Pamasangan sareng konfigurasi WordPress 4.5 Multisite dina Debian Jessie

Salam komunitas. Kuring nembé waé peryogi masang sareng ngonpigurasikeun vérsi pangénggalna WordPress kalayan kamungkinan gaduh langkung ti hiji halaman wéb dina instalasi tunggal sareng naon anu langkung saé tibatan di debian jessie 🙂 Dina kasempetan ieu kuring bakal ngabagi ka anjeun kumaha kuring tumaros sahingga lamun iraha waé éta manpaat atanapi pikaresepeun, ngalakukeun éta henteu kedah lami teuing sareng yén sadayana tiasa dianggo leres-leres pikeun tujuan anu diarepkeun. Ieu mangrupikeun pamasangan dina sérver lokal sareng ngalangkungan subdirektori.

Urang bakal ngamimitian ku pamasangan urang Server GLAMP, ngagunakeun MariaDB tinimbang MySql (pikeun rasa pribadi tapi tiasa nganggo MySql upami anjeun resep):

  1. Kami lebet kana terminal kami salaku root sareng ngamimitian pamasangan wéb Apache kami:
# aptitude install Apache2
  1. Urang teraskeun sareng pamasangan server sareng klien database:
# aptitude masang mariadb-server mariadb-client
  1. Teras we masang PHP sareng sababaraha paket kanggo dukungan MariaDB dina PHP:
# aptitude install php5 libapache2-mod-php5 php5-MySQL php5-curl php5-gd php5-intl php-pear php5-imagick php5-imap php5-mcrypt php5-memcache php5-pspell php5-recode php5-snmp php5-square beberesih php5-xmlrpc php5-xsl
  1. Urang balikan deui Apache:
# systemctl balikan deui apache2
  1. Upami urang hoyong ningkatkeun kagancangan halaman dina PHP sakedik deui, urang masang APCu PHP Cache sareng ngabalikan Apache deui:
# aptitude masang php5-apcu
# systemctl balikan deui apache2

Kusabab kami gaduh server GLAMP kami siap, ayeuna kami teraskeun sareng pamasangan versi panganyarna tina WordPress (anu 4.5 ayeuna):

  1. Kami ngasupkeun MariaDB salaku administrator tina sési pangguna kami atanapi salaku root, pikeun nyiptakeun basis data, pangguna sareng nerapkeun kaistiméwaan na:
$ MySQL -u root -p
NYiptakeun DATABASE bdwp1;
NYiptakeun Pamaké wpususer1 @ localhost DIPIKÉNGKEUN Ku 'sandi';
Ngabulkeun sadayana kaagamaan dina bdwp1. * TO wpususer1 @ localhost;
Statusna siram;
Kaluar
  1. Urang balikan deui Apache sareng MariaDB:
# systemctl balikan deui apache2
# systemctl balikan deui MySQL
 
  1. Kami masang WordPress dina cara praktis ngalangkungan terminal:
# cd / tmp
# wget -c http://wordpress.org/latest.zip
# unzip -q panganyarna.zip -d / var / www / html /

Upami urang hoyong ngaidentipikasi diréktori wordpress kalayan nami anu bénten tina karesep urang kana standar, urang robih sapertos kieu:

# mv / var / www / html / wordpress / var / www / html / wpmultisite1

Sareng urang teraskeun sareng ngerjakeun kaistiméwaan pikeun pangguna www-data:

# chown -R www-data.www-data / var / www / html /wpmultisite1
# chmod -R 755 / var / www / html /wpmultisite1
# mkdir -p / var / www / html /wpmultisite1/ wp-content / unggah
# chown -R www-data.www-data / var / www / html /wpmultisite1/ wp-content / unggah

Ayeuna urang ngadamel sareng ngédit file konfigurasi utama pikeun ngahartikeun nilai-nilai database sareng pangguna anu sateuacanna didamel di MariaDB:

# cd / var / www / html / wpmultisite1
# cp wp-config-sample.php wp-config.php
# Kuring ningali wp-config.php (atanapi ku éditor pilihan anjeun emacs, nano, gedit, leafpad atanapi anu sanés)

Ngarobih bagian ieu tina eusi aslina:

