Bahasa karat: Pamekar na ngumumkeun versi anyar 1.50.0

Bahasa karat: Pamekar na ngumumkeun versi anyar 1.50.0

Bahasa karat: Pamekar na ngumumkeun versi anyar 1.50.0

Sababaraha dinten ka pengker, tim pamekar ti Basa karat parantos ngumumkeun a versi anyar nya, éta Vérsi 1.50.0. Ku cara kitu, pikeun terus nguatkeun anu kawilang basa pamrograman anu ngora sareng luar biasa anu ngamungkinkeun seueur ngawangun parangkat lunak anu langkung dipercaya sareng éfisién.

Ngora, sabab, boro-boro na versi stabil munggaran ieu diterbitkeun dina poé 15 Méi 2015 ku Yayasan Mozilla. Sareng luar biasa, ti saprak ti mimiti éta parantos ngalaksanakeunnana tujuan utama, nyaéta, janten a bahasa pemrograman praktis, multiparadigma, berorientasi obyék, babarengan, kuat, aman sareng gancang, diantara seueur manpaat anu sanés.

Buka, Node.js, PHP, Python sareng Ruby: 5 Proyék Pangembangan Software

Buka, Node.js, PHP, Python sareng Ruby: 5 Proyék Pangembangan Software

Pikeun aranjeunna, anu resep topik anu aya hubunganana sareng médan Pengembangan Parangkat LunakKami ngarékoméndasikeun anjeun maca publikasi anu aya hubunganana sareng kami saatos publikasi ieu réngsé ku ngaklik tautan langsung di handap ieu:

"Programming (Pengembangan Perangkat Lunak), ayeuna, mangrupikeun bidang profesional anu ditungtut, sabab éta mangrupikeun alat mendasar anu ngabentuk dunya dimana urang hirup. Kusabab kitu, pembelajaranna mangrupikeun sanés ngan ukur kasempetan anu saé di tempat damel, tapi kasempetan pikeun ningkatkeun alesan logis resmi pikeun masing-masing individu. Maka, 5 Proyék Pangembangan Parangkat Lunak kabuka pikeun diajar / nguatkeun ngeunaan GNU / Linux anu disarankeun: Go, Node.js, PHP, Python sareng Ruby." Buka, Node.js, PHP, Python sareng Ruby: 5 Proyék Pangembangan Software

Tulisan anu aya hubunganana:
Buka, Node.js, PHP, Python sareng Ruby: 5 Proyék Pangembangan Software

Bahasa Karat: Versi anyar 1.50.0

Bahasa Karat: Versi anyar 1.50.0

Naon ari Bahasa Karat?

Nyutat tulisan tiheula ngeunaan Basa karat, urang tiasa sacara ringkes ngajelaskeunana sapertos kieu:

"Karat mangrupikeun basa pamrograman multi-paradigma anu disusun, tujuan umum, anu dikembangkeun ku Mozilla sareng didukung ku LLVM. Bahasa ieu parantos didesain janten "bahasa anu aman, sasarengan sareng praktis" sareng di luhur sadayana janten gaganti bahasa C sareng C ++. Rust mangrupikeun bahasa pamrograman sumber terbuka anu ngadukung program anu fungsional, prosedural, imperatif, sareng berorientasi obyék murni."

"Bahasa pemrograman ieu tiasa dianggo gancang pisan, ngahindaran segfaults, sareng ngajamin kaamanan thread. Éta ngadukung abstraksi nol-biaya, semantik gerak, kaamanan kaamanan anu dijamin, data bébas benang, sipat dumasar-generik, sareng pola anu cocog. Éta ogé ngadukung inferensi jinis, waktos éksékusi minimal, ogé meungkeut C épisién."

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang basa pamrograman Karat dina Linux?

Publikasi anu aya hubunganana sareng anu kami nyarankeun ngajajah, pikeun nambahan élmu ngeunaan Basa Karat nyaéta:

Tulisan anu aya hubunganana:
Karat 1.43, versi minor anu ngan ngahijikeun apdet sareng perbaikan
Tulisan anu aya hubunganana:
Karat, hal pamekar Linux sigana satuju

Naon anu énggal dina versi 1.50.0

Diantara kabaruan ieu versi anyar 1.50.0 urang tiasa sakedap ngadugikeun hal-hal ieu:

  • Ngeunaan Basa: Anjeun ayeuna tiasa nganggo nilai konstan pikeun «x» dina ungkapan rarangkén «[x; N]». Ieu parantos dimungkinkeun sacara teknis saprak 1.38.0, sabab teu dihaja distabilkeun. Sareng mappings ka lapangan union «ManuallyDrop<T>» ayeuna dianggap aman.
  • Ngeunaan Kompiler: Ditambahkeun dukungan tingkat 3 pikeun udagan «armv5te-unknown-linux-uclibceabi»; sareng pikeun tujuan «aarch64-apple-ios-macabi». Sedengkeun pikeun tujuan «x86_64-unknown-freebsd» ayeuna diwangun ku parabot pinuh. Anu pamungkas, dukungan pikeun sadaya lensa cloudabi parantos dihapus.
  • Ngeunaan Perpustakaan: «proc_macro::Punct» ayeuna kalaksanakeun «PartialEq<char>». Sedengkeun, «ops::{Index, IndexMut}» ayeuna dilaksanakeun pikeun susunan ukuran-tetep tina panjang mana waé. Tungtungna, dina Unix Platforms, jinisna «std::fs::File» ayeuna ngagaduhan "ceruk" tina «-1». Nilai ieu sanés janten deskriptor file anu valid, sareng ayeuna hartosna éta «Option<File>» nempatan jumlah rohangan anu sami sareng «File».

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan Basa karat anjeun tiasa didatangan anjeun halaman wéb resmi di Spanyol sareng / atanapi langsung konsultasi ka 2 ieu tautan resmi dina berita anu dilebetkeun kana versi anyar 1.50.0, tapi dina basa Inggris:

  1. Halaman wéb resmi: Ngumumkeun Karat 1.50.0
  2. GitHub: Vérsi 1.50.0 (2021-02-11)

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Lenguaje Rust», anu mangrupikeun basa pamrograman sumber terbuka anu ngora sareng kawéntar dikembangkeun ku Mozilla; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.