Pasang otomatis dipasang ku fstab

Kadang-kadang urang peryogi a partisi se dipasang otomatis nalika sistemna diangkat. Cara anu leres pikeun méréskeun masalah ieu nyaéta ngagunakeun file fstab perenahna di / jsb / fstab.

Luis López mangrupikeun salah sahiji anu kéngingkeun persaingan mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng Luis!

Perlu aya définisi alit tina sababaraha konsép sateuacan ngamimitian:

FileSystem: Sadaya média fisik anu tiasa nyimpen file kedah ngagaduhan sistem file pikeun tiasa minuhan fungsi ieu (conto: partisi tina hard disk). Filesystem mangrupikeun sistem anu digunakeun pikeun ngatur file dina medium penyimpanan anu ceuk, tapi urang tiasa ningali éta salaku medium panyimpenan sorangan (dina tingkat pangguna). Perlu dijelaskeun yén ieu sanés définisi resmi, tapi éta bakal ngadeukeutkeun urang kana konsép ...

Jinis filesystem: Sakumaha parantos urang tingali, filesystem mangrupikeun sistem organisasi sareng wajar yén aya sababaraha sistem anu béda pikeun ngatur file, masing-masing ku pro sareng kontra na. Salaku conto: FAT, NTFS, EXT2, EXT3, EXT4, jsb.

Titik ningkatna: Mount point mangrupikeun folder atanapi diréktori. Saatos dipasang sistem file dina diréktori éta kami bakal tiasa aksés file ngalangkungan éta (diréktori).

Pilihan pamasangan: Aranjeunna ngamungkinkeun anjeun netepkeun parameter anu tangtu sahingga nalika filesystem dipasang éta dilakukeun ku cara anu khusus, sapertos: ro (read-only) ieu hartosna file henteu tiasa didamel, dirobih atanapi dihapus dina filesystem éta. Conto sanésna: error = remount-ro (remount as read-only) upami aya kasalahan anu serius, filesystem dipasang dina modeu read-only.

Lumpukan: Dump mangrupikeun alat cadangan sareng kuring ngan ukur badé nyebatkeun éta sabab kuring masih henteu ngartos sadayana, sareng kuring ogé henteu hoyong anjeun nyéépkeun sadidinten dina mikirkeun naon ieu. Nalika jumlah dina kolom ieu nyaéta 0 (nol), dump bakal malire kana filesystem éta.

Pass: Urang bakal ngamimitian ku ngajelaskeun naon fschk. fschk mangrupikeun alat pikeun mariksa filesystems pikeun kasalahan, jsb. Ieu kolom sanés anu kuring ngan ukur hoyong namina ku alesan anu sami sareng anu di luhur. Nalika jumlah dina kolom ieu nyaéta 0 (nol), fschk bakal malire kana filesystem éta.

Upami anjeun badé neraskeun nambihan élmu ngeunaan fstab, anjeun panginten resep maca ieu barang-barang lami tina blog.

Gawe sareng file fstab

Mimiti urang bakal ningali struktur file ieu:

Dina file ieu, unggal garis ngarujuk kana sistem file (filesystem) sareng masing-masing garis ngahargaan struktur ieu:


Mertimbangkeun conto:

UUID = d4f1ec7e-f3d3-4bd4-becf-4f6da208237f / ext3 error = remount-ro 0 1 / dev / sda5 / home ext3 default 0 2
Anjeun parantos perhatoskeun yén dina baris kahiji éta UUID (Unik Universal Identifier, kanggo akronimna dina basa Inggris) tina filesystem sareng dina kadua jalur anu sami (kuring henteu hartosna mount point). Upami urang nganggo UUID, metode urang bakal langkung mantep.

Kumaha kéngingkeun UUID anu leres pikeun unggal partisi?

Pikeun ieu aranjeunna kedah ngaéksekusi salaku root (atanapi nganggo sudo sapertos dina conto) garis ieu:

sudo blkid

Sareng urang bakal ningali sapertos kieu:

/dev/sda1: UUID="B6F0C97EF0C94579" TYPE="ntfs"
/dev/sda5: UUID="d4f1ec7e-f3d3-4bd4-becf-4f6da208237f" TYPE="ext3"
/dev/sda6: UUID="b8146e8f-77aa-44b8-9b37-5a2a90706eea" TYPE="ext3"
/dev/sda7: UUID="57cfda85-b5ce-4288-b42e-c19dc57a65d9" TYPE="swap"/dev/sdb1: LABEL="Backup" UUID="5D9A907246C7446B" TYPE="ntfs"
Hatur nuhun Luis López!
Naha anjeun hoyong ilubiung dina kompetisi bulanan kami sareng méré kontribusi ka masarakat?
Anjeun kedah ngirimkeun kami a pos kaasup trik atanapi mini-tutorial pikeun anjeun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    Jalma-jalma nyarioskeun dirina sorangan kusabab teu gampang latihan, sareng sabalikna tiasa gampang pisan.
    'Gambarna sapertos pikahariwangeun pikeun barudak ngora - ku 2010, diperkirakeun 22 persén mojang awéwé
    sareng 19 per cent budak lalaki umur dua sareng 15 bakal
    janten obese, kalayan budak awéwé di handapeun 11 dina résiko khusus.
    'Sacara aktif sacara fisik tiasa ngamajukeun kaséhatan méntal anu saé sareng ngabantosan anjeun pikeun ngatur setrés, hariwang sareng déprési.

    Didatangan wéb-wéb kuring: ngan ukur pencét situs wéb ieu

  2.   PacheKo Morrison cenahna

    inpormasi anu saé hatur nuhun, mimitina éta sesah pikeun kuring pikeun ngartos prosedur anu tangtu, ayeuna gampang, tapi dijelaskeun ogé di dieu .. alus pisan

  3.   anymex cenahna

    pikeun konsultasi inpormasi lengkep: https://wiki.archlinux.org/index.php/Fstab_(Espa%C3%B1ol)

  4.   Leonskb4 cenahna

    Nuhun, kuring henteu émut kumaha cara na done

    sareng Abdi peryogi kanggo telepon abdi ... henteu nganggo aplikasi

  5.   Schluckauf cenahna

    Tulisanana henteu lengkep ... ngan ukur dugi ka kéngingkeun UUID 🙁

  6.   kapayuna cenahna

    Sareng ... kumaha anjeun pasang partisi?