// ** Setélan MySQL - Anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi ieu tina host wéb anjeun ** //
/ ** Ngaran tina database WordPress * /
ngahartikeun ('DB_NAME', 'database_name_here');

/ ** MySQL database landihan * /
ngahartikeun ('DB_USER', 'username_here');

/ ** MySQL sandi database * /
ngahartikeun ('DB_PASSWORD', 'password_here');

Ieu:

// ** Setélan MySQL - Anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi ieu tina host wéb anjeun ** //
/ ** Ngaran tina database WordPress * /
ngartikeun ('DB_NAME', 'bdwp1');

/ ** MySQL database landihan * /
ngartikeun ('DB_USER', 'wpususer1');

/ ** MySQL sandi database * /
ngartikeun ('DB_PASSWORD', 'sandi');

Kami nyimpen perobihan sareng nutup file. Ayeuna urang buka browser wéb urang sareng dina tab anu anyar kami muka installer WordPress nganggo URL ieu:

http://localhost/wpmultisite1/

Dina layar anu bakal muncul di handap ieu, kami milih basa pamasangan, judul halaman wéb, nami pangguna, kecap akses anjeun, email sareng dina hal ieu kami henteu nyirian kotak panungtung "Ngidinan ngaindéks situs" sapertos ayeuna Éta pamasangan lokal.

Ayeuna urang tiasa lebet kana instalasi WordPress kami. Akhirna urang bade ngalakukeun konfigurasi anu diperyogikeun pikeun WordPress kami janten multisite:

  1. Kami ngaktipkeun jaringan multisite ku nambihan garis ieu ngalangkungan editor téks pilihan kami dina file wp-config.php, pas dina garis anu nyarios «/ * Allta sadaya, eureun ngedit! Hoyong blogging. * /":

/ * Multisite * /
ngahartikeun ('WP_ALLOW_MULTISITE', leres);

Ninggalkeun bagian file sapertos kieu:

/ **
* Kanggo pamekar: modeu debugging WordPress.
*
* Ngarobih ieu leres pikeun ngaktipkeun tampilan bewara nalika pamekaran.
* Disarankeun pisan yén pamekar plugin sareng téma nganggo WP_DEBUG
* dina lingkungan pamekaranana.
*
* Kanggo inpormasi ngeunaan konstanta sanés anu tiasa dianggo pikeun debugging,
* nganjang ka Codex.
*
* @link https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress
/
ngahartikeun ('WP_DEBUG', palsu);
/
multisite /
ngahartikeun ('WP_ALLOW_MULTISITE', leres);
/
Éta sadayana, lirén éditan! Senang ngablog. * /

/ ** jalur Absolute kana diréktori WordPress. * /
upami (! ditetepkeun ('ABSPATH'))
ngahartikeun ('ABSPATH', dirname (FAIL). '/');

Kami nyimpen perobihan sareng nutup file.

  1. Kami ngaktipkeun modul Mod_Rewrite of Apache:
# a2enmod nulis ulang
  1. Kami ngédit file Apache /etc/apache2/site-enabled/000-default.conf ngalangkungan éditor téks pilihan urang, nambihan kontén ieu:


Pilihan Indéks FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride Sadaya
Pesenan kéngingkeun, nolak
nyanggakeun ti sadayana

Pikeun kéngingkeun parobihan tina file WordPress .htaccess anu bakal kami edit engké, tinggalkeun bagian tina eusi kami dina /000-default.conf sapertos kieu:

#Include conf-available / serve-cgi-bin.conf
 
                 Pilihan Indéks FollowSymLinks MultiViews
                 AllowOverride Sadaya
                 Pesenan kéngingkeun, nolak
                 nyanggakeun ti sadayana
 

  1. Urang balikan deui Apache
# systemctl balikan deui apache2
  1. Ayeuna urang angkat ka dasbor WordPress kami sareng dina panel utama di sisi kénca, kami milih pilihan «Pakakas» sareng dina «Konfigurasi jaringan» ieu:

WP_DL1 WP_DL2 Sakali judul jaringan sareng email anjeun parantos dilebetkeun, kami klik pikeun masang teras layar ieu bakal nembongan:

