Overclocking

Nalika urang muka komputer, dina papan kami mendakan kipas dina komputer.

Dina handapeun kipas éta nyaéta prosésor, anu sapertos otak komputer.

Alesan kunaon prosesor gaduh kipas nyalira sabab dugi ka suhu anu luhur pisan, gumantung kana modél prosesor anu tiasa langkung ti 70ºC.

Naon overclocking?

Overclocking mangrupikeun prosés anu prosésor didorong dugi ka na pikeun ningkatkeun performa na. Éta ogé tiasa dilakukeun dina grafik, dina RAM, jsb.

Naon akibatna ieu?

Prosesorna tahan dugi ka suhu anu maksimal, sareng maksimal ieu tiasa dileuwihan ku overclocking.

Kami sacara harfiah ngabakar prosésor upami dilakukeun sababaraha kali.

Pikeun nyingkahan ieu, prosésorna kedah disejukkeun, upami tiasa nganggo nitrogén cair. Nitrogén nyaéta gas anu cair dina suhu -195,79 ° C (63 K).

Kusabab kitu, nalika ngatasi éta, penting pikeun nganggo sarung tangan, disarankeun nunjukkeun hal anu panjang kusabab nitrogén cair nyababkeun kaduruk nalika kontak sareng kulit.

Naséhat kuring, tong overclock kusabab dua alesan:

  • Urang ngamuat prosésorna
  • Henteu biasana diperyogikeun

Ieu video tina overclocking sareng nitrogén cair:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fernando cenahna

    Saé!

    Kuring parantos janten pangguna Linux sababaraha taun sareng ayeuna nganggo Arch sareng kuring mangrupikeun pengikut biasa halaman anjeun (unggal dinten anjeun nganjang ka kuring unggal dinten hehe)

    Kuring diajar Téknik Perangkat Lunak, sareng kuring gaduh sobat anu leres-leres ngeunaan overclocking.

    Overclocking upami dilakukeun sacara saksama panginten henteu goréng teuing. Bener-bener overclocking prosesor nganggo sirah, contona terminal android supados sistem ngaréspon sakedik langkung gancang kadang-kadang mangpaat. Tangtosna, kahirupan kiripik disingget sareng éta penting.

    Rangkulan!

    1.    kawani cenahna

      Dina masalah sélulér panginten langkung saé.

      Masalah di luhur sadayana nyaéta, yén kiripik ngaco

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Abdi pengikut biasa halaman anjeun (unggal dinten anjeun nganjang unggal dinten ti kuring hehe)

      Nya, hatur nuhun pisan 😀

      Wasalam

  2.   Windousian cenahna

    Overclocking nyandak waktos kaluar tina prosesor, tapi upami leres, éta moal dimuat dina jangka pondok. Upami anjeun henteu kapikiran yén éta kirang lami, salaku balesan anjeun nampi pangasilan anu langkung luhur. Nitrogen cair mangrupikeun sistem anu hadé pikeun sato galak. Aya kipas high-end sareng sistem pendingin cair anu ngendalikeun naékna suhu ogé.

    1.    kawani cenahna

      Pendinginan cair ... Kuring miharep komputer kuring anu salajengna ngagaduhanna kusabab aranjeunna nyarios langkung saé sareng henteu bising

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Abdi gaduh komputer nganggo pendingin gas ... hebat, éta anu pangsaéna 😀
        Tapi kuring kedah ngajualna ku alesan anu sanés, kakirangan artos hehe.

      2.    Annubis cenahna

        Naha aranjeunna henteu ngadamel sora? Sareng kipas angin anu dibawa radiator? Sareng pompa cai?

        Ayeuna ku hawa tiis anjeun tiasa ngalakukeun sababaraha overclocks sato galak anu geulis, tanpa mesinna langkung panas tibatan kuduna.

        Salaku tambahan, ku naon anu parantos ningkat dina masalah pendinginan pasip, anjeun tiasa kéngingkeun PC anu henteu tiasa didangu (sacara harfiah) salami anjeun henteu hoyong memeres teuing mesin, jelas.

        1.    kawani cenahna

          Aya tropo ratus alat pendingin cair, henteu sadayana ngagaduhan radiator éksternal.

