Pasang Openbox dina Arch Linux

aaah

Perhatosan!: Sateuacan masang Openbox, anjeun kedah masang Basic Graphical Environment (Xorg) sareng Video Driver, upami anjeun henteu dipasang, buka pituduh ieu:

Pamasangan Lingkungan Grafis Dasar sareng Supir Video.

Openbox mangrupikeun pangatur jandéla anu énténg ringan, tiasa dikonfigurasi kalayan kasaluyuan anu lega sareng standar.

-11c Pamasangan Openbox

Openbox sayogi ti gudang resmi.

$ sudo pacman -S kotakbuka

Sakali dipasang, urang kedah nyalin file na rc.xml, menu.xml, otomatis y lingkungan ti konfigurasi standar pikeun ~ / .config / openbox /.

Pikeun nyalin file:

$ mkdir -p ~ / .config / openbox
$ cp / jsb / xdg / openbox / {rc.xml,menu.xml,otomatis,lingkungan} ~ / .config / openbox

File-file ieu mangrupikeun dasar tina konfigurasi anjeun dina openbox. Unggal file nunjuk kana hiji aspék konfigurasi sareng ngagaduhan peran ieu:

-hiji rc.xml: Éta mangrupikeun file konfigurasi Openbox utama. Ieu dianggo pikeun ngonpigurasikeun pintasan keyboard, téma, desktop virtual, pasipatan sanés.
-hiji menu.xml: Kontrol menu aplikasi Openbox anu nembongan sawaktos anjeun pencét-katuhu dina desktop.
-hiji ngamimitian otomatis: Ieu file anu dibaca nalika anjeun ngamimitian sési kotak terbuka. Ngandung program anu bakal dimimitian ku sési. Ieu ilaharna dianggo pikeun ngaluncurkeun panél / dok, nyetél gambar latar tukang, atanapi ngajalankeun skrip nalika ngamimitian.
-hiji lingkungan: File ieu netepkeun variabel pikeun lingkungan Openbox. Sagala variabel set bakal dilaksanakeun dina unggal login. Dipaké pikeun ngamimitian IME, modul basa ékspor, nunjukkeun diréktori standar sareng sajabana.

-12 d Pamasangan Plugin

-a ObConf: mangrupikeun pakakas panganteur grafis pikeun ngonpigurasi Openbox, anu tiasa nyetél kaseueuran preferensi kalebet téma, desktop virtual, sipat jandéla, sareng margin desktop.

$ sudo pacman -S obconf

-a  MenuMaker: mangrupikeun alat anu kuat anu nyiptakeun ménu basis XML pikeun sajumlah manajer jandela, kalebet Openbox. MenuMaker bakal milarian program anu tiasa dieksekusi anu dipasang dina komputer anjeun sareng nyiptakeun ménu XML dumasar kana hasilna.

$ sudo pacman -S menumaker

-a Warna 2: Panel pamakean dasar sareng tiasa disesuaikan.

$ sudo pacman -S warna2

Pikeun ngamimitian Tin2 di awal lingkungan:

Kami muka file kami ~ / .config / openbox /autostart.sh o .xinitrc (ngan ukur pilih hiji), contona .xinitrc:

$ nano .xinitrc

Urang nempatkeun garis ieu di jero:

tint2 &

-a Apét pikeun Networkmanager.

$ sudo pacman -S jaringan-manager-applet

-a Nitrogén: mangrupikeun panyungsi / setter wallpaper gancang sareng ringan pikeun X.

$ sudo pacman -S nitrogén

Pikeun mulangkeun latar urang kana mimiti Openbox, kami nambihan Nitrogen kana file kami .xinitrc atanapi kana file ~ / .config / openbox / file kamiautostart.sh, urang muka salah sahiji dua, contona .xinitrc:

$ nano .xinitrc

Sakali lebet, urang nempatkeun garis ieu di tungtungna:

nitrogén --dibalikeun &

-a Kacapangan alat pikeun milih téma, ikon, kursor, fon. Pondokna, éta mangrupikeun alat anu disarankeun pisan pikeun ngarobih lingkungan.