WP_DL3 Di mana bisi kuring nilai-nilai anu saluyu sareng / var / www / html / wpmultisite1 dituduhkeun anu aya hubunganana sareng nami anu kuring pilih pikeun diréktori WordPress kuring anu disebut iibi tibatan wpmultisite1: / var / www / html / iibi. Ayeuna nuturkeun pitunjuk dina jandéla ieu, urang bakal nyalin eusi léngkah munggaran atanapi kotak kana file wp-config.php kami ngalangkungan éditor téks kami di luhur garis anu nyatakeun «/ * Allta sadaya, eureun ngedit! Hoyong blogging. * /»Janten sapertos kieu:

/ **
* Kanggo pamekar: modeu debugging WordPress.
*
* Ngarobih ieu leres pikeun ngaktipkeun tampilan bewara nalika pamekaran.
* Disarankeun pisan yén pamekar plugin sareng téma nganggo WP_DEBUG
* dina lingkungan pamekaranana.
*
* Kanggo inpormasi ngeunaan konstanta sanés anu tiasa dianggo pikeun debugging,
* nganjang ka Codex.
*
* @link https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress
/
ngahartikeun ('WP_DEBUG', palsu);
/
multisite /
ngahartikeun ('WP_ALLOW_MULTISITE', leres);
ngahartikeun ('MULTISITE', leres);
ngahartikeun ('SUBDOMAIN_INSTALL', salah);
ngahartikeun ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'Your.IP.address');
ngahartikeun ('PATH_CURRENT_SITE', '/ iibi /');
ngahartikeun ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
ngahartikeun ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);
/
Éta sadayana, lirén éditan! Senang ngablog. * /

Kami nyimpen perobihan sareng nutup file. Urang ngalakukeun hal anu sami sareng eusi léngkah kadua atanapi kotak tapi ayeuna ngédit file .htaccess ngalangkungan jalur:

# vi /var/www/html/iibi/.htaccess

Ngahapus sadaya kontén aslina sareng nempelkeun hiji dina kotak, sapertos kieu:

RewriteEngine Dina
RewriteBase / iibi /
RewriteRule ^ index.php $ - [L]

# tambahkeun slash labuh ka / wp-admin
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (eusi | admin | kalebet). *) $ 2 [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. *. Php) $ $ 2 [L]
RewriteRule. index.php [L]

Kami nyimpen perobihan sareng nutup file. Urang kaluar tina WordPress sareng ngalebetkeun deui.

  1. Tungtungna urang nguji WordPress kami parantos nganggo fungsionalitas multisite lengkep sareng ngonpigurasi. Pikeun ieu urang angkat ka belah kénca juru luhur, pilih "Situs abdi", "Administrator jaringan" sareng "Situs". Kami milih pilihan "Tambihkeun énggal" di luhur sareng dina layar salajengna kami ngahartikeun dina kolom téks "Alamat situs (URL)" (nami kanggo sub-situs énggal anjeun), "Judul situs", "Basa situs" , «Email Administrator» sareng kami klik «Tambahkeun situs». Ayeuna situs anu anjeun jiptakeun bakal nembongan dina "Situs Kuring" sareng anjeun tiasa ngarobihna dina cara anu sami ngalangkungan desktop anjeun nyalira. Naon waé ogé henteu kedah ragu naroskeun atanapi ngabagi koméntar anjeun. Salam.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alejandro cenahna

    Tutorial anu saé pisan !!

  2.   Jonathan cenahna

    Hatur nuhun pisan Alejandro. Hiji detil teu aya deui. Nalika kuring nyiptakeun tulisan dina garis anu mawa karakter apostrophe (') éta katingalina sapertos kieu, tapi ayeuna aranjeunna dirobih janten tanda kutip tunggal (' sareng ') dina sababaraha baris sapertos kieu: ngahartikeun (' WP_ALLOW_MULTISITE ', leres); sareng kuring parantos nyobian menerkeun éta nyobian ngédit tulisan tapi kuring ngan ukur "Nempo". Punten upami aya anu ti éditor atanapi pangurus Ti Linux ningali koméntar ieu, carioskeun kuring kumaha kuring tiasa ngédit tulisan pikeun menerkeun detil éta atanapi ngajantenkeun parobihan éta. Salam.