          Nya, sanés aranjeunna henteu ngadamel bising, aranjeunna langkung kirang noise tibatan penggemar anu biasa ¬¬

          1.    Annubis cenahna

            Sadayana sistem pendingin cair gaduh radiator. Abdi henteu nyarios yén éta kedah éksternal. Sareng henteu, aranjeunna henteu kirang nyaring dibanding penggemar anu biasa. Pasang hawa anu langkung saé sareng anjeun moal nguping nanaon.

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Overclocking ceuk saderhana, nyaéta pikeun nambahan beban listrik anu lebet kana CPU, ieu bakal ngajantenkeun damel langkung gancang tibatan normal.
      CPU henteu dikembangkeun pikeun ieu ... sacara standar éta henteu, upami CPU 3.0 nyaéta hartosna éta 3.0, enya ... aranjeunna tiasa nyandak kana 5.0 ... tapi pikeun catetan, CPU éta henteu dikembangkeun pikeun éta.

      Kusabab kitu, jelas yén ieu aya akibat, contona kahirupan anu manpaat bakal dikirangan.

      1.    Windousian cenahna

        Kadang-kadang aranjeunna ningkatkeun frekuensi jam prosesor ti pabrik nyalira. Aranjeunna ngaleupaskeun modél énggal kalayan prosésor anu sami sareng langkung gancang (aranjeunna maénkeun kalayan kisaran suhu "aman").

  3.   Merlin The Debianite cenahna

    Kuring henteu terang pisan yén overclocking parantos aya tapi pikeun rahmat éta kuring langkung resep mésér komputer anu langkung kuat atanapi nganggo sistem anu langkung saderhana.

    Kuring henteu ningali panggunaan kanggo éta atanapi kanggo telepon sélulér.

  4.   lord cenahna

    Overclocking pisan ngahibur, kuring tumaros sakitar 2006, anjeun ngaraos lami jaajaj atuh ku prosésor AMD 64 sareng dewan anu saur kuring mah paling saé jaman DFI Lanparty, sapotong dewan pikeun OC I tinggalkeun anjeun tangkepan taun-taun kuring oc didinginkan ngan ku hawa ku heatsinks alus enya !! salam UP THE IRONS !!!

    http://img195.imageshack.us/img195/8672/todo67rg.jpg

    1.    kawani cenahna

      uff kuring ngaraos sepuh haajaj

      Nya éta anjeun.

      Sial enya anjeun ngaliwat hahaha

  5.   ditangtoskeun cenahna

    Wilujeng sumping di dunya hardware ... Kuring bakal janten panduan anjeun ...

    Sanaos anjeun nyarioskeun pikeun ningkatkeun performa prosesor ieu henteu ngan ukur ukur pikeun prosesor, sakumaha namina nyatakeun, overclock nyaéta ningkatkeun waktos jam tina hal, nyaéta pikeun ningkatkeun frekuensi sareng ieu lumaku pikeun CPU sareng GPU ogé pikeun RAM, jsb.

    1.    kawani cenahna

      Nya enya, tapi biasana dilakukeun didinya

      1.    ditangtoskeun cenahna

        Kuring béjakeun henteu, sateuacan kuring ilubiung dina forum anu overclocking sareng damel sareng GPU atanapi RAM sami sapertos damel sareng CPU

        1.    lord cenahna

          Anjeun leres, anjeun damel babarengan sareng waktos ram, cpu sareng gpu, sabab upami henteu anjeun moal pernah tiasa unggah mghz ka CPU, ayeuna pikeun ngalakukeun ieu aya dua cara ku parangkat lunak atanapi langsung dina BIOS anu numutkeun kana pangalaman kuring Anu pangsaéna, tangtosna OC ieu parantos robih pisan dina sababaraha taun ka pengker, salam sadayana

          1.    nano cenahna

            Ieu ngingetkeun kuring ngeunaan 16 kuring, nalika kuring ngagaduhan satengah komputer sampah sareng nempatkeun OC di jerona, sareng nempatkeun éta pikeun damel sareng distro atanapi windows XP.