$ sudo pacman -S penampilan

-a ramping manajer ngamimitian:

$ sudo pacman -S langsing

-13 d Setélan lingkungan

Ieu mangrupikeun bagian tina pituduh hayu urang nyarios langkung "ngahibur" kumargi sakumaha anu tos kuring béjakeun tadi, Openbox Mangrupikeun salah sahiji lingkungan anu paling tiasa diatur, dina léngkah ieu kami nganggo alat anu dipasang sateuacana.

-hiji obconf:

Kami muka alat pikeun ningali sareng / atanapi ngaktipkeun pungsi anu parantos disebatkeun:

$ obconf

-hiji MenuMaker:

Sakali dipasang, anjeun tiasa ngahasilkeun ménu lengkep ku ngajalankeun:

$ tukang -v OpenBox3

Sacara standar, MenuMaker moal nimpa file menu.xml sateuacanna. Jang ngalampahkeunana, ngajalankeunana ku argumen -f (paksa):

$ tukang -vf OpenBox3

Pikeun daptar pilihan lengkep, lumpat

$ tukang --tulung

Ieu bakal nyayogikeun anjeun ménu anu cekap cekap. Ayeuna anjeun tiasa ngarobih file menu.xml ku tangan, atanapi ngan ukur ngahasilkeun deui daptar nalika anjeun masang parangkat lunak énggal.

Pilihan anu sanés, utamina upami anjeun teu resep ngédit file XML:

Robah mangrupikeun éditor grafis pikeun menu Openbox. Pikeun anjeun anu henteu resep maén sareng XML, ieu panginten mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun anjeun.

-14 d Téma sareng penampilan

Ieu léngkah pamungkas pikeun lingkungan urang bérés.

Téma tina Openbox ngendalikeun tampilan wates jandéla, kalebet judul bar sareng tombol na ogé béwara (OSD). Sajumlah téma sayogi ku masang paket openbox-téma.

$ sudo pacman -S openbox-téma

Box-Tingali mangrupikeun sumber anu saé pikeun kéngingkeun topik ti Openbox.

Téma anu diunduh kedah ditempatkeun dina ~ / .tema sareng tiasa dipasang atanapi dipilih nganggo alatna ObConf (saacanna dipasang).

-15 d Aktipkeun manajer login

Langsing maca setélan lokal tina ~ / .xinitrc teras mimitian desktop numutkeun naon anu aya dina file ieu, dina panduan: Konfigurasi Dasar Arch Linux Aya file dasar pikeun .xinitrc, upami anjeun teu gaduh, laksanakeun paréntah ieu:

$ cp /etc/skel/.xinitrc ~

Kami muka file ~ / .xinitrc kami:

$ nano .xinitrc

Kami nambahan lingkungan urang di tungtungna:

exec openbox-sési

Kami ngaktipkeun Slim:

$ sudo systemctl aktipkeun langsing. jasa

• Urang balikan deui:

$ sudo reboot

Sakali sistem kami dihirupkeun deui, urang tiasa terasrasakeun kotak kabuka.

Punten! kirimkeun anjeun masalah / mamang dina email abdi: arch-blog@riseup.net

ff Bantosan kami ku hiji klik!, bagikeun pituduh ka babaturan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   panchomora cenahna

    Pitunjuk anu saé pisan, tapi tetep keukeuh ku langsing, éta masihan masalah sareng systemd sareng langkung saé pikeun masang lightdm sareng manager ngamimitian anu sanés.

    https://wiki.archlinux.org/index.php/Display_manager#Incompatibility_with_systemd

    1.    radix cenahna

      Seueur alesan dina naon anu anjeun carioskeun, éta langkung seueur dina tungtung Wiki nunjukkeun ieu di handap:

      Kasaluyuan sareng systemd
      DM anu kapangaruhan: Entrance, MDM, SDDM, SLiM

      Sababaraha manajer tampilan henteu cocog sareng sistemd, sabab nganggo prosés sési PAM. Éta nyababkeun sababaraha masalah dina login kadua, sapertos:
      - NetworkManager applet henteu jalan,
      - Volume PulseAudio teu tiasa disaluyukeun,
      - login gagal kana GNOME sareng pangguna sanés.

