Sobat ati-ati sareng nganggo kacamata sabab layar win8 ngantepkeun XD buta.

    Nya kaleresan kuring teu aya nanaon ngalawan mac, éta mangrupikeun sistem operasi anu saé tapi mahal sareng upami hiji hal anu henteu pernah kuring lakukeun dina kahirupan mah mayar kanggo perangkat lunak.

    Sedengkeun pikeun windows anjeun gaduh 2 pilihan, juggle kanggo masihan jasa ampir 5 jam, dina nganalisis sareng disinfecting, defragmenting teras ngabersihkeun pendaptaran sareng regcleaner atanapi ngantepkeun sistem janten beurat sareng pinuh ku virus (pangalaman WinXP, WINVISTA AND WIN7) . Windows tiasa diretas sareng anjeun henteu kantos mayar kanggo anu hiji.

    Kaleresan kuring langkung resep Debian sareng Linuxmint kuring teu aya anu langkung saé tibatan éta, tapi éta nutupan kabutuh kuring sareng dina hal kaulinan kusabab kuring resep kaulinan saderhana sapertos Lugaru, opensonic sareng Megaglest dibanding anu paling beurat ti anu kuring gaduh, ogé serangan kubus

    sareng kuring gammer nganggo linux. Perkawis kinerja, prosesor kuring sanés masalah ageung, éta inti 2 duo sareng 2gb ram sareng sistem kuring dimimitian ku 100 mb ram sareng maksimum anu dikonsumsi nyaéta 520 mb, kuring henteu kedah langkung.

    Tapi sakumaha anu parantos dicarioskeun ku elav, masing-masing nganggo anu cocog sareng kabutuhanna.

    1.    Perancis cenahna

      Nya, kuring resep ka alun-alun leutik éta langkung saé tibatan antar muka anu biasa, naon anu anjeun pikahoyong kuring béjakeun ka anjeun, contona kuring resep aranjeunna langkung ti gnome Shell, tapi ogé pikeun rasa warna.

      1.    jhcs cenahna

        Kami parantos terang sareng urang ngahargaan agama anjeun. sobat, salam.

        1.    pandev92 cenahna

          Amin xd

  22.   jhcs cenahna

    hahahaha perang sistem operasi ieu. aranjeunna siga perang agama. Aranjeunna kedah ngadamel liga kaadilan, dimana mac, linux sareng windows pikeun ngahontal perjanjian.

  23.   pandev92 cenahna

    Urang maqueros mangrupikeun liga bayangan ahaha ti batman xd

  24.   Sebastian cenahna

    Kuring maca dina koméntar di luhur yén aranjeunna mendakan ngabandingkeun tina tilu sistem operasi ieu henteu masuk akal. Teu leres? Numutkeun kuring, perbandingan ieu (sareng debat kalebet) pangleutikna pikeun teu masuk akal. Dina komputer desktop kami ngan ukur gaduh tilu kakuatan dina OS (linux kalayan kakhususan ngagaduhan sebaran anu béda kalayan antar muka anu béda tapi kernel anu sami sareng OS dasar, sapertos "topi beureum" atanapi "debian", anu terakhir dianggo ku "ubuntu") kalayan Seumur hirup damel pikeun nyiptakeun garis kode anu ageung (hargana jutaan dolar, henteu didamel dina dinten atanapi sataun). Perdebatan kabuka, tapi sudut pandang kuring (diringkeskeun) nyaéta gnu / linux terang kumaha ngamangpaatkeun hardware pisan, anu ngajantenkeun jar lami, sapertos Ubuntu 10.10, ngajalankeun langkung saé tibatan sareng persainganna, Windows 7 , atanapi bahkan upami anjeun tiasa nempatkeun OS X, linux bakal teras-terasan ngahasilkeun kinerja. Jelas aya pangorbanan upami urang ngan ukur ngagaduhan gnu / linux, tapi pikeun éta urang gaduh kabébasan pikeun gaduh langkung ti hiji. Janten, ayeuna kuring kedah gaduh Windows pikeun nyiptakeun dokumén kecap, atanapi maénkeun kaulinan video nganggo Windows directX. Janten perdebatan sareng perbandingan tilu SO ieu masih teu masuk akal? … Ok, janten hayu urang teras-terasan ngagaleuh MacBooks nganggo OS X sabab "keren" (sindiran). Tulisan anu saé.