Pamasangan GNOME dina Arch Linux

aaah

Perhatosan!: Sateuacan masang GNOME, anjeun kedah masang Basic Graphical Environment (Xorg) sareng Video Driver, upami anjeun henteu dipasang, buka pituduh ieu:

Pamasangan Lingkungan Grafis Dasar sareng Supir Video.

-11c Pamasangan GNOME

Masang GNOME sareng plugins na anu saluyu:

$ sudo pacman -S gnome gnome-tambahan

-12 d Pamasangan Plugin

-a    Apét batré (pikeun laptop):

$ sudo pacman -S gnome-kakuatan-manajer

-a    Alat sét tampilan:

$ sudo pacman -S gnome-tweak-alat

-a    Manajer paket grapik:

$ sudo pacman -S gnome-packagekit

-a    Pikeun gaduh GNOME sacara otomatis mariksa apdet, kami masang alat ieu:

$ sudo pacman -S gnome-setting-daemon-updates polkit-gnome

-13 d Aktipkeun manajer login

Pikeun integrasi anu langkung saé sareng desktop disarankeun nganggo manajer ngamimitian GDM.

séép waktos

Kami ngaktipkeun GDM:

$ sudo systemctl bisa jadi gdm.layanan

Tungtungna urang balikan deui pakakasna.

$ sudo reboot

Sakali sistem kami dihirupkeun deui, urang tiasa terasrasakeun GNOME.

Punten! kirimkeun anjeun masalah / mamang dina email abdi: arch-blog@riseup.net

ff Bantosan kami ku hiji klik!, bagikeun pituduh ka babaturan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

24 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   edgar.kchaz cenahna

    Iraha urang ngagaduhan pituduh Pantheon? 😀, Abdi hoyong terang ... Ku margi, naha aya anu terang Evo / Lution? mangrupikeun "Pasang LiveCD" Arch Linux, Bayangan hébat parantos nyarios ngeunaan éta dina blogna.

    Pitunjuk saeutik anu saé 😉.

    Salam ti Honduras.

      1.    edgar.kchaz cenahna

        Kuring parantos ningali éta, ogé, éta katingalina pikaresepeun, kuring henteu ningali ieu salaku Arch pikeun dummies atanapi pikeun jalma anu males, tapi pikeun jalma anu hoyong méja na ayeuna tanpa kedah ngaliwat pamasangan monoton éta, sajaba ti panjang, teras-terasan deui. unggal waktos numutkeun kabutuhan.

    1.    Ander cenahna

      Leres punten. Pitunjuk pikeun masang Pantheon bakal saé.

      1.    edgar.kchaz cenahna

        Sakumaha koméntar Alejandro di handap, éta panginten moal diterbitkeun, goréng teuing ... Tapi éta anu eOS pikeun langsung, bahkan Ubuntu. Sanaon nyonto Pantheon ti XFCE parantos cekap, sahenteuna pikeun pura-pura 🙂.

    2.    Alexander ponce cenahna

      Hello!
      Pitunjuk pamasangan pikeun Pantheon henteu tiasa diterbitkeun, ieu kusabab éta henteu lengkep, gumantungna dasar lingkunganana langka pisan, saéngga nalika ngamimitianana, wallpaper na henteu ditingalikeun (langkung-langkung panel sareng dok), sanaos masang lingkungan anu sanés sapertos Gnome, nyandak kagumantunganna lirén damel (henteu lengkep).

      Upami kuring nyebarkeunana, éta pikeun tujuan ékspérimén, sanaos kuring tiasa ngabantosan anu resep di luar blog (e-mail).

      Pantheon dina Arch Linux:
      https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2014/03/Captura-de-pantalla-de-2014-03-29-083345.png
      https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2014/03/Captura-de-pantalla-de-2014-03-29-083414.png

      1.    edgar.kchaz cenahna

        Sayang pisan, sanaos ngan ukur panasaran pikeun nyobaan Pantheon dina Arch, salaku Archkenstain tina sababaraha bagian xD, leres, anjeun leres-leres ngabantosan ku mail? Upami kitu, kuring tiasa ngaganggu anjeun rada ... Hatur nuhun pisan kana panduan anjeun, Kuring ngadorong pikeun masang Arch dina komputer kuring tapi seueur teuing masalah.

        1.    Alexander ponce cenahna

          Archkenstain hahaha sora saé na mah.
          Pasti, kirimkeun patarosan anjeun ka email kuring (éta aya dina tungtung tulisan), salam.

      2.    Ander cenahna

        Dupi anjeun parantos nyobian nganggo bungkus github Alucryd? https://wiki.archlinux.org/index.php/Pantheon#Installation

        [pantéon]
        SigLevel = Pilihan
        server = http://pkgbuild.com/~alucryd/$repo/$arch

  2.   Isabel cenahna

    Pos na saé, tapi anjeun kedah kaluar tina kabiasaan nganggo sudo (ku alesan anu jelas) saluareun naha anjeun nganggo salaku landian, gdm kedah dipasang, -Sy bakal leungit (lengkungan diénggalan langkung sering tibatan contona Ubuntu) .
    Wasalam

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hello!
      Hatur nuhun kana pendapat anjeun, ngeunaan ieu kuring kedah nyarios yén éta henteu saluyu.