      1.    atah Dasar cenahna

        Éta pisan sababna naha anjeunna nempatkeun panchomora tautan ..

        Ayeuna, salaku pangguna langsing sareng Openbox ... kuring teu gaduh masalah .. ..malah enumerasi nm-applet anu kuring anggo .. tapi upami urang balik kana laporan bug .. éta ditulis sababaraha taun ka pengker ..

        Kuring ogé nganggo PulseAudio .. sareng sahenteuna ngagunakeun pavucontrol salaku manajer .. Kuring teu ngagaduhan masalah sareng polumeu .. komo nalika kuring balikan deui, polumeu tetep dina nilai anu sami sakumaha anu ditingali ..

        Sareng bug anu terakhir, namina nganggo Gnome .. sareng dina hal ieu kami nganggo Openbox salaku WM-mandiri ..

  2.   kik1n cenahna

    Abdi parantos masang openbox parantos lami, tapi kuring henteu resep éta kusabab kuring kedah ngédit sadayana ku cara tangan, kuring terang yén anjeun tiasa ngarobih langkung tuntas, tapi naon kaunggulanana dibandingkeun sareng lingkungan sareng desktop anu sanés?

    1.    Jesus Ballesteros cenahna

      Leres naon anu anjeun carioskeun, anjeun kedah ngédit seueur hal tapi dina pamanggih kuring aya waktos nalika anjeun henteu kedah deui ngalakukeun kitu sareng anjeun gaduh kaunggulan tina manager windows dina hal kinerja. Sacara umum, manajer jandela biasana sapertos Openbox dimana anjeun kedah ngédit seueur file, di sisi anu sanésna, lingkungan grafis biasana langkung lengkep sareng nyandak seueur hal sacara standar.

  3.   Richie gharsia cenahna

    Kontribusi anu saé. kaleresan ucapan salamet kuring pikeun masihan anjeun waktos ieu ngabagi élmu anjeun. Ngantosan lingkungan pantéon!

    Wasalam

  4.   Julio Garcia cenahna

    Nalika éta réngsé masang sadayana éta henteu nembongkeun kasalahan tapi nalika balikan deui saatos loggia éta nunjukkeun sadayana hideung, henteu aya anu némbongan
    Aya anu lepat?

  5.   Sepuh M. Fouraux cenahna

    Saé pisan dilakukeun sareng dijelaskeun. Selamat ngabagi élmu anjeun. Hatur nuhun.

  6.   leo cenahna

    nalika kuring nempatkeun ieu cp /etc/skel/.xinitrc ~ éta ngawartosan yén file na teu aya

    1.    gélo_g cenahna

      Anjeun ngan kedah nyiptakeun file, sabab teu aya, sareng voila, anjeun nambihan kontén sareng éta waé. Tapi pastina, anjeun ngaloloskeun sababaraha léngkah sateuacanna tina konfigurasi dasar https://blog.desdelinux.net/configuracion-basica-de-arch-linux/

  7.   Andres-GH cenahna

    Kumaha upami réréncangan kuring, tutorial anu saé, kuring parantos nuturkeun sadaya léngkah sareng éta nunjukkeun kuring login pikeun ngamimitian sési teras kuring lebet sareng éta ngan ukur nunjukkeun kuring tilu terminal xterm, jam anu henteu saé pisan sareng gambar latar, tapi masalahna éta henteu nunjukkeun kuring panel tina tint2, sareng upami kuring nambihan kana file .xinitrc sareng kuring henteu terang naon masalahna. Abdi leres-leres ngahargaan bantosan anjeun.

  8.   Hola cenahna

    Hébat! Hatur nuhun pisan!

  9.   david cenahna

    Halo, kuring gaduh patarosan: Kuring parantos masang Archbang, kumaha kuring tiasa ngadamel menu Openbox dina basa Spanyol? (Kuring terang éta tiasa dilakukeun sabab sateuacan masang deui, hoyong nempatkeun kibor dina basa Spanyol, kuring ngarobih naon waé dina terminal sareng basa ménu dirobih, tapi kuring henteu émut naon anu kuring lakukeun).