Pamasangan sareng konfigurasi SAMBA dina Ubuntu 12.04

Abdi émut yén sateuacanna kuring masang samba ti terminal sareng saatos éta kuring kedah ngédit file smb.conf tapi dina instalasi salajengna kami henteu kedah nyerat baris paréntah ... ieu bakal janten instalasi anu grapik sareng saderhana kanggo sadayana Aranjeunna tiasa ngalakukeun éta tanpa masalah utama. Pamasangan Samba salajengna bakal dilakukeun dina Ubuntu 12.04 LTS sareng kuring ngabayangkeun éta bakal sami dianggo pikeun sistem sanés anu diturunkeun tina Ubuntu.

Ieu mangrupikeun sumbangan ti Néstor Portela, sahingga janten salah sahiji juara kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng Nestor!

Naon SAMBA

Wikipedia ngahartikeun éta salaku palaksanaan gratis Microsoft Windows File Sharing Protocol (baheulana disebut SMB, nembé ganti nami CIFS) pikeun sistem sapertos UNIX. Ku cara kieu, tiasa waé komputer anu nganggo GNU / Linux, Mac OS X atanapi Unix sacara umum "katingali"
salaku sérver atanapi polah salaku klien dina jaringan Windows. Samba ogé ngamungkinkeun pangguna pikeun ngesahkeun salaku Domain Controller Utama (PDC), salaku anggota domain sareng bahkan salaku domain Active Directory kanggo jaringan berbasis Windows; sajaba ti sanggup ngaladénan antrian cetak, dibagikeun diréktori sareng oténtikasi ku arsip pangguna na nyalira.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

1.- Kami muka pusat perangkat lunak Ubuntu sareng dina kotak search kami nyerat "samba" tanpa tanda petik.

Ayeuna urang klik dina pilihan pikeun masang, urang nyerat kecap akses pangguna sareng ngantosan pamasangan réngsé.

2.- Sakali SAMBA dipasang kami badé ngajalankeun éta. Pikeun éta kami ngan ngetik "samba" dina garis teangan dasbor kami. Éta bakal naroskeun kecap akses pikeun pangguna anjeun supados tiasa dibuka.

3.- Sakali kami kabuka SAMBA, anu bakal kami laksanakeun nyaéta ngamimitian ngonpigurasikeunana.

3.1.- Kami angkat ka pilihan karesep sareng pilih "Konfigurasi Server".

3.1.1.- Dina tab Dasar kami ngagaduhan pilihan Workgroup. Di jerona kami bakal nyerat nami kelompok kerja komputer Windows sareng dina tab kaamanan sabab dina conto kuring kuring bakal ngantepkeun sabab éta sacara standar kusabab kuring hoyong jalma anu badé nyambung kana sumber daya anu dibagikeun kuring (folder, printer, jsb) lakukeun ku ngetikkeun pangguna sareng
kecap akses. Sakali réngsé kami klik OKÉ.

3.2.- Ayeuna urang balik deui ka tab Preferensi sareng pencét dina pilihan Pangguna Samba.

Urang bakal ningali anu sapertos kieu.

3.2.1.- Kami pencét dina pilihan Tambahkeun Pamaké sareng ngonpigurasikeun nilai-nilai ieu:

  • Ngaran pamaké Unix (anjeun bakal kéngingkeun daptar sareng sababaraha pangguna, upami kuring milih pangguna ubuntu kuring anu "nestux")
  • Ngaran pangguna Windows (ieu mangrupikeun pangguna anu komputer Windows anu badé nganggo jasa bakal dianggo)
  • Sandi (kecap konci bakal dipaké pikeun kadua jinis pangguna: Unix sareng Windows)

Kami pencét OK sareng OK deui dina jandéla pangguna SAMBA.

3.3.- Anu terakhir nyaéta milih diréktori anu urang hoyong bagikeun sareng jaringan kami.

3.3.1.- Pikeun éta kami pencét dina tab file teras dina pilihan Tambahkeun sumber dibagi.

3.3.2.- Ayeuna urang ngeusian data anu aranjeunna naroskeun ka kami dina tab Dasar
Diréktori sareng jalur folder anu bakal kami bagikeun. Upami urang terang jalanna urang tiasa nyeratna atanapi nganggo tombol browsing pikeun milarian folderna.

Bagikeun nami = nami kanggo dianggo bagi.

Tulis idin = upami urang mariksa pilihan éta hartosna yén pangguna ngagaduhan ijin kanggo ngahapus, ngédit atanapi nyiptakeun file / folder dina sumber anu dibagikeun urang, upami éta henteu ngagaduhan ijin éta.

Katingali = upami sumber kami bakal katingali ku pangguna jaringan kami.

3.3.3.- Teras, urang buka tab Akses sareng ngonpigurasikeun pilihan ieu.

Ngan ukur kéngingkeun aksés ka pangguna khusus: didieu urang milih pangguna anu bakal ngagaduhan aksés kana sumber anu dibagikeun kami.