      Langkung ti sudo?, Punten mairan ngan hiji "alesan", (tumut kana panggunaan dasar pangguna, sanés root).
      Gdm kalebet kana paket Gnome, janten teu perlu dipasang deui (ieu bakal leres upami nganggo lingkungan anu sanés, nyandak paket Gdm salaku asing, jelas pisan). Ngeunaan «-Sy», kalayan disebatkeun ieu kuring kedah nyarios yén anjeun leres / teu leres, sapertos anu anjeun nyebatkeun: «(ku alesan anu jelas)», paréntah anu anjeun sebatkeun ngan ukur aya gunana upami pangguna gaduh waktos tanpa ngapdet Repository atanapi nambihan / miceun gudang, nanging teu perlu (kuring malikan deui, gumantung kana pangguna anu sadar pisan kana apdet umum) pikeun pamasangan bungkus, dina hal ieu Gnome.

      Salam.

  3.   Fernando cenahna

    Tutorial alus teuing. Hatur nuhun.

  4.   Francisco cenahna

    Halo, tutorial anu saé, sanaos kuring gagal nalika masang gnome, kuring masang gdm sareng nalika kuring nyobian ngalebetkeun éta masihan kuring kasalahan sareng ngabalikeun kuring ka layar awal, naon sababna? Nuhun

    Éta parantos kajantenan kuring tilu kali, kuring bakal nyobian KDE

    Hatur nuhun

  5.   Sarkis cenahna

    Halo, nembé kuring masang Arch dina pc kuring sareng Gnome, sareng nalika masang gnome-packagekit éta henteu dipasang sareng pacman sakumaha pituduhna, tapi ku Yaourt. Salam, pituduh anu saé, hatur nuhun pisan

  6.   Nestor Perez cenahna

    Abdi gaduh masalah sareng Terminal henteu ngajemput kuring sareng gnome

  7.   Andrés cenahna

    Éta henteu ngantep kuring mimitian ku pangguna waé hungkul tina konsol kalayan root

  8.   Juan Carlos cenahna

    Ngan ukur paréntah anu terakhir anu kuring ngagaduhan masalah, nalika kuring masang KDE teras GNOME, kuring ngagaduhan kasalahan, kuring parantos nyobian nuturkeun sadayana kana surat éta salami tilu dinten teu nanaon.

  9.   joselucross cenahna

    Halo, kuring ngalaman masalah masang gnome, saatos ngabalikan monitor kuring aranjeunna henteu tiasa ngadukung resolusi anu sumping sacara standar, kumaha kuring ngalereskeunana

  10.   Magdeoz cenahna

    Kuring masang gnome tapi nalika nyobian lebet, éta ngaubankeun kuring ka layar utama, kuring ngan ukur tiasa nganggo gnome di wayland tapi folder pribadi kuring (video, musik, gambar .... Dll) henteu némbongan.

    1.    Jason cenahna

      Ngadamelna ku paréntah
      musik mkdir
      gambar mkdir

      sareng anu anjeun peryogikeun sareng éta, ogé cobian masang X-org

  11.   Jose cenahna

    Hatur nuhun pisan !!!!

  12.   abaddon s cenahna

    Ieu Pitunjuk Anu Pangsaéna Pikeun Masang ARX LINUX anu aya dina internét sapinuhna !!!!!!!!!!

  13.   Omar cenahna

    Abdi énggal pikeun archlinux sareng kuring kantos janten pangguna kde, kuring hoyong nyobian gnome kumargi kuring ngagaduhan masalah dina plasma 5 anu kuring henteu mendakan solusina. Nalika kuring ngahurungkeun komputer sareng muka sddm, kuring nempatkeun kecap akses pangguna sareng layar janten hideung teras pasang deui layar sddm ... sareng kuring kedah lebet kecap akses pangguna dugi ka 7 atanapi 8 kali kanggo plasma 5 ngamimitian ... Éta hal anu ngaganggu pisan sareng kuring henteu mendakan solusina, kuring hoyong nyobian gnome. Léngkah naon anu kuring kedah nuturkeun pikeun masang gnome sareng ngaleungitkeun plasma 5? Kuring nuturkeun sagala léngkah dina pituduh ieu, kacuali dimana kuring kedah masang plasma 5… Aya saran?

  14.   Miguel cenahna

    Nuhun kana kontribusina sanaos kuring ngagaduhan masalah
    Pasang grafik sareng supir pidéo tapi nalika kuring ngaji

    sudo pacman -S gnome gnome-tambahan
    -bash: sudo: paréntah teu kapendak

    naon anu anjeun nyarankeun?