Pamekar ZFS Linux nambahan dukungan pikeun FreeBSD

zfs-linux

Pamekar anu ngurus kode dasar "ZFS dina Linux" anu dikembangkeun dina naungan proyék OpenZFS salaku palaksanaan rujukan tina ZFS, aranjeunna nembé ngaluarkeun warta tina naon nyoko kana sababaraha parobihan anu nambihan dukungan pikeun sistem operasi FreeBSD.

Kodeu anu ditambihan "ZFS dina Linux" diuji di FreeBSD cabang 11 sareng 12. Maka, pamekar FreeBSD henteu kedah deui ngajaga cabang "ZFS dina Linux" anu disingkronkeun sareng pamekaran sadaya parobihan anu aya hubunganana sareng FreeBSD bakal dilaksanakeun dina proyék utama.

Di sagigireun éta, sarengl Kinerja FreeBSD cabang utama "ZFS dina Linux" nalika ngembangkeun se bakal diuji dina sistem integrasi kontinyu.

Émut yén en Désémber 2018, pamekar FreeBSD nyandak inisiatif pikeun ngarobih kana palaksanaan ZFS tina proyék ZFS dina Linux (ZoL), sakitar sadayana kagiatan anu aya hubunganana sareng pamekaran ZFS nembé dipuseurkeun.

Alesan hijrah éta buntu tina codebase ZFS proyék Illumos (garpu OpenSolaris), anu saacanna dianggo salaku dadasar pikeun mindahkeun parobahan anu patali sareng ZFS ka FreeBSD.

Dugi ka ayeuna, Delphix, perusahaan pamekaran pikeun sistem operasi DelphixOS, masihan sumbangan utama pikeun ngadukung codebase ZFS dina Illumos (garpu Illumos). Dua taun ka pengker Delphix mutuskeun pikeun ngalih ka ZFS dina Linux, ngadorong el lapak ZFS proyék Illumos sareng konsentrasi sadaya kagiatan anu aya hubunganana sareng pamekaran dina proyék ZFS dina Linux, anu ayeuna dianggap palaksanaan utama OpenZFS.

Kusabab palaksanaan ZFS tina Illumos ya sacara signifikan di tukangeun "ZFS dina Linux" dina hal fungsionalitas, Pamekar FreeBSD sadar yén komunitas FreeBSD teu ngagaduhan kakuatan anu cekap pikeun ngajaga sareng ngembangkeun mandiri dasar kode anu aya. Upami anjeun neraskeun nganggo Illumos, celah dina fungsina ngan ukur bakal tumuh sareng mindahkeun tina perbaikan peryogi langkung seueur sumber daya.

Daripada nyoba nahan Illumos, ZFS dina tim dukungan FreeBSD mutuskeun pikeun ngadopsi "ZFS dina Linux" Salaku proyék pangembangan kolaborasi utama pikeun ZFS, ngarahkeun sumber daya anu aya pikeun ningkatkeun portabilitas kode anjeun sareng nganggo basis kode anjeun salaku dasar pikeun palaksanaan ZFS pikeun FreeBSD. Dukungan FreeBSD bakal dilebetkeun langsung kana kode "ZFS on Linux" sareng bakal dimekarkeun utamina di Repository proyék ieu (masalah pangembangan bersama dina Repository tunggal parantos sapuk sareng Brian Behlendorf, pamimpin proyek ZFS dina Linux).

Pamekar FreeBSD mutuskeun pikeun nuturkeun conto anu umum sareng henteu nyobian nahan Illumos, kumargi palaksanaan ieu parantos jauh di pungsionalitas sareng meryogikeun sumber daya ageung pikeun ngajaga parobahan kode sareng mindahkeun.

"ZFS dina Linux" ayeuna katémbong salaku proyek pangembangan kolaborasi ngarah unik pikeun ZFS.

Diantara fitur anu sayogi dina "ZFS on Linux" kanggo FreeBSD, tapi henteu sayogi dina panerapan Illumos tina ZFS, menonjol modeu multihost (MMP, Multi Modifier Protection), sistem kuota anu diperpanjang, énkripsi set data, misah Pilihan kelas alokasi blok (kelas alokasi), panggunaan paréntah pangolah véktor pikeun nyepetkeun palaksanaan RAIDZ sareng perhitungan checkum, ningkat alat paréntah, sareng seueur perbaikan bug anu aya hubunganana sareng kaayaan balapan.

Kukituna dukungan FreeBSD pikeun ZoL bakal mempermudah pergerakan parobihan antara FreeBSD sareng Linux, sajaba ti para pangembang nyebatkeun yén sababaraha paningkatan bakal ditampi, anu aranjeunna nyebatkeun:

  • impor FreeBSD SPL
  • tambahkeun ifdefs dina kode umum dimana langkung masuk akal pikeun ngalakukeunana tibatan ngaduplikasi kode dina file anu misah

Akhirna enya anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa parios detil na link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.