Pamekar proyék GNU nentang ngajaga kapamimpinan Richard Stallman

Richard Stallman

Saatos skandal dimana Richard Stallman aub sareng saatos anjeunna mundur ti proyek GNU sareng engké nyarios éta bakal tetep, sakumpulan pangembang GNU, parantos tahan kana masalah na aranjeunna nyebatkeun jabatanana dina nutup Stallman.

Sareng éta nyaéta dina bulan Séptember, protagonis utama gerakan GNU Richard Stallman mundur salaku Présidén di Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF) sareng dewan direksi na saatos angkat ti CSAIL, élmu komputer MIT sareng laboratorium intél buatan. Pengunduran diri ieu aranjeunna ngiringan saatos Stallman mairan korban pembiayaan Amérika sareng Jeffrey Epstein.

Kusabab anjeunna ngembangkeun bunderan sosial élit sareng kaala awéwé sareng budak awéwé, sering budak leutik, nyayogikeun jasa séksual kanggo anjeunna sareng sababaraha kontak ieu.

Skandal pecah saatos pupusna ngungkabkeun yén anjeunna aya hubungan sareng MITSalaku tambahan, bulan kamari, présidén Massachusetts Institute of Technology ngaku nampi sumbangan artos ti Jeffrey Epstein.

Numutkeun ka sababaraha sumber, Stallman nyarioskeun perkawis Marvin Minsky, dituduh nyerang séksual salah sahiji korban Jeffrey Epstein.

Pikeun koméntar anu sami ieu, ayana di pamimpin Proyék GNU ngaganggu sababaraha programer GNU, kanggo aranjeunna hoyong ningali anjeunna angkat lengkep proyék GNU. Sanaos aranjeunna henteu terang-terangan naros ka Stallman pikeun mundur, sakumpulan programer GNU nyarios dina pernyataan Senén:

"Kami yakin yén Richard Stallman henteu tiasa pinuh ngagambarkeun GNU." Kami yakin yén ayeuna waktuna pamimpin GNU pikeun sacara koléktif mutuskeun panerapan proyek.

Grup ogé ngakuan jasa pamimpin GNU:

"Kami… ngahutang utang sukur ka Richard Stallman pikeun mangtaun-taun kerja keras dina gerakan parangkat lunak gratis. Stallman teu reureuh negeskeun pentingna kabébasan pikeun pangguna komputer sareng netepkeun dasar pikeun visi na janten leres nalika anjeunna ngamimitian ngembangkeun sistem operasi GNU. Janten urang ngahargaan pisan. "

Tapi anu nandatangan hoyong proyék GNU anu ngajaga kapercayaan pangguna:

"Proyék GNU anu urang badé ngawangun mangrupikeun proyék anu sadayana tiasa dipercaya pikeun membela kabébasanana." Pikeun éta aranjeunna pikir yén Stallman henteu janten pamimpin anu diperyogikeun:

"Paripolah Stallman salami mangtaun-taun parantos ngirangan nilai inti tina proyék GNU: ngadukung sadaya pangguna komputer. GNU henteu minuhan misi na nalika kalakuan pamimpin na ngajauhkeun seueur jalma anu urang hoyong ngahontal, "aranjeunna nyerat.

Tapi henteu sadayana henteu satuju dina kamangkatan Stallman salaku wawakil proyék GNU. Sergei Matveev, pendukung parangkat lunak gratis, nyerat dina milis GNU yén anjeunna kaget ku serangan sareng penghinaan Stallman.

Nanging, diperhatoskeun, kabingungan parantos dibéréskeun dina akhir bulan Séptémber nalika katingalina yén Stallman katingalina parantos kaluar tina proyék Gnu nalika anjeunna mundur ti FSF. Tapi iklan ieu parantos dihapus sareng disimpen di arsip. Kami curiga halaman wéb anjeun diretas, RMS nyalira, tanpa nyarios naon anu saleresna kajadian.

Najan kitu, Dina milis GNU, anjeunna nyatakeun maksadna pikeun neraskeun mingpin proyék GNU:

"Tanggal 16 Séptémber, kuring mundur salaku ketua Yayasan Perangkat Lunak Gratis, tapi proyék GNU sareng FSF henteu sami. Kuring masih tanggung jawab proyek GNU (GNUisance Chef), sareng kuring maksad teraskeun sapertos kitu.

FSF ogé parantos nyobian netelakeun jabatanana ka Richard Stallman, ku nyebatkeun kolaborasi anjeun payun sareng proyék GNU.

Nyandak kaputusan pikeun GNU kalolobaanana aya dina tangan administrasi GNU (nyaéta Stallman).

Kusabab ngundurkeun diri salaku présidén FSF, FSF ayeuna damel sareng kapamimpinan GNU dina pamahaman umum ngeunaan hubungan pikeun pikahareupeun.

Hiji-hijina koméntar Stallman ngeunaan kaayaan ieu nyaéta:

"Salaku Pimpinan Proyek GNU, kuring bakal damel sareng FSF ngeunaan kumaha nyusun hubungan GNU Project sareng FSF kapayunna."

Kalayan kecap séjén, sigana jelas ayeuna yén Stallman masih mingpin proyék GNU sareng masih ngagaduhan pangaruh kana FSF, sanaos oposisi sareng ajakan mundur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.