            Nyatana OC bahaya gumantung kana babandingan Mzh anu anjeun anggo sareng di luhur sadayana, sabaraha anjeun mindahkeun Vcore, pikeun ningkatkeun mhz anjeun peryogi langkung voltase sareng langkung voltase peryogi langkung énergi sareng langkung énergi, langkung panas.

            Ayeuna prosesor kuring mangrupikeun Athlon II X3 kalayan inti anu teu dikonci, éta X4 ayeuna sareng angkatna tina 2.9 Ghz janten 3.2 ... éta sampurna, éta henteu angkat tina 50 ° dina muatan pinuh kusabab éta ngagaduhan cooler anu hadé sareng sora na ampir teu tiasa dideteksi sanajan bumi sepi leres-leres ...

            Éta bahaya? Oh enya, kuring parantos langkung ti hiji payun, tapi upami anjeun terang kumaha carana, henteu bahaya. Nyatana, AMD muka konci multiplier dina Hideung Edition khususna pikeun ngajantenkeun aranjeunna OC langkung raoseun sareng bagian anu saé tina juara OC nyaéta AMD cpu's, aranjeunna murah sareng kuat.

            1.    kawani cenahna

              http://postimage.org/image/gnrwyhzcz/

              Punten nano, janten bageur waktos ieu

              Éta anu kuring henteu tiasa nyingkahan XD XD XD


  6.   Keopety cenahna

    pager, kuring nempatkeun éta di kamar kuring fuming na frothing na awéwé lami kuring maéhan kuring
    hahahaha, kuring gaduh anu didinginkan cai sareng ayeuna éta ngagaduhan 22 ºC sareng mesin anu ayeuna kuring pikir henteu perlu pikeun overclock

  7.   nano cenahna

    @Courage Naha anjeun bajingan? XD nyaéta anjeun moal tahan pangjurung naek trollwar sareng kuring XD

    1.    kawani cenahna

      Éta kasalahan pikeun ngawartosan éta, sabab kuring henteu tiasa ngabantosan éta.

      Kuring lucu pisan hahahahaha.

  8.   ngepung84 cenahna

    Kuring kantos ngalakukeun éta ku gpu ati.

  9.   rudolph Alexander cenahna

    Overclocking ku cara cair henteu narik perhatian kuring, kuring tetep sareng para penggemar sareng aya anu saé pisan sareng aranjeunna henteu bising, nalika ngeunaan cairan henteu masalah naon anu aranjeunna nyarioskeun panginten aya bocor sareng pamitan pc hahaha, kuring langkung saé teraskeun sareng penggemar anu langkung ageung. Sanaos kuring henteu seueur peryogi overclock komputer pikeun anu langkung saé mésér prosésor anu langkung gancang sareng buka 🙂.

  10.   mdrvro cenahna

    Kuring ngarti yén prosesor langkung épisién ku waktos, tapi saur kuring aya dina tiori. Ayeuna anjeun kedah ati-ati pisan sareng kartu vidéo overclocking anu jauh langkung picilakaeun tibatan CPU atanapi di luhur sadayana ngagaduhan sumber kakuatan anu saé nalika overclocking langkung seueur résiko sareng sanés generik anu bunuh diri xd. Ogé anu bahaya nyaéta buku catetan overclock kuring henteu ngartos kumaha aya jalma anu ngalakukeun éta. Tulisan anu saé.

  11.   v3 asup cenahna

    Naha kuring kedah angkat dina linux upami jalanna gancang waé?

    1.    kawani cenahna

      Sanés carcamal pisan

  12.   Arturo Molina cenahna

    Kuring overclocking mesin nganggo pentium 4 dugi 3.2 ghz ht pikeun ngajalankeun FIFA 11, kalayan hasil anu parah, anu berhasil ngajalankeun awon tapi menak nyaéta PES 11. Sanaos ngan ukur dugi ka 400mhz: p
    Dina mini hp kuring, atom 1.6 ghz, kuring berhasil ngajalankeun FIFA 08 kalayan sopan, kalayan 400mhz anu sami: p

  13.   Luis Perez cenahna

    naon anu aranjeunna lakukeun saé pisan sareng démo na saé pisan