Ubuntu Touch OTA 18 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na

Pembaruan Ubuntu Touch OTA 18 anu anyar nembé dileupaskeun anu masih dumasar kana Ubuntu 16.04 sareng parobihan di OTA-18 anu paling menonjol nyaéta révisi implementasi jasa Media-hub, ogé sababaraha optimasi umum pikeun kinerja sareng mémori konsumsi sareng seueur deui.

Pikeun aranjeunna anu masih henteu sadar kana Ubuntu Touch, anjeun kedah terang yén ieu sebaran platform mobile anu mimitina dikembangkeun ku Canonical anu engké mundur sareng ngalir kana proyék UBports.

Warta utama Ubuntu Touch OTA 18

Sakumaha didadarkeun di awal, update anyar ieu tina Ubuntu Touch teraskeun dina versi Ubuntu 16.04, tapi disebatkeun yén ku usaha para pangembang éta dimungkinkeun pikeun museurkeun padamelan kahareup pikeun nyiapkeun transisi ka Ubuntu 20.04.

Tina parobihan anu aya dina OTA énggal ieu, a dirévisi palaksanaan jasa Media-hub, anu tanggung jawab maénkeun aplikasi sora sareng pidéo. Dina Media-hub anyar, masalah stabilitas sareng kapanjangan direngsekeun, struktur kode parantos diadaptasi pikeun nyederhanakeun penggabungan fungsi-fungsi anyar.

Éta ogé disorot éta optimasi kinerja umum didamel sareng konsumsi mémori, ditujukeun pikeun damel anu raos dina alat anu dilengkepan 1 GB RAM.

Khususna, épisiénsi rendering gambar latar parantos ningkat- Ku nyimpen ngan ukur salin gambar sareng résolusi saluyu sareng resolusi layar dina RAM, dibandingkeun sareng OTA-17, konsumsi RAM parantos dikirangan sahenteuna 30 MB nalika netepkeun gambar latar anjeun sorangan sareng dugi ka 60 MB kanggo alat-alat kalayan resolusi layar handap.

Di sisi anu sanésna, tampilan otomatis kibor dina layar sayogi nalika muka tab anyar dina peramban, salian ti éta keyboard dina layar nawiskeun kamungkinan ngasupkeun simbol «°» (gelar), ogé nambihan pintasan keyboard Ctrl + Alt + T kanggo nelepon émulator terminal.

Dina jam alarm, waktos ngaso pikeun mode "hayu atuh bobo sakedik deui" ayeuna kaitung aya hubunganana sareng pencet tombol, sareng sanés awal telepon. Upami teu aya réaksi kana sinyalna, alaremna henteu pareum, éta ngan saukur lirén sakedap.

Tina parobihan anu sanés anu menonjol:

  • Ditambahkeun dukungan pikeun stiker kana aplikasi olahtalatah.
  • Wallpaper Lomiri parantos dipidamel langkung éfisién dina vérsi ieu.

Tungtungna pangembang mairan transisi ka Ubuntu 20.04:

Postingan kami anu saencana parantos nyebatkeun perlambatan dina pangwangunan Ubuntu Touch dina Xenial bari urang nyiapkeun Versi Touch Touch dumasar kana Ubuntu 20.04. Sigana mah perlambatan legendaris diremehkeun, upami aya .

Memang leres anu pequeño tim jalma anu terang kana internét Ubuntu Touch parantos paduli kana hal-hal sanés OTA-18. Ratchanan parantos difokuskeun pikeun kéngingkeun Lomiri, infrastruktur sakitarna, sareng keyboard anu dijalankeun dina systemd di Ubuntu 20.04; dina nyiptakeun gambar UT dumasar kana 20.04; sareng seueur tugas-tugas sanés anu kedah diitung.

Kéngingkeun Ubuntu Touch OTA-18

Pikeun aranjeunna anu resep kana pembaruan Ubuntu Touch OTA-18 anyar ieu, anjeun kedah terang yén éta ngagaduhan dukungan pikeun OnePlus One, Fairphone 2, Nexus 4, Nexus 5, Meizu MX4 / PRO 5, VollaPhone, Bq Aquaris E5 / E4.5 / M10, Sony Xperia X / XZ, OnePlus 3 / 3T, Xiaomi Redmi 4X, Huawei Nexus 6P, tablet Sony Xperia Z4, Google Pixel 3a, OnePlus Two, F (x) tec Pro1 / Pro1 X, Xiaomi Redmi Note 7, Samsung Galaxy Note 4, Xiaomi Mi A2 sareng Samsung Galaxy S3 Neo + (GT-I9301I).

Pikeun pangguna Ubuntu Touch anu aya dina kanal stabil aranjeunna bakal nampi pembaruan OTA ngalangkungan layar Pembaruan Konfigurasi Sistem.

Sedengkeun, kanggo tiasa langsung nampi apdet, tinggal aktipkeun aksés ADB sareng ngajalankeun paréntah ieu ngeunaan 'adb shell':

sudo system-image-cli -v -p 0 --progress dots

Kalayan alat ieu bakal ngaunduh pembaruan sareng masangkeunana. Prosés ieu tiasa nyandak waktos, gumantung kana speed download Anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.