Pamaca PDF anu ngan ukur nyéépkeun 3MB

Dina hiji dinten bosen maca PDF kuring ngamuat mémori tina 12 dugi ka 25 mb, kuring mutuskeun milari anu pikaresepeun pikeun ditingali sareng anu gaduh fungsionalitas minimum, sapertos ti mimiti halaman ka 30 dina sakali, milarian téks khusus di jerona, sareng anu sanésna.

Kuring nyobian diantara sababaraha pamiarsa sapertos:

  • epdfviw
  • xpdf
  • thathura
  • apvlv

Tapi teu saurang ogé anu lulus tés, konsumsi mémori ieu henteu resep kuring, janten kuring mendakan MUPDF, anu ngalirkeun tés ngan ukur ngonsumsi sakitar 3MB RAM.

Saatos sababaraha tés, kuring perhatoskeun yén sababaraha pdfs kalayan kecap akses kabuka henteu tiasa dibuka ku muka éta ngan ukur nganggo mupdf. Maca manual tina program ieu kuring mendakan pilihan dimana kecap konci muka ditambihan sareng pilihan -p kecap akses, janten ngadamel skrip saderhana pikeun mukakeunana.

#!/bin/bash

mupdf "$1" || mupdf -p "`zenity --entry --hide-text --text "Teclee el Pasword de Apertura" --title "MUPDF (Lector de PDF)" --window-icon=/usr/share/pixmaps/mupdf.png`"

Tujuanna nyaéta lamun muka file PDF gagal, éta bakal naros kami pikeun kecap konci pikeun muka file. Upami anjeun hoyong langkung akurat ngeunaan kecap akses, anjeun tiasa parios naha éta leres énkripsi sareng paréntah ieu: (Perlu dipasang mupdf-alats)

#!/bin/bash

mupdf "$1" & pdfshow "$1" | grep "Encrypt" && mupdf -p "`zenity --entry --hide-text --text "Teclee el Pasword de Apertura" --title "MUPDF (Lector de PDF)" --window-icon=/usr/share/pixmaps/mupdf.png`" "$1"

Operasi Keypad

Pikeun milarian, angkat ka halaman anu tangtu parantos nganggo keyboard, hayu urang tingali:

/ : Pikeun milarian téks, kecap Pilarian bakal muncul di luhur: didinya kami ngetik kecap pikeun milarian. Anjeun tiasa nganggo koncina n o N pikeun pindah kana hasil teangan salajengna.

Panah keyboard : Leres buka halaman salajengna, kénca buka halaman sateuacana, luhur sareng ka handap pikeun naek atanapi turun halaman.

+ y - : Zum asup atanapi kaluar tina PDF

Anjeun tiasa nganggo konci m pikeun nyirian halaman téténgger teras ku keyboard mencét kombinasi angka anu saluyu sareng halaman teras pencét enter (ex: 4) sareng urang tiasa balik deui ka halaman bookmark nganggo tombol t.

Pikeun nyitak PDF anjeun tiasa nganggo paréntah ieu.

lp -d nombre-impresora -n número-de-copias(1) -o media=letter -o sides=two-sided-long-edge fichero.pdf

Éta ngan ukur pastikeun yén printerna ngonpigurasi pikeun jinis kertas anu sami sareng anu dikirim ka nyetak., Kuring henteu nyetak nanaon khususna sabab ampir sadaya anu kuring baca dina layar, tapi kuring henteu hoyong angkat ieu penting dina fungsi hawa.

Ayeuna, pikeun nyalin téks anu anjeun tiasa, ngarobah PDF kana txt pdftotext atanapi nganggo program monitor clipboard anu nyalin téks pamilihan anu munggaran (parcellite does), ngonpigurasi ieu ngan ukur kedah milih téks anu bakal disalin ku mencét tombol mouse katuhu sareng pilih daérah éta, nyalin bahkan PDFs anu dijagaan salinan, kanyataan panasaran tong percaya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Leo cenahna

    Kuring parantos nyobian, kuring ogé nikah yén pamiarsa PDF beuratna.
    Hatur nuhun!!!

  2.   Citux cenahna

    Kuring bakal nyobian éta geuwat, hatur nuhun!

  3.   Ankh cenahna

    Mupdf mangrupikeun host anu baseuh dina panacea. Abdi resep program anu tiasa dikontrol sadayana nganggo keyboard.

  4.   ngepung84 cenahna

    énkripsi

  5.   helena_ryuu cenahna

    Mupdf salaku raja pamiarsa PDF !!!

    1.    ngepung84 cenahna

      Okular!

  6.   dmazed cenahna

    Punten tapi ieu teu aya topik, naon nami font anu anjeun anggo dina blog? Utamana judul utama, nyaéta kuring henteu tiasa mendakan sumber anu hadé pikeun distro kuring, kuring masang Ubuntu tapi henteu katingalina sapertos Ubuntu sorangan! Nuhun sareng dihapunten pikeun offtopic….

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Éta Oswald 🙂

  7.   hexborg cenahna

    Abdi resep. Basajan, saderhana, hampang sareng gagang sapertos anu kirang. 🙂

  8.   Gregory Pedang cenahna

    Abdi parantos ngantepkeun salaku standar. Hatur nuhun!

  9.   Arturo Molina cenahna

    MuPDF damelna saé pisan, bahkan dina Windows 8, éta seueur nyarios.
    Tanpa ragu anu pangalusna.

  10.   msx cenahna

    Éta rada padesaan tapi sigana éta tiasa mangpaat dina mesin kalayan sababaraha sumber.

    Elvis anu henteu dibantah nyaéta Okular.