Ngidinan sadayana: ku pilihan ieu sadaya pangguna bakal ngagaduhan idin pikeun ngaksés sumberdaya anu dibagikeun urang.

Sakali léngkah-léngkah ieu réngsé kami bakal ningali kumaha sumberdaya babarengan urang ditambihan.

3.4.- Salaku léngkah pamungkas urang bakal ningali kumaha ngaksés sumberdaya dibagi ieu tina komputer nganggo Ubuntu atanapi tina hiji sareng Windows.

3.4.1.- Kalayan ubuntu

Kami muka panjelajah file kami teras pencét kombinasi konci ieu di handap Ctrl + L. Kotak milarian bakal dibuka dimana kami bakal nyerat jalur atanapi alamat sumberdaya anu dibagikeun kami.

contona:

smb: // host_ip_dir / resource_name smb: //192.168.0.13/share

Émut yén kami ngonpigurasi nami sumberdaya anu dibagi dina léngkah 3.3.2.

Kami pencét enter sareng éta bakal naros kami inpormasi login (Pangguna, Workgroup / Domain, kecap akses sareng sababaraha pilihan pikeun terang upami anjeun kedah émut kata sandi).

Upami data anu leres urang kedah tiasa ngalebetkeun sumberdaya anu dibagi.

3.4.2.- Kalayan Windows

Kami muka file explorer urang sareng dina palang anu nunjukkeun jalanna dimana kami ayana, kami nyerat jalur server samba kami + nami sumber daya anu dibagikeun.

server_ip_dirr_resource_name 192.168.0.67 share_name

Sakali kami nyerat jalur sérver kami, éta bakal naroskeun nami pangguna sareng kecap akses kami.

Upami wincik lebet anu leres, urang bakal tiasa ngakses folder anu urang bagikeun sareng SAMBA.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pablo cenahna

    damel sareng ext4 tapi henteu tiasa dianggo sareng ntfs. hiji-hijina vérsi ubuntu anu gampang pisan sareng dianggo, nyaéta 10.04. Ti saprak éta kuring teu tiasa ngabagi file tina partisi ntfs

  2.   Luis sanchez cenahna

    Kontribusi anu saé pisan, tapi dina pangalaman pribadi kuring henteu tiasa ngonpigurasikeun Smb sareng program grafis anu kuring pasang, cobian sareng Samba ieu sareng sareng GAdmin-Samba, duanana dina Ubuntu 12.04. Kuring milih pikeun nyobaan éta ku konsol sakumaha anu parantos disebatkeun dina awal sumbangan; Butuh waktos kuring sababaraha waktos pikeun ngartos kumaha ngalaksanakeunana tapi tungtungna anjeun tiasa ngabagi folder sareng pangguna anu béda sareng idin anu béda pikeun masing-masing pangguna. Sigana kuring mah lengkah saterusna nyaéta pikeun ngagaduhan anu sami sareng Diréktori Aktip.

  3.   Kafre cenahna

    Abdi hoyong terang upami mungkin anjeun tiasa nunjukkeun léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun di distro anu sanés, sareng upami tiasa ogé ku terminal punten.
    Hatur nuhun sateuacana.

  4.   Gambar placeholder Gustavo Carrillo cenahna

    Saé pisan, kuring bakal ngamimitian ku tés sareng engké kuring bakal nyobian ngonpigurasikeun kasaluyuan sareng Active Directory. hatur nuhun pisan

  5.   Naga hideung cenahna

    kontribusi anu saé pisan sareng hatur nuhun kanggo inpormasi tapi nandakeun kasalahan "gksu" teu tiasa diluncurkeun

  6.   martin gonzalez cenahna

    Kuring hoyong ngonpigurasikeun jaringan win7-ubuntu 13.04, tapi kuring henteu sanggup, kuring parantos nyobian ti ieu sareng blog anu sanés, kuring parantos nuturkeun sagala paréntah sareng nanaon. Kuring parantos nyobian ti konsol, sacara grafis, nambihan idin pikeun ngabagi (otomatis), sareng éta ngan ukur nandakeun yén éta parantos dibagi, tapi nalika hoyong ningali jaringanna, henteu nanaon!
    Nalika kuring masang tina konsol, hoyong ngonpigurasikeunana sacara manual, kuring nyobian nelepon samba tina dash sareng nembongan henteu dipasang, éta naroskeun kecap akses pikeun dipasang, kuring ngetik éta yyyyyyyyy, teu nanaon! Éta ngan ukur tetep statis masang, tapi teu aya kajadian.
    Abdi resep parangkat lunak gratis, sareng sanaos kuring parantos nganggo Ubuntu sakedap, kuring asa frustasi henteu tiasa ngalereskeun ieu, upami anjeun tiasa ngantunkeun kuring terang naon anu kedah dilakukeun, sabab sateuacan jaringan jalan kalayan saé tanpa masalah, kuring tiasa ngabagi printer sareng sanaos henteu katingalina ku kuring Dina win, kuring leres-leres nyandak folder anu dibagikeunna, tapi kirang langkung 2 bulan atanapi langkung, kuring mimiti ngalaman masalah ieu, beuki parah sabulan, kusabab jaringanna teu aya deui, kuring ngan ukur ngabagi internét, tapi teu aya anu sanés .
    Kalayan win7 kuring teu ngagaduhan masalah. Ubuntu cobian masang ti 0, masang samba deui, ngaliwat sadaya blog, manual jsb. yyyyyyyyyyy nanaon! deui.
    Kuring henteu leres-leres hoyong ngaleungitkeun Ubuntu kuring, sabab kuring kedah nyetak pisan, anu paling penting pikeun kuring, upami sanés éta kuring moal ngawadul.
    Hatur nuhun pisan kana kasabaran sareng bantosan anjeun.
    P.S.
    Abdi moal kapikiran upami jawaban na ku mail atanapi naon. Anu penting nyaéta tiasa méréskeun.
    Sakali deui Rébuan hatur nuhun.

  7.   guilds cenahna

    Pos na saé pisan, tapi…. Pikeun urang anu parantos kedah ngonpigurasikeun samba, kami terang yén aya anu leungit pikeun ngajantenkeun 100%, sareng éta henteu dijelaskeun dina tulisan ieu. Hanjakalna, anjeun kedah ngédit file konfigurasi samba, sareng ngonpigurasikeun sababaraha hal. Jelas, kuring bosen naroskeun bantosan dina blog ieu sareng henteu kantos nampi réspon. Jawaban anu kuring mendakan, googling, janten punten ku pamrih. tapi anu jelas nyaéta, TIYA APLIKASI GRAPIK dina Linux (sahenteuna dugi ka ayeuna) anu ngonfigurasi 100% samba saluyu. Sabalikna aya dina windows. Nunjuk ngalawan Linux.

  8.   yomismo cenahna

    A tutorial pikeun ngalakukeun éta tina 'server' tanpa desktop bakal saé, urang nyobian lami pisan kanggo kelas sakola, tapi katingalina kaleuleuwihi kedah muka 150 smbpass sareng urang tinggaleun.

  9.   Raja cenahna

    Kuring masang ubuntu 13.10 Abdi anyar dina sistem ieu tapi kuring resep masalahna nyaéta nalika masang jaringan antara windows 8 sareng ubuntu tina window 8 abdi tiasa ngasupkeun folder anu dibagikeun tapi nalika kuring lebet ngalebetkeun folder anu dibagikeun tina windows 8 éta henteu ngantep kuring kéngingkeun ieu kasalahan:
    Tempat éta henteu tiasa diaksés
    Teu tiasa mendakan daptar folder anu dibagikeun tina sérver: Sambungan ditolak.

    Punten bantosan abdi
    hatur nuhun

  10.   Henry cenahna

    Surak! sareng hatur nuhun pisan kana tutorial na. Tungtungna kuring tiasa tukeur file antara 2 mesin kuring sareng Ubuntu LTS 12.04, saleresna cara ieu gampang pisan, sanaos kuring nyéép sababaraha dinten milari alternatif anu saé. Sababaraha anu terang kumaha leres ngajelaskeun topik ieu. Sanaos folder anu dibagikeun henteu némbongan dina jaringan windows windows, kaleresan kuring henteu paduli, dina ahir poé kuring bosen windows sareng mudah-mudahan pas kuring tiasa ngaluarkeun permanén tina komputer kuring. Linux sareng komunitas pangembang masih seueur hal anu kedah dilakukeun, éta leres, tapi dina kasus kuring, kuring parantos bogoh ka sistem gratis sareng ieu anu sanés, kuring rumaos bébas sareng damel kalem dina komputer kuring. Kuring gaduh sakedik waktos sareng Linux sareng kuring resep pisan

  11.   Rosalio cenahna

    dimana kami ngonpigurasikeun alamat diréktori kami pikeun ningali éta tina windows hapunten?

  12.   Creedpich cenahna

    Kuring anyar dina ubuntu sareng masalah kuring nyaéta:
    Nalika di jero pusat parangkat lunak ubuntu sareng kuring badé masang paket, pilihan pikeun masang dina bes teu némbongan, éta nyatakeun, anggo sumber ieu! Naon anu kuring tiasa lakukeun dina hal ieu

  13.   Carlos gulang cenahna

    Halo, kuring gaduh masalah sareng sistem samba, kuring énggal pikeun ieu sareng kuring hoyong anjeun ngabantosan kuring, kuring parantos ngabagi sababaraha folder sareng masing-masing ngagaduhan hiji atanapi dua pangguna nganggo kecap konci, tapi nalika aranjeunna ngadamel file atanapi folder énggal, sareng pangguna sanés anu badé ngarobih, éta henteu hayu nyaritakeun yén éta ukur dibaca, héran upami aya jalan ngurilingan ieu.

    Wasalam

  14.   Carlos ka-5 cenahna

    Tulisan anu saé, hatur nuhun parantos ngabagi ...!

bool